יש לי ילדה

me1221

New member
יש לי ילדה

כבת 15 עם חזה יחסית גדול . היא ספרה לי כי עוזר של המורה שלה
בשעור של"ח צפה בה במבט נועץ בחזה שלה.
היא הייתה במבוכה.

הדבר גרם לה עוגמת נפש כמה ימים.

מה עושים במקרה כזה?

תודה רבה מראש.

אור2221

New member
שאלה טובה

זה משהו שהיא תתקל בו לא מעט.

אני הייתי מנסה ללמד אותה לנעוץ מבט ישיר חזרה, כזה שיגרום לו להשפיל מבט, אבל שתספר לך אם הסיפור הזה חוזר על עצמו או שזה היה משהו חד פעמי, כי פעם אחת יכולה להיות בטעות, פעם שניה זו הטרדה מינית ואז תלכי להתלונן.

אימם

New member
מחזקים את הבטחון העצמי שלה

בגיל 15 להיות במבוכה בגלל איך שגברים מסתכלים עליה, זה הכי טבעי בעולם!
לספר לה על איך שנשים עושות הגדלת חזה כדי שיהיה להן חזה כמו שלה.
ללמד אותה לאהוב את החזה שלה.
עם הזמן המבוכה תפחת.

חני ב

New member
לא עושים כלום

לכי תוכיחי....לכן עליה להיות מבסוטית במה שיש לה ולא להתעמק לאן עיני העוזר מורה מסתכלות.
היא תתקל בעוד הרבה זוגות עינים ולא רק מגברים, אם החזה שלה מאד גדול.

אור2221

New member
קצת יותר מדי נחרץ

עוזר מורה לשלח, זה כנראה לא בדיוק מורה מן המניין, אם זה בחור צעיר שלא יודע לשלוט בעיניים שלו (או יותר גרוע, אשמאי זקן) אז מישהו צריך לומר לו, שנערה התלוננה, והוא עובד עם נערות מתבגרות וצריך להיות מודע לעצמו.

אם זה היה מקום עבודה, כבר היו קוראים לו לשיחת ישור, וזה לא לגיטימי לבהות בחזה של של מישהי, והיא צריכה לדעת שזה לא לגיטימי שמישהו יבהה לה בחזה.

BrightEye

New member
לא הייתי אומרת דבר כזה לנערה, החינוך כאן

לגבי ענין עקרוני ודווקא בגלל שהיא במקום מוגן, פיתוח היכולת האסרטיבית שלה מאוד חשוב.
נושא הטרדה מינית, מה מותר ומה אסור, מה אפשרויות התגובה שלה, למי היא יכולה לפנות.

fannyd

New member
מוכר

האמת, חוץ מאוזן קשבת אין הרבה מה לעשות. גם אם תרצי להתלונן הבת בטח לא תסכים.

אולי זה גם זמן שגם אבא ידבר איתה

אבא שלי עשה לי פעם את שיחת ה"גברים מתעניינים רק בדבר אחד, תאמיני לי אני יודע"

(אני כמובן מקצינה... אבא שלי לא מדבר ככה)

אני חושבת שיש מסרים שאולי חשוב לשמוע משני ה"צדדים" - מאישה ומגבר.

אור2221

New member
שיחה נוראה, למה לנהל אותה?

היא כבר יודעת שהוא בוהה בה בחזה, היא צריכה לשמוע שזה יעני נורמטיבי מאבא שלה?

מה גם - שזה לא בדיוק נכון. גברים אוהבים סקס, גם נשים, האמת. רוב הגברים יכולים לשמור את העיניים שלהם לעצמם, או לפחות לא להסתכל באופן מופגן.

לדעת למה לחכות בחיים. וכן, לדעת שזה נורמלי

זה באמת זה נורא שהיא תיתקל בגברים מגעילים, אבל זה שאבא לא יספר לה את זה - לא יבטל את המציאות.

לדעת שיש גברים שלא ישמרו את העיניים לעצמם. ולדעת שזה לא בגלל שהיא לא בסדר, ושהיא לא צריכה להתבייש.

ואולי גם לדעת שהיא צריכה להיזהר. כי יש גברים שחושבים שמראה מסויים, מלמד על התנהגות מסויימת. ולא רק את העיניים הם יפעילו, אלא גם ידיים.

(ולגבי הבדלים מגדריים - עובדתית, יש יותר גברים שבוהים ואף מעירים הערות מיניות לנערות ונשים, מאשר להיפך. )

אמ.....גם נשים מסתכלות על חזה גדול. בעצם

גבר /אישה מושכים אז ברור שמסתכלים. תלוי איך כמובן. אם הוא הולכת עם חולצה הדוקה אז אולי זה שווה מחשבה. מהדיעות כאן עולה שכל אחד חושב משהו אחר ןאין דרך אחת נכונה לפעול.

אור2221

New member
עוזר הוראה בשלח

לא יכול להסתובב כשהוא בוהה בחזה של בנות 15. היא לא יכולה לעזוב את השיעור וצריכה להתמודד עם המבטים שלו - זה לא הגיוני.

פעם עליתי במעלית עם מישהו, חתיך רצח, עם מכנסים מבד כאלה, ומה לעשות, קרה לו מה ששקורה לגברים לפעמים, רק שמסתבר שהיה שם משהו מרשים במיוחד.
אז בהיתי, לרגע, ואז הרמתי מבט ונמנעתי במודע ממבט חוזר.

אם התפלק לו בטעות - ניחא. אם זה מקרה חוזר, והעיניים שלו משוטטות קבוע, זה מצריך שיחה צפופה איתו. כי הוא צריך להיות מודע ולהקפיד.

לא בטוחה שהייתי כורכת את השיחה הזו ב"מה גברים באמת רוצים".

יש שיחה על הטרדות מיניות של אנשים בעמדות סמכות, ויש שיחה על מערכות יחסים עם בני גילה, ואני לא בטוחה שצריך לקשור את השיחה הזו ביחד.

אבל אם היא באה וסיפרה - זה מצריך תגובה כלשהי בעיני. אחרת בפעם הבאה העוזר לשלח יתחכך בה "בטעות" והיא לא תספר.

מספיק עם ההפחדות האלה. בחיי למה שלא

תספר. מסכימה עם כל מה שכתבת אבל לא כל דבר מצריך תגובה ורק האם וביתה יכולות לפסוק מה נכון להן לעשות מפני שאת הניואנסים הקטנים רק הן מכירות וגם זה נתון לפרשנות. לא הייתי מושיבה אותה מול האבא. לא נראה לי נכון בהקשר הזה.

דף חדש4

New member
אוי ויי... מה קרה לך הייתי אביבקיץ?

למה למכור לילד כבר בגיל כל כך צעיר תפיסת עולם כלכך לא נכונה ולא נעימה. זה שיש גברים כאלה זה נכון. זה שיש גברים אחרים - זה נכון לא פחות וזה שגם נשים רוצות יחסי מין ולא רק גברים- זה גם מסר ראוי. אנחנו לא קורבנות של גברים דפוקים. יש גברים דפוקים- צריך לדעת לזהות אותם ולהתרחק מהם. זה הכל

אם מדובר במבטים בלבד

מרבית הסיכויים שפרשנותה נכונה ומכאן המבוכה שלה, אבל יש גם סיכוי קלוש שהיא פשוט רגישה ופירשה זאת לא נכון (אולי בכלל הסתכל למקום אחר, לא סביר אבל אפשרי). במקרה זה אני מסכימה עם דבריה של חני, אבל במקרה בו הדברים ברורים יותר וודאיים יותר, ראשית עליה לאמר לבחור שהתנהגותו לא נעימה לה, ואם זה לא עוזר להתלונן אצל הגורמים המתאימים.

תלוי באופי שלה. אם יש לה אומץ בפעם הבאה

תיש הישר אליו ותגיד לו "זה לא נעים לי שאתה בוהה בי". רק מהשוק הוא יפסיק.

אימם

New member
אבל עוד יבהו בה בעתיד

והיא לא תוכל להעיר או לחנך את לכולם!
עדיף בעיני להאיר את המקום של הקבלה העצמית, לקבל את מה שהטבע חנן אותה באהבה ובגאווה.
לא לשכוח שזה גיל 15 וזה יעבור.

תשמעי. בגדול אף פעם לא הוטרדתי מינית בעוד

ששמעתי שזה מאוד נפוץ. קבלה עצמית זה פנטסטי אבל צריך גם לדעת לענות.

פעם אחת קרה צי שהבוס שחי מזה חמש שנים פתאום נתן לי מכה בטוסיק. הסתובבתי אליו ואמרתי לו..."שזה לא יקרה שוב". וזה לא קרה שוב. לדעתי סתם התפלק לו. הוא ממש לא הראה נטיות להטרדה מינית גם לא בחמש השנים אחר כך.

היא לא צריכה לחנך. היא צריכה להרגיש שיש לה יכולת וכוחות להרתיע.

אימם

New member
אין מה להשוות כאן

מבט, גם אם הוא "מפשיט" הוא לא הטרדה מינית וגם לא בר הוכחה, לעומת זאת. מכה בטוסיק - כן וכן.

למעלה