יש לי משהו להגיד

יש לי משהו להגיד

שקצת, אבל ממש רק קצת, בעד שחיטת חיות- אבל רק בשביל אלה שאוהבים את הטעם של חיות מתות.. אם לא היינו יודעים מה הטעם של הפרה, לא היה לנו מרק בטעם עוף, או שניצל טבעול בטעם עוף.. תחשבו על זה. יש לי בעיה- אני שונאת מוצרי טבעו, מה לעשות?!

תֶּשֶׁת

New member
אנחנו לא יודעים מה הטעם של בשר אדם

ואף אחד לא מתלונן שאין לו מרק "בטעם אדם"... ושימי לב... "אם לא היינו יודעים מה הטעם של הפרה, לא היה לנו מרק בטעם עוף, או שניצל טבעול בטעם עוף.."

lilithmm

New member
הכל בראש

למה לא מרק אדם?? יש אנשים שכן אוכלים בשר אדם, במיוחד את בשר בני משפחתם שנפטרו. יש אנשים אחרים שאוכלים בשר כלבים וחתולים, ואחרים שאוכלים בשר חזיר וארנבת, ואחרים שאוכלים תרנגולות ועזים. מה ההבדל??

Sern

New member
רגע, מה זאת אומרת...?

בוודאי שיש מוצרים בטעם אדם. רק היום אכלתי גבינה בטעם שוויצרי. יש גם מרק בטעם צרפתי, רוטב בטעם איטלקי... יש המון גיוון.

אז?

כל המאכלים הצמחיים שהם בטעם משהו מן החי נועדו פשוט כי אנשים התרגלו למאכל מסוג וטעם מסויים וכשהם עושים שינוי תזונתי קל להם יותר אם קיים להם משהו בטעם דומה הנכנס לתוך המסגרת של השינוי התזונתי שלהם... לאט לאט אבל אתה לומד להכיר מאכלים וטעמים חדשים ולהתאהב בכמה מהם, תשאלי את הטבעוניים הותיקים בפורום לכמה מהם שניצל טופו מהווה חלק מהותי בתזונה, תראי שלרובם (אם לא כולם) הוא לא. אני אישית למשל אוכל מוצרים של טופו-טבע רק כשאין שום דבר אחר ואין לי (או לאף אחד אחר) כוח לבשל משהו...

yaeltal

New member
המוצרים האלה מבחינתי מיותרים

לחלוטין. התועלת היחידה שאני מוצאת בהם היא שהם עוזרים לאלו שעדיין שבויים בהרגלי צריכת הבשר שלהם לעבור לתזונה צמחית. אני לא משתמשת באף מוצר כזה. אם הייתי רוצה להרגיש את הטעם והמרקם של פגר, הייתי הולכת על הדבר האמיתי. אמנם מבחינה מעשית המוצרים האלה הם בסופו של דבר פרו-צמחונות, אבל היינו לדעתי במצב הרבה יותר טוב אם לא היה בהם צורך.

sayv

New member
קודם כל מוצרים תחליפיים לבשר לא

מיועדים רק לנו, ומה בין מרקם של טופו לבין מרקם של בשר? אני לא מתייחסת למוצרים בטעם של שאמורים להיות חיקוי, כי זה קצת מגעיל אותי, אלא פשוט לשניצל או קציצות ירקות או טופו? מה רע בזה? מה ההבדל אם אני אקנה מוצרי טופו או אכין לי בבית קציצות לבד? תחשבי על נניח תחליפי שרימפס למי שאוכל כשר- דג זהבון-, ואת השניצלים בטעם של... לתחליפים של מי שלא יכול לאכול בשר- ולא דווקא בגלל שהוא לא רוצה. ונכון- זה "שלב מעבר" להרבה אנשים... מה לעשות, התרגלנו, לא?

yaeltal

New member
אבל אני כן דיברתי רק על

המוצרים שאמורים להיות חיקוי, כי להם התיחסה ההודעה המקורית (שדיברה על שניצל טבעול בטעם עוף ומרק בטעם עוף) ולא דיברתי על טופו או קציצות ירק, שמהווים כל אחד מאכל בפני עצמו, לא תחליף ולא חיקוי לשום דבר וממש לא אמרתי שיש משהו רע בדברים האלה.

tali_le

New member
ציטוט מאת Neta558

"אם לא היינו מגדלים צמחים לתבלינים לא היינו אוכלים סטייק כי הוא לא היה טעים" ולשם שינוי, ובמקרה שלא יוצר תקדים, ובאופן חד פעמי, ובצורה מקרית להחלט וללא סיבה הגיונית - אני מסכימה עם נטע... טלי

shahar15

New member
סורי להודיע לך אבל..

את לא צמחונית גאה. כי אם היית שלמה אם זה ב-100% לא היית מדברת ככה. האמתי, שזה פגע בי. כן, מה לעשות. את רוצה לטעום טעם בשר- תחזרי לתזונה בשרית. תאכלי שניצל תירס של טבעול, שזה הדבר הכי טעים שקיים,באחריות. זה אמנם עם ביצים, אבל את צמחונית בלבד, אז זה "בסדר"..

Ronnie Avidov

New member
מה?!

מה הקשר? זה שמישהו אוהב טעם של בשר לא אומר שהוא לא "צמחוני במאה אחוז" אני טבעוני, ואני ממש ממש אוהב ומתגעגע לטעם של בשר, אני טבעוני בגלל סיבות אידאולוגיות, אין קשר בין הדברים.

דדי שי

New member
אני איתכם

אני דווקא צמחוני שלא מחפש תחליפי בשר, ומסתדר מצוין על מזון צמחי כמות שהוא, אבל אני לרגע לא חושב שזה עושה אותי ל"יותר" צמחוני מכם. ההכרעה המוסרית שלא לפגוע בחיות היא הבסיס לצמחונות, ולא הטעם האישי שלנו. אבל בכל זאת, אם אתם כבר צמחונים, לא יזיק אם תנסו ללמוד להעריךך יותר מזון מהצומח שלא מחקה מזון מהחי...

xenocide

New member
../images/Emo45.gif

חוץ מזה שאני אישית אוהבת את הטעם של טבעול, כשאמא הביאה לי פעם טופו בטעם של שניצל עוף ובאמת היה לזה את הטעם-אחד לאחד,היה לי טעים. אבל בגלל שיש לי עדיין את החשש שאמא תדחוף לי בשר לאוכל העדפתי לא לאכול את זה. כשאכלתי בשר אהבתי את זה והסיבה שאני צמחונית זה אידיאולוגית בלבד ולא בגלל שלא אהבתי את זה... הדר (מצטערת, אבל אני לצערי גדלתי על אכילת בשר)

yaeltal

New member
מזכיר לי את הדיון שהתנהל

בינינו בזמנו.... אולי היה מצליח לשנות משהו גם בגישה של שחר..

f rat1

New member
נכון... ../images/Emo6.gif

אם רק היתה לי את האנרגיה לפתח שוב דיון כזה...

למעלה