יש לי ילדה

אימם

New member
למשוך חזיה בגיל התבגרות זה שיא התמימות

עדיף שמתבגרים יצפו בפורנו?

BrightEye

New member
זה ממש לא תמימות...זו פשוט התנהגות

למשוך חזיה זו הטרדה מינית בוטה ביותר, שהיתה נהוגה כהתנהגות נורמטיבית והיום כבר מבינים שהיא ממש לא.
ואין שום קשר לפורנו.

אימם

New member
למשוך חזיה זו תמימות נעורים

הנוער של פעם משך בחזיה לבדוק אם יש כזו. ממש תמים מתאים לגיל ולא בוטה בעיני.
הנוער של היום צופה בסרטי פורנו קשים בהם נשים מוחפצות ושאר סטיות קשות. זאת עקב הנגישות לתקשורת ולמדיה,
זה הדבר הבוטה-נורמטיבי של היום והמגרעת הגדולה הקידום הטכנולוגי.

אור2221

New member
אני חושבת שהיום משיכה בחזיה

זה לא נורמטיבי בכלל. מי שמושך בחזיה לא בודק האם היא קיימת, הוא יודע שהיא קיימת, הוא רואה שהיא קיימת, מי שמושך בחזיה עושה את זה כדי לקבל תגובה מהנערה, לא הילדים התמימים מושכים בחזיות.

למשוך בחזיה זו הצקה

בדיוק כמו לקשור את שרוכי הנעליים יחד
או יתר שטויות שילדים ונוער עושים.

אני לא מכירה את "למשוך בחזיה" אלא למשש את הגב (גיל 12?) כדי לדעת ש... לובשת כבר "את זה"
אבל ---
באמת שאסור לאבד פרופורציות.

נער שמשך לנערה בחזיה, מטרתו למשוך את תשומת ליבה על ידי הצקה
צריך לגלות לו שיש דרכים אחרות אפקטיביות יותר.
אבל לא צריך להביא אותו אל עמוד הגרדום כבר.
טיפש וחסר רגישות- זה הכול
לא עבריין מין.

אור2221

New member
לא אמרתי שהוא עבריין מין

ולא מביאה אותו לגרדום, אבל כשמדברים איתו, לא צריך לדבר איתו על "לא להציק" - כי בני 12 מציקים כל הזמן, אבל כן צריך לדבר איתו על הצקות יותר ופחות ראויות, וכמו שהוא לא היה אוהב שמישהו בכיתה היה "בודק" כמה סנטימטרים יש לו, אז ככה זה לא לעניין, וזה גם יכול לסבך אותו.

\

זה בדיוק ההבדל- בעיניי זו הצקה כמו כל אחרת

ורצוי שילמד לא להציק לזולתו , מכל סיבה שהיא.

אני לא חושבת שזו הצקה פחות "ראויה" מקשירת שרוכי נעליים יחד או הזזת כיסא כדי שילד יפול.
(אפילו יותר מסוכן)

אני חושבת שלקחת התנהגות מטופשת של נערים בתחילת גיל ההתבגרות (בהנחה שבגיל 17 הוא כבר לא מושך חזיות) ולהפוך אותה להתנהגות של הטרדה מינית- זו טעות בעיניי.

בעיניי (ושוב- לא מסכימה עם ההתנהגות עצמה) זוהי הצקה של ילדים, לא מעבר לכך.

BrightEye

New member
נניח שבן היה מושך לבת בשרוול

אפילו שזה גם ניסיון למשוך תשומת לב, זה מעצבן ומציק ואז באמת יש מה לדבר על זה כעל הצקה,
לעומת זאת, להציק בנושא שקשור עם מין (וחזיה זה לגמרי קשור למין), זו לא הצקה כמו כל הצקה, אלא הצקה מינית.

בעיניי זה בדיוק כמו למשוך בשרוול

בהנחה שמדובר על טרום התבגרות-ראשית התבגרות (12 נניח) ולא גיל 17.

זה גיל של הצקות הדדיות (אגב)

אני לא רואה את זה בתור הטרדה מינית- באמת!

(ופס הרוחב שלי של ההגדרה של הטרדה מינית באמת די רחב)

אני חושבת (באמת) שלהתייחס למשיכה בחזיה -כאל הטרדה מינית--- גורם לזילות של מושג ההטרדה המינית.

כתבתי קודם בהקשר אחר

הבעיה שלנו היא בהעדר מידתיות- כלומר נער שעישן סיגריה ממולאת -אינו עבריין סמים, ולא צריך להביא לו את אל סם הבייתה.

כמו שילד שמשך לילדה בחזיה (ושוב- לא חושבת שזו התנהגות ראויה) לא הטריד מינית.

אם נתייחס אל משיכה בחזיה באותה דרגת חומרה כמו הבוס שמציע הצעות זימה למועסקת אצלו, כמו זו שתפסו אותה במעלית ו"צחקו" איתה אבל נתנו לה להרגיש לא נוח, כמו אירועים אחרים שדרגת החומרה שלהם גדולה יותר--- הערך של המונח הטרדה מינית יתמסמס.

BrightEye

New member
בעיני זה ממש לא ככה, וממש לא זילות אלא להפך

זה הבסיס הכי בסיסי של לימוד מה זו הטרדה מינית.
בגיל 12-13 כשמתחילים להתעניין במין השני, הכי חשוב בעיני להסביר ולגרום להפנמה מה מותר ומה אסור לעשות, ובעיני ההבדל בין למשוך בשרוול החולצה לבין למשוך בחזיה הוא תהומי.
הטרדה מינית לגמרי, ולדעתי, הכי חשוב שהילד יבין את זה כמה שיותר מוקדם.
לגבי ההשוואה שכתבת לגביה ממנה יצא המונח זילות, אי אפשר בכלל להשוות את עולם המושגים של ילד בתחילת גיל ההתבגרות ושותף בעבודה (לא בוס- כי עם בוס יש בעיה של יחסי מרות בנוסף להטרדה מאדם שווה ערך), אבל אותו ילד בעולם מושגיו, עושה משהו דומה מאוד.

רוני810

New member

אור2221

New member
לא צריך להתייחס באותה חומרה

אבל כפי שנאמר למטה, זו יכולה להיות לנערים הצעירים היכרות ראשונה עם המושג.

תקשיבי, בגיל 13, וסיפרתי את הסיפור הזה פעם, שם לי נער מהכיתה יד על הירך. בגיל 13 הוא נראה כמו בן 15, חתימת שפם רצינית, גוף של נער שכבר התחיל את גיל ההתבגרות יפה יפה, והאינטרס שלו היה אחד - לשים לי את היד על הירך ולראות לאן הוא יכול להגיע איתה.

אז לפני שתקעתי לו את המחוגה ביד, חבל שמישהו לא ניהל איתו את השיחה על הטרדה מינית בגיל 12.

משיכה בחזיה זו לא סתם הצקה, זו הצקה שנובעת מסקרנות מינית ו/או דחפים מיניים שהם לא יודעים כ"כ איך לתעל אותם, וצריך להסביר להם איך. אבל לא צריך להתעלם מהקונטקס המיני, מהעובדה שבגיל 12 הם כבר "עושים ביד" ומתעניינים בפורנו.

נכון, שיש בני 12 תמימים במיוחד. בגיל 12 היה לי חבר כזה. הם לא אלו שמושכים בחזיות, הם בקושי מסכימים להתנשק במסגרת משחקי נשיקה-סטירה.
במקרה הגרוע, בני ה-12 האלו מושכים בחזיות בגלל הלחץ החברתי של החבר הקצת-יותר-בוגר, ואלו הם עם הסבירות היותר גבוה אח"כ להגיע למצב, שהם מזיינים את המזרן השכונתי כי החבר שלהם אמר שזה בסדר ולא יודעים איך זה קרה להם.

ועכשיו הוא כבר מזיין את המזרון השכונתי

שוב-
אני לא אומרת שילד שמושך בחזיה זו לא הזדמנות פז להוריו לנהל איתו שיחה על מה כן ומה לא ואיך כן....

אבל תראי כמה רחוק הלכת הוא כבר אונס את הנערה השכונתית....

זוהי בדיוק ההקצנה שעליה אני מדברת והעדר המינון.

אור2221

New member
אני הולכת הפוך לגמרי

90% סיכוי שהילד שמשך בחזיה לא ישכב עם המזרן השכונתי.

אבל ה-10% סיכוי הוא שמי ששכב עם המזרן כי החבר שלו לחץ, הוא גם זה שמשך בחזיה כי החבר שלו לחץ, וההורים שלו לא עשו מזה עניין. אולי אם היו עושים עניין ומדברים על זה - הוא לא היה עושה את זה כמה שנים אחרי.

אני לגמרי איתך לגבי לא להקצין, ח"ח שנהפוך לארצות הברית בקטע הזה.

אבל משיכה בחזיה היא סוג של הצקה שכבר די פגה מהעולם, ולא סתם. המודעות של בני ה-12 היום למיניות של עצמם ולמיניות של אחרים היא יותר גדולה ממה שהייתה לפני 30 ו-40 שנה, משיכה בחזיה היא לא השידרוג של המשיכה בצמה של כיתה ב', היא השינמוך של היד על הירך של גיל 13.

זו הטרדה מינית. גם אם העונש צריך להיות פחות ח

זו הטרדה מינית. גם אם העונש צריך להיות פחות חמור.

האם צריך להכניס את הנער לכלא? לא.

לשטוף אותו? כן. וחזק.

ואם הוא עושה זאת פעם שניה אחרי שכבר העירו לו - להתייחס לזה כמו אל כל אירוע אלימות.
זכותה של בת לדרוש שאיש לא יתפוס בחלקי בגדה.

אימם

New member
אבל חוץ מזה הטכנולוגיה המתקדמת

והתקשורת והידע הנגיש, הם דבר אדיר.

BrightEye

New member
לא, למשוך בחזייה היתה הגישה שהטרדה מינית

זה בעצם להחמיא לאשה. לפחות בנושא הזה התקדמנו מאז.
ואין שום קשר לפורנו.

רוני810

New member
אם הבן שלי ימשוך בחזיה לבת-אקח את זה ברצינות,

ואבהיר לו באופן מאוד חד משמעי שאסור שזה יחזור על עצמו. שזה דבר שפשוט לא עושים. לא התנהגות מקובלת בשום אופן.
אולי הוא לא עושה את זה מכוונה רעה בהתחלה, אבל הוא צריך להבין שזה דבר שפשוט לא עושים.
כמו שאני לא אבוא ואמשוך לו בתחתונים דרך המכנסיים.

למעלה