יש לי מעין תיאוריה

elfsong

New member
יש לי מעין תיאוריה

הרי לפי ההגדרה התקדמות הזמן היא גדילת האנטרופיה במערכת נכון? אז בעצם בשביל לחזור אחורה בזמן אתה צריך להחזיר את האנטרופיה בגוף המוחזר למצב שהיה באותו זמן כי אחרת הוא לא יתאים למערכת ותאירותית הוא יושמד(לפחות נראה לי ככה) אבל בשביל להפוך את האנטרופיה בגוף כל שהוא צריך להפוך את כל התהליכים בו ורק אז תוכל לשלוח אותו. אבל אז ישנה בעיה אחרת כיוון שנגיד אתה שולח מישהו מהמאה ה26 למאה הלסוף המאה 21(נגיד ואז הופעלה מכונת הזמן) אז האדם למעשה לא קיים בזמן הזה וגם המרכיבים שלו יכולים להיות בגופם של אחרים אז למעשה הוא לא יכול להיות בזמן הזה. זה לא יוצר איזה מין פרדוקס?

prefect

New member
../images/Emo12.gif

"הרי לפי ההגדרה התקדמות הזמן היא גדילת האנטרופיה במערכת נכון?" לא. יש הטוענים שיש קשר בין האנטרופיה של הייקום כולו לכיוון הזמן בו. בכל אופן, למערכות מבודדות זה בכלל לא מתייחס. כך מיכל סגור עם גז. תחמם אותו. תקרר אותו לטמפרטורה המקורית. החזרת את האנטרופיה לערך המקורי. לא נקראה לי שמישהו הושמד בתהליך הזה. נו, אז עכשיו יש לכל אטום עותק ש"היה בעתיד וחזר". לא נראה כמו פרדוקס מסובך מידי אם אתה יודע להחזיר דברים ממאה 26 לסוף מאה 21.

elfsong

New member
מה שהתכוונתי

אחת הדרכים להגדיר זמן היא לפי האנטרופיה שבסך כל השינויים בתהליכים אנרגטיים האנטרופיה גדלהאז אם ניקח את הרעיון ונעביר לכך שאתה מנסה לשלוח מישהו לעבר אפילו בחמש דקותבמהלך הזמן הזה היה שינוי בגופו האנטרופיה בגופו רוב הסיכויים שונה מלפני חמש דקות, אם נתעלם מההשפעה של עצם החזרה של העצם מהעתיד לעבר, נניח שעצם השילוח כמו מחליף את הדמות העתידית בדמות מהעבר וככה טכנית לא נוצר פרדוס בתחום הזה, אבל עדיין אני שואל האם עצם הנוכחות של עצם בעל אנטרופיה עתידית שלא טועמת את המצב באותה רגע זמן אפשרית בכלל? ובנוגע לדוגמא שלך בנוגע לחימום וקירור מחדש?! בסך העלת את האנטרופיה כיוון שהיית צריך תהליך אנרגטי להעלות את הטמפ' בכלי ואחר כך תהליך הקירור מעלה את האנטרופיה בסביבה כי אנ' לא הולכת לאיבוד הרי?! ובוא ניקח את התרחיש הדימיוני של שיגור אדם מהעתיד לעבר אוקי? נניח שאתה לא מפר את האיזון הקיים בכך עצם הנוכחות שלא קצת תחרפן אנשים לא?

prefect

New member
מה יש לך נגד אנטרופיה?

שוב, אנרכיה של מערכת לא מבודדת לא חייבת לגדול עם הזמן. אין שום סיבה (ברורה) לכך שהאנטרופיה שלך היום תהי יותר גדולה מהאנטרופיה שלך אתמול. (לא שאני מבין מה כל כך בעייתי בלהביא אנטרופיה מהעתיד, אבל עזוב את זה...)

elfsong

New member
יכול להיות

שרק לי יש בעיה עם זה אבל הרעיון לפחות לי נראה בעיתי

Dynamo1929

New member
סליחה שאני נדחף

אבל, פעם שמעתי על תאוריית ההווה המוחלט, או משהו כזה, משמע שאין ממש עבר ועתיד, אלא בעצם יש רק הווה שבו קורה הכל ביחד, מין כאוס כזה שהתודעה שלנו היא זאת שנותנת סדר לאירועים ומשמעות ל"עבר" ו"עתיד"... אשמח לשמוע הבהרות בנושא, תודה.

ailag

New member
אבל זה כבר ברמה יותר גבוהה

הוא מדבר על הרמה שאנחנו עדיין תופסים.

elfsong

New member
שמעתי בתוכנית

בערוץ 8 על אחת התאוריות שאמורה לאפשר מסע בזמן לעבר, והסבירו שם שמימד הזמן למעשה ניתן להגדיר אותו כקו רצוף שבעצם הכל קורה עליו בו זמנית אבל בנפרד ככה שלמעשה כברכתבתי את ההודעה הזאתי אבל אני בו זמנית כותב אותה וגם חושב על מה לכתוב (זה בערך מתאר את המצב לא?) אבל למעשה בגלל התיאור הזה של מימד הזמן תנועה קדימה ואחורה למעשה היא דיי פשוטה אתה בעצם כל הזמן גם בהווה וגם בעתיד וגם בעבר(לא נשמע כל כך הגיוני מה?)

Dynamo1929

New member
עפ"י אותה תכנית

כעקרון כדי שנוכל לעשות מניפולציות בזמן ולחזור לעבר, אנחנו בעצם צריכים לצאת מחוץ למימד הזמן שלנו למין "זמן על" שכזה שמשם נוכל "להביט" על קו הזמן הרציף שלנו ולהחליט איפה ומתי אנחנו רוצים להיות...

elfsong

New member
לאוו דווקא

אחד הדרכים שהציעו בתוכנית הייתה על שימוש במה שנקרא "התאבכות בלולאת ליזר" מדובר בסט מראות שמסודרות בצורת מעויין, לפי איזו תיאוריה כלשהי זה אמור ליצור מעין שינוי בזמן-חלל שאמור לאפשר לשלוח מידע בצורת פוטונים לעבר

למעלה