מכירים את זה שאתם אוהבים למשל חתול רחוב
וכשאתם עוברים ליד איפה שהוא גר אתם שמים לו אוכל טעים ומכינים לו הפתעות נעימות וכו'
והוא לא מבין מה קורה שם , וכשאתה קורא לו הוא מפחד ובורח, או כשאתה מושיט יד ללטף אותו הוא שורט אותך
ואתה מנסה להסביר לו שאתה בסך הכל אוהב אותו ומנסה להטיב לו ואתה מנסה ומנסה בכל הכוח
והוא פשוט לא מבין
אלף אלפי הבדלות הקדוש ברוך הוא מנסה להטיב עימנו
ואנחנו לא מבינים, ומתנגדים ונואמים עליו ושולפים ציפורניים
ואנחנו בעולם שלנו בטוחים שכוחי ועוצם ידי עשו לי את החייל הזה (כמו אותו חתול)
וגם אותו חתול בעולמו שלו חושב שכל פעם שהוא משתין בעמידה על הפח אז מופיע לו האוכל/מתנות
כך אנחנו בעולמינו שלנו) חושבים שהעבודה מביאה לנו את הכסף והכסף מביא לנו את ההפתעות (שלווה שלום שמחה אושר וכו')
וכמו שאנחנו מנסים בדרכים שלנו למצוא דרך לתקשר/להסביר לחתול שאנחנו רק רוצים לטובתו
כך אלף אלפי הבדלות הקדוש ברוך הוא מנסה בדרכו להסביר לנו
וכמו שאנחנו לא נרד לרמה של חתול ונחייה איתו ברחוב עד שהוא יבין שאנחנו לא אוייבים
כך גם הקדוש ברוך הוא לא יכול להוריד מעצמו כדי להסביר לנו את אהבתו אלינו
וכמו שאם החתול יעצור שניה את האינסטינקטים שנרכשו לו עם השנים (לפחד מבני אדם וכו')
הוא היה יכול להבין שהוא יזכה לעולם גדול ועצום פי כמה וכמה ממה שהוא מתפשר עליו כרגע
כך אם נפתח את ליבינו לאבינו שבשמיים נזכה למציאות גדולה ועצומה פי כמה וכמה ממה שאנחנו מתפשרים עליה כרגע
כולנו כבר מבינים שזה לא עיניין של ממשלות וצבאות, עבדו עלינו מספיק עם החרטא הזו
נשאר לנו לחפש עבור עצמינו את הדרך לישועה, ולא להשען יותר על אחרים שיביאו לנו אותה
כל אחד מאיתנו יש לו אחריות להציל את עצמו (עולמו הפנימי) כי הוא ורק הוא יכולים לעשות את זה,
והכוח והעוצמה היא רק בידם ולא ביד אף אדם אחר גם אם זה הכי נראה כך
והאחריות הזו תקפה לגבינו גם כשאנחנו לא עושים דבר או ממשיכים לשקוע בעוד ועוד צרות
כל אחד ואחד מכם צריך "לקום" (משמע לעשות משהו בפועל) ולחפש בכל הכוח את החיבור האישי שלו עם טבע/עולם/יקום (או איך שבא לכם לקרוא לזה) ואסור לוותר עד שמוצאים אותו, הרי בלעדיו לא קיימים באמת חיים, רק מוות בהתהוות,
כך שאין באמת עוד ברירה, הברירה היחידה היא רק לחפש אותו בכל מחיר, כי הוא ורק הוא זה החיים
הרי לא נדמיין עץ רוצה לעשות סיבוב בשנקין
עץ יבוא יגיד לך "אחי כרות לי את השורשים אני חייב להגיע לפגישה תוך חצי שעה", ברור שלא תכרות לו את השורשים נכון,
ונגיד שהעץ מגיע לפגישה והפגישה היתה הכי מוצלחת בעולם, זה באמת משנה מצד העץ (שגזר על עצמו מיתה)
תבינו אחי ואחיותי, האושר הוא לא בטלויזיה ולא באופנה ולא בעבודה ובטח לא בכסף
לאושר אין בעל בית פיזי מאחר שאושר (שמחה חוכמה וכו') הוא אינו דבר פיזי
אז הגיעה הזמן שתוותרו על התפיסות שהכתיבו לכם (אני יודע שזה קשה) ותתחילו לשכתב מחדש את מאגר התפיסות שלכם
ואני מציע שתתחילו בלחקור בעצמיכם מי אתם ומה אתם פה, ותתנסו בעצמכם במסקנות ותגבשו עבור עצמיכם תפיסות חדשות ובריאות יותר עבורכם, כי אתם הכי מיוחדים בעולם, אין עוד כמוכם ביקום, אז לא יכול להיות שיהיו סטים של תפיסות שמתאימים לכולם כאחד, לכן אל תקנו חוכמה מאחרים שרוצים להגיד לכם כך
זה הכל בידיים שלכם ואין דבר העומד בפני הרצון
זה לא קל, וזה גם מלחמה, אבל בסופו של דבר יש כיסא כבוד נוצץ שמחכה רק לך מיום שנולדת
גוו אנד מייק דאט צ'ר הפי