יש לי ילדה

באמת? איך מוכיחים מכה בטוסיק
?

אין שום הבדל. שניהם לא ברי הוכחה ושניהם ברי הרתעה.

כשיש עדים למכה בטוסיק, זה סוג של הוכחה

או אם כל העובדות במשרד מעידות שגם הן זכו לטעות המצערת הזאת, זה גם סוג של הוכחה

לא. אני הייתי היחידה. רק אני והוא בחדר

וזה היה פליק מוזר כזה. אבהי. לא הרגיש לי כמו הטרדה מינית אבל יש מצב אני מדחיקה....זה לא קרה שוב.

מה שכן....השותף שלו היה מצייר לי לבבות על המסמכים להדפסה. אומר לי או כותב לי שהוא אוהב אותי והכל כזה כאילו בצחוק ובכיף כאילו אלא שיום אחד כ-6 שנים אחרי שהתחלתי לעבוד שם. יום אחד הוא אומר לי תרדי למטה...-ב-SMS כי לא יכולתי לדבר, הייתי מקוררת או משהו) ירדתי...הוא הרי הבוס...ופתאום הוא אומר לי "בואי תראי את הבית שלי"...ואני כאילו חושבת לעצמי...אמ....10:00 האישה והילדים לא בבית. WTF"?!

ולא נסעתי כמובן. כשעליתי למעלה כתבתי לא מייל שהוא הוא מתכוון למה שנדמה לי אז מוטב לא שיפסיק מיד להתכוון.

זה היה מנוסח אפילו יותר בבוטות. בזה זה נגמר...אם כי היתה עוד פעם אחת אחרי כחודד או משהו ששאלתי אותו האם האם מארחים הרבה והוא שוב הציע לי לבוא. התעלמתי כמובן וזה לא חזר על עצמו.

אלו מצבים אפורים ובמצבים אפורים קשה לטפל כי איפה ההוכחה?

אישה צריכה לדעת מה לעשות במצבים מסויים. לדעת לענות לדעת לא לשדר מסכנות. אני לא יודעת האם אפשר ללמד את זה. אפשר לשדר שזה מה שצריך להיות אבל אם היא לא כזאת יקח לה שנים ללמוד.

אגב, אני שומרת את הניירת של המיילים למקרה

שמישהי אחרת תצטרך עדות. אפילו שיתפתי את אחד העובדים שעדיין (10 שנים אחרי) עדיין עובד שם בפרטי האירוע ואמרתי לו שאם יהיה משהו שידע שאני מוכנה להעיד. אבל לי עצמי לא היתה שום הוכחה וחוץ מזה שבאמת ההזמנה הביתה היתה בתחום המאוד אפור.

עוזר הוראה - זה תלמיד או מבוגר?

האמת שזה מצב מורכב מאוד כי היא ילדה שאמורה להקשיב למורה. אין לה יכולת ללכת מהמקום לכן לדעתי מחייב שיחה עם היועצת. שלך עם היועצת, לא של הילדה.
העוזר חייב לקבל הזהרה, יש להניח שהוא בוהה לא רק בה, רק לה היה אומץ לספר.
זו הטרדה וכל הכבוד לה שהיא סיפרה ומנסה לשנות ולא מקבלת את העובדה בשקט.
וזה לא קשור לקבלה ואהבה עצמית, גם אם אני מאוד אוהבת את עצמי מותר לי לא לסבול שמישהו עם סמכות נועץ בי עינים.

אימם

New member
איזו הגזמה. מה פתאום מבטים זה הטרדה מינית?

אם זה כך, כמעט כל האנושות אשמה. אני למשל אוהבת להסתכל על טוסיק של גברים.

זה הופך אותי למטרידנית? מזל שאין לגברים עינייים בגב

BrightEye

New member
זו במפורש הטרדה מינית

לא מדובר על להסתכל אלא על "לנעוץ מבט".
http://www.dss-law.co.il/דיבה-והטרדות-מיניות-מאמרים/הטרדה-מינית-הגדרות-והסברים.html
מהי הטרדה מינית ?

להלן מספר מצבים לדוגמא:
"התייחסות מבזה או משפילה למינו או לנטייתו המינית של אדם בין אם הוא הראה שהדבר מפריע לו ובין אם לאו:
לדוגמה: התייחסויות מיניות שאינן מילוליות, כמו מבטים חודרים, נעיצת מבטים ממושכים בחזה.

רוני810

New member
בהרגשה-נעיצת מבטים זו בהחלט הטרדה מינית.

עברתי נעיצת מבטים ברגליים שלי. שישבתי עם שמלה באורך הברכיים, רגילה לחלוטין, אפילו לא שמלת מיני - לא שאז נעיצת מבטים כזו מוצדקת. היינו באולם הרצאות מדורג באוניברסיטה, וסטודנט שישב מקדימה לי הסתובב מדי פעם במשך השיעור ונעץ מבט ברגליים שלי. כל כך מביך. בסך הכל זה קרה במהלך שיעור אחד, ואני זוכרת את זה עד היום.
חוויה מטרידה ומשפילה מאוד.
הסיבה היחידה שלא קמתי וצעקתי עליו היא שהתביישתי בשביל עצמי לעשות בלגן. לא בגללו. זו תחושה נפוצה אצל מי שמטרידים אותה, אני חושבת.

וביחוד במקרה הספציפי הזה - מישהו בעמדת הוראה שנועץ מבטים בחזה. ועוד היא צריכה להיפגש איתו בשיעורים נוספים, כך שיש פוטנציאל שימשיך.

אני הרגשתי מאוד נסערת אחרי נעיצת המבטים הזו ברגלי. ומאז לא באתי אל אולם ההרצאות הזה עם שמלה יותר.
ליבי ליבי על הנערה. ממש לא חויה נעימה.

לא יודעת מה הייתי עושה בתור אמא.
אבל בטוח שלא הייתי מזלזלת בעוצמת חוסר הנעימות, או אומרת לה שזה בסדר שהוא עשה את זה. זה לא בסדר, זה משפיל, ואם זה מתמשך - זה ישאיר אצלה צלקת לדעתי. עד כדי כך.

אין אישה שלא עברה הטרדה מינית

אבל הכל עניין של פרופורציות
(וגם רגישות אישית )

ברור לכולם שתקיפה מינית, אינוס, ניסיון לתקיפה מינית- זה בתחום ה"שחור"

ברור לכולם שהצעות ישירות, שהטרדות מתמשכות, (בעיקר על יחסי מרות ,העסקה) הן בתחום ה"שחור"

אבל התחום האפור הוא הבעייתי.

נשים רבות (כולן) הוטרדו בהיבט הזה לאורך החיים,
אבל בואו לא ניסחף,
לא כל גבר שמביט חודרני, או ברגליים, או בישבן או בחלקים אחרים של גוף האישה---הופך לטראומה וצלקת שנשארת.
נכון, לא נעים
נכון, מעצבן,
אולי אפילו מעליב
משפיל ? לא רואה את זה כך.
ואולי בשל כך, עברתי על אירועים כאלו לסדר היום, מהר מאד.

אור2221

New member
מסכימה, אבל יש הבדל בין "הטרדות רחוב"

שאת מקסימום עושה לו אצבע משולשת ועוברת לצד השני של הרחוב, לבין הבחור שעובד איתך ב-open space שבוהה לך בשדיים או בישבן כל יום כשאת באה לעבוד, או סתם בוהה בך באופן מטריד - ויותר גרוע מכך - הבוס.

כך גם לעניין נערה בת 15, שיש לה מורה שעושה את זה.

הסבירות שבהייה כאמור תהפוך לטראומה, גדולה יותר.

בין הצינגלה להרואין

מסכימה על הבדלים
בין תקשורת יומיומית
בין יחסי מרות/חינוך
לבין הנדבק מהאוטובוס.

אבל לא מסכימה על הפיכת אירוע /י בהייה לטראומה.
אני חושבת שכאן יש קצת יציאה מפרופורציות.
בדיוק כמו שעישון צינגלה אינו התמכרות לקראק, כמו שיש הבדל בין זה שכייס גונב את הארנק לבין פריצה יסודית לבית -גם יש הבדל בין הבהייה בחזה לבין אינוס או תקיפה.

BrightEye

New member
העובדה שהיא התלוננה היא הנקודה בעיני

היא הרגישה לא נוח, זו היתה הטרדה.
אולי זה בגלל גילה הצעיר, אבל מדובר במישהו שעל תקן של מורה/מדריך וזה הרבה יותר מטריד.
וכמו שכתבתי, מבחינה חינוכית זו סיטואציה מעולה ללמד על הנושא, ועל התגובה אליו.
אין שום סיבה בעולם שהיא תרגיש לא נוח ותרגיש שמישהו פולש למרחב הפרטי שלה.

נכון שאין סיבה שהיא תרגיש לא נוח

ונכון מאד שזו הזדמנות פז לרכוש כלים להתמודדות, תגובה, פרופורציות וכו.

השאלה היא מה ההתמודדות בדיוק.

האם להגיד "כולם עושים ככה גברים ונשים כאחד נועצים לעיתים מבט"
או
" אם את חשה מוטרדת תפני למורה לשל"ח , לרכזת השכבה, מנהל בית ספר, משטרת ישראל..."
או
"תעירי לו אישית וחד משמעית" (לדעתי- מעבר לכוחות של נערה בת 15, לעיתים גם נשים בגיל הרבה יותר בוגר נבוכות )
או
" כל הגברים הם כאלו..."
או
"אולי לא פירשת נכון את המבט (ועוד איך פירשה נכון) ?"
או
"אל תלבשי מחשוף לבית ספר בימים שיש שיעורי גדנ"ע "

העובדה שזו הזדמנות פז לפתוח שיחה -נכונה
השאלה מה הכוונים של השיחה
וזה מאד תלוי בתפיסת האם (האב?) הן תפיסת עולם והן גישה אישית.

כתבת "אין סיבה בעולם שהיא תרגיש לא נוח שמישהו פולש למרחב הפרטי שלה"
100% מסכימה
אבל האם המיקוד הוא ב"איך את תרגישי נוח יותר כשמישהו פולש (ועוד יפלוש בעתיד) למרחב הפרטי שלך"
או
"בואי נמגר את התופעה של הפולשנים" כי זה לא בסדר שפולשים.

אימם

New member
נכון. כדאי לקחת זאת כהזדמנות

לחנך כיצד להסתדר ואם צריך להגיב או לא, זה כבר משהו שקשור לאיך ההורים שלה מעבירים לה ואיזה מסר הם מעבירים.

BrightEye

New member
לשאלתך האחרונה- גם וגם

במובן של מה את יכולה לעשות כדי להרגיש יותר נוח.
ולא במובן של- תסתגלי או תחשבי שזה נורא מחמיא אז זה פחות יפריע לך.

אימם

New member
זה נתון לפרשנות ותלוי במושא נעיצת המבטים

האם גבר שעוברת לידו בחורה יפה ומושכת והוא מסתובב אחריה במבטים חודרים וממושכים בחזה ובישבן שלה נחשב מטרידן?!
קודם כל יש גם נשים וגם גברים שלא רואים בזה הטרדה! כשמסתכלים/נועצים בהם מבטים. יש כאלה שנהנים מזה.

שנית, לדעתי סביר להניח שנערה מתבגרת בת 15, שנמצאת בתהליכי גדילה ושינויים גופניים כמו גדילת החזה, תרגיש מאוד מובכת אפילו ממבט חטוף
על החזה שלה ולאו דווקא נעיצת מבט. לא הייתי לוקחת את המבוכה שלה ומסיקה מזה שהמורה אשם בהטרדה מינית.

אימם

New member
זו קצת היסחפות

לפחות לדעתי, כאן במקרה המדובר.
הטרדה מינית צריכה להיות מטופלת אבל בגלל המודעות המוגברת לזה בימינו כל מבט זוכה לתלונה.
זה דבר מבורך שאנשים מקבים ייעוץ כיצד לנהוג במקרה ש...אבל בואו לא נגזים עם הדקויות

BrightEye

New member
לא הסחפות אלא להפסיק להקטין את הבעיה כסתם

כמו שפעם היה מקובל בגיל הנעורים להביע אהבה/חיזור בלמשוך את החזיה מאחור, והיום ברור שזה לא במקום.

למעלה