חן חן לך, אורחת. זה לא אני, זה
הפורום - וכל הידע העצום שמסתובב פה. את לא מתארת לך איזה גיחוך של מבוכה הוצאת ממני בתגובתך. שאני אגיד לך??? בשמחה, כמובן. רק שהידע והנסיון שלי הם קמצוץ חיוור לעומת מומחי הפורום. אל תשכחי זאת, כשתקראי את מה שעולה לי מצפייה בתמונותייך. דבר ראשון שחשבתי, כשראיתי את תמונה 5 שלך, זה שהייתי מרחיבה את הערוגה שמתחת לשיחים, על חשבון הדשא. אם אני צודקת, וזה אזור שמקבל קרינה שמש רבה, את יכולה לשתול שם יופי של עונתיים. להעשיר את האדמה, ולזרוע מהדברים שהצעתי בהתחלה. אני, למשל, הייתי זורעת מאחור אפונה ריחנית לכל האורך, שתטפס על השיחים ותמלא אותם בפריחה בסוף החורף ובאביב. אחריה הייתי שותלת קבוצות בגובה בינוני בקטעים - קבוצה של תורמוסים, קבוצה של דלפיניומים, קבוצה של לוע הארי גבוה, וכדומה. בשוליים הייתי שותלת את הנמוכים ביותר, גם זה בקבוצות - אמנון ותמר, פטוניות, סלסלי כסף, לובליות. חוצמזה, אסור לשכוח את הפקעות. באזורים היותר מוצלים ובין הסלעים את יכולה להטמין רקפות, למשל. תראי, זה באמת מצחיק שאני אתן לך שמות של שתילים. יש כאן את טסונמי וצפנתי, למשל, שהן אינציקלופדיה מהלכת ויכולות לעזור לך הרבה יותר ממני. בינתיים, עד שתחליטי מה לשתול, את יכולה להתחיל בהכנת האדמה. אני מתארת לעצמי שגם ייעצו לך לעשות תוחם לדשא.