יש לי חלום קטן

יש לי חלום קטן

גינה עם הרבה פרחים כל כמה זמן אני מחליטה קונה שתילים ומהר מאוד הם מתים
מה עליי לעשות כדי שתהיה לי גינה פורחת וכמה שיותר מהר? ועוד... יש לי עצים מסביב ודשא לצערי שתי בלטות התחילו לעלות למעלה...שזה אומר לדעתי שהשורשים הגיעו למרכז החלק המרוצף בגינה....מה עושים?

bel011

New member
גינה זו השקעה ואהבה, זה לא הוקוס

פוקוס....מהר וזהו.תמיד אפשר לקחת גנן שיתקע הרבה צמחים פורחים ואז תהייה לך גינה אינסטנט אך אם את רוצה לבד צריך להשקיע וללמוד ובדרך נהנים....ועוד איך נהנים

bel011

New member
מציעה להגידר לעצמך מה את רוצה

ואז להעלות זאת בפורום....עם ציון מקום מגורייך כדי שיוכלו לתת לך תגובות. בנוסף יש הממממממון חומר במילון הפורום שווה קריאה ולימוד. לגבי הבלטות ...בואי נתחיל מהעץ - איזה עץ זה ומה המרחק שלו מהבית?

OK

מחר אני אצלם את הגינה ואשלח תמונות זה יהיה יותר ברור ותוכלו לעזור לי לילה טוב

אדנהר

New member
להוציא את הכסף מתחת לבלטות,

ולהחזיר (את הבלטות) למקומן. בעניין התמקצעות בגינה, ממליץ לך לעקוב אחר הודעות הפורום, לאט לאט (יש כאלה מהר, מהר) תיכנסי לזה. אישית, לא ממליץ זה ממכר

שאלות

אם אחפור בטוריה את כל הערוגה מסביב לדשא ואחתוך את כל השורשים שחודרים מתחת לדשא לכיוון המרצפות ואגזום את הפיקוס הגדול? האם העצים יפלו? חחחחח מה בלי שורשים מי יחזיק אותם? האם השורש החתוך מתחת לבלטה יצטמק והבלטה תחזור למקומה? ועוד רעיון לחפור לאורך קו הריצוף...על חשבון הדשא ....עמוק ולחתוך שורשים יעזור? נו מה לעשות? רוצה להתחיל לתחח את הערוגות
תעזרו לי

אדנהר

New member
לפי השאלה, עדיין לא יצא לך לחתוך

שורשים של פיקוס. היתרון בלחתוך את השורשים של פיקוס, לא צריך מנוי לחדר כושר.

תמונה 5

צד הגדר ממול המרצפות שורשים של איזה עץ הרימו את הבלטות? מה עושים?פחות נזקים לגינה?

פתרון החלום

בתמורה ל 224 ש"ח תקבלי מנוי של חוברת גן ונוף וממנה תשכילי ותלמדי הרבה אודות הגננות.כמו כן תעקבי אחרי הפורום הנ"ל שממנו תלמדי המון. אני מנוי לגן ונוף הרבה שנים וגם אוגר את כל החוברות משנים שעברו(דבר אשר מקשה על שלום בית)בכל פעם שיש לי בעיה אני נדפדף בערגה בחוברות. בעזרת כל אלה אני בטוח שתוכלי להגשים את חלומך,אשר אגב הוא חלומם של הרבה מאוד אנשים. לא מזמן נערך סקר מהו התחביב האהוב ביותר בעולם ואכן הגננות היה במקום הראשון.יום טוב וירוק לגברת בעלת החלומות.

לִיאֲת

New member
ברוכה הבאה, אורחת ../images/Emo140.gif

ב-BBC PRIME בדיוק משדרים עכשיו סדרה מקסימה "איך להיות גנן", כל יום ב-18:00. חבל שהפסדת את הפרקים הראשונים, משבוע שעבר. שם הראה המנחה איך אפשר לעשות גינה שופעת פריחה משכרת במהירות רבה, על ידי שימוש בצמחים חד-שנתיים. אם יש לך ערוגות שמקבלות שמש מלאה, את יכולה לזרוע בהן אפונה ריחנית (טופח), כובע הנזיר, תורמוס, טגטס, וצפורני חתול, למשל. כל הנ"ל נובטים בקלות ובצמיחתם מספקים פריחה משגעת והטופח - גם ריח נפלא. אם תרצי זרעים, אפשר לקבל מחברי הפורום. גם לי יש כמה. חוצמזה את יכולה לקנות שתילים חד עונתיים שמחיריהם נעים בין 1-2 ש"ח השתיל, תלוי איפה קונים. יש מבחר נפלא בכל משתלה. אמנון ותמר, דלפיניום, פטוניות, לוע הארי, ועוד. עשי חיפוש בפורום ותמצאי שהמון דובר בהם לאחרונה. בינתיים, עד שתזרעי, את יכולה להתחיל בכך שתעדרי ותתחחי את הערוגות המיועדות. אחר- כך פזרי הרבה קומפוסט (לקנות בכל משתלה) ובעזרת קילשון ערבבי אותו עם האדמה. כשהאדמה תהייה תחוחה, מאווררת ומועשרת בקומפוסט, תוכלי לעבור לשתילה ולזריעה. את כל זה למדתי כאן בפורום. התחלתי בדיוק כמוך והתוצאות היו נפלאות. אם תרצי, תוכלי לעשות חיפוש עם השם שלי ולמצוא את השירשורים שבהם כל השלבים המצולמים של התפתחות הגינה שלי. אני בטוחה שתיכף יגיעו מומחי הפורום ויענו על שאר שאלותייך. בהצלחה.

לִיאֲת

New member
את הגינה שלי התחלתי לטפח בדצמבר

שעבר. התחלתי בשתילת ורדים ופקעות-חורף, הרבה אחרי שכולם כאן כבר שתלו וראו נביטות. חשבתי שמאוחר מדי, שלא יצליח, אבל ראי כאן את השירשור מאפריל, שבו תיאור התהליך והתוצאות. כאן יש גם תמונה של האפונה הריחנית שגידלתי מזרעים שקיבלתי מחבר יקר מהפורום. והנה דיווח מצולם מיולי, עם פריחות נהדרות של עונתיים-של-קיץ. כמו שתראי, נקודת הפתיחה שלי היתה הרבה יותר נמוכה משלך. לפי התמונות, לך כבר יש גינה נחמדה מאד. השלד כבר קיים ומבוסס. כל מה שצריך עכשיו זה להכניס קצת קצפת. אין לי ספק שתצליחי.

למעלה