יש לי נושא לדיון!!

kinley

New member
בגיל צעיר אין מושג כזה.......

רצון חופשי אלא רצון של החברה רצון של ההורים רצון של המשפחה רצון של אחרים! תאמין לי אתה תבין את זה כשתגדל.

LadyTitania

New member
אמת

ומאוד קשה למצוא את הרצון החופשי הזה... לגלות מה אתה באמת רוצה ולא מה רוצים בשבילך...

פבפ

New member
דעתי בנושא

אני חושב שנישואין בגיל מוקדם היא טעות לרוב האנשים. אם השאלה הזו הייתה נשאלת לפני 50 שנה, הייתי עוד יכול לצדד בדעה הקוראת להנשא בגיל צעיר משום שאז גיל 18 היה גיל שהנערים היו גברים והנערות היו נשים. כיום אני לא חושב שכך המצב, אנשים מתבגרים בד"כ אחרי הצבא ("הצבא רוצה לשבור את הילד לפני שהוא בונה את הגבר"). אני חושב שראוי קודם כל שבני הזוג יבנו לעצמם גב כלכלי, זו לא חוכמה להנשא בגיל צעיר ולהסעד ע"י ההורים. אם זוג נשוי נסעד ע"י הוריו זה לא מסמל בגרות, היא הנותנת זה מסמל תלות דהיינו העצמאות שאמורה לאפיין בגרות בטלה. דבר נוסף, חתונה בגיל צעיר בד"כ תמנע מאנשים להגשים את עצמם. אני מניח שבמסגרת חתונה אנשים נאלצים לוותר מעצמם למען הילדים (ואני רואה את ההורים שלי-ברוכים יהיו) ולכן ההגשה שלהם מתעכבת או לחילופין מתבטלת. אני רוצה להבהיר את עצמי: אני לא דוגל בהגשמה עצמית למען האני העצמי שלך אלא בהגשמה עצמית שתסייע לסובבים אותך. לסיכום, אני חושב שגיל של 24-25 לאחר שאנשים הכירו אחד את השני מספיק טוב (לפי דעתי מספיק טוב ז"א שנפשות השניים נקשרו) אז יש מקום לבניין בית.

טוב......

ב"ה אנשים כמו שכבר אמרתי אני נגד וזה לא בגלל שבת לא יכולה לתרום אבל זה הרבה יותר קשה שאישה נשואה תעשה שרות לאומי כי אישה גם צריכה לפרנס ולא עקרת בית!! וכמה כר מרוויחה בת שרות בחודש? לא הרבה ואישה נשואה לא תלך לגור בדירת שרות לגור מחוץ לבית .... וחוץ מזה אני לא חושבת שבאמת זה גיל כל כך לא חכם להחלטות ועדין לא מכירים את עצמך אז אפשר כבר להכיר את בן זוגך !!! ואולי אני טועה זה מה שאני חושבת!! אנשים שמעתי סיפור על אחת שאת הבגרויות עשתה בחדר לידה!!!

שרוך

New member
דעתי היא...

בס"ד הי לכולם מה קורה? אני אישית לא מת על נישואים בגיל כזה אבל באמת אם יש להם תמיכה כלכלית והם היו חברים מכיתה ט' סבבה ואת האמת אני נגד שידוכים אני לא חושב שתוך 3 חודשים אפשר להכיר בן אדם !! ובטח לא זה שאני ירצה לבנות איתה בית !!! אני חושב שלפני החתונה צריך ככה חברות של שנה !!! זה קשה עם הנגיעה אבל אין מה לעשות !! שרוך

טיפוסית

New member
שוב....

יש אנשים שהיו חברים המון המון זמן.... אבל בכל זאת התגשו אחרי הנישואים כי הם לא הכירו אחד את השני טוב. אם מישהו מחפש בבת זוגו-חברה לחיים ומישהי שכיף לבלות ולדבר איתה אז זה ממש לא פלא אם הם מתגרשים. לעומת זאת אם מישהו מחפש בבת זוגו- שתהיה בעלת תכונות טובות, שיהיה לה חוש אמהי והיא תוכל להיות אמא ואשה טובה שהוא מרגיש כלפיה אהבה אמיתית מספיק להם להכיר שבוע- שבועיים והם יכולים להתחתן ולהשאר נשואים הרבה זמן.

mayakol

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

אולי לא בעניין השבוע שבועיים, צריך קצת יותר אבל אני מסכימה עם הרעיון הכללי בהודעתך לגמרי

טיפוסית

New member
באמת קצת הגזמתי...

זה היה קצת קיצוני שבוע שבועיים אבל זה היה רק לצורך העניין במקרה הקיצוני ביותר

טיפוסית

New member
אני בעד זה!

זה גיל מתאים ובגיל הזה מספיק בוגרים! למרות שרובכם חושבים שבגיל הזה ממש לא בוגרים- אתם קצת טועים, היום בכיתה י"ב דיי בוגרים ויודעים מה רוצים. גם בגיל הזה חושבים הרבה על חטאים ונכשלים- אפשר להנשא בכיתה י"ב למישהו שאתה אוהב ולגמור את הספור לדעתי אין גיל לנישואים- כל אחד מוצא את הזה שמיועד לו בזמן שלו וכל אחד יש את הזמן שלו להנשא אבל עדיף מוקדם ממאוחר.

טיפוסית

New member
את יודעת כמה בחורים ובחורות

נכשלים בעברות כל כך קשות וזה גם בגלל שלא מלמדים היום שאפשר להתחתן מוקדם ואומרים שכמה שיותר מאוחר יותר טוב. כמה שיותר מאוחר זה אומר כמה שיותר עברות והרהורי חטא. ברגע שמצאת את בן זוגך ואת כבר |ממש בטוחה שזה בחיר לבך כדאי להתחתן ולא למשוך את הזמן ל2-3 שנות חברות ויותר

פבפ

New member
../images/Emo123.gif

אתמול אמרתי "ברוך שלא עשני אישה" ולטענתך, אני לא חושב שלהתחתן בגלל אי אילו סייגים זו סיבה מספיק טובה. לא צריך להתחתן בגלל הרצון למלא תשוקות ......

טיפוסית

New member
נראה לי שלא מבינים אותי

אין שום סיבה לדחות חתונה ולהשאר חברים עוד שנתיים שלוש. לפי הדוגמאות שהבאתי במה שאתה מחפש כך אתה מכיר את האדם ואם אתה מוצא את האדם המתאים כדאי להתחתן ולא לדחות ולהשאר חברים המון זמן...

lali37

New member
אני לא ממש מעונינת (המשך בהודעה)

לכתוב את דעתי כי היא משתנה בערך כל 5 דקות אבל נקודה למחשבה אני מכירה זוג שרק התחתן הם חברים יותר מ4 שנים ואני חותמת לכם/נשבעת לכם/מה שאתם רוצים שהם לא נגעו.... אז כנראה שזה אפשרי

mayakol

New member
יש ויש...

השאלה היא אם אפשר להכליל מהפרט אל הכלל... לדעתי אי אפשר.

דעתי לפחות...

בס"ד לפני הכל; אסור לנו לשכוח שפעם גיל החתונה היה מוקדם ואנשים כבר בגילאים צעירים יכלו לספק את יצרם בצורה קדושה ומותרת: בבית! היום מאחר והגיל התאחר ישנו יצר הפועל חזק מאוד אך הגיל המאפשר חתונה הוא מאוחר. איני יוצא נגד אלו שמתחתנים מוקדם ואני ממש מבין אותם. יחד עם זאת אני נגד התופעה ובעד לחכות לאחר צבא שהכל מתחיל להסתדר וגם מתבגרים יותר... זוהי דעתי לפחות...

אנשיםםםםם...

ב"ה ליאור מסכימה איתך חלקית!! פעם גם לא היה טלפון ,טלויזיה , מחשב, גם פעם בנות לא למדו = פרמיטיבי היום בכל אחרת פעם הבת למדה משק בית מאמא שלה והסבתא שגרו באותו בית!! ובגלל זה התחתנו צעירות נישואי בוסר . היום הכל שונה אנשים מחפשים את עצמם אחרי י"ב ויש כאלה שרק אחרי הצבא ... אני לא חושבת שבן / בת בוגרים כדי לקחת אחריות וזה אחריות גדולה יותר מדי גדולה !!! בקשר לזה שאנשים צריכים להכיר אחד את השני לפחות שנה , 3 חודשים ממש לא מספיק טוב ואם אלה שמכירים מכיתה ט' וכדומה סבבה בקשר של ההכרות אבל בקטע של אחריות לא חושבת שיש אחריות להחלטות רציניות גם אם הם כבר מספיק בוגרים נפשית!!

תשובת הרב אבינר:

בס"ד לאחר שפתחתם את הדיון הזה התפרסם מאמרו השבועי של הרב אבינר בנושא זה. אתם מוזמנים להכנס לקישור הזה ולקרוא את דבריו...

למעלה