יש לי בעיה

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

Tatu4Taty

New member
עוד לא נתקלתי

בשיטה מאגית מערבית כלשהי שנוגעת בנקודות כמו חמלה, סבל ואושר לטווח ארוך ומצליחה להיות פשוטה, אלגנטית ושימושית כמו טונגלן. כל השיטות המאגיות הנמוכות מבוססות על צורך ותשוקה, אלו דברים שאמנם נחמד להנות מהם אבל יש חוסר רציני אם זה מה שמרכיב את כל העבודה המאגית שלך. לא קשה להתמכר או לפתח צורך בדברים כאלה כדי להיות מאושר ולהעריך דברים, ולמעשה זה קורה הרבה במערב בכלל. אני לא רואה את זה כאידאל המאגי. השיטות לפיתוח החמלה וסיום הסבל נראות לי כמצרך הכרחי במאגיה שתביא אותך לאנשהו ממשי, וגם התיאולוגיה המערבית מדברת על זה - מדברת ומדברת, אבל לא מצליחה להביא לכדי יישום כמעט שום דבר. בטח שלא במקרים יום יומיים של סבל וכאב.

RainBird

New member
מסלול החמלה לא מתאים לכולם. לי למשל, לא. אותי עושים דברים קטנים מאושרים. ריח היסמין שיש לי בגינה בערב, אוכל שאני מבשל, מטופלים שלי ששמחים, חלומות מתוקים על המאהב שלי, הכל עושה אותי מאושר. וכשרע לי אני גם יודע להתמודד עם זה, וגם טוב מסתבר. אז השיטות המערביות לא פישלו לחלוטין.

Tatu4Taty

New member
אולי עדיף

להגדיר קודם מהי חמלה ואז לבדוק האם זה לא מה שאתה עושה. חמלה היא יכולת ההזדהות עם הרגש ללא בריחה ממנו, בין אם זה הרגש שלך או האחר. בשונה מרחמים, חמלה מגיעה מהזדהות ומהכרה שגם אתה נמצא או היית באותו מצב. הבודהא אמר לטפח מחשבות טובות, והנאות מדברים קטנים אינם דבר רע. הבעיה מתחילה כשנצמדים לדברים האלה, וכשבורחים או מוציאים את הסבל. בטיפוח מחשבות טובות, הכוונה היא שבסופו של דבר ישארו רק כאלה - שמצב הרוח הכללי יהיה מאושר. כשאתה סובל, אם אתה מסוגל להרגיש את הסבל זוהי חמלה לעצמך. אולי אתה עושה זאת ללא טכניקה כלל, אבל מעטים יכולים לעשות את זה. אני לא מכיר אף שיטה מערבית להתמודדות עם הסבל שעולה באותו רגע. אני מכיר שיטות שמפתחות את גישת האדם, לא כאלה שעוזרות כאן ועכשיו. השיטות המזרחיות, טונגלן בינהן, הן שיטות שעוזרות להישאר ברגע ולפתח את עצמך כאדם ותכונה מאוד חשובה שעושה אותנו לכאלה - חמלה. אינני מחשיב מאגיה נמוכה כשיטה להתמודד עם סבל, כיוון שהיא בורחת ממנו. לעטוף עצמנו בטוב כל הזמן רק גורם לסבל חמור יותר. אני אוהב להשתמש בדימוי שפמה צ'ודרון מדברת עליו הרבה: דמיין שאתה בחדר ובו יש רק את המוזיקה שאתה אוהב, את הטמפרטורה המדויקת שאתה אוהב, את האוכל שאתה אוהב ואת האנשים שאתה רוצה שיהיו שם. אבל מגיע שלב שאתה צריך לצאת לקנות אורז וחלב כדי למלא את המקרר, אז אתה פותח את הדלת ויוצא אל העולם. כשאתה בחוץ, אתה מגלה את כל מה שאתה ניסית לברוח ממנו - מוזיקה גרועה, אנשים מפחידים ופוגעים והרבה דברים לא יפים. אז אתה חוזר מהר פנימה ומתחיל לחסום את החריץ של הדלת עם סמרטוטים, כדי שאפילו הריח של האוכל שאתה לא אוהב לא יגיע. אנשים מתבצרים ככה הרבה באגו שלהם, ב"אני" ובתשוקות והרצונות - וכל פעם שמשהו רע מגיע הם חושבים שאם הם יתבצרו עוד קצת זה יעזור, אבל זה רק הופך את הפעם הבאה לכואבת יותר. עד שקשה אפילו לנסות לגשת לפתוח את הדלת. פיתוח חמלה עושה את ההפך. הוא גורם לנו לנסות לפתוח את הדלת, וזה מפחיד. זה מפחיד כי יש המון אנשים רעים בחוץ ודברים שאנחנו מעדיפים שלא לראות, אבל לאט לאט זה הופך לקל יותר והרבה יותר נינוח להיות עם דלת פתוחה. השיטות המערביות לא פישלו לגמרי, אבל חסר להם הרבה.

RainBird

New member
תראה, אני למדתי שאם אתה מתמודד עם הסבל שלך, אתה גם נעשה חסין מפניו במידה מסויימת. לי היה הקושי שלי והשינאה העצמית שלי בחיים. ואני יצרתי לעצמי את הסביבה האידיאלית כמו שתיארת. יש לי חדר שכולו מאגיה. ספרים, מוסיקה תמונות ובקרוב אפילו צבע ודוגמאות מאגיות וקלטיות על הקיר. כל מה שאהבתי, כל מה שרציתי יש לי. המזגן מוריד את החום לטמפרטורות קפואות ואהובות, אני ישן במצעי כותנה ומשי וכדומה. ובמשך תקופה ארוכה נהניתי נורא ב"אבלון" האישית שלי. אבל נהניתי למלא את המקררים. אבל יום אחד קמתי וגיליתי שאני ציפור בכלוב. אולי אני מקבל וחי את כל מה שאני רוצה, אבל מכרתי עבור זה את הדבר החשוב ביותר- תיקווה למחר טוב יותר. לאחרונה אני שובר את קירות הכלא שלי. יש לי חברים, יש לי בן זוג ויש לי מצבים נעימים פחות בחיים, אבל אני יודע שכל זה הוא תהליך ועד כה התהליך מהנה מאוד. "אבלון" תמיד תישאר מאחורי. זה תמיד יהיה הבית, אבל הטוב עוד לפני. ארדן.

Tatu4Taty

New member
לי זה נשמע

בדיוק כמו פיתוח חמלה. אמנם במישור הפרטי, ואלו שלבים מוקדמים, אבל זה בדיוק זה.

RainBird

New member
חמלה זה איכסה. אני לא יכול לפתח אכזריות ולהרוג את העצלנות שלי בדרך?

RainBird

New member
יופי, בוא נזרוק משפטים לאוויר בלי להסביר. שחר, זו כבר נסיגה.

Tatu4Taty

New member
הפעם אני דווקא מסכים איתו

אמנם הוא היה צריך להסביר, אבל יש לו נקודה חשובה. חמלה מאפשרת לנו להתחיל איפה שאנחנו - עם הכעס, הפחדים והתשוקות ולחיות ביחד איתם. אם אתה בורח מדברים קשים או מוציא את הרגשות הקשים על אחרים, זה מענה מבחינה נפשית. זה גורם לדפוס התנהגותי, ולהרבה פחות רגיעה עם הדברים כפי שהם. אתה יכול לקרוא לזה אחדות, נפש שקטה, נירוונה או איך שרק תרצה - אבל בסופו של דבר, זה הופך אותך לבריא ומאושר מיום ליום.

neophile

New member
חמלה היא אהבה אלוהית

איך אני יסביר לך מה זאת חמלה אם כבר החלטת שזה פלאפי באני? להתחבר לאחדות, זה להכנס לעולם הפנימי, לדימויים של הנשמה להיות detached observer העיכול של הנסיון מלהיות צופה תוך כדי מדיטציה מאפשר לך להתחבר לתדרי רגש גבוהים . חמלה מאפשרת לך לא לפעול נטו מתוך רגש נמוך חמלה מעצימה את האהבה אהבה שהיא לא רק היצר להיות מראה עבור היצרים של אחרים ומכאן , אהבה אלוהית בכל מובן המילה.

Tatu4Taty

New member
מה הקטע?

כי זה יותר קשוח ומגניב להתייחס להכל עם כעס? נראה לי טיפשי. זה זמני, זה פוגע נפשית וזה חסר טעם.

ToryMaster

New member
אני לא חושבת שהן פישלו

אבל אני כן חושבת שהן לא מתאימות לכולם, זה עניין של אישיות. אני לא חושבת שזה נכון להציב מחסומים או מגבלות לאקלקטיות, זה מדלג לגמרי על כל הקונספט של השיטה.

neophile

New member
../images/Emo51.gif עזרתם לי להבין

לא יודע עם צ'קרות זה דוגמה כלכך טובה למה שאתה מתכוון , כי בכל העולם יש הכרה במרכזים האנרגטים שקשורים לבלוטות אינדוקריניות\הורמונליות לדעתי אלו הרעיונות של הארה שאתה לא מתחבר אליהם גם ההינדים לא בהכרח מתחברים לרעיונות של הארה , זה הבודהיזם שהפיץ את הרעיונות האלה וממנו צמחו כל מני זרמים בודהיסטים בכל רחבי המזרח כולל טנטרה. במקדש אפולו בדלפי רשום "דע את עצמך" שלדעתי זאת הארה בסגנון היווני עזרתם לי להבין משהו חשוב, אני מודה לכם מקרב לב .

neophile

New member
תשתמש בסיטואציה כדי לגדול

הקשרים שלנו לאנשים הם כמו חוטים שיוצאים ממקלעת השמש אני לא מאמין שדברים קורים סתם(בדרך כלל יש מה ללמוד מכל סיטואציה) סביר להניח שהוא ניגש\ת אליך מנקודת תורפה במקרה הזה יהיה שימושי ליצור קמע כדי להגן על נקודת התורפה הזאת ,לא רק למקרה הזה אלה לכל מקרה. היום זה בן אדם...מחר זה שד.. מי יודע? יש לי שיטה...נסיונית תישב עם עצמך ותמצא נקודת דמיון בינך לבינו הרגל שמשותף לשניכם תשבור אותו תשתמש בסיטואציה כדי לגדול

neophile

New member
עוד משהו...

העיסוק במאגיה וכישוף מעכל אנרגיה רבה שהצ'קרות מייצרות מה שעלול להביא אותך למצב של חולשה אנרגטית ממליץ לך בחום ללמוד סוג של אומנות לחימה, יוגה ,טאי צ'י או צ'י קונג או משהו בסגנון שמשלב תרגילים גופניים ואנרגטיים לשם חיזוק הצ'קרות והעצמת הצ'י.

למעלה