יש לך זמן
שאפשר לעשות איתו המון דברים. התנדבתי לצבא כ-3 שבועות אחרי בחינת הבגרות האחרונה, ולפעמים אני מרגישה שקצת פיספסתי כמה דברים. תנצלי את השנה הזו להמון דברים שכבר אי אפשר לעשות בגיל 20, כשעדיין אין דאגות כלכליות גדולות וכשהאפשרויות יותר פתוחות. אם אני הייתי במקומך, הייתי עושה בשנה שיש לך שנת שירות. יצא לי להיות בקשר קרוב עם בנות שירות לאומי, שמבחינתן, אני הייתי השירות שלהן. כן, הן עושות עבודות קודש. כן, בהחלט זקוקים להן. אבל אני הייתי עושה בנוסף גם צבא. אני בצבא מתוך בחירה. המסגרת מתאימה לי, והתעקשתי על תפקיד מסויים, שידעתי שאהיה טובה בו. עמדתי בפני התלבטות האם ללכת לשירות לאומי,ומבחינתי ההתלבטות הזו נמשכה 20 שניות בערך, ואני לא מתחרטת על הבחירה הזו. אני לומדת המון דברים, בעיקר על עצמי והיכולות שלי, ואני חושבת שאלא אם כן יש לך בעיה רצינית עם מסגרות, אל תוותרי לצבא. בתכלס, לפקידות יצא שם גרוע בהרבה מהתפקיד שלהן, שמכיל בחובו יותר ממה שאנחנו יודעים. אני חושבת שתאריך הגיוס הכל כך מאוחר שקיבלת הוא למעשה אפשרות ענקית- כולם רוצים לרקוד על שתי חתונות, לקבל את מירב האפשרויות- את קיבלת אותן! תתחילי לברר כבר עכשיו על אפשרויות לשנת שירות או לשירות לאומי, ואז תגיעי לצבא בראש שקט, שניצלת כל מה שיכולת לקבל. באשר לתגובות אחרות שנראו כאן- שירות לאומי הוא עבודת קודש לדעתי האישית, וממה שראיתי אצל אותן בנות. נכון שלשלומית הולכות הרבה בנות עם פרופיל 21- כי השאר בצבא. אין פסול בפרופיל 21, לרוב מדובר באנשים רגילים לחלוטין עם בעיה קטנה. גם הם עומדים בפני הדילמה צבא או שירות לאומי, רק שהצבא שלהם הוא בהתנדבות. ולך מיטל- הרבה הרבה בהצלחה