יש לי מחשב של Dell

Lady in red2

New member
אני מנסה ללחוץ FN F3

זה אמור לעבוד, כי יש על המקש F3 ציור של סוללה בכחול, אבל זה לא עושה כלום... אני בד"כ משתמשת במחשב עם חיבור לחשמל. אז מה לעשות בפעם הבאה כדי להאריך את חיי הסוללה, להוציא אותה?

Lady in red2

New member
אגב

קראתי גם את השרשור ולא הבנתי - מצב Sleep הכוונה למצב המתנה? כשאני לא עובדת על המחשב אני סוגרת את המכסה, הוא נכנס למצב המתנה, אח"כ אני שוב חוזרת ופותחת את המכסה, וכך הלאה. זה בסדר? פשוט אני לא רוצה שיתחמם יותר מדי ויתמלא אבק אם יישאר פתוח כל היום.

bar666xp

New member
לא הבנתי..

בכל מקרה המחשב שלי עובד +- 18-20 שעות ביום
אז קצת קשה לי... בלילה הוא מוריד דברים ביום אני עובד איתו כך שרוב זמן הHIBERNATION שלו זה בנסיעות.. מצב SLEEP אני לא אוהב ומשתמש רק אם אני צריך לעבור בין משרדים במקומות בהם אני עובד... {גם זה רק לפעמים למרות שההמלצה שלי היא כן לעשות SLEEP לפחות}.

Lady in red2

New member
התכוונתי

שכשאני סוגרת את המכסה (כלומר המסך) של הלפטופ המחשב נכנס אוטומטית למצב המתנה, ואני כל פעם סוגרת ופותחת אותו שוב. אז אני שואלת אם זה בסדר לעשות ככה או שצריך להשאיר אותו פתוח ודלוק כל הזמן? אני מכירה רק מצב המתנה, לא הבנתי מה זה HIBERNATION ו-SLEEP...

bar666xp

New member
במצב SLEEP/שינה STANDBY המחשב אינו כבוי...

רוב הרכיבים בו כבוים יש מתח לזיכרון לדוגמה ובהדלק/הערה שלו היא מהירה. מצב שנת-חורף HIBERNATE המחשב כבוי, כל המידע שהיה בזיכרון נישמר לקובץ והמחשב נכבה.. כאשר מדליקים אותו חזרה המידע מוחזר מהקובץ לזיכרון כל החלונות/תוכנות שפעלו מופעלות שוב לנקודה בה היו בעיקרון {אבל יש תוכנות שלא מסוגלות לכך ויסגרו ו/או יעצרו}. בכל מקרה מומלץ פעם ב.. לעשות הפעלה מחדש למחשב. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1372&msgid=108288927 מהיום

Lady in red2

New member
אבל איך אני יודעת מתי לעשות מה?

וזה בסדר שהמחשב יהיה כמה פעמים ביום במצב המתנה-הדלקה-המתנה-הדלקה...?

Lady in red2

New member
ואני מצטערת אם אני מציקה, פשוט אני לא רוצה

לשחוק גם את המחשב....

bar666xp

New member
כל אחד ומה שטוב לו/ה...

למחשב עצמו גם לא משנה אם יעבוד 24/7 או יום בחודש אותו הדבר בגדול... מומלץ סביבת עבודה נקיה {לנקות אבק וכו' מדי פעם לא מזיק}... דעה אישית אם המחשב לא בשימוש {לא עושה כלום} אז למה שיהיה בחוץ ביכלל שיהיה בתיק/ארון איפה שלא יהיה.. כבוי/HIB.

sb21

New member
אני מתנצל, לא הסתכלתי על שם המשתמש שלך.

לסוללות יש אורך חיים מוגבל (300-500 מחזורי טעינה) שלאחריו היא מפסיקה לעבוד\נחלשת כמעט לגמרי. יש הטוענים שכאשר רוב הזמן הסוללה מלאה (100%), הבלאי של הסוללה גובר.

bar666xp

New member
א. נסי פשוט להוציא ולהחזיר אותה..

ב. שנה וחצי עבודה כשהמחשב כל הזמן מחובר לחשמל = סוללה על 100% שנה וחצי זה רע מעוד ויתכן מעוד כי גמרה את חייה. ג. זה גם יכול להיות צירוף מקרים אבל זאת האופציה הכי הגיונית כי הסוללה מתה.

Lady in red2

New member
אוקיי, תודה לכם, אני אקנה חדשה כנראה

ופעם הבאה אני אוציא אותה. אגב, יש אצלי בבית עוד אנשים שמשתמשים במחשב זהה אותו זמן כמוני ואפילו יותר, בלי להוציא את הסוללה, והסוללה ממשיכה לעבוד כרגיל למשך 3 שעות.

bar666xp

New member
אני בספק...

3 שעות היא לא תחזיק לדעתי.. אולי שעתיים וחצי ואם היו מחוברים גם הם שנה וחצי לחשמל כל הזמן והסוללה על 100% בספק שהיא מחזיקה יותר ממספר דקות עד חצי שעה... או שהם משתמשים בסוללה מדי פעם... האמת שקצת מוזר שהיא לא מחזיקה כמה דקות אפילו 2-5 דקות אבל שוב נסי להוציא לראות שאין איזה משהו בקוטבי הסוללה.. ואם יש מחשב/ים זהה/ים נסי לקחת סוללה של אחד מהם ולבצע בדיקות.. 1. להפעיל את המחשב שלך עם הסוללה מאחד האחרים. 2. להפעיל את אחד המחשבים עם הסוללה שלך.

למעלה