יש לי נושא לדיון!!

mayakol

New member
להסביר? בבקשה-

שנתיים זה המון זמן! זה לא כמו בציבור החילוני, שזה ממש לא משמעותי כי גם ככה עד החתונה אפשר לעשות כל דבר שעושים גם ככה לאחריה (ואת מבינה למה אני מתכוונת) ואז אפשר למשוך עד החתונה גם חמש שנים... אני לא מבינה איך בציבור הדתי אפשר למשוך שנתיים, כלומר להחזיר בסוג של קשר (מה, חברים? אמור להיות מושג כזה בציבור הדתי לתקופה כ"כ ארוכה?)... מה גם שידוע שבציבור החילוני מתחתנים אחרי מספר שנים, בממוצע יותר משנתיים, ועובדה שאחוז הגירושין במגזר זה הוא עצום... המספרים אסטרונומים ממש! אז איך תסבירי את זה? הם הרי הכירו אחד את השני וידעו בדיוק עם מי הם מתחתנים...! קראתי הסבר לזה אבל אשמח לשמוע את דעתך תחילה.

זה שבציבור הדתי ....

אחוז הגירושים נמוך יותר (ואני לא בטוחה בזה) לא אומר ש"אצלנו" יותר טוב. יותר קשה להתגרש במגזר הדתי פחות מדברים על זה לא בהכרח פחות גירושים. אמרתי ואני שוב חוזרת- יכולה למנות לך על שתי ידים מספר עצום של חברים קרובים שהתגרשו בזמן האחרון- ובדיוק מהמגזר שאמרת, שאין בו גירושים". אני לא חושבת , ולא אמרתי שצריך למשוך קשר עד החתונה אבל אני בהחלט לא חושבת שיש מה לקפוץ לזה!

פבפ

New member
אני אסביר לך את זה

במגזר החילוני אכן אחוז הגירושין הוא דיי רב אבל זה בגלל הגישה שאנשים שבאים. ראשית, אנשים באים בגישה ש"אם לא יהיה טוב, תמיד אפשר להתגרש" וזו גישה עצובה מאוד כי אנשים לא מבינים שהנישואין זה יותר מסתם הרפתקה. שנית, לצערי הרב מאוד, בחברה החילונית יש אנשים מסויים שדוגלים בשיטה של "שלך שלי ושלי שלי" מה שאומר שגם האגואיזם משחק פה וזה בהחלט משפיע (שהרי נישואין מבוססים על וויתורים והבנה הדדית ולא על גישה של "אני ואפסי עוד"). לדעתי, ההשערה שלך שאחוז הגירושין תלוי בגיל הנישואין היא פסולה מכל וכל. אחוז הגירושין תלוי בערכים שעל ברכיהם אנשים מתחנכים ....

ש"הנישואין זה יותר מסתם הרפתקה"

הוצאת לי את המילים מהפה. כי נדמה לי - שילדים שמתחתנים בכיתה י"ב- לא הפנימו את זה. ותרשה לי להעמיד אותך על טעותך: אני בפרוש לא חושבת שגירשוים הם פונקציה של גיל צעיר, אלא פונקציה של הרבה משתנים בניהם- משפט הפתיחה של הודעה זו. ענין נוסף- דעתי היא שהגישה שציינת "אם לא יהיה טוב, תמיד אפשר להתגרש" היא גישה בריאה. לא הייתי רוצה לראות נשים מוכות תקועות במערכות נישואים רק כי לא ניתן לפרק אותם.

פבפ

New member
אני לא מדבר על מקרים כאלו חו"ח

שהרי ברור שבמקרים כאלו גירושין הם לא עניין של סימן שאלה אלא עניין של סימן קריאה ! אני מדבר על מקרים שאנשים באים בגישה שאם לא נצליח לבנות משהו אז נחריב את כל הבניין ועם גישה כזאתי אין פלא שהנבואה מגשימה את עצמה....

מעולם לא הכרתי אנשים ש.....

"באים בגישה שאם לא נצליח לבנות משהו אז נחריב את כל הבניין". לא נראה לי שגם יש כאלה.

פבפ

New member
תתפלאי

יש אנשים שבאים אם גישה שאם הנישואין לא יצליחו אז נפרק אותם...

בהמשך ל"קשר ההיפותטי" שתיארת...

ולמה את חושבת שיש רק תסריט אחד? למה ישר ללכת לכיון של נישואים!? מה היה קורה אם היו ממשיכים בקשר עוד חצי שנה שנה מכירים זה את זה גם אם זה אומר לגעת!?

eviv

New member
דעתו של יהודי אחר...

כפי שמובן לי שמירת נגיעה זה שהבנים שיש להם מחשבות לא טהורות ימצאו את הפיתרון לזה... אם אני לא מבין נכון תקנו אותי... אני חושב שאם מתחתנים צריך להתחתן מרצון חופשי ולא משידוך משודל אם הרי יש שידוך אז זה לא ניתן להשפעה... אבל אם אשה וגבר רוצים להתחתן בגיל צעיר שמותר על פי החוק אז סבבה שיעשו מה שהם רוצים. אבל אם הם נשואים למה שלא תוכל לעשות שירות לאומי? מה אישה נשואה צריכה להיות עקרת בית???

אביב- שלא תשגאה לגביי!!!!../images/Emo18.gif

1. לא הכרתי את בעלי בשידוך!!!!!! 2. אני ממש לא עקרת בית. "גרוע" מזה- אני אישה משוחררת , בעלת מקצוע חופשי עצמאית ולא תלויה באף אחד! ולמרות שיש לי ילדים , אני לא רואה את עצמי כבולה להם.

eviv

New member
אז את מצדיקה אותי

נו אוקי אז זה מה שאמרתי החתונה היתה מרצונך החופשי ולכן זה לא משנה באיזה גיל החלטת אם "מוקדם" מידי או "מאוחר" מידי זה היה רצונך החופשי ואם התחתנת בגיל צעיר לא היית בתפקיד של עקרת בית ויכולת לבחור בשירות לאומי ולכן זו הסיבה שאין כל דבר רע באם זה מבחירה להתחתן בגיל צעיר חתונה בגיל צעיר מידי בלי מוכנות נפשית ו"כדומה" יכולה לגרום נזקים ולכן אני לא חושב שצריך להתחתן בגיל צעיר מלבד מקרה שזה באמת מרצון חופשי...

למעלה