זהירות, הודעה ארוכה לפניך!
לגבי פיזיקה, גם אני הרחבתי בתיכון כימיה-ביולוגיה, ותראי איפה אני היום... (שעתיים אחרי הרצאה משעממת במכניקת זורמים
) אין ספק שאחד החסרונות של הטכניון הוא ברמת הפיזיקה והמתמטיקה הנדרשת, במיוחד בהשוואה לעברית, אולם המרצים מודעים לכך שהם מלמדים קורסים לרפואנים, ולכן רמת החומר נמוכה בהרבה מהרמה הכללית בטכניון. היות ואין לך רקע, תידרשי להשלמות בפיזיקה, הווה אומר בחינת סיווג בת שני חלקים-מכניקה וחשמל. זה לא מאוד דחוף (קורס מכניקה לרפואנים נלמד בסמסטר ב' וחשמל-בסמסטר ג'), אבל לדעתי כדאי לך לגשת לבחינה כבר בספטמבר הקרוב, לפחות במכניקה, כדי שלא תיאלצי להעמיס על הסמסטר הראשון גם השלמות פיזיקה. חשמל תוכלי להשלים בקיץ הבא. יש קורסים מוצלחים מאוד של אגודת הסטודנטים, במחיר של כ500 ש"ח, או לחילופין ניתן ללמוד לבד, מספרי בגרויות. לגבי האנגלית, עם ניקוד של 128 בפסיכומטרי סביר להניח שהאנגלית שלך ברמה יחסית גבוהה, כך שאין לך מה לדאוג. לימודי מדעים ברמה אוניברסיטאית מתבצעים בד"כ מספרי לימוד באנגלית, אך לפחות בשנים הפרה-קליניות רוב החומר מועבר בהרצאות (למעט הכנה לדיסקציה וכד') כך שלא תצטרכי להשלימו לבד מהספרות (אלא אם כן המרצה לא מובן באופן מיוחד או, רחמנא ליצלן, הנושא מענין אותך ואת רוצה להרחיב את ידיעותיך בו.). מה שכן, בתור מדענית רמת האנגלית שלך חייבת להיות גבוהה (כל המאמרים שתקראי ושתכתבי יהיו באנגלית, כמעט כל הכנסים שתשתתפי בהם יהיו באנגלית, וכו' וגו') ולכן כדאי לך לנצל את העובדה שיש לך מספר חודשים חופשיים כדי להרגיש יותר בנוח עם השפה (שוב, סביר להניח שהבסיס שלך טוב, עם 128 בפסיכומטרי, ואת לא זקוקה ממש למקצה שיפורים, אלא רק לקצת בטחון). אני אישית הגעתי לרמת האנגלית שלי ע"י עיסוק בשתי הפעילויות האהובות עלי: קריאה וצפיה בטלוויזיה (בסדרות ללא תרגום-חשוב מאוד!). כך תשפרי את ההגיה, את הדקדוק ואת אוצר המילים בו זמנית. בחרי לך מספר סדרות שאת אוהבת ושמשודרות בערוצים כמו star world או bbc prime (משודרות שם המון סדרות חביבות, מהסימפסונ'ז ועד לx-files) וצפי בהן בעקביות, שאלי מהספריה אך ורק ספרים באנגלית (או לחילופין קני אך ורק ספרים באנגלית-אחד הדברים הכיפיים הוא שספרים באנגלית הם זולים יחסית) ועד אוקטובר כבר תדברי אנגלית במבטא ניו-יורקי/אוקספורדי (תלוי בסדרות שתבחרי) לעילא ולעילא
. לגבי המקהלה, אני אמנם כותבת ומלחינה שירים, ואמנם אחד מתחביבי (לזוועתם של שכני האומללים ושל כלבלבתי המסכנה) הוא לשיר במקלחת, אבל בינתיים לא נרשמתי לקורסי המקהלה. כרגע אני מסתפקת בשחמט