יש לי כמה שאלות בתנ"ך...

elivnat

New member
יש לי כמה שאלות בתנ"ך...

ואני חיבת את השאלות ליום ראשון... |כוכב|בראשית, מ"ד, פ"ס י"ט-ל"א: חלק/י את הנאום לפסקאות. |כוכב|מלכים א', י"ט, פ"ס ט-י"ח: בתלונותי של אליהו בקטע זה אפשר להבחין בתלונה על מעשי ישראל בפועל ובתלונה על הרצון לפגוע בו. האם פיסוק הטעמים בפ"ס י' תומך בהבחנה זו? נמק/י את תשובתך. כיצד התממשו בפעול דברי ה' לאליהו בנוגע לשניים מהאנשים שהיה צריך למשוח
|כוכב|מלכים א', כ"א: ציין/י שני תחומים בהם השפיעה איזבל על אחאב בהנהגת המלכות. בסס/י את דבריך על הכתובים. תודה רבה ותזכו למצוות

DonaldDick1

New member
תשובות

* חלוקה ל3 פסקאות של בראשית מ"ד, פס' י"ט-ל"א: 1)י"ט-כ"ג יהודה מספר ליוסף על הדיאלוג שהיה בין האחים לבין יוסף בפעם הקודמת שפגשו בו במצרים (יהודה לא יודע שהוא מדבר עם יוסף). 2)כ"ד-כ"ט יהודה מספר ליוסף על הדיאלוג של האחים עם האב יעקב. 3)פס' ל-ל"ב יהודה פונה ליוסף ומסכם את דבריו: האב יעקב ימות בצער, אם יראה שהאחים חזרו בלי בנימין, ואז הוא מציע את עצמו במקום בנימין. * כן. פיסוק הטעמים בפסוק י' תומך בהבחנה זו. החלק הראשון של הפסוק: "ויאמר...בחרב" - מתחת למילה "בחרב" מופיע הטעם "אתנחתא" שמבדיל בין שני חלקי הפסוק - מסיים את החלק הראשון של הפסוק- החלק המדבר על חטא ישראל לה' - מה שעשו בפועל. החלק השני של הפסוק: "ואותר...לקחתה" הוא בעצם התלונה של אליהו על הרצון לפגוע בו. ה' אמר לאליהו למשוח את אלישע לנביא תחתיו - לא משח ולא נעליים - אליהו פשוט השליך על אלישע את האדרת שלו. ה' אמר לאליהו למשוח את חזאל למלך על ארם ובפועל הוא לא משח אותו למלך (לפחות לא כתוב על כך: במלכים ב' פרק ח' מצוין "וימלוך חזהאל תחתיו" - לא מדובר על שום משיחה של חזאל למלך - אלישע רק אומר לחזאל שה' אמר לאלישע שחזאל ימלוך על ארם, ואם היתה משיחה היא בוצעה ע"י אלישע ולא ע"י אליהו). *שני תחומים בהם השפיעה איזבל: "ותכתב ספרים בשם אחאב ותחתום בחותמו" (מלכים א', פרק כ"א, פס' ח)- לא רק שאיזבל כתבה בשם המלך (נהוג שלמלך היו כותבים והוא לא כתב הכל בעצמו אלא רק חתם על החוקים), היא גם חתמה בחותם של המלך - עובדה המראה כמה היא השפיעה על המלוכה (היתה לה גישה לחותם של המלך, שאיתו מאושר כל חוק בממלכה).

elivnat

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תזכה למצוות ולכלה עם מטפחות!!!

למעלה