יש לי רעיון לשרשור

Twinsen2005

New member
אמממ...

אני זוכר שהיו כלובים עם נסורת, אני לא זוכר עם הכלובים בשורה התחתונה (איפה שהיו המכרסמים הגדולים) היו עם תחתית או עם רשת... הזוי...

The Reuty

New member
הממ..

"אני כן תוהה האם יש צד חיובי לעובדה שמוכרים את החיות מחמד האלה בכסף? (ולא במעט)... האם נכון להגיד שמכירה של חיות מחמד יוצרת איזשהו סינון טבעי לסוג האנשים שיבואו ויקנו אותן? האם זה נכון להגיד שבגלל העובדה הזאת שהם הולכים להשקיע כסף בחיית מחמד שלהם הם גם ישקלו את הרכישה שלה וישקיעו בטיפול שלה ביותר נחישות?" זה לא נכון לדעתי. יש אנשים שלא מודעים בכלל למצב של הבע"ח בארץ, שלא מודעים בכלל שיש צער בעלי חיים ויש מקומות שאפשר לאמץ כלב ופשוט הולכים לחנות וקונים כלב. ולא הם לא בית טוב, ולמה? כי רובם קונים בשביל הכלבים, רובם אומרים "נו שילמתי עליו הרבה, אז שיאכל משהו קצת פחות איכותי" בכולופן לא כל האנשים מתאימים לאמץ כלב - וגם אלו שקונים אותו, עצם זה שהם שילמו 1000 שקל לא אומר שהם יהיו בית מצויין, ואני אישית מכירה מס' בתים כאלה.. שרק אחרי שדיברתי איתם הם יותר השקיעו בכלב. כי ברגע שהם קונים אותו בחנות, הוא מקבל יחס של חפץ.

Twinsen2005

New member
אין מצב...

"נו שילמתי עליו הרבה, אז שיאכל משהו קצת פחות איכותי" אני לא מסכים עם ה-"ציטוט" הזה. מי שבא ושם 1000 שקל על בעל חיים מהתחלה, גם ישים הרבה כסף על האוכל שלו. ד"א, זאת אולי דוגמא קצת בעייתית. תנסי לחשוב כמה ילדים שאומצו, ילדים מאומצים במשפחות מאומצות את מכירה שהם דפוקים או שקיבלו יחס לא טוב או שהתעללו בהם.. וזאת סטטיסטיקה עובדתית. אבל משפחות מאמצות עוברים סרטים של שנים ותהליכים מאוד קשים שעולים המון כסף לפני שהם מקבלים תינוק, ודווקא ילדים כאלה שבצורה עקיפה "עלו כסף" לא תראי גדלים ברחובות, או מקבלים יחס לא טוב... רק בגלל העבודה וההשקעה שעמדה מאחורי הדרך שבא הם הגיעו למשפחה שלהם. ואתה מסתכל על זה מהצד ואומר לעצמך שהיום כל אישה לא משנה כמה היא דפוקה הולכת ויולדת ודווקא אלה שמוכנות לתת את כל עולמן בשביל תינוק עושים להן ת'מוות, מה שרק משפיע על כמה שהן מוכנות לתת בשביל הילדים שלהם. תיהיה בטוחה שלא תמצאי תינוק מואמץ מסתובב ברחובות כמו שקרה השבוע במשפחה ההיא והיה כתוב בעיתון. "שילמו 1000 שקל לא אומר שהם יהיו בית מצויין, ואני אישית מכירה מס' בתים כאלה" בואי נסכם עובדה כזאת שעליה אי אפשר יהיה להתווכח.. 90 אחוז מהכלבים הננטשים על ידי משפחות הם כלבים שאומצו או התקבלו במתנה. רוב מוחץ לעומת כלבים כאלה כי מעטים בעלי הכלבים שישימו משהו שהם כל כך השקיעו בו ברחוב. זה נשמע קצת מסחרי אבל מה לעשות זה ככה ובמצב כמו שלנו אולי זה עדיף. זאת אחת הסיבות אגב, שהיום ברוב המוסדות שאת מאמצת בהן וכולל חנויות ש-"מוסרות" כלבים וחתולים, את חותמת על מסמכים ומקבעת את עצמך אצל וטרינר מטעם המוסד כדי שיוכלו לוודא שאומנם אימצת אותו וקיבלת אותו בחינם שלא תחושי שאת יכולה פשוט לשים אותו ברחוב. יש מוסדות שלוקחות ממך צ'ק ערבון כדי לוודא שבגיל המתאים תבואי לעקר או לסרס את החתול או הכלב שלקחת.

Twinsen2005

New member
חשוב מאוד...

שתביני שאין כאן אלא כוונה לתת התחלה יציבה למשהו שהוא מאוד לא בטוח. אני למשל בתור מגדל בעלי חיים הייתי גם שם בשקט בלי למצמץ יותר מדי 1000 שקל על ליצ'י. על העלות טיפול והחזקה של חייה אני אף פעם לא אתווכח ושילך הכסף כפרה עליה. ותראי איך תוך שנייה אני סותר לגמרה את ההצדקה שאני נותן למה שכתבתי למעלה. אבל מה בעצם הרעיון? הרעיון הוא שמשפחה שאף פעם לא גידלה בעל חיים והולכת לה לאמץ חייה או לקנות אחת, תקבל התחלה מספיק יציבה כמו הכסף הזה שהיא מוציאה כדי לוודא שהיא תיהיה מודעת לעובדה שהיא לא סתם קטפה פרח ברחוב אלא עשתה צעד משמעותי שלפני שהוא נעשה כבר משפיע לה על הארנק, ועל ההחלטות (כי עדיין להוציא כסף זה החלטה) ובכלל על המשפחה.. רק אחרי שהם יביאו את זה הביתה הם יבינו שזה גם נושם, ושמח ועצוב, וישן, וחיי בדיוק כמו כולם.

The Reuty

New member
הכל נשמע נחמד ויפה

כשאתה אומר את זה, אבל העובדות בשטח מדברות. בעלי חנויות שמוכרות בעלי חיים לא חושבות על זה שהם ימכרו לבית טוב, הם חושבות על הכסף, מצידם שיזרקו אח"כ את החיה לביוב, העיקר שהכסף אצלם בכיס. לא איכפת להם אם המשפחה זו התחלה יציבה או לא. איכפת להם אך ורק מהכסף. אנשים שקונים משהו מתייחסים אליו כאל חפץ, כי רק חפצים אפשר לקנות. קנית כלב/חמוס/חתול בחנות = קנית חפץ. בעל חיים שהוא מקבל הגדרה של חפץ, הופך באמת להיות חפץ. אז ברגע שטסים לחו"ל, ברגע שעוברים דירה ואי אפשר לקחת את החיה כי בעל הבית לא מרשה, או שמחפשים לו בית אחר, או שזורקים אותו לרחוב. דודים שלי קנו חתול "גיזעי" מחנות פה בעפולה לפני המון שנים. הוא חי איתם 4 שנים, אחרי 4 שנים נמאס להורים כי כל הילדים עזבו את הבית, והם פשוט מסרו אותו לדודה שלי במושב, והוא סיים את חייו על צלחת של תילאנדי. וזו רק דוגמא אחת להראות שכסף זה לא מדד. יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שזשה שהם השקיעו בחיה הם גם יטפחו אותה ויקנו לה את הכי טוב, אבל ברגע שמשהו לא מסתדר, ברגע שזה נהיה טיפה קשה, החיה הולכת - וזו לא משפחה טובה, כי לא משנה מה קורה ולא משנה לאן הולכים, החיה צריכה ללכת עם הבעלים. אני אישית לא מסכימה למכירת בעלי חיים, כי הם לא מוצר, בעלי חיים זה לא חפץ ולכן אני לא אקנה מחנות שמוכרת בעלי חיים, ולא משנה מה התנאים שלהם שם.

לא בטוחה בענין החינמיות של הישראלים

לא כל הישראלים כשמקבלים משהו חינם, מתייחסים לבעל החיים שקיבלו, כמשהו שאפשר גם לא להשקיע בו ולדאוג לו. זה לא נכון להכליל. אני קיבלתי את מזל במתנה, ועשיתי את ההחלטה הזאת לגדל חמוס לאחר שבדקתי עלויות, וגידול וכל מה שכרוך בזה, לרגע לא חשבתי למנוע ממזל חיסונים או כל דבר אחר שהיא צריכה, למזל יש תנאי מחיה יותר טובים ממני (חחחחחח) (אפילו שהיא ג'יפה לפעמים עם הקקי שלה
חחחחח) ישנם כאלה שהעלות הראשונית,שבעצם זה בעל החיים עצמו, זה חישוב בפני עצמו ולפעמים בגלל זה לא מגדלים את בעל החיים שרצו. לא נכון להכליל

Twinsen2005

New member
זאת לא הכללה...

הרעיון פה הוא לא לתת לי דוגמא שלך כי את קיבלת וגידלת כמו שצריך... יש עוד המון כמוך... זה את אלה שלא עשו כמוך שאנחנו מנסים ללמד/לשנות. והעובדות הן שרובם המוחץ בוודאות הוא זה שקיבל או אימץ את החייה.

למעלה