יש לי חמוסים דפוקים

Sweet Fantasy

New member
ועוד משהו בקשר

לשטית החינוך שלי, מי שכן ביקש ממני ייעוץ על שיטת החינוך, גילה מהר מאוד שהיא יעילה. אז לא אני לא קדושה אני מחפשת לעזור לאנשים ומשתפת אותם אותם במה שנראה לי הכי נכון והכי יעיל יש לך בעיה עם הדרך שלך? אתה לא חייב לפעול דרכה. אני לא מבינה למה בכלל אתה נכנס איתי לוויכוחים האלה כל הזמן נכון זכותך לא להסכים איתיף אבל מי אתה שתגיד שאתה טועה? האם משהו שאמרתי אי פעם פגע בחמוסים? ויש הרבה שיעידו אחרת, אני תמיד פה בשביל מי שמבקש תמיד שמחה לעזור עונה מן הסתם לפי מה שלי נראה הכי נכון ולפי מה שלי הצליח מנסיון אישי. מי שיש לו בעיה עם זה לא חייב להיות פה. לא קשרנו אף אחד, ולא הצמדנו לאף אחד אקדח לראש וחייבנו לכתוב.

mikonww

New member
עוש המשך

אני לא אומר שאת טועה חס וחלילה, אני אומר שהדרך שלך היא לא בטוח הדרך היחידה, וממש לא מזלזל בדרך שלך, ואני בטוח שהיא טובה מאוד. אבל לדעתי יש מקום בכל דרך לשםר ולשנות, ללמוד מאחרים ולא להיות נעול בדעה שלך. וכל הכבוד לך על הזמן רצון ועזור לאחרים, אבל תמיד תמיד תיחסי לדברים שלך בגדר המצלה, ולא בדרך של אני יודעת הכי טוב.

mikonww

New member
המשך ../images/Emo140.gif

א- חסר לך א, התחלת יש מ-ב
ב- אם עוד לא עשית התמחות בחמוסים אז אך את יכולה להגיד לי ואני מצוטת אותך בבטחון את המשפטים הבאים: "אני לא יודעת מאיפה השטויות האלה ומי המציא אותם..." "בחיים לא ננשכתי בגלל בשר, מאף חיה.. זה אדגה מטומטמת ולא נכונה ולא צריך ל"להעניש" את החיה שלנו בגלל זה.." בפעם האחרונה שדברתי עם החמוס שלי הוא לא בדיוק ספר לי למה הוא נושך, את הכל הייתי צריך ללמוד ולנסות להביין לדבד או מנסיון של אנשים אחרים. ג- מה בדיוק רשמתי מוכיח שאני לא מבין ? שזה גם מחזק את הדעה שלי בקשר לזה שרק הדרך שלח לדעתך היא נכונה, וכל השאר לא. ד- החמוס בעבר כן היה חיי בטבע, אולי עבר רחוק אבל היה חיי שם !!! ה- וזה באמת בעניין באזה סוג מזון אני מאכיל אותו ?! נכון שיש שם בשר מעובד שבעבר היה איזה חייה, אבל שוב הבשר הזה עובר תהליך של עיבוד ושינוים. בכל מקרה, לדעתי אולי את יודעת הרבה ואלי הרבה מאוד, אבל היאירות שלך והיציא באימרות שלא בטוח נכונות יסימו לך ביום מין הימים רגלים וחבל.

Sweet Fantasy

New member
אני כבר לא אמשיך לענות לך

כי פשוט נמאס לי, צר לי שאתה חושב עליי מה שאתה חושב. אתה מוזמן להמשיך לחיות לפי הדרך שלך, ואלה שרוצים להעזר בי מוזמנים להעזר בי. יום טוב
וד'א.. אם מישהו באמת יקרא את ההודעות האלה (חוץ ממיקי וממני) אני באמת רוצה דעה (עליי הפעם) 1. האם ממה שכתבתי עולה - שאני חושבת שהדברים שאני אומרת קדושים? 2. התייחסות לסעיף ג'.. של מיקי (לשאלה שלו מה מוכיח שהוא לא מבין) 3. התייחסות לשאר ההודעות שלנו, תודה

mikonww

New member
אני ממש לא רוצה לריב איתך

זו ממש לא הכוונה שלי, אני כאן בגלל שאני נהנה ואוהב בעלי חיים וחמוסים ביחוד. אני ממש לא חושב עלך משהו רע, אני חושב שמה שאת עושה ראוי לציון ! ואני לא בא לעזור לאיש אני בא לחלוק את הידע שצברתי עם השנים, מנסיונות של הצלחות וכשלונות. אולי את יכולה לצוטת לי בכל אופן את המשפט שרשמתי שממנו עולה שאני לא ממש מבין, כי אם זה המצב אני יותר מהשמח ללמוד מהטעות שלי, אז בבקשה אם לא קשה לך אני באמת השמח.

The Reuty

New member
אני רוצה לומר משהו.

אני אישית לא מצאת שחצנות ויהירות בהודעות של מיכל, אשמח אם תראה לי מה הם(אז מה אם אני מתערבת
) בקשר למה שאמרת על בשר "אני לא מוצעה סיבה למה עוף או כל חייה אחרת צריכה למות כדי להסביאה את הטאבון של מישהו" - זה אומר שאתה לא אוכל בשר!? אני סתם רוצה לדעת.. ופלאפונים כן מזיקים לנו, לא שזה קשור לפורום, אבל בשר חי/מבושל לא מזיק לחיה שהיא טורף מטבעה. זה נכון שהחמוסים בעברם היו בטבע, עכשיו הם מבוייתים ואנו צריכים לדאוג להם, לדאוג להם אומר לספק להם את כל מה שהם צריכים ואם רוצים גם מעבר לזה. אפשר לתת להם בשר ואפשר לא לתת, ההחלטה היא שלך. אבל אתה חייב לדאוג להם למזון יבש של גורי חתולים שיש בו את כל הרכיבים שהחמוס זקוק להם(ואם אתה רוצה מזון צמחי, אז אתה תצטרך להזמין מחו"ל), עם כל ההסתייגות שבדבר. וכמו שהצעתי בהודעה הקודמת שלי, אתה יכול לעשות סקר בין וטרינרים שמבינים בחמוסים, או כאלה שלא ולשאול אותם האם אכילה של בשר יכולה לגרום לחמוסים לטרוף אותנו (או לכל חיה אחרת) למה לא ללכת על הצד הבטוח? ואם הצד הבטוח אומר שאם אתה לא נותן לחמוס שלך בשר אז אתה מזיק לו?!!? לא שזה נכון, אבל בכל זאת, זו סתם דוגמא. תעשה סקר, תשאל תבדוק ואז תחליט. בהצלחה.

mikonww

New member
היי ../images/Emo140.gif

בשר אני משתדל שלא לאכול כלל, אבל אוהב את זה אז יוצא לפעמים לאכול אבל בגדול רק במסעדות וכאלה. ברור שאני נותן לחמוסים שלי את כל אבות המזון הנחוצים שזה כלל בשר מין הסתם, אבל שוב זה בשר משומר. אני לא דברתי על לטרוף בני אדם
אילה להפעיל יצר או לחזק את היצר הטבעי שלהם לאכילת בשר וצייד והאמת שהרבה מין הפעמים הם רק יפצעו את החייה ולא יהרגו אותה, סתם בשביל הכייף שלהם לצורך משחק !, ושוב כמו שאמרתי זה שונה מחמוס לחמוס, יש חמוסים שאכילת בשר כן תשפיע על-הם ויש כאלה שלא, למיטב ידעתי ונסיוני אכילת בשר על מרבית החמוסים משפיע לשלילה בכך שעושה אותם יותר תוקפנים. לא בדיוק הבנתי את החלק האחרון של השאלה שלך אבל אני מנחש שזה משהו כמו אם כולם היו קופצים מהגג אז אם אני הייתי קופץ גם כן !? אם זו התשובה שלי: במידע וזו היתה הנורמה החברתית המקובלת, אז סביר שכן ! ואני לא הכנס שוב לקטע של מה אני או SWEET התכבנו הכל רשום ואני לא בא להגן על אצמי, זו היתה דעתי לטוב ולרעה. דבר אחרון אני יכול לשאול כמות אין סופית של אנשים ולא משנה מה הרוב חושב, מפני שהרוב לא תמיד צודק. כנ"ל גם ההפך !!!

The Reuty

New member
אני אתחיל מהסוף להתחלה.

אמרתי לך בכוונה לשאול וטרינרים שמבינים בחמוסים ולא סתם אנשים ברחוב, כי סתם אנשים ברחוב לא יודעים שיט מהחיים שלהם, ואילו וטרינרים שמבינים בחמוסים, כן יודעים ויכול להיות שיש להם עם זה ניסיון ויכול להיות שהם שמעו על זה ויכול להיות הרבה דברים, אבל כמו שאמרתי מקודם - ההחלטה היא שלך. זה לא תמיד בסדר ללכת לפי הנורמה החברתית, זה לרוב הדבר הלא נכון לעשות, אם היינו הולכים לפי הנורמה החברתית, לא הייתה לנו קהילה הומולסבית בעולם, השחורים לא היו משתחררים מעבדות. לפעמים הנורמות צריכות להשבר, הרגל זה דבר רע(זו סתם הערה בקשר למה שכתבת על הנורה) למה שאני התכוונתי זה, שאמרת שאתה אוהב ללכת על בטוח, ושהבטוח שלתת לחמוסים בשר יעורר בהם את היצר הטורף והם יתקפו את הבנאדם לאכילה/משחק. אז אני שואלת ואם ההפך הוא הדבר הבטוח? שזה שאתה נותן להם בשר, לא מעורר בהם את יצר הטריפה שלהם? אז אתה לא בדיוק הולך על בטוח. חוצמזה אתה לא יכול לדעת אם זה בטוח או לא, כי כמו שאמרת - כל חמוס מגיב אחרת. אני אישית לא נתקלתי בחיה שהפכה לתוקפנית עקב זה שהיא אכלה בשר.. פשוט מהמשפט שכתבת "אף עוף לא צריך למות בשביל להשביע מישהו אחר" חשבתי שאתה ננע מלאוכל בשר. בד"כ כשאומרים דברים צריך לעמוד מאחוריהם. למה להרוג פרות ותרנגולות בשביל להשביע אותך זה בסדר, אבל בשביל להשביע את החמוסים שלך(שצריכים את זה לעומתך שאתה בכלל לא צריך את זה) זה לא בסדר? זה לא קצת סותר? צבוע? נוגד? לדעתי זה כן.

mikonww

New member
אני יענה על כל סעיף וסעיף

ברור ששאלתי מספר ווטרינרים ולא סתם אנשים ברחוב
והיו כאלה שאמרו שאין בעייה וכאלה שאמרו שאין בעייה אבל לא מומלץ, אז לכי תבני מה הם רוצים להגיד בעצם
אני אישית החלתתי שלא לתת בשר, זה הכל
מה רשמתי על מי ולמה , לא הבנתי. אבל הכוונה שלי היתה באמת שנורמה או דעת הרוב לא תמיד הדבר הנכון. חחחחח טפסת אותי עם המכנס למטה בקשר למה קורה מבכינה פסיכולוגית אם לא נותנים להם בשר, אבל אני ינסה לבדוק את זה בתור חומר למחשבה
ברור שיש משהו צבוע בכל עניין של אכילה או בכלל ליבוש או איפור ועוד הרבה דברים אחרים. וסתם לידע כללי, ויש מצב שהרבה עכשיו ירביצו לי אבל אני כן חושב שיש מקום לבצעה נסיונות על בעלי חיים, אבל מאוד מבוקרות ותחת תנעים מאוד מגבילים שאני לא יכנס לזה עכשיו, אחרי הכל חזרים קופים ואחרים מצלים חיים של בני אדם. וזה שיוצא לי פעם בחודש או פעמים לאחכול בשר עדין לא עושה אותי רוצח סדרתי
ושוב אני החפש חומר על חמוסים שלא אוכלים בשר ועל ההשפעה עלהם מהסיבה הזו.

mikonww

New member
נ"ב עתרבות זה תמיד טוב (בדרך כלל)

לכן יש את הפורום הזה, לא כך
?

mikonww

New member
אמממ SWEET

שאני חושב על זה לא היה דבר עד היום שהסכמנו עלב

mikonww

New member
ועוד דבר אחד קטן

לא יודע מי מה ולמה אבל אינה עוד מישהו שלמסכים איתי, וברור שיש כאלה שלא מסכימים איתי, אבל אינה הקישור http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=542240 ואינה הציטוט משם "אוכל לחמוסים החמוסים הם טורפים מטבעם ולא יתנגדו לחתיכות בשר, אולם זה לא מומלץ. אם חמוסים יתרגלו לאכול בשר הם עלולים בטעות לחשוב שהאצבע שלך היא חתיכת בשר ואז זה כבר לא יהיה נעים לשני הצדדים. המזון שחמוסים צריכים לקבל הוא אוכל יבש לחמוסים, אולם מוצר זה דיי נדיר ויקר עדיין בארץ ולכן אפשר להשתמש באוכל יבש ואיכותי לחתולים*, אפשר להוסיף גם אוכל מקופסאות שימורים לחתולים ומעט ירקות (מלפפון וקישוא, לעיתים במקום אחד מהם גזר) טוב לתת לחמוסים גם ביצה אבל לא כל יום. מדי פעם אפשר לצ'אפר חמוסים עם צימוקים (בלי סוכר) ולהוסיף לאוכל מעט גבינה אם חסר סידן. אסור בשום אופן לתת לחמוסים עגבנייה, אבוקדו ושוקולד!!!!! כלי האוכל לחמוסים חייבים להיות נייחים כיוון שחמוסים אוהבים להפוך אותם, ובעיקר חשוב כלי המים, כדי שהחמוסים לא יתייבשו מחוסר מים או יקבלו מכת חום. *עדיף לא מחברת איימס שמתעללת בבע''ח."

Sweet Fantasy

New member
על כל הכבוד למורן

שאני יודעת שהיא מגדלת מעולה, היא לא צודקת.. אין לי מה להוסיף יותר מעבר.. אתה מוזמן לנסות ולתת בשר ולראות ששום דבר לא משתנה, אתה לא חייב, והויכוח לא הכרחי, שכן כרגיל - נמשיך שלא להסכים.. אני יודעת שמי שכן נתן לחמוס שלו בשר לא נתקל בשום התנהגות שונה או תוקפנית! וכם נסגור את הדיון
טוב לך בלי בשר - אל תתן בשר.

די עם הויכוחים ../images/Emo88.gif בחייאת!!!!

עכשיו תגידו. במקום אליו החמוס גונב את כל הדברים, הוא לא יעשה צרכים באותו המקום?? כי מזל גונבת את הכל אל מאחורי המקפיא, ודי קשה להגיע לשם (לי) אני חוששת שאולי היא גם מחרבנת שם יכול להיות???

mikonww

New member
נסיון לענות

יש מצב שמזל מסתירה את הצעצועים שלה בפינה אחת מאחור המקרר, ויש מצב שבפינה שניה עושה את הצרכים שלה. אני מנחש שתדעי אחרי שתזזי את המקרר
. אבל בכלל מקרה משהו יותר חשוב. מתחת למקרר יש המון חוטוי חשמל וציוד הלקטרוני של המקרר שמזל יכולה להתחשמל ממנו במקרה הרע, במקרה הטוב לגרום רק נזק למקרר. לדעתי תנסי למנוע ממנה להכנס לשם בכלל אם אתה יכולה !

Sweet Fantasy

New member
באמת הפסקתי..

יכול להיות מאוד שהיא גם מחרהנת שם, תאלצי לבדוק.. ומעבר לזה, אני חושבת שעלול להיות מסוכן שהיא מגיעה לשם.

mikonww

New member
עוד דבר קטן

אם היית אומרת שהיא מסתירה את הצעצועים שלה בחלל קטן, אבל באמת קטן כמו קופסת נעלים, הייתי אומר שאין הרבה סיכוי, אבל מכיוון שבסיס של מקרר די גדול אז אולי מצפה לך הפטעה

Twinsen2005

New member
דעתי..

ממעט הניסיון שצברתי... חמוס לא עושה צרכים באזורים חשוכים.. כי הוא מייחס אליהם חשיבות של מקום מסתור ואולי אפילו "מאורה"... הוא יבחר לעשות צרכים באזורים שאין לו קשר ישירם אליהם (כגון מקום שהוא אוכל בו, ישן בו, או לשם העניין מחביא את הדברים שלו...). ההמלצה שלי היא לזרום עם מה שאמרו לך ולבדוק, כי מנסיון, הצואה שלהם, כשהיא מתייבשת, מ-א-ו-ד קשה להסרה... אז תזרזי תהליכים :)

למעלה