יש לי בעיה...

liente

New member
יש לי בעיה...

לפני כמה חודשים הויעו לי שאני חולת צליאק. בהתחלה ממש הקפדתי לשמור על עצמי (שבוע ראשון) ומאז אני תמיד אומרת לעצמי "היום זה היום האחרון" הבעיה היא שהיום האחרון אף פעם לא מגיע ובנתיים אני ממשיכה לאכול רגיל....יש למישהו איזה פתרונות יצירתיים בשבילי?

נועית7

New member
תפחידי את עצמך

בכל התרחישים שעלולים לקרות... בסוף זה נהיה הרגל ואז זה מוזר כבר לאכול גלוטן.

tamir1987

New member
תבקשי עזרה ממהורים

או אם את כבר לא גרה לבד אז ממישהו או מתזונאית.. שתרכיב איתך את סדר היום שלך והארוחות

גם לי יש בעיה דומה אבל אני לא אוכלת

גלוטן, אבל לפעמים אני כמעט לא אוכלת וירדתי כבר המון במשקל זה קשה אבל לאט לאט מתרגלים.\ אותי הכי מפתה זה העוגות והחטיפים המתוקים

eyali one

New member
רוויטלי מה שלומך?

לא ממזמן כתבת בפורום שיש פיצה סלסה ליד נחלת בנימין. האם טעים שם? והאם יש לך את הכתובת? תודה.

נועית7

New member
הכתובת פורסמה כאן כבר המון פעמים

וגם באתר של העמותה. ואפילו בחיפוש פשוט בגוגל ניתן למצוא אותה. בכל מקרה זה רמב"ם 24. וכן, זה טעים, זה פשוט פיצה.

liente

New member
איך בכלל אפשר לרדת במשקל...?!

כל הלחמים שמחליפים את הלחם הרגיל פי אלף יותר משמינים.....אין שום דבר שהוא דיאט או קל חוץ מגלידות... וגם אותי במיוחד שוברים כל העוגות והחטיפים...

אפשר לשמור על המשקל

אם אוכלים לחם במידה, גם לחם רגיל הוא לא בדיוק דיאטתי, צריך לשלב את הלחם בתפריט בצורה נכונה. נפוץ שבהתחלה עולים במשקל כי הספיגה נהיית תקינה, אבל אני דווקא מרגישה יותר טוב עם הגוף שלי כשהבטן לא נפוחה ובינתיים לא השמנתי אלא רק חזרתי למשקל תקין. יש גם אנשים כמו דניאלה... אפיתי עוגת שוקולד אתמול, אולי אני אצליח לפתות אותה בכמה פרוסות.

לא בהכרח. אני בהתחלה ירדתי במשקל

כי בגלל הספיגה הלקויה, כל המנגנון רעב-שובע שלי היה דפוק מהיסוד. והייתי רעבה 24 שעות ביממה, זה היה נוראי. כל הזמן רעבה, ומסוגלת לפרק כמויות אוכל לא הגיוניות בכלל. ה"מזל" הוא שבדרך כלל פירקתי בצקים, אז ההשמנה לא הייתה מטורפת בגלל הספיגה, אבל בהחלט השמנה. ועם הוצאת הגלוטן ותיקון המעיים, גם תחושת השובע חזרה לי לחיים, והאכילה שלי נהייתה מאוזנת והגיונית - ורזיתי.

daniela21

New member
גם אני הייתי רעבה כל הזמן

וגם היום יש לי תיאבון מאוד בריא (בעיקר בשעות הראשונות של הבוקר). אני זוכרת שלפני הצליאק, הייתה לי ממש חולשה למאפים, הייתי אוכלת בנוסף לתפריט הרגיל בסביבות ה-20 עוגיות ריבה ביום וכשירדתי במשקל, כל שבוע חיכתה לי קופסא ענקית עם עוד עוגיות, רק שאוכל אותן..

כן אבל אני אוכלת פחות ולפעמים

הלחם והפיתות הנטולות הם קצת פחות טעימות, ואני מוסיפה הרבה מלח בסוף יהייה לי גם בעיית כולסטרול, כי להכל אני מוסיפה הרבה מלח, וגם קניתי זעתר בחנות טבעית וזה מוסיף הרבה טעם כדי לנסות....

shlomlondon

New member
מרוב בעיות לא רואים את הדרך

הסיפור שלך רויטל מאד נגע לליבי. אני חושבת עליו כבר כמה ימים. אני מאובחנת מגיל 11 חודשים,(יותר מ30 שנה) תמיד שמרתי עד לפני כמה שנים שאז היתה לי תקופה של חיפופים קלים וקלים פחות. אחרי חודשיים הבטן כבר לא כאבה לי, אבל אחרי שנה היתה לי מחלת הנשיקה, כאבי ראש קבועים, חולשה , עייפות עיגולים שחורים מתחת לעיניים, חוסר מוטיבציה, בקיצור נאחס, אני מאמינה שאת יכולה להמשיך את התמונה בעצמך. ואז תפסתי את עצמי ( ואת הידיים והפה שלי ליתר דיוק) ואמרתי די, מספיק. ותוך שנה אני רעננה, מצב רוח טוב, הבטן לא נפוחה ולא כואבת יציאות סדירות, הרבה הרבה שמחה. את צריכה לחשוב טוב טוב מה את רוצה מהחיים שלך, ואיזו איכות חיים את רוצה ובעיקר להשלים עם זה שאסור לך, ולא כדאי לך כי זה מזיק לך, במקון שהוא הכי שלך בעולם, הגוף שלך. כל בחירה שלך חאכול לחם, או פיתה או מאפה היא מעשה מודע של פגיעה בעצמך, בגוף שלך. את היית מרשה לאדם זר לפגוע בגוף שלך ולהשאיר עליו צלקת? לא, נכון??? אז למה את עושה את זה לעצמך? את לא רוצה סרטן, נכון? את לא רוצה הקרנות או כימותרפיה, נכון? את לא רוצה אנמיה או גזים עם ריח רע, אני צודקת???? יופי. אז את יודעת מה התשובה, ודי עם התירוצים, מה מלח מה כולסטרול. כולסטרול גבוה לא נגרם מעודף מלח ותמיד אפשר לתבל עם תבלינים אחרים,וכולסטרול זה סיפור אחר אבל זה לא הנקודה המרכזית. הנקודה המרכזית היא, מדוע את מתעקשת להמשיך לפגוע בגוף שלך? בגלל תאווה למאפה??? הטעם והריח המשגעים עוברים אחרי חמש דקות ואת נשארת עם עיסה שתוססת במעיים שלך, פוגעת רקמה העדינה של המעי. כדאי??? אני מקווה שהפחדתי אותך, קצת אני מקווה שהבנת. אנחנו פה בשבילך. תהיי חזקה ותאהבי את עצמך ואת הגוף שלך.

לא הבנת נכון אני לא אוכלת גלוטן אני

מודעת היטב לסיכונים וגם לי הייתה מחלת הנשיקה ולאחרונה גם גילו אצלי את האפשטיין באר הארור. אני רק מוסיפה המון מלח וטבלינים לפיתות וללחמניות הנטולות, ועדיין תודה לאל אין בעיה של כולסטרול, אבל נראה לי שאם אני אמשיך עם אותן כמויות של מלח זה לא רחוק , אז כל הזמן אני מורידה מעט מהכמותאבל ממש לאט.... וזו שממשיכה לאכול גלוטן קוראים לה לינט וזו קצת עקשנית אבל אני מקווה שהיא תלמד אומרים:"חכם לומד מטעיות של עצמו ונבון לומד מטעויות של אחרים" , אז לינט אני מקווה שאת נבונה ותלמדי מאחרים שהמשיכו לאכול גלוטן וסבלו!!!

Hannyle

New member
תראי גם לי היה משהו דומה

נשברתי וכבר לא היה אכפת לי ליום יומיים אם אני אוכל גלוטן או לא ואז שמעתי סיפורים ממש מזעזעים על אנשים שאכלו הרבה זמן גלוטן ומה זה עשה להם וזה ממש לא כיף.... אז תחשבי על זה לפני שאת אוכלת....

liente

New member
מה זה עשה להם?

פשוט אני לא כזה שמעתי על אנשים שהמשיכו לאכול גלוטן...זה נראה כאילו כולם חוץ ממני שומרים על עצמם

נצר1

New member
איך גילו לך את הצליאק?

האם היו לך איזשהם סימפטומים? גם אני ירדתי במשקל ברגע שהתחלתי לשמור על הדיאטה כי מן הסתם אוכלים פחות פחמימות ויותר בריא באופן כללי. הלחמים הנטולים גלוטן הם לא יותר משמינים, אלא משמינים באותה מידה אם כבר כמו לחם רגיל. אבל למשל, כשמתרגלים לאכול לארוחת בוקר חביתה וסלט בלי לחמניות אז זה כן משפיע. גם אם לא סבלת מסימפטומים לפני הגילוי (ואל תחשבי רק על כאבי בטן או שלשולים אלא גם על דברים כמו קושי בריכוז, בעיות בזיכרון, עייפות רבה, דברים שאנחנו לא חושבים שהם קשורים אבל הם כולם תוצאה של הגלוטן), מנסיון שלי אחרי שמירה של חודש- חודשיים של הדיאטה, ברגע שתמעדי ותאכלי גלוטן הגוף שלך יגיב לזה יותר בחומרה כי המעיים יהיו בריאים יותר, ואז לא תתפתי כי לא תרצי את הסימפטומים
ובסופו של דבר (וסליחה מראש על ההטפה הקטנה), את לא ילדה קטנה. תגידי לעצמך שזו הבריאות שלך וקחי אחריות על העובדה שבאכילת גלוטן את מגבירה גם את הסיכוי שלך למחלות אחרות כמו סכרת וסוגי סרטן שונים ואפילו בעיות פוריות!!

liente

New member
אתה צודק, הלוואי שאני יצליח בזה

וגילו לי את הצליאק בבדיקות דם...אני חולת סכרת אז אני עושה בדיקות דם כל מספר חודשים

למעלה