יש לי יום הולדת!!!!!!!!

dafnaleh

New member
כן

בקשר למסגרת הצבאית עליה דיברת. אני לא מסכימה איתך, יש מסגרות שמתאימות מאוד לבנות דתיות.

yair abitan

New member
דפנה !

כן , אני יודע שיש מקומות ותפקידים ספציפיים (משוחרר אוג' 00) אך אני דיברת באופן כללי ובזה הסכימו כל גדולי הדור במגזר הדתי הלאומי (הרב אבינר-רב בית-אל וראש ישיבת "עטרת כהנים")

dafnaleh

New member
אבל למה להסתכל על זה באופן כללי,

אם יש יחידות מיוחדות לבנות דתיות, שרבנים עומדים בראשן?

yair abitan

New member
למה להכנס למסגרת כזו בכלל ?

אם היא לא תעבור את ההכשרה ? כמה נסיעות , רדיפות , ויכוחים וכו' בכדי לצאת מהמסגרת הזאת ? אין מה להכנס לשם בכלל ......

dafnaleh

New member
איזו הכשרה?

מקבלים למסגרת הזאת כמעט כל אחת, כל עוד היא באמת דתיה, ויש לה מה לתרום. למה להיכנס לשם בכלל? בתכלס, התנאים בדירות יותר טובים, מקבלים יותר כסף, מתיחסים אליך יותר יפה, יש לך את כל ההטבות שיש לחיילים. ותורמים למדינה באותה הצורה. אז מדוע לא?

yair abitan

New member
אני לא יודע על איזה תפקיד את מדברת

אבל רוב תפקידי הבנות בצבא (פקידות) לא מצריכים כ"א גדול ויש להסתפק במה שיש היום , לכן אני חושב שאין צורך לדתיות להתגייס ורצוי לעשות שירות לאומי בו יש דירה ותנאים זהים לחיילים נקו - אמרתי שלדתייה אין מה לעשות עדיף שתתרום בצורה אחרת , דתיים חייבים לעשות וכמה שיותר קרבי

Piren

New member
LOL

i guess you forgot that females can join the army as fighters aswell today ... all the female fighting units are really under-manned (no punn intended) Knowing a few people working as Personal Officers (כוח אדם) i can vouch for that fact If they wish.. they can always try out for the Elite courses like Air Fighter Pilots or Naval Officers (Chovlot) .. it will be nice seeing more girls in the Navy ... Claiming that all girls do in the army is being desk-girls.. is just shovenistic and wrong... The girls that do that.. Only do that because they decided not to try out for fighting positions ... no girl is refused for such positions.. unless she cannot meet the physical needs (which arent really hard at all.. only a medical condition would get in the way) You sir... are a Shovenist

dafnaleh

New member
hey!

There are much more positions in the army than clerks and battlists. This is the Israeli army we're talking about! :)

dafnaleh

New member
לא!

"רצוי לעשות שירות לאומי בו יש דירה ותנאים זהים לחיילים" ממש לא תנאים זהים!!! התפקיד המקביל בצבא, לתפקידים המוצעים בשירות הלאומי נקרא: מורות חיילות. הן עושות בדיוק את אותו הדבר כמו שעשות בנות השירות הלאומי, רק שהן מקבלות יותר שכר, מקבלות דירות יותר טובות, ושוב, את כל ההטבות שיש לחיילים. ואני לא מדברת על "רוב תפקידי הבנות בצבא", אלא על התפקיד הספציפי הזה, שיש בו מסגרת דתית, שרבנים עומדים בראשה, הנקראת "תרבות תורנית". תחקור קצת, תגלה שזה יופי של דבר.

אתה כנראה לא מכיר את השירות הלאומי

על כל התפקידים שניתן למלא בו, למיטב זכרוני רוב הבנות בצבא משרתות בתפקידים פקידותיים כאלו ואחרים, לעומת זאת רוב בנות השירות הלאומי מבצעות משימות ומטלות שהישיבה מאחורי מכתבה והכנת כוסות תה למפקדים רחוקות מהם. אחותי שירתה בשרות הלאומי שנתיים שנה אחת היא הייתה חונכת לתלמידים בכפר בתיה ושנה שניה עזרה לצוות הרפואי בבית חולים שע"צ י-ם. וזו רק דוגמא אחת מיני רבות לסוג השירות אותו מבצעות בנות השירות הלאומי לעומת פקידות צה"ל.

L7

New member
אילו החרדיות היו משרתות שירות לאומי

שנתיים היינו מקרבים את הגאולה

dafnaleh

New member
יש הרבה יותר תפקידים לבנות

היום בצה"ל מאשר פקידות. עבודתן של בנות השירות שעבדו באותו בית ספר בו אני עבדתי, כמורה חיילת, הסתכמה בצילום דפים בחדר אב הבית. בעוד עבודתי היתה ללמד בכיתות על אהבת הארץ, ללמד ילדים אנגלית, עברית ומתימטיקה, ובשעות אחר הצהרים להיות מדריכה של ילדים שנשלחו מבתיהם למשפחה אומנת, רובם בעלי פיגור קשה. כך שלומר שכל בנות השירות הלאומי עושות חסד בעוד כל החיילות הן פקידות היא שטות ובורות איומה.

neko

New member
כן, באמת עדיף להוציא את הדתיים

מצה"ל. החילונים הרבה יותר טובים בלעבוד בשביל המדינה, הדתיים יותר טובים בללמוד תורה.

yair abitan

New member
אחוזים .

אחוז הדתיים ביחידות קרביות והקצונה הגבוהה של צה"ל גבוה בהרבה מהקיבוצניקים . לחילוניות אין מה להציע , פעם היתה ציונות וכאלה.... כל הערכים אבדו. רק הדתיים באים (כמעט) מתוך אידאל גבוה של שמירת והגנת העם והארץ. על זה ממש אין לך מה להתווכח....פשוט עזוב את זה...

neko

New member
מוזר, לפני שתי הודעות טענת

שאין לדתייה מה לעשות בצבא, ועדיף שלא תתגייס... מה קרה לערכים שלך?

למעלה