יש לי נושא לדיון!!

יש לי נושא לדיון!!

ב"ה אז ככה נושא שחברותי ואני דברנו עליו עקב מקרים ששמענו ורציתי לדעת מה בני ובנות הנוער הדתיים חושבים על נושא זה. והנושא הוא: חתונה בגיל צעיר ז"א שבנות (בנים התופעה פחות ידוע לי אבל אולי גם אצלם) מתחתנים בכיתה י"ב. רוב הסיבות לכך זה שמירת נגיעה . אז מה אתם חושבים? בעד? נגד? דעתי בעניין היא: אני נגד, כי מה נו אז אפשר לחכות עוד שנה ,שמירת נגיעה אז צריך לדעת להציב גבולות . וחוץ מזה הבעל עושה צבא והאישה היא לא תעשה שירות לאומי היא לא תתרום למדינה! היא צריכה לעזור בפרנסה הבעל אולי בהסדר אולי בצבא ואולי עובד.

לדעתי,

לא רק מבחינת הצניעות. לדעתי זה לא טוב גם מבחינת הגיל! גיל 18 זה לא גיל שמספיק מוכנים בשביל להתחתן!!! יש הרבה זוגות שהתחתנו מוקדם מאד, והתגרשו אח"כ. למה להרוס חיים של בנאדם???

mgirl

New member
אני די נגד...

כדאי שהבעל והאישה יחכו עוד קצת, לפחות עד שהבעל יסיים צבא והאישה שירות לאומי. אמא שלי התחתנה בזמן השירות הלאומי שלה - היא עשתה ב'אחוזת שרה' שירות לאומי ואבא שלי היה מדריך. אבל לדעתי כדאי להתחתן כמו שדודות שלי עשו, בגיל 25-26 ככה, זה הכי טוב, כשכבר מספיקים לגבש קריירה ודעות ולסיים צבא ושירות לאומי וכל זה.

אוקיי,

נושא מסובך פתחת כאן לדיון. ת'כלס אין לי דעה, זה משתנה מאדם לאדם וזה לא נכון להגיד שבגיל 18 אין בגרות נפשית. כל אחד והבגרות שלו. להגיד את האמת? יש פווול בנות מהמחזור שלי שכבר נשואות, ויש מספיק שמאורסות, זה מצב קיים אין מה להגיד. האם זה טוב או רע? אם יש לזוג הצעיר גב כלכלי ומי שיתמוך בהם ויעזור זה מעולה, למה לא להיפטר מכל החיפושים המעיקים ולדעת שזהו זה, מצאנו? מצד שני, זה ממש לא חכם להיכנס לחיים הבוגרים ככה בפתאומיות. כל מצב לגופו, א"א להכליל בנושא כ"כ רגיש. וסתם כדרך אגב, יש למיטל ולי חברה מהכיתה שהתחתנה בתחילת השנה, היא מסיימת אוטוטו שנה ראשונה בשירות, מתכוננת לשניה ובעלה סיים חודשיים לפני החתונה את השירות הצבאי שלו. טוב להם, שניהם תורמים למדינה כמו שהם היו תורמים כרווקים אז מה רע? חתונה, מסתבר, היא לא סוף החיים אם יודעים איך לשלב אותה בחיים הנורמלים זה יכול להיות נחמד ואת שומעת את זה ממני, המתנגדת הכי גדולה לנישואים בגיל מוקדם.

אחותי!!!../images/Emo24.gif

תמצתת הכל ממש יפה ! אבל הבעיה מתחילה היא כשרוצים להתחתן ולזוג אין ממש "גב כלכלי" מעולה וההורים לא ממש תומכים... זאת השאלה! לדעתי אם יש מצב שבעוד שנה יהיה להם איך לחיות (נכון שלא ממש לוקסוס...) אז אני חושבת שעדיף לחכות עם זה קצת למרות שזה קשה.

גילת, גם אני הייתי בסיפור הזה

גם אני וגם החברות שלי התחתנו בסביבות הגיל הזה למרבה האירוניה רובן היום או גרושות או בנישואים שניים. מה זה אומר!? אני לא בטוחה שזה כל כך קשור לגיל כמו שזה קשור ל"מנגנון השידוכים" שקיים במגזר שלנו מכירים 3 חודשים מתארסים ועוד 3 חודשים(במקרה הטוב) .... מתחתנים ואז באיזשהו שלב אתה פתאום קולט שאין לך מושג בעצם עם מי התחתנת. ובנינו לדעתי זו קונספירציה של הדת כי אם לא ינשאו מוקדם ויקימו משפחה לא ישארו להם אנשים!

../images/Emo15.gif

אבל אני לא מדברת על זוג שרצה והכיר במיוחד דרך שידוך, אני מדברת על חברויות בתיכון, חברויות כאלה שנמשכות מכיתה ט'-י"א וששני בני הזוג מכירים טוב. את זה רצוי למרוח אפילו אם מדובר בשמירת נגיעה? אמרת דבר מסוכן, לא כולם יודעים למתוח גבול, להגיד עד כאן. מי אמר שזה לא יגיע ליותר מדי? זוכרת את הסיפור על החניכה בהיריון? זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. הגבול מטשטש, אין אלוהים בקטעים האלה, והנפילה ענקית. מדובר פה על ילדים, זה אשכרה ילדים גם אם הם מחליטים שהם מספיק בוגרים לשחק באבאמא במציאות, וילדים צריכים גבולות, את כהורה יודעת את זה יותר טוב ממני. מנגנון השידוכים הזה יכול להיזרק לפח מבחינתי, למרות שהרעיון עצמו מעולה,זה מסנן לך ומתמצת לך בדיוק מה את מחפשת. הבנתי באופן כללי שהבעיה שלך עם נישואין מוקדמים זה כששני בני הזוג בגיל 18 מחפשים להתחתן ועושים את זה במהירות ללא כל התחשבות בצורך להכיר יותר לעומק, הבנתי נכון?

למה מסוכן!?

אני לא אכנס איתך לענין נגיעה. כי הנושא כאן הוא הנישואים לא הנגיעה. בגדול- יש לי הרבה חברות חילוניות שלא שומרות נגיעה ואף אחת מהן לא נכנסה להריון (שמעת על גלולות :)))) ואפילו........ לא הגיעו לשלב שצריכות להשתמש באמצעי מניעה. כך שהטיעון של "נפילה"... לא ממש עובד כאן. לשאלתך: ה"בעיה" שלי עם נישואים מוקדמים היא בכמה מישורים 1. "נישואים מוקדמים.... ללא כל התחשבות בצורך להכיר לעומק" אלא בגלל נורמה חברתית. 2. נישואים שאינם בוגרים. אוקי אז יש חבר אז למה להיכנס לעול כלכלי ולעול גידול הילדים כל כך מוקדם!? למה לא לבנות קודם את עצמך ולהיכנס לנישואים בשל? למה להיתמך בהורים!? בחברה!? הצלחתי להסביר לך?

mayakol

New member
חיפוש, אני חושבת שגילת צודקת...

מה קורה במקרה שכן יש זוג שמכיר כבר תקופה ארוכה, של שנים, וחושב שהגיע הזמן להתמסד? האם בכ"ז עליהם לחכות?

טיפוסית

New member
לעומת זאת

יש הרבה שהכירו והיו חברים למעלה מ7 שנים והתחתנו ואז התגרשו כי אם קלטו שהם לא מכירים את האדם איתו התחתנו. יש מקרים ויש מקרים... השאלה מה האדם מחפש בבן זוג אם מישהו מחפש מישהי שאיתה הוא יוכל לדבר בכיף ולבלות, אז יש סיכוי שאחרי החתונה הם יתגרשו. בעוד שא מישהו מחפש מישהי שתהיה אמא טובה ואשה טובה והוא אוהב אותה, אז אפשר להכיר אפילו רק שבוע וחיי הנישואים ימשכו זמן רב

אושרה1

New member
טוב אז...

בס"ד אני נגד באופן מוחלט!!!!! זה כל כך לא טוב ואם זה רק בגלל איסור נגיעה עדיף שלא יהיה אותו. מכיתה י"ב להתחתן-להיכנס למחויבות ענקיתתתתתתתתת זה דבילי(למרות שאני מכירה זוגות כאלו) צריך להינות לחיות את החיים ורק אחרי זה להתחתן אושרה

אבל אושרה יקירתי,

יש כאלה שאלה הם חייהם, זאת ההנאה מהחיים זה מאוד סלקטיבי, מה שטוב ונכון ורואי לאחד לא בהרכח נכון לשני. את רואה את זה ככה, אבל תאמיני לי שגם בתור עצמך,אם היית בתחילת שמינית והיית בקשר עם בחור היית מעדיפה כבר להתחתן-במידה והקשר היה בשל- מאשר בקושי לראות אותו וכו'

אושרה1

New member
יש בזה משהו אבל...

בס"ד אני מצטערת זה מוגזםם לאללה כאילו גיל 18 מה את/ה חושבים לעצמכם אז תבבלו ביחד עוד שנתיים תתחתנו בגיל 20 מה הבעיה? למה דווקא גיל 18? ורוב אלו שמתחתנים בוא נגיד את זה בצורה יפה-זה לא רק מאיסור נגיעה אלא ממשהו הרבה יותר(ואני אשתוק)... אושרה

mayakol

New member
תבלו עוד שנתיים???

מצחיק שדווקא אני שלא באתי מהמסגרת החינוכית הדתית לא מסכימה איתך כאן. אם באמת יש מצב של זוג שחושב למסד את הקשר, הנכון עבורם הוא לא "לבלות ביחד עוד שנתיים"... זה נשמע כמו משפט חילוני שכזה... איך אפשר בדיוק לבלות שנתיים?? אם רואים אחרי תקופה מסוימת שיש פה משהו רציני, צריך לחשוב על מיסוד. לפחות אחרי שהבחורה תסיים תיכון, אבל לא לדחות בשנתיים!!!

אושרה1

New member
משפט חילוני?

בס"ד נכון אם זה רציני שיתחתנו אבל לא בגיל 18 כי הם עדיין לא יודעים מזה רציני ומה לא 18 זה עוד ילדים(מרגישה כמו זקנה...) שיהיו בריאים אבל אני יודעת שאני בחייםםםםם לא יתחתן לפני גיל 20 אושרה

mayakol

New member
מסכימה עם גילת

ואיך כבנאדם מאמין את יכולה לומר זאת? אחרי הכול, אם הקב"ה יזמן לך את הזיווג שלך לפני גיל עשרים, מה תעשי? תדחי את הזיווג שלך כי זה נראה לך מוקדם??? לא עושים את זה!

למעלה