יש לי טופיק חדש

suki da yo

New member
אני לא נורא אנטי אנשים

וכן מאוד עלו לי על העצבים. ניו אייג'ר, זה כמעט אוטומטית אגו-מנופח-משויצני-בטירוף. כמובן שאני לא מקרימה את העה הזו שלי על כל האנשים הפתוחים למיסטיקה וכדומה שאני כמירה, אבל אם מישהו מוכיח שהוא בעל התכונות הכתובות לעיל- אז הוא ניו אייג'ר. זה לא הולך ניו אייג'ר שמאמין במיסטיקה הוא אידיוט מנופח, אלא להפך- אידיוטים מנופחים שמאמינים במיסטיקה הם ניו אייג'רים. ואם אתם לא שונאים אף אחד, סבבה לכם.

Pixy led

New member
אתך הסליחה על הבלבול.

אם את מאמינה לי או לאו, זה עסקך ולא אמור להיות לי אכפת במיוחד, כי אני לא מכירה אותך. אבל באמת - למה חוסר שנאה הוא דבר ראוי לחוסר אמון/להערצה? אם אין לי רגש כזה, זה לא מעיד על כלום. יש דברים/אנשים שאין לי אהבה אליהם, ושמעצבנים/משעממים/מגעילים אותי, בהגזמה, אבל למה שאני אשנא? זה פשוט לא מגיע לזה...

suki da yo

New member
אני חושבת שלא חשבת על זה באמת.

תחשבי טוב. את לא מסוגלת לחשוב על משהו שאת שונאת? מתמטיקה? את הפריכה שניסתה לגנוב לך את החבר? את המורה לספרות ( והניסיון שלי מורה שכל המורות שספרות ראויות לשנאה או לפחות לבוז)? אף אחד? שום דבר? אני נוטה להאמין שזה לא נכון. כל אחד לא אוהב דברים מסויימים, ושונא כמה. אני לא חושבת שהעובדה שיש לי טבע אנושי לחלוטין ואני שונאת כמה דסברים וכמה אנשים מורידה מערכי כמכשפה. לא שאני כזו מכשפה מדהימה, שאין שניה לי, אבל אני חושת שזה תלוי בדברים אחרים. כמובן, לעשות משהו עם השנאה שלך, זה משהו אחר לגמרי. לקלל את המורה השנואה עליך, זה לא כמו סתם לשנוא אותה, לעשות כישוף להצלחה במבחן.

לא...../images/Emo6.gif

אני מודה שאני ""שונאת"" שעורי בית.. אבל איזה מן שונאת זה? זה שונאת של "לא אוהבת", זה שונאת של "לא בא לי". זה לא שונאת של "אני רוצה לרצוח בדם קר את המורה לחשבון שתרקב בגהנום". אתם יודעים מה זו שנאה אמיתית וטהורה? אני לא מדברת על "לא לאהוב מישהו". יש הרבה אנשים שאני לא אוהבת. אבל אין שום דבר, אבל שום דבר, שאני מרגישה כלפיו שנאה לוהטת ואמיתית.. קאפיש?

suki da yo

New member
אז תני לי להוריד בפניך את הכובע

אני לא מסוגלת לחשוב על זמן שאני לא אשנא אף אחד ושם דבר, אולי כי אני פשוט כזו, אולי כי אני לעולם לא אהיה כזו. בכל מקרה, אני חושבת שכל עוד השנאה שלי נשארת בגבולות ה" איכס, כלבה, תשרפי" שאני חושבת, ולא עוברת לקללות ומכות, הכל בסדר.

L e s t a t

New member
טוב, בואו נעשה סדר

יאללה, תערכו את השולחן, אצל מי ההגדה של פסח?
טוב, עכשיו ברצינות, את כתבת: "אני חשובת שמישהו ששונא מישהו, שאנטי משהו..אף פעם לא יהיה מכשף אמיתי. הוא אולי יכול לעשות טיפה מאגיה- שתהיה טיפה שחורה..אבל בגלל שמאגיה שחורה זה מסוכן, הוא במילא לא יתחיל באמת לעסוק בזה. אז מה שהוא ישאר זה חלשלוש וצר-עין שלא יכול לעשות כשפים משום שהוא שונא. ומה דעתכם? אני לפתע הבנתי שיש מכשפים שיש שנאה בלבם, וזה הכעיס אותי. שנאה- זה אנרגיות שליליות...אי אפשר לעשות אנרגיות חיוביות עם אנרגיות שליליות! מאגיה לבנה ונורמלית זה דבר טהור שעשוי רק מטוב. אני חושבת שזה חט לעסוק בזה בדרך הלא נכונה! מה דעתכם?" דעתי היא שאת טועה. לרגשות יש מקום מאוד חשוב במאגיה שכן הם יכולים להשפיע ואף לכוון טקסים שלמים, הם מהווים את הבסיס שעליו אנו מקיימים את הטקס והם נותנים לנו את האנרגיה שאנחנו צריכים לטקס. שנאה היא רגש טבעי שנמצא בכל אדם, היא יכולה להוות מטען עודף שממש יכול לאכל מישהו, אבל ניתן לשחרר את המטען העודף הזה. המטען הזה נמצא שם בגלל סיבה מסויימת וגורם "ארצי" (ככה אני קורא לזה), הגורם יכול להיות סדרה של מעשים שנעשו לכם ע"י אדם כלשהו (למשל, אדם שגונב מכם באופן קבוע). את המטען העודף הזה, ניתן לשחרר במאגיה דרך ריטואליזציה. כאן בעצם יש לנו מקום שאליו ניתן להפנות את הרגשות שאין לנו מה לעשות איתם (נניח שאנחנו לא יודעים איפה הגנב נמצא, רק שהוא בא אלינו וגונב מדי פעם ולכן אנחנו לא יכולים להפעיל עליו אמצעים אחרים) ולהפוך אותם לדלק שבו נשתמש כדי לתדלק קללה. בסופו של דבר, המטען העודף משתחרר ואנחנו חוזרים לעצמנו. חוץ מזה, אחת הסיבות שיש שנאה היא יין ויאנג - אם לא הייתה שנאה, איך היינו יודעים מהי אהבה? אדם שלא טעם שנאה בחייו לא מסוגל לאהוב (במלוא מובן המילה, לפחות). שנאה היא הקוטב הנגדי של אהבה, אהבה היא הקוטב הנגדי של שנאה - ללא אחד מהקטבים הללו, היכן היינו היום?

dopey_wizard

New member
על "טוב" ו"רע" ואהבה ושינאה

טוב, תראי.. כמו שחברי הפורום כבר הסבירו, בכול אחד יש טוב ורע (שנאה ואהבה, חיוב ושלילה) טוב, אני רואה אנשים ככה.. יש את היין והיאנג אצל כול אחד, נכון.. יש אנשים שיש בהם יותר חיוביות משלילה ויש אנשים שיש בהם יותר שלילה מחיוביות.. הרמות האלה אינן קבועות וניתנות לשינוי.. אפשר להיות יותר חיובי ואפשר להיות יותר שלילי.. לדעתי ככול שהבן אדם נהיה יותר ויותר חיובי\שלילי כך קשה לו יותר לשנות את הכמות.. ולוקח זמן רב יותר.. יש אנשים שזה בדם שלהם לשנוא\לאהוב.. ויש את היותר מאוזנים.. לדעתי האישית האדם צריך להפגין את החיוביות כלפי חבריו ואת השליליות למטרות הגנה או ללמידה (למשל אני שנאתי מישהו, ועשיתי לו משהו רע, אחרי כמה זמן עשו לי משהו דומה וראיתי כמה זה פוגע, עכשיו למדתי מהשליליות שלי שהפגיעה היא לא משהו שאני רוצה לעשות ובכך הגעתי לאיזון מסויים.. ) בגלל שהרמות האלה של ה"טוב" וה"רע" משתנות והאדם אינו קבוע, לדעתי כול אדם יכול להשתמש במאגיה "לבנה".. בואי נגיד מכשף יכול להישתמש בכול סוג של מאגיה למטרותיו.. ולהגיד מכשף "רע" או מכשף "טוב"הוא לא נכון.. יש את האנוכיים יותר ויש את הנותנים יותר.. לא משנה מה, בכול אחד הרי יש אהבה וחיוביות.. וגם שנאה ושלילה.. ובכול מעשה טוב יש רע ובכול מעשה רע יש טוב.. בשנאה של המכשף הוא יכול למשל לכשף איזה ילד.. ונגיד הילד הזה חולה ומת. ונגיד והילד הזה שמת היה שורף כול פעם את הבית של אש מסויים מהכפר בו הם גרו.. אז המעשה שעשה המכשף הוא בעצם טוב בשביל אותו איש שביתו נשרף כול הזמן, אבל המעשה נעשה בשנאה. אז כמו שאמרתי.. יש "רע" ו"טוב" בכול דבר.. וצריך לשמור על איזון.. או יותר נכון האיזון צריך להיות לדעתי שהטוב מכסה את הרע, והרע משמש למטרות אחרות (כמו שציינתי בתחילת ההודעה)..

../images/Emo4.gif

אתם לא מקשיבים לי!!!!!! שימו לב בבקשה: אני אומרת, שאם יש מישהו שמלא כל כך בשנאה, הוא לא יכול לעשות מאגיה לבנה! ואתם אפילו הסכמתם...אז למה אתם ממשכים לשלול את מה שאמרתי? רוצים עוד פרוט? אז הנה: למשל בן לאדן..הוא היה משתמש בכוחותיו כדי לעשות קללות על היהודים..לא כדי להצמיח פרח במדבר סהרה! הבינותי? אני אומרת שהשנאה משיחה בדרך כלל את האנרגיות של אותו אדם למשור השלילי, ובדרך כלל אותו אדם ירצה לעשות דבריים שלילים באותו משור שלילי. ובגלל שהוא מלא שליליות, יהיה לו קשה לעשות דבר חיובי.. עכשיו הסברתי את עצמי טוב יותר?

L e s t a t

New member
תקראי את ההודעה שלי שוב

(בהנחה שקראת אותה בפעם הראשונה)

תקרא את ההודעה שלי ושלך שוב!

"ולהפוך אותם לדלק שבו נשתמש כדי לתדלק קללה." זה לא מוכיח את זה שבאנרגיות שליליות יוצאים דברים שלילים? ~מיואשת~

suki da yo

New member
אולי אנחנו פשוט רואים את מה שאת

אומרת מכיוונים אחרים. הבנתי מה אמרת, ומהכיוון שלך, את צודקת, למות שהייתי מסייגת את זה במידה מה. מבחינת מה שאני אמרתי- זה שגם אם את שונאת, זה לא חייב להשפיע על הכישוף שלך, אם את לא משחחרת את הרגש שלך ונותנת לו להשתלט עליך. להגיד מישהו ששונא משהו, זה לא כמו להגיד בין לאדן, שאצלו לא מדובר בשנאה אלא באובססיה.

למעלה