יש לי בעיונת

תגידי לאותו מורה

שיילך לעשות השתלמות או שיחפש עבודה אחרת.. אגב- את ממש לא היחידה שהגיעה להילוך רביעי.. כל מורה וקצב הלימוד שלו.. המורה שלי לוקח את כולם בשיעור השני לבינעירוני כי שם יותר קל לנהוג..

Benightedxx

New member
נו, ומה נראה לך?

שתגיעי מטר לפני הרמזור במהירות של הילוך רביעי\חמישי ורק אז תדפקי ברקס לעצירה? או שתורידי מהירות בלי להחליף הילוכים? צריך הכנה לעצירה, ואני ממש מקווה שלא ככה המורה לימד אותך ואת הבחור מלמעלה... קיצר לפי הערכת מרחק תתחילי לאט לאט להאט תוך כדי שילוב להילוכים, עד שאת מגיעה להילוך שני או ראשון (מותר לעצור בהילוך שני ורק אז להחליף לראשון, זה אפילו עדיף מאשר לשלב לראשון לשם העצירה)

2 Mיכל

New member
במקרה קיצוני אולי זה מה שעושים, אבל

צריך להוריד בהדרגתיות. נשמע לך הגיוני לנסוע בהילוך רביעי במהירות 20 קמ"ש ולהעביר ישר לראשון?

0מי בורק0

New member
לוחצים את הקלאץ!!! מה לא מובן?!?!??

מה אתם מפגרים?!!? אתם מתקרבים לרמזור שהוא אדום ואתם על הילוך רביעי אז אתם עוזבים את הגז ומחכים עד שתגיעו בערך ל40 קש ואז לוחצים על הקלאץ ובולמים לאט לאט מה הבעיה!?!?!?! למה להסתבך להוריד לרביעי ואז לשישי ואז לשני ואז לראשון??? אנשים מה עובר עליכם?!!??!?!ואז אחרי שעוצרים ומחכים אז שמים הילוך ראשון ומחכים שהרמזור יתחלף

Benightedxx

New member
ככה המורה שלך לימד אותך יענו?

וככה עברת טסט? בעצם, כבר עשית בכלל טסט? שמע אחי, לא יודע מה לימדו אותך, אבל השיטה הנכונה היא להוריד הילוכים. נטו. לא יעזור לך להתווכח על זה. אולי יותר פשוט לדפוק ת'קלאץ פנימה, אבל זה לא עושה את זה השיטה הנכונה והבטוחה. אבל שמע, תעשה מה שבא לך. אפשר לחשוב כמה זה כבר קשה ומסובך להוריד הילוכים o_O

lsd600

New member
נו...

הילדה רק התחילה ללמוד.... כל אחד צריך לדעת שצריך להוריד הילוכים באופן הדרגתי (עצירה בשני) כדי שאם נידרש להאיץ, נהיה בהילוך המתאים למהירות! במקרה חירום זה אחרת. אפשר לעצור גם בחמישי...

almogas

New member
יכול ליהיות שטעיתי..

אמרתי לכם.. אני עדין לא התחלתי ללמוד נהיגה.. אבל לפי מה שראיתי מאחי.. ההגיון הפשוט מה אומר לכם? שנגיד יש רמזור אני צריך להאט ואז להוריד הילוך להאט עוד להוריד עוד הילוך וככה עד ראשון? לדעתי לא.. פשוט עוצרים ואז שאתה ברמזור אתה מוריד לראשון וזהו.. טוב אני יבדוק שוב מחר עם אחי..ואבא שלי..

lsd600

New member
אחי כנס..!

אפשר לעצור בכל הילוך שתרצה, אבל- כדאי להוריד הילוכים בהדרגתיות כי אם לדוגמא הרמזור מתחלף פתאום לירוק, ואתה בהילוך רביעי והספקת להאט, ייקח עוד מלא זמן עד שתשים להילוך הנמוך כדי להגביר מהירות..! רק לידע כללי..

almogas

New member
כמובן שאפשר..

אבל בשלב כזה מוקדם של הלימודי נהיגה כמו שאתה אומר יקח מלאזמן עד שאני יוריד הילוך.. אז תחשוב שהיא לא צריכה להוריד הילוך אחד וזהו אז היא ממשיכה רגיל.. היא צריכה להוריד איזה2-3 הילוכים. ושוב אם מתרגלים הרבה.. זה לא הרבה זמן בכלל להוריד הילוך..

100vardit

New member
כשהוא יתחיל ללמוד ולנהוג-הוא יראה

את זה בעצמו.אף מורה לא יראה תתלמיד שלו -מוריד ישר מהילוך רביעי לראשון -בלי להעיר הערה..

Simbbam

New member
אני מציע שתנהג קצת בעצמך

כי תלמיד לנהיגה לא מיומן בעצירה כמו מישהו שכבר נוהג לבד. לעצור בהילוך רביעי זה קשה ומסוכן, וזה גם לא טוב לאוטו.

ס'תכל על ההיגיון היותר עמוק...

נגיד שאתה מתכנן לעצור בבת אחת ואז להוריד מרביעי לראשון.. אתה מתחיל לעצור בסטלה הגעתי למהירות של הילוך שני... פתאום באה מכונית שעומדת להתנגש בך או אני לא יודע מה- אתה חייב לזוז כמה מטרים קדימה כדי להיחלץ מסכנה כלשהי.. אבל קודם אתה צריך להעביר להילוך שני כדי להתאים את המהירות להילוך ככה ש-אין מצב שתהיה מספיק מהיר כדי להיחלץ מזה ואולי תהיה בללחץ ובכלל תשכח להעביר הילוך וישר תשחרר את הקלאץ' ואז יכבה האוטו ואז בכלל הלכה עליך.... אבל אם היית מוריד הילוכים בהדרגה כל מה שהיית צריך לעשות זה כולה לשחרר את הקלאץ' ולהוסיף גאז..

abcdcba

New member
../images/Emo45.gif אנשים-קצת היגיון- זה מאד חשוב

זה גם די פשוט- בעת עצירה הרגל כל הזמן על הבלם ורק הקלאץ' עובד: לחיצה על הקלאץ'-הורדת הילוך- העלאת הקלאץ' וכך הלאה..

LuLiLoPiLaTo1

New member
../images/Emo26.gif

אני התחלתי היום שיעור ראשון..וגם אני בהתחלה לא שמתי לב איפה הגז ואיםה הברקס..כאילו בגלל שאתה לא רואה..אבל לדעתי זה עניין של הרגל
ומה איכפת לך מאחרים גם הם למדו נהיגה מתישהוא..ואני בטוחה שהם לא ידעו הכל על ההתחלה..
שיהיה בהצלחה!:)

2 Mיכל

New member
אנשים צופרים לך כי את יפה../images/Emo13.gif

נסי להתעלם מהם. אני חושבת שהבעיה שלך היא הלחץ, לא ההילוכים עצמם.

edlyn

New member
../images/Emo3.gif

חחחח לא לא הם צופרים מרוב תסכול שאני חוסמת להם את הנתיב כדי שהם יסעו בו במהירות :)

למעלה