ברוכה הבאה, אורחת ../images/Emo140.gif
ב-BBC PRIME בדיוק משדרים עכשיו סדרה מקסימה "איך להיות גנן", כל יום ב-18:00. חבל שהפסדת את הפרקים הראשונים, משבוע שעבר. שם הראה המנחה איך אפשר לעשות גינה שופעת פריחה משכרת במהירות רבה, על ידי שימוש בצמחים חד-שנתיים. אם יש לך ערוגות שמקבלות שמש מלאה, את יכולה לזרוע בהן אפונה ריחנית (טופח), כובע הנזיר, תורמוס, טגטס, וצפורני חתול, למשל. כל הנ"ל נובטים בקלות ובצמיחתם מספקים פריחה משגעת והטופח - גם ריח נפלא. אם תרצי זרעים, אפשר לקבל מחברי הפורום. גם לי יש כמה. חוצמזה את יכולה לקנות שתילים חד עונתיים שמחיריהם נעים בין 1-2 ש"ח השתיל, תלוי איפה קונים. יש מבחר נפלא בכל משתלה. אמנון ותמר, דלפיניום, פטוניות, לוע הארי, ועוד. עשי חיפוש בפורום ותמצאי שהמון דובר בהם לאחרונה. בינתיים, עד שתזרעי, את יכולה להתחיל בכך שתעדרי ותתחחי את הערוגות המיועדות. אחר- כך פזרי הרבה קומפוסט (לקנות בכל משתלה) ובעזרת קילשון ערבבי אותו עם האדמה. כשהאדמה תהייה תחוחה, מאווררת ומועשרת בקומפוסט, תוכלי לעבור לשתילה ולזריעה. את כל זה למדתי כאן בפורום. התחלתי בדיוק כמוך והתוצאות היו נפלאות. אם תרצי, תוכלי לעשות חיפוש עם השם שלי ולמצוא את השירשורים שבהם כל השלבים המצולמים של התפתחות הגינה שלי. אני בטוחה שתיכף יגיעו מומחי הפורום ויענו על שאר שאלותייך. בהצלחה.