יש לי כמה שאלות,בבקשה

liorhikri1991

New member
יש לי כמה שאלות,בבקשה

אז יש לי שאלות מתוך הספר "כימיה ללא הפסקה" ואם יש כאן מישהו שיש לו תספר הזה אז בבקשה תגידו ואני ישאל אתכם את השאלות.

yolm

New member
סורי... אולי "כימיה במנהרת הזמן"../images/Emo35.gif

yolm

New member
אוקיי... אבל....

אולי תוכל לכתוב את השאלות, או חלק מהן ואני אולי אצליח לענות לך עליהן...

liorhikri1991

New member
תודה מחר אני ירשום אותם עכשיו

אני לא יכול מחר אני ירשום ובבקשה תעזור לי אני עסוק קצת במקצועות אחרים.

liorhikri1991

New member
טוב הינה השאלות שלי-עזרה בבקשה

יש לי קטע על זיקוק יין ויש לי עליו שתי שאלות,מה שאומרים לעשות בזיקוק יין: א.עשינו מערכת זיקוק (זה בכיתה) וקיבלנו תזקיק,ושופכים אותו לתוך שתי זכוכיות שעון(מה הכוונה?) ב.שופכים עכשיו 2 מנות דומות של יין לשתי זכוכיות שעון. ג.ועכשיו אנו משווים אותם בעזרת שתי בדיקות: 1.נקרב גפרור בוער למנה תזקיק אחת ולמנת יין אחת. 2.נוסיף לשתי המנות שנשארו נחושת גפריתית אלימית(אני יודע שזה גורם לאלקטרוליזיה אז המים יתפרקו למימן וחמצן ומה אני אמור לענות בשאלות שתכב יהיו) ונצפה בשינויים. השאלות: 1.האם קיבלנו כוהל טהור(ללא מים)?להסביר.(נראה לי שלא לפי השאלה השניה) 2.מה המגבלה של הפרדת הכוהל מהמים(שביין)וממה היא נובעת. בבקשה אני חייב את זה לעבודה!!!

לגבי 2:

לא מכיר בדיוק מה העניין הספציפי של יין,אבל בגלל שאני יודע שהכוהל הוא בעצם אתאנול, אני יכול לחשוב על סיבה עיקרית אחת על בעייתיותבהפרדה ע"י זיקוק של אתאנול ממים: הפרש הטמפ' רתיחה שלהם שעומד על בקושי 22~ מעלות צלזיוס הוא נמוך יחסית ולכן ייתכן בהחלט שגם מים יזדקקו עם הכוהל.

ואכן אני רואה פה-

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol#Purification שבתעשייה מפרידים אתאנול ממים ע"י זיקוק מפריט[בין השאר..פירוט בלינק], ובד"כ זה נעשה לתערובות שהפרש הטמפ' רתיחה שלהן נמוך למדיי, ועקב זה מוכיח את מה שאמרתי,לדעתי.

liorhikri1991

New member
תודה אבל פה יש גם את הבעיה

של האלקטרוליזה שמפרקת את המים שהופכים במידיות לגז

אם זה באמת עושה אלקטרוליזה

[לי זה נשמע מוזר. כדי לפרק מים לחמצן ומים, צריך למיטב ידיעתי להעביר זרם דרך המים ע"י מקור מתח כלשהוא], אז אדרבה- זה מפרק את המים ואז הגזים מתנדפים ונשאר כביכול כוהל[אתאנול] נקי יותר. מלכתחילה הרי הבעייתיות העיקרית פה לדעתי ולהבנתי היא שנשארו מעט מים עם הכוהל שזוקק,ה"נקי" כביכול.

liorhikri1991

New member
שאלה למישהו יש תספר...זה חשוב ודחוף

"כימיה ללא הפסקה" והוא יכול לעזור לי אני צריך עזרה: עמ' 23 שאלה 1,2 זה מה שרשמתי קודם. עמ' 27 שאלה 1,2 ועמ' 28 שאלה 7 בבקשה עזרה זה חשוב ודחוף

למעלה