יש לי בעייה

blonda3

New member
שיהיה ב../images/Emo49.gif../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

שמחתי מאד לקרוא את ההמשך.... קבלת "פיצוי"....

gfcr

New member
לכי למראה היסתכלי בעצמך אל תוך

לכי למראה הביטי אל תוך עניך לפחות 10 שניות ואימרי בקול אלה הם החיים ואני מאמין שכל התשובות תגענה בין רגע היתי שם

blonda3

New member
מותק......./images/Emo9.gif

10 שניות? התשובות תגענה בן רגע? הלוואי עליי..... אתה מוכן לספר לי מה גילית כשהיית שם? בכל מקרה.... תודה גם לך.

noshka

New member
בפרק שני

הנתינה כבר קשה פי שניים, הכאב והנסיון המר, מביאים איתם את החשבונות, החששות וה"ללכת רק על מה שבטוח", ונוצרת בעיה של התגוננות מפני פגיעה נוספת, המשואה פשוטה - אם לא נותנים, לא נקשרים, אם לא נקשרים, לא נפגעים. אך המסקנה הזו בטעות יסודה. כי הרי אם כבר לאהוב אז לאהוב עד הסוף, לקפוץ למים - אבל הפחד, הפחד משתק ! נסו לדבר על הנושא הרבה, להוציא החוצה את הפחדים, לשקם את ההריסות, לתת עידוד ותמיכה, להתאמץ לשמח אחד את השני, לתת הרגשת ביטחון, לפרגן, והכי הכי, להתאמץ לתת מבלי לצפות לתמורה, לתת כדי לשבור את הפחד מהפגיעה, לתת כדי לשקם את עצמנו, כדי לאפשר לעצמינו את הנתינה התמימה שידענו לפני שפגעו בנו, הנתינה שאפשרה לנו לאהוב בהתמסרות אין קץ !!! נישואין הם גילוי עמוק יותר של עצמנו, ולכן נחשפים בהם גם חסרונותינו ביתר שאת. לכן בהם גם ניתנת לנו ההזדמנות לתקנם יחד.

blonda3

New member
נכון מאד נושקה../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

הפחד אכן משתק. הפחד לתת ולהפגע..... הייתי שם פוחדת. דברים יפים וחשובים כתבת לי כאן. אני אנסה לאמץ. תודה רבה

להביט בראי..

בלונדה יקירה שלי תשימי את הגבר בצד לרגע כי הדבר הכי חשוב זה לאהוב את עצמנו. אם אנחנו לא אוהבים את עצמנו - למה יאהבו אותנו אחרים? פעם (כשהעבודה שלי עשתה לי תרגיל "שחיקה") המשרד קבע לי תור אצל מטפל. הוא נתן לי דף עבודה עם "עשרת הדברות" של - אהוב את עצמך. זה התחיל בלחייך למראה ולהגיד לי - "בוקר טוב יקירה. היום כולי שלי". להתחיל כל בוקר בשאלה "מה אני רוצה עשות היום בשביל עצמי?" ולעשות זאת. (לישון? ארוחת בוקר? סרט בטלויזיה?) ככה למדתי שאם אין אני לי - מי לי, זה לא סתם פתגם חז"ל. ככה למדתי לתת בצורה מאוזנת, בלי הקרבה, בלי מצפון חולני ומתח רגשי שאפשר בלעדיו. הכל התחיל משחיקה בעבודה אבל עשה לי סדר בחיים. תנצלי את ההזדמנות הזו ללמוד, אין מה לדשדש במקום ולסבול. האושר אולי יבוא עם אותו גבר, אבל אחרי שתשדרי על גל אחר. ושדרכך תהא שזורה באסרטיביות ואושר.

blonda3

New member
תלתלים יקרה שלום../images/Emo24.gif

את צודקת שני צריכה להתרכז בעצמי. הבעייה שאני לא תמיד מצליחה לפעמים יותר ולפעמים פחות. כרגע זה ב"טיפול". אני כבר נמצאת במצב שאני אומרת לעצמי כל יום דברים טובים על עצמי ועל מי שאני ועל מה שאני עושה ועל מה שיש לי וכמובן אומרת כל יום לאל תודה על מה שיש לי. לגבי המצפון וכו'..אז עליו בדיוק אני צריכה לעבוד, כי הוא זה שלפעמים מציק לי אולי קצת יותר מידיי.... ובהחלט יש לי עוד דרך לעבור. אבל לאט לא הכל ביום אחד. תודה גם לך......

בלונדה

ברגע שתדעי להתמודד עם הבדידות שתרגישי שלמה עם עצמך ותאהבי את מה שיש בך, לא תרגישי נזקקת להיות ליד גבר..הבחירה תהייה מתוך מקום נקי יותר.. לא אמרתי שהגבר הזה חייב לגדל את הילדה כאביה.. אלא שתמצאי את אהבת חייך הוא יגדל את הילדה אך לא יחליף את אבא שלה. מה שרציתי לומר לך: את צריכה להיות במקום ממש נקי עם מוכנות נפשית לזוגיות. יש מלא צורות לזוגיות הזו..ואת צריכה לבחור את זו שמתאימה לך ולסגנון חייך. והגיע הזמן לסיים את הסאגה שאת נמצאת בה.. אך לדאוג למזונות הילדה בלי רחמים מיותרים. הכסף הזה שלה.

blonda3

New member
מיכלי../images/Emo24.gif

בחיים אין רק שחור ולבן בחים יש גם גווני ביניים אני כנראה לא תמיד מצליחה להעביר את כל התמונה, ולרוב אני רק באה ומקטרת על מה שלא בסדר. אני לא איתו בגלל בדידות אני לא מרגישה בודדה ואני לא צריכה גבר שישעשע אותי לגבר בעיני יש "תפקידים אחרים" ואני גם לא מרגישה שאני " "נזקקת להיות ליד גבר" כדברייך. אילו זה היה המצב- מזמן הייתי כבר מוצאת לי איזה"אביר" וחיה איתו...בכל דרך שהיא. את אומרת שאמצא את אהבת חיי ואני אומרת לך שכשהכרתי אותו היתי מאוהבת בו...חשבתי שהוא אהבת חיי. ואז דברים התגלגלו וגיליתי גם צדדים שלא אוהבת. מי אומר שאם אכיר מישהו נוסף, הוא יהיה "מושלם"? לכן לא מחפשת כרגע.... אם צריך להיות מישהו אחר או משהו אחר בקשר הזה מאמינה שזה יקרה. אני תמיד שואפת ליותר טוב וגם עושה כל מיני צעדים קטנים שלא מספרת פה,לא מדווחת על כל צעד אבל באופן כללי יש כל הזמן התקדמות. ולגבי מזונות כשיהיה ממי לדרוש-היא תקבל. כרגע-אין. כרגע יש רק חובות. את רוצה שאשלח אותו לכלא? או שהוא יגור ברחוב?

בואי נתייחס רק למזונות.

חובות? למי אין? לא לא רוצה שתשלחי לכלא. אך שימצא פתרון יצרתי לתת לילדה.. ועדיף עכשיו כי אם לא תעמדי על מה שמגיע לה עכשיו... את עוד תחכי המון זמן..כי תמיד יהיו חובות. תגידי לי..אם הייתם נשואים היה מוצא תרוץ למה לא לשים אוכל על השולחן או בגד להלביש אותה? היה מספר לך על חובות..או שהיה דואג לעשות משהו?- מה ההבדל שאינכם גרים יחד?

blonda3

New member
../images/Emo132.gifתשובה

כרגע הוא רואה שאני דואגת לילדה שיש לה הכל, שלא חסר לה דבר והוא כרגע בחובות. אבל תמיד אומר שיום אחד המצב ישתנה ואנחנו נחיה "על חשבונו" כלאמר-בתכנית שלו שנהיה ביחד ושהוא כן ישלם. אבל העניין הוא שהדרך שלו לתשלום שונה מהדרך שאני רואה. ולכן-במידה ולא נצליח להסתדר נצטרך למצוא איזו דרך שהוא כן ישלם לילדה את מה שמגיע לה. חוץ מזה-הדברים המהותיים שמפריעים לי באמת ומטרידים אותי באמת בקשר הזה(יותר מודחקים כנראה) יצאו לי במקרה כשקראתי את השרשור של זורמת...ואת מה שאביטל כתבה על הזוגיות שלה. אני אבקש ממנו לקרוא את שני השרשורים האלו ביחד איתי... ונראה איך זה ישפיע עליו,ומה יהיה לו לאמר. יש הרבה מה לתקן, אבל זה ענין של תהליכים ורצון ומודעות וזה לוקח זמן. לא ביום אחד. והיות ואני לא ממהרת לשומקום.... אני עוד כאן.

לא! לא לוותר

בלונדלה..קחי מהשירשור הזה מה שטוב לך ונכון לך. רק בעיניין אחד לא לוותר מעכשיו..ולעשות תוכנית איתו לגבי המזונות לילדה. יש דברים שלא מוותרים עליהם ולא עושים הנחות. בטח לא שמדובר בילדה שלך. כי אצלו זה יהפוך להרגל!!! (אני אחת שכרגע מוותרת בגלל המרחק שקיים ביני ובין האקס, ואם היתה דרך לאלץ אותו מכאן..הייתי עושה את זה..וכניראה שיובל יגיע..אם יגיע..זה יהיה נקודת ההתחלה בשבילי) אז אני אומרת לך. לא לוותר לו על המזונות.

antigone

New member
בלונדה , לא בכדי נאלמתי לאחר ...

קריאת הכתבה שלך ... זה הרגיש לי והזכיר לי תקופת הנישואים שלי , הסוף... שם הרגשתי מנוצלת , הגוף והלב פעלו בכיוונים שונים ומנוגדים ... וזה גרם לי לתסכול נוראי כל יום שעבר , חשבתי שאונסים לי את הנשמה הקול הקטן בפנים אמר כל הזמן: למה ?? מגיע לך יותר מזה, את ראוייה לחיים יותר שלווים ושלמים.. וכל התירוצים שהמצאתי כדי לתת לגיטימציה לקשר הזה, ביום אחד בהיר נמוגו, התפוגגו, נגוזו.. והשאר היסטוריה... בלונדה , בכל קשר יש דינמיקה של תן וקח סמוייה.. וברגע שהלב לא רוצה לתת, אסור להכריח אותו.. כל מילה נוספת מיותרת ! בהצלחה

blonda3

New member
אנטיגון יקרה../images/Emo24.gif

תודה לך. הלב אצלי פועל שעות נוספות.... אבל גם הראש. קראתי את מה שמייקי כתבה לי על ההתחשבנויות וזה עזר לי. החיים הם דינאמיים וכל יום הוא בגדר מבחן מחדש. מה שאני לא מוכנה לקבל אני אומרת. מה שלא נראה לי אני מפסיקה. יש לי תכניות לעתיד ואני מקווה לממש אותן. מי שירצה להיות שותף בחיי יצטרך לקבל את הדרך שלי...ואת חיי ואותי. ושיהיה לנו בהצלחה.

*יערית

New member
מנסה בלי לומר "אמרתי לך"

כי לא זוכרת שאמרתי לך...
אבל למעשה מעבר לחוסר אונים שלך את צריכה פעם אחת..רק פעם אחת לרדת על הקרקע ולחשוב מה הכי נכון עבורך? מה בכל זאת את מחפשת בו שלא מצאת כל השנים האלו ? הילדה ..נכון מאוד חשוב שאבא שלה בתמונה...האם זה צריך לבוא על חשבונך?על חשבון המצב הנפשי שזה מביא אותך בכל פעם? רק פעם אחת בלונדה..פשוט לעשות את הצעד הנכון עבורך, לקום ולחפש את מה שמגיע לך באמת!

blonda3

New member
יערית-אני מנסה

לחפש... יכולתי לפתוח כאן שרשור שלם על למה וכמה ואיך.... כמו שפותחים תיבות פנדורה כשמנסים לבדוק כל מיני מצבים שאחינו מכניסים את עצמינו לתוכם אבל את זה לפחות אני חוסכת מכם לבינתיים.... זה לא כלכך פשוט למצוא את "מה שמגיע לנו" או מה שאנחנו חושבים או רוצים או מייחלים ש"מגיע לנו". אני חושבת שקודם כל זאת העבודה העצמית על עצמינו/על עצמי. לחזק ולהתחזק מבפנים ואז...כשיותר בטוחים לעמוד מול מה שמפריע לנו ולשים לו גבולות ולהגיד-עד כאן. אני כזאת. מתאים לך?רוצה אותי ככה? תבוא. לא רוצה?לא מתאים לך אז תפסיק "לקטר" ותמצא לך מישהו אחר.....(ת) אני מאמינה שאם מגיע לי מישהו/משהו אחר המשהו הטוב הזה יגיע.... מישהי פה למעלה הציעה לי לנסות גם אני לצקת תכנים טובים יותר לקשר. אני לא מאמינה ב-"רק לקטר". אני מאמינה שאם יש דברים שגם תלויים בי שאני יכולה לנסות לתקן או לשנות אז קודם כל אני צריכה לעשות. ואם אחרי שאעשה כל מה שיכולתי ורציתי זה לא יהיה זה-אז יש מקום לנסות ... מישהו אחר. לא? יערונת

אהבה

את מתארת מערכת יחסים מאד מסובכת קשה מאד מימילותיך להבין את כל המורכבות שקיימת ביחסים שלכם למה שלא תיקחי פסק זמן?רגשות מתבררים לפעמים בצורה הטובה ביותר כשנימצאים לבד וחושבים קחי פסק זמן תחשבי על רצונותיך ותיראי שהתשובה תבוא מתוכך דבר שני אל תרגישי מבולבלת כולם עושים טעויות במיוחד שזה קשור ללב תיקחי לך את הזמן שלך ותדעי בוודאות את יכולה ויודעת מה לעשות את צריכה רק קצת שקט כדי לעשות סדר בדברים תאמיני בעצמך

blonda3

New member
תודה גם לך פרח התקווה../images/Emo140.gif

איזה שם יפה בחרת לך

למעלה