יש לי דילמה

ת מ י מ ה

New member
למיטלל ולכולם..

ראשית אני אפתח בזה שקוראים לי לורן ושמיטלל המליצה לי על הפורום אז אני מקווה שתקבלו אותי.. שנית מיטלל יש כזה דבר שנת שירות (יש גם שירות לאומי) שזה כל מיני גרעינים \קומונות שפועלים ברחבי הארץ אני די ממליצה על זה כי יש לך עוד איזה שנה לגיוס ואם כבר שנה חופש אז למה לא לתרום.. אם את רוצה עוד פרטים יש לך את האייסיי שלי..

mprb

New member
אני עשיתי שירות לאומי....

ואני לא מרגישה מבוזבזת או תקועה בגיל 18! דווקא בצבא לא נראה לי שהייתי שורדת. (אם את זוכרת נסיתי לדבר איתך על זה וכל מה שאמרת לי היה: "מירי, עזבי...") אני עשיתי שירות בקריית אונו והרכתי שם מס´ בנות חלוניות שעשו דירות דרך "שלומית". הם עבדו "בבית נועם" שזה מוסד למפגרים מבוגרים. ותאמיני לי- עבודת חסד!!! המקום הזה קיים רק בזכות הבנות שעושות שם שירות לאומי!!! אני אישית עבדתי עם ילדים בעליי לקויי למידה חמורים ובעוד מס´ דברים והרגשתי סיפוק אדיר- דבר שבצבא לא יכולתי לתרום.

maayan15

New member
לדעתי...

תלכי לצבא ורק לצבא.. אם את מסוגלת לשרת בצבא (כלומר מבחינה פיזית) אז לדעתי יש מספיק שהולכים לשירות לאומי.... חוצמזה שצבא נשמע לי הרבה יותר כייפי, כי למרות כל הקושי ומה שכולם מתלוננים עליו..זו חוויה...וזאת לא חוויה שתוכלי לעבור שוב... לךדעתי, לכי לצבא...

מיטללללללל, הם לא מבינים ../images/Emo70.gif

חביירים, הויכוח על צבא מול שירות לאומי הוא מעניין וחשוב, אבל מיטל מדברת על לעשות מעשה עכשיו או להמתין. ולשאלתך, נדמה לי שיותר ממה שטרטרתי לך במוח בצ´אט - אי אפשר, ולכן רק אחזור על עצמי פעם נוספת: קחי את עצמך אל מחוץ לבית, ויפה שעת אחת קודם. אני חושב שעצם זה שאת בוחנת כאן אפשרות כזאת (אחת מני כמה) - זה דבר מצוין, ואני שמח עליו. ההמתנה הזאת, וההירקבות בבית... את יודעת שזה לא זה. אני לא חושב שיש תפקיד בצבא ששווה שבשבילו תהיי תקועה במצבך. לפחות כפי שאני מבין אותו מדברייך. אבל כן, יש ויש דרכים להעביר את השנה הזו בנעימים ובאתגרים וגם להתגייס. זה לא חייב להיות סותר. וכבר דיברנו בצ´אט על אפשרות אחת, וגם שנת שירות הוזכרה פה - אני חושב שאלו הצעות טובות. שירות לאומי אמרת? הולך גם כן. אני ממש לא חושב שזה מיועד לבנות עם פרופיל נפשי 21, במחילה: זה קשקוש. תתקשרי, תבדקי, תפתחי דלתות, מי יודע אלו דברים טובים מחכים לך
. כך או כך, שיהיה לך מוצלח.

למיטל../images/Emo160.gif

בסד שלוםלך כמה שאני יודעת יש גם שרות לאומי חילוני כי חברה של ביתי הולכת לשם שאלי בלשכת הגיוס תודה עליזה

דבי21

New member
החלטה קשה..... אבל...

מיטלו´ש זו החלטה שרק את צריכה להחליט. את האמת היא אני עשיתי שרות לאומי ( כן יש שרות לאומי לחילוניות...) בשם "שלומית" ויש פיספוס אמיתי של חווית הצבא זה משהו שבאמת חסר לי את צריכה לשקול את המינוסים והפלוסים שבדברים בשרות יש לך יותר חופשיות ובצבא יש לך את החבר´ה והחוויה .... תעשי שיקולים כאלה ואז תגיעי למסקנה הנכונה ... שיהיה לך בהצלחה ! ( ואם תחליטי לחכות אז מקסימום תעשי קצת כסף לפני בצבא או תלמדי קורס או משהו....)

adidas^

New member
אולי...

אולי פשוט תעשי משהו מעניין עד הגיוס? האם הבעיה היא - להתגייס לצבא או לעשות שירות לאומי (בגלל שלא הציעו לי תפקידים טובים)? או האם לעשות שירות לאומי כי אין לי כוח לחכות שנה שלמה או אפילו שנה וחצי עד הגיוס? בשני המקרים הפתרון שונה. אם זה בגלל שלא הציעו לך תפקידים טובים- אז פעם שמעתי מישהו אומר שכל תפקיד יכול להיות אחלה תפקיד אם באים אליו בראש טוב ואם החבר´ה טובים (אגב, זה נכון לגבי הרבה דברים בחיים, לדעתי). אם הבעיה היא פשוט של חוסר רצון להמתין עד הגיוס, אזי שהפתרון אפילו קל וכייפי יותר- יש לי שלל הצעות של דברים שאפשר לעשות עד הגיוס: את יכולה לקחת קורס מעניין באוניברסיטה- לפגוש קצת סטודנטיות וסטודנטים (חתיכים) וגם ללמוד משהו שמעניין אותך באמת בלי לחשוב יותר מדי על העתיד ועל איזה מקצוע תרצי לרכוש אחרי הצבא. האופציה השניה היא לעבוד באיזשהו מקום, ועם הכסף לעשות טיול אפילו בשביל ישראל (זאת נראית לי חוויה מדהימה) ואפילו אם כל החברים שלך כבר התגייסו, קפיצה אחת ל"למטייל" תראה לך שיש הרבה אנשים בדיוק באותו מצב שלך שרוצים לעשות בדיוק את מה שאת רוצה, אם לא בא לך על ישראל- אפשר להמיר לטיול בחו"ל (תלוי כמובן כמה זמן תחסכי..). בכל מקרה, אני מסכימה עם אחד. לא טוב לשבת בבית יותר מדי זמן. אפילו אם סתם תתחילי לעבוד ותוך כדי תתכנני כל מני תכניות- מעולה. ואם ההתלבטות היא פשוט בין צבא לשירות לאומי- אני לא הייתי מוותרת על חווית הצבא. אבל אני עוף מוזר בעניין הצבא (תשאלי את אמא שלי
). מקווה שעזרתי,

shellyland

New member
אני בעד!

מיטלי, כבר הצעתי לך קודם את האפשרות לנצל את המומנטום של הבחירות בםורום, ולמצוא לך מקום נחמד ונעים להתנדב בו, עד שתתאפסי על החיים שלך או עד שתתגייסי - מה שיבוא קודם. זה גם יספק לך תעסוקה ועניין וגם המון תחושה של ערך עצמי ובנוסף - נסיון שיוכל לעזור לך אחר כך באזרחות. מה את אומרת?

דניאל38

New member
לפי הרבנים הגאונים שליט"א יש איסור

חמור ללכת לצבא וזה מבחינת יהרג ואל יעבור ביי לכולם דני החרדי

שוקו בת

New member
למיטלי ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif ולכולם !../images/Emo13.gif

ב"ה מיטלי , ולחברי הפורום , מחילה אם טעיתי לגבי הפרופיל 21 של הבנות שירות החילוניות! אני עצמי רציתי לא להיתגייס ולבסוף החלטתי כן להיתגייס ,אך שבדקתי אמרו לי בפירוש , לא כדי לך !!! זה בנות שיש להן פרופיל 21 אל תסתכני ותהיא עם בנות כאלה לא מגיע לך אז אחרי זה חשבתי עם ש"ל דתי .. ובסוף החלטתי להיתגייס ודיי! מחילה , אם מישהי/ו נפגע. מחילה קבלו חיבוק
מעניקה

Amalthea

New member
לא מצחיק

הם באמת חושבים ככה- שנשים צריכות להתחיל ללדת בגיל הזה, לא לשחק בג´י איי ג´יין ולהפריע לחיילים באינפופהין.

lifegirl

New member
מיטל היקרה,

ראשית, אני מניחה שכבר ענו לך בקשר לשירות לאומי לחילוניות (דרך עמותת שלומית). רציתי לומר כמה מילים דווקא בקשר ל"חוויה". להזכירכם (כולכם...) חוויות יש בכל מקום... כלומר? גם לשבת בכלא זאת חוויה, אבל אני מניחה שתעדיפו להמנע ממנה... וגם שירות לאומי זאת חוויה. מסוג שונה, כנראה, אבל חוויה... אני מכירה מספר בנות (ובנים) שעושות שירות לאומי (או עשו בעבר), וגם אני מתכוונת לעשות שירות בשנה הבאה (לאחר שאסיים את התיכון). חלקן גרות בבית, חלקן לא. רובן עושות עבודה מדהימה... ודבר אחרון, בקשר ל"תקועה בגיל 18"... אם תסתכלי על נערים/נערות בעולם, כאלה שלא עשו צבא (ברוב המדינות, הרי, אין גיוס חובה!), תראי שאף אחד מהם לא תקוע בגיל 18... המנטליות, מן הסתם, שונה במקצת מזו הישראלית- אבל זה קשור לתרבות, ולא לעובדה ששירתו/לא שירתו בצבא... גם נערות דתיות (שאינן עושות צבא) לא "תקועות בגיל 18", גם הערבים (שאינם עושים צבא) לא... בהצלחה בכל אופן... שני

Amalthea

New member
טוב, אולי "תקוע" זו לא המילה שחיפשנ

ובכל זאת, יש משהו בחוויה הצבאית שהוא ייחודי ומייחד, מגבש ומגדיר מכנה משותף מסויים. למי שעשה צבא יש תווית אחת, למי שעשה שירות לאומי יש תתוית אחרת, ולמי שלא עשה יש גם משלו. לקלישאה לפיה נכנסים לצבא ילדים ויוצאים אנשים יש בסיס, כמו לכל קלישאה אחרת. אגב, מיטלי, אני תקועה בדיוק באותה דילמה (טוב, הנסיבות טיפטיפה שונות, אבל זה באמת שולי. בשורה התחתונה אני באותו מצב), בואי נקים קבוצת תמיכה
וברצינות, צפי לקובץ מסרים אישיים.

swimmer

New member
שניהם חשובים

את לא צריכה להיכנס לענין של הגדרות. שתי התפקדים גם שרות לאומי וגם צבא חשובים. אבל לא צריך להיות בראש שרק ללכת לצבא כי ככה עושים כולם. כי אני מכיר בנות שבאמת קרעו את עצמם בשירות לואמי לעומת בנות שהגישו קפה בצבא.ואני מכיר גם להיפך. הכל שאלה של איפה אני יתרום יותר וממש לא צריך להכנס להגדרות שירות לאומי או צבא. אני אישית אם לא הייתי רוצה לחכות הייתי בודק את האפשריות שלי בשירות הלאומי ולפי זה מתכנן במה כדאי להיות.

המרחפת

New member
יש לך זמן

שאפשר לעשות איתו המון דברים. התנדבתי לצבא כ-3 שבועות אחרי בחינת הבגרות האחרונה, ולפעמים אני מרגישה שקצת פיספסתי כמה דברים. תנצלי את השנה הזו להמון דברים שכבר אי אפשר לעשות בגיל 20, כשעדיין אין דאגות כלכליות גדולות וכשהאפשרויות יותר פתוחות. אם אני הייתי במקומך, הייתי עושה בשנה שיש לך שנת שירות. יצא לי להיות בקשר קרוב עם בנות שירות לאומי, שמבחינתן, אני הייתי השירות שלהן. כן, הן עושות עבודות קודש. כן, בהחלט זקוקים להן. אבל אני הייתי עושה בנוסף גם צבא. אני בצבא מתוך בחירה. המסגרת מתאימה לי, והתעקשתי על תפקיד מסויים, שידעתי שאהיה טובה בו. עמדתי בפני התלבטות האם ללכת לשירות לאומי,ומבחינתי ההתלבטות הזו נמשכה 20 שניות בערך, ואני לא מתחרטת על הבחירה הזו. אני לומדת המון דברים, בעיקר על עצמי והיכולות שלי, ואני חושבת שאלא אם כן יש לך בעיה רצינית עם מסגרות, אל תוותרי לצבא. בתכלס, לפקידות יצא שם גרוע בהרבה מהתפקיד שלהן, שמכיל בחובו יותר ממה שאנחנו יודעים. אני חושבת שתאריך הגיוס הכל כך מאוחר שקיבלת הוא למעשה אפשרות ענקית- כולם רוצים לרקוד על שתי חתונות, לקבל את מירב האפשרויות- את קיבלת אותן! תתחילי לברר כבר עכשיו על אפשרויות לשנת שירות או לשירות לאומי, ואז תגיעי לצבא בראש שקט, שניצלת כל מה שיכולת לקבל. באשר לתגובות אחרות שנראו כאן- שירות לאומי הוא עבודת קודש לדעתי האישית, וממה שראיתי אצל אותן בנות. נכון שלשלומית הולכות הרבה בנות עם פרופיל 21- כי השאר בצבא. אין פסול בפרופיל 21, לרוב מדובר באנשים רגילים לחלוטין עם בעיה קטנה. גם הם עומדים בפני הדילמה צבא או שירות לאומי, רק שהצבא שלהם הוא בהתנדבות. ולך מיטל- הרבה הרבה בהצלחה

מיטללל

New member
כמה שהתגובות שלכם סיבכו לי את הראש

אני לא צריכה עכשיו (ברוך השם) לבחור החלטה. הדעות מאוד חלוקות. גם פה וגם על במתרחש בראש שלי. קודם כל, למען ההבהרה, הדילמה לא הייתה מה יותר חשוב וטוב צבא או שירות לאומי. וגם אני לא מהרהרת בהנאה על אופציה של השירות לאומי כי אני לא חושבת שאני אסתדר בצבא ורוצה חיים יותר קלים. השאלה הייתה, בנוגע אליי בלבד, לחכות עוד שנה בשביל הצבא. או ללכת על השירות לאומי על כל ההשלכות (ויותר על החוויה, להיות "שונה") וכן, מתוך מחשבה קודם כל על עצמי. כמו שאמרתי, הדעות גם מהסביבה מאוד חלוקות. היו את אלו שאמרו לי "יאללה לכי על זה". תלכי לשירות הלאומי. תתרמי תרומה גדולה לא פחות (ואף יותר) ולפני גיל 20 תוכלי לצאת אל החיים שלך. היו שאמרו לי "אל תהיי משתמטת כמו הדתיים ´האלו´. ותגובה זאת לא השפיעה עליי. והיו שאמרו לי, אנשים שכבר התגייסו, שמרגישים את השינוי שעובר עליהם מדי יום ביומו במסגרת הצבאית על כמה (סבל וסיפוק כאחד) אני הולכת לוותר. אני אתחיל לרחרח בכיוון השירות הלאומי.. אני אמשיך לשלוח מכתבים לצבא בנוגע להקדמה. אני אמשיך לחשוב על זה... עדכונים יהיה בהמשך.. תודה שוב

Sמית

New member
גם וגם

תעשי כמוני- תעשי שנת שירות מטעם משרד החינוך בשיתוף היחידה לתרבות ונוער ולאחר מזה תתגייסי לעוד שנה ותשע כה לא תהיי מבוזבזת בשנה שנותרה וגם לא תפסידי את "החוויה הצבאית". בנוגע שרות לאומי יש את האגודה החילונית "שלומית".

למעלה