יש לי משהו להגיד

hilase2

New member
מה הקשר לגאווה?

אני גם חושבת שבשר זה לאו דווקא לא טעים. היו הרבה סוגים של בשר, מאכלי חלב וביצים שמאוד אהבתי - אני מסוג האנשים שחולים על גבינות (במיוחד צאן..) ככה שממש לא זו הסיבה שויתרתי עליהם. למרות זאת אני לא אוכלת טבעול, ה"גבינה צהובה" של טופוטי די מגעילה אותי, ו"יוגורטים" סויה אני חייבת להודות שלא ממש טעמתי.. ככה שדווקא בקטע הזה אני חולקת על דעתך - ממש אין להם טעם של המקור, וגם לא צריך להיות : זה לא בשר, או חלב, או גבינה. אז את חושבת שאני לא טבעונית גאה? לא שלמה עם ההחלטה שלי? לידיעתך - למרות אהבתי לגבינות, אני אהיה גאה, שלמה עם עצמי ומלאת סיפוק לחגוג את יום הולדתי (החל בשבועות, כמה אירוני) בלי עוגת הגבינה המסורתית שלי.

rastotman

New member
../images/Emo32.gif

באמת כדאי שתנסי לעשות עוגה משמנת של טופטי ואולי גם שמנת צימחית- זה יכול לצאת בכלל לא רע.
.

אין לי ממש מה להוסיף

אני צמחונית למען החיות, לא בגלל הטעם. אני לא טבעונית בגלל סיבות בריאותיות, כי גם ככה הגדילה שלי לא במצב הכי טוב.

אה???

מה זאת אומרת שאת לא טבעונית בגלל סיבות בריאותיות? טבעונות היא תזונה בריאה יותר מצמחונות והצמיחה שלך לא תיפגע מזה שתהפכי לטבעונית... אני טבעוני שנתיים וצמחתי באזור ה 20 ס"מ בשנתיים האחרונות, קשה להגיד שטבעונות פגעה בצמיחה שלי... (אלא אם למישהו יש פנטזיות שאני אעבור את ה 2 מ')

sayv

New member
אני מפנטזת על איך אני גובהת בכ"ז

עוד קצת... יש לי בקשה חשובה אליך, אני זקוקה למאמרים בעניין "בשר- לא בריא" (כולל העזרה לבריחת הסידן...), "האדם לא=טורף" וכד' לשם ויכוח שמתנהל לו בפורום בו אני משתתפת, שגלש לנושאי בריאות ובשר- אני מגינה על עמדתי שזה הרגל רע, מותנה ולא מוסרי, ואילו יש הטוענים שזה לא פחות מצורך ביולוגי ממשי, ושהאדם הנו "טורף מתוחכם", ולא נצלן כטענתי.. הטיעון של בריחת הסידן היה בעל הד, ואני צריכה מקורות לכך. אני מתלבטת אם להעתיק את המניפסטים שכתבתי להם שם לפה, כדי שתהיו קצת גאים בי.. מה דעתך?....

אולי תתני לנו קישור?

ובכל אופן, קישור אחד לבינתיים... (יש גם כמה מעולים בקישורי הפורום)

sayv

New member
תודה, אבדוק בקישורים..

ובקשר לקישור של ההודעות שלי בפורום ההוא- זה אתה יודע.. אני לא רוצה שידעו עלי הכל...

דורון ק

New member
בריחת סידן וטורפים

בקשר לבריחת סידן- אני לא ראיתית על מה הדיון, אז אני לא יכול ממש להגיב לטענות. בקשר לאדם כצמחוני או אוכל כל- הנה כמה לינקים שמביאים את הדעות השונות בעניין: Omnivorous or Vegetarian? Meat Eaters are made, not born Humans are Omnivores את יכולה לעשות COPY לדיון אם את לא רוצה לחשוף סודות גרעין(חמניות) וכו'.

הבעיה היא

שאני גם ככה 1.לא גודלת הרבה 2.לא אוהבת לאכול הרבה דברים (לדוגמא, את רוב הירקות הקיימים), אז צמחונות כרגע היא המכנה המשותף. זו סוג של עזרה לחיות, אבל עדיין אני אוכלת, יחסית, טוב- התפריט שלי לא ממש מאוזן, אני עוד מעט הולכת לדיאטנית.

למען האמת

זה שאני אוהבת את הטעם של חיות מתות מקשה עלי את המעבר לצמחונות- דבר שמראה שהצמחונות יותר חשובה לי מאשר אם לא הייתי אוהבת בשר

למעלה