יש לי כמה שאלות

dolphinaa

New member
יש לי כמה שאלות

1. מה ההבדל בין it's , that's , this is ?? 2. מה ההבדל בין other ל another ?? 3. מה ההבדל בין no ל not ?? 4. ואיך אומרים למה טוב ללמד ילדים (לא שאלה). תודה רבה לכל מי שינסה לעזור..

אנסה לענות

1. it זה כמו הוא או היא, רק על חפצים וחיות - בעברית אין מילה כזו בדיוק, כי אנחנו אומרים על חפצים הוא והיא - אין לנו משהו כמו it שהוא חסר מין. דוגמאות:
There's a dog outside. It is barking. I stopped reading the new Stephen King book. It was very boring.​
משתמשים ב-it גם למשפטים כלליים, שבעברית אין להם נושא כמו "יורד גשם":
It is raining.​
This ו-That פירושם "זה", אבל משהו שכבר דיברו עליו קודם, או לפחות מצביעים עליו בזמן הדיבור. ההבדל בין this ל-that הוא של איזשהו מרחק - פיזי, זמני או נפשי. לדוגמא אם יש שני כסאות, אחד קרוב אלי ואחד רחוק ממני אני יכולה להגיד משהו כמו:
This is my chair. That is my friend's chair​
החודש שבו אנחנו נמצאים יקרא "this month" אבל כל חודש אחר בעבר או בעתיד יהיה "that month". ואם יש משהו שאנחנו אוהבים יותר אנחנו יכולים להגיד:
I don't want that pen. I want this pen.​
2. other - שונה, אחר, another - נוסף. דוגמאות:
I read another book of the same author. Can you give me another five minutes? Do you remember our talk from the other day? I think it would be a good idea for us to start seeing other people.​
3. no שמים לפני שם עצם. זה קצת כמו המילה "אין" בעברית, שאין באנגלית. דוגמא:
I have no time. She has no friends.​
not שמים אחרי פועל עזר, כמו ב:
I am not going home. She does not like fish. We have not read this book yet.​
או אחרי be לפני תואר:
It is not important. They are not hungry.​
4. למה טוב ללמד ילדים - why it is good to teach children |

Uptown Boy

New member
סתם עברתי פה...

וקראתי את התשובה ורציתי לומר לך שאת באמת מדהימה שיש לך את הסבלנות!! כל הכבוד על ההשקעה...

למעלה