יש לי עוד כמה שאלות

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לא הגיוני ~~~ מקודם היה לי word xp, ולא היה בו, ועכשיו יש לי word 2000 וגם אין בו ~~ ובאמת אין בהם, אני לא מטומטמת

תעשי חיפוש ../images/Emo107.gif

תכניסי את הדיסק של windows או של office ותריצי חיפוש (דרך תפריט "התחל") תחת המילה equations . זה חייב להיות שם (בייחוד אם הדיסק מקורי). אחרי שתמצאי באיזו ספריה זה נמצא, אין בעיה לקרוא את זה מה word .

יש לי עוד כמה שאלות

המון המון תודה על התשובה, למרות שקצת לא הבנתי, אני אנסה לשבת עם זה עוד. התרגיל הבא: y= שורש= שורש x בחזקת 2 - 6x + 25. את רובם הצלחתי, התקשיתי בכמה תרגילים או בחלקם. תודה

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לא נעים לספר, לא יודעת אם בכלל מותר לספר פה בפורומים, אבל אמממ ~~~ אין לי דיסק כזה ~~~ פעם היה, והוא לא היה מקורי, ואין לי עותק ~~ עצוב אבל זה מה יש ~~
לא נורא, יש לי mathtype

ללימור ../images/Emo107.gif

א. תנסי לרשום מחדש את הפונקציות, כי ממש לא ברור למה הכוונה. של מי השורש ? מי עולה בחזקת 2 , רק ה x ? למי מחברים את 6x ? וכו´. תנסי לעשות יישור לשמאל (תלחצי למטה על "תחילת קוד") ותרשמי למשל כך :
y = sqrt(x²)-25+6x​
(במקום שורש רשמתי sqrt ) ב. אל תשכחי לשאול אותנו מה בכלל השאלה ! מה צריך לעשות עם הפונקציה ? לגזור ? להציב את ה x ? למצוא משיק ? לחקור ?

התרגיל הראשון

y=sqrt(x²)-6x+25 מהשורש כל התרגיל נמצא בשורש. לא הבנתי איך עושים אותו. דרך אגב, איך כותבים בחזקת 2? אני העתקתי את מה שכתבת.​

ללימור שוב... ../images/Emo107.gif

עדיין לא הסברת לנו מה בכלל השאלה ! מה שואלים ? לחקור את הפונקציה ? לגזור ? להציב ?

סליחה-שכחתי

א. מצא את נקודת החיתוך של הפונקציה עם ציר ה-y. ב. מצא את שיפוע המשיק לגרף הפונקציה בנקודה שמצאת בסעיף א. מאגר אקסטרני, עמוד 108 תרגיל 27

בבקשה ../images/Emo107.gif

סעיף א´ : כדי למצוא נקודת חיתוך עם ציר ה y מציבים בפונקציה x=0 . נקבל בתוך השורש :
y =0²-6·0+25 = 25​
נוציא שורש של 25 ונקבל 5 , ולכן נקודת החיתוך היא (0,5) . סעיף ב´ : נגזרת של פונקצית שורש זה שבר. במונה כתובה הנגזרת הפנימית, כלומר הנגזרת של x²-6x , כלומר 2x-6 . במכנה כתוב 2 כפול השורש כולו. כדי למצוא את שיפוע המשיק בנקודה הנ"ל נציב בנגזרת את הנקודה x=0 . במונה נקבל 6- ובמכנה נקבל 2 כפול 5 , ובסך הכל נקבל 6- חלקי 10 כלומר 0.6- .

כתיבת סימנים ../images/Emo107.gif

אני משתמש בשלוש תוכנות : equations , mathtype , mathematics כל פעם באחרת. אם יש לך word , תיכנסי לתפריט הוספה-אובייקט , ותבחרי ב equations . זו תוכנה פשוטה ונחמדה שתוכלי לכתוב בה הרבה סימנים, כמו שורש למשל (כדי לכתוב בה שורש לוחצים CTRL+R ). בפורום "לימודים ועוד" בקטגורית מאמרים יש מאמר נחמד על איך להשתמש בתוכנה הזו.

למעלה