יש לי חלום קטן

ליאת את מדהימה

והגינה שלך מהממת בדיוק כזאת גינה אני רוצה חחחח ואם אשתול ירקות בעלי יגשים חלום
אני רוצה לפזר בין הסלעים מלא פרחים צבעוניים ובגדר מסביב רוצה לצאת מהבית ולראות את כל היופי הזה
אני מבטיחה להיות תלמידה טובה תגידי לי מה לשתול?

לִיאֲת

New member
חן חן לך, אורחת. זה לא אני, זה

הפורום - וכל הידע העצום שמסתובב פה. את לא מתארת לך איזה גיחוך של מבוכה הוצאת ממני בתגובתך. שאני אגיד לך??? בשמחה, כמובן. רק שהידע והנסיון שלי הם קמצוץ חיוור לעומת מומחי הפורום. אל תשכחי זאת, כשתקראי את מה שעולה לי מצפייה בתמונותייך. דבר ראשון שחשבתי, כשראיתי את תמונה 5 שלך, זה שהייתי מרחיבה את הערוגה שמתחת לשיחים, על חשבון הדשא. אם אני צודקת, וזה אזור שמקבל קרינה שמש רבה, את יכולה לשתול שם יופי של עונתיים. להעשיר את האדמה, ולזרוע מהדברים שהצעתי בהתחלה. אני, למשל, הייתי זורעת מאחור אפונה ריחנית לכל האורך, שתטפס על השיחים ותמלא אותם בפריחה בסוף החורף ובאביב. אחריה הייתי שותלת קבוצות בגובה בינוני בקטעים - קבוצה של תורמוסים, קבוצה של דלפיניומים, קבוצה של לוע הארי גבוה, וכדומה. בשוליים הייתי שותלת את הנמוכים ביותר, גם זה בקבוצות - אמנון ותמר, פטוניות, סלסלי כסף, לובליות. חוצמזה, אסור לשכוח את הפקעות. באזורים היותר מוצלים ובין הסלעים את יכולה להטמין רקפות, למשל. תראי, זה באמת מצחיק שאני אתן לך שמות של שתילים. יש כאן את טסונמי וצפנתי, למשל, שהן אינציקלופדיה מהלכת ויכולות לעזור לך הרבה יותר ממני. בינתיים, עד שתחליטי מה לשתול, את יכולה להתחיל בהכנת האדמה. אני מתארת לעצמי שגם ייעצו לך לעשות תוחם לדשא.

יוווווווו

זה בדיוק מה שהייתי רוצה
מקבלת את ההצעה שלך אפונה ריחנית זה מצויין זרעים? צבעים? שמש? מים?כמה עולה? כמה ? בעצם אותם השאלות לגבי יתר הפרחים את הכל אני שותלת בו זמנית? את הקומפוסט מפזרים על כל הערוגה? איזה קומפוסט מומלץ? יש לי חצי שק גדול מלפני חצי שנה,הוא טוב? רקפות אמנון ותמר לוע הארי ששתלתי מתו אחרי שבועיים ושלוש ....מה יכולה להיות הסיבה? אה ואני גרה בראשון

לִיאֲת

New member
אענה מהמעט שידוע לי, אבל

חושבת שבאמת עדיף להפנות את השאלות האלה למומחים. זרעים - בעיקרון, יש להשיג במשתלות רבות וגם בסופרמקטים. עולה כ-6 ש"ח לחבילה. את יכולה גם לקבל ממני זרעים. נשארו לי כמה וכמה. צרי קשר. מטסונמי למדתי שאפונה ריחנית זקוקה להרבה "אוכל" = אדמה עשיר בזבל/קומפוסט, ודישון בהשקייה במשך הגידול. את מוזמנת לעיין במאמרי הפורום ובמילון המושגים וללמוד על "קומפוסט" ועל "דשן" או "דישון". צפנתי הסבירה כאן המון פעמים שצריך המון קומפוסט. לא זוכרת כמה למ"ר, אבל זה בטוח מופיע איפושו - עשי חיפוש או שאלי אותה. כל הצמחים שציינת, חוץ מהרקפות, זקוקים לשמש מלאה - ז"א חשיפה לשמש ישירה רוב שעות היום. רקפות - כך למדתי כאן - רגישות לעודף השקייה. לכן חשוב לשתול אותן באדמה מנוקזת. האם הצמחים האלה קיבלו את התנאים הנחוצים להם אצלך? חצי שק קומפוסט - אני מנחשת שאין סיבה שלא להשתמש בו, אבל תצטרכי עוד. איזה? נדמה לי שטסונמי מרבה להמליץ על "שחם" של גבעת-עדה. אני אישית קונה מה שיש במשתלה. עלות של שק, אם אני זוכרת טוב, היא בסביבות ה 18-20 ש"ח. יש להשיג בכל המשתלות.

crazyflower

New member
ליאת התמונות שלך יפיפיות

כבר נתקלתי בכמה בשיטוטי בפורום ועכשיו אלה - הירקות, האפונה מקסים מקסים ונפלא לראות את תמונת הלפני

shalva5

New member
קראי את הכתבה הראשונה בדף המצורף

כתבה על שלוש מפתחות לגינה פורחת http://www.4gananim.co.il/dynamic.asp?cid=4476&right=4477 בהצלחה

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifאיזה חמודים אתם-מלאים עצות טובות

אני ממליצה לאורחת בשלב ראשון לנסות ליתקוע קילשון ולחפור בור בחלק המיסלעה של התצלום הראשון לפחות לעומק של 20 סמ-[לחזור אלינו עים תשובות] דבר שני להרים את המירצפת וליבדוק מה הרים אותה- עים יש מיתחת באמת שורש אז הוא כניראה של הפיקוס אים אין שורש סימן שמירצפות לא הונחו כראוי אלה שיעורי הבית לבנתיים-את כל שאר העציות לישמור לשלב ב

בעמוק כזה

ובאיזור הזה ראיתי שורשים...שמתארכים לכיוון המרצפות אפילו ראיתי שורשים רחוק מהפיקוס צמודים למרצפות הבלטות האלו התחילו לאט לאט להתרומם...חחחחח פשוט הייתי עסוקה ולא היה לי זמן לזה. כתבתי למעלה כמה שאלות....אשמח אם תעזרי לי
? אני מוכנה לחפור גם בעומק של חצי מטר....רק לא רוצה להרוס את הגינה שלי

טסונמי1

New member
יש מטרה בשאלה שלי- האים אפשר

לחפור בערוגה המצולמת או שמע היא מלאה בשורשים- אים היא מלאה בשורשים למרות העצות הטובות שקיבלת תיצטרכי לנסות כיוון גינון שונה- לגבי הבלטות -לפני שאת כורתת את הפיקוס כדאי ליבדוק האים השורשים הרימו אותה

אדנהר

New member
מפתח אחד (בלבד) לגינה פורחת,

לקרא בפורום גינון (בפורום הכתום).

למעלה