יש לי בעיה

המחבט

New member
אין בצעד הזה שום היגיון

גם אני איבדתי אמון ברוב המפלגות הגדולות. החלטתי הפעם להצביע למפלגה ששמה על סדר היום את הדברים שבאמת מטרידים אותי בתור אזרח- נושאי תחבורה, איכות סביבה, ובריאות. לכן החלטתי להצביע "הירוקים".

אני מציעה לך להביט בהצעות חוק של העבודה

מרצ וגם הליכוד בתחום הסביבתי. שלי יחימוביץ', גלעד ארדן, גדעון סער... בשביל מה, כשיש את אלה, לתת קול למפלגת נישה שגם אם תעבור את אחוז החסימה (קלוש) פשוט לא תעשה כלום? אפילו להתאחד עם עצמם הם לא הצליחו!

לא כולם רוצים את המפלגות הגדולות

תביני שלא כולם רוצים להצביע עבודה. אמנם אני לא בעד מפלגת הירוקים, אבל הרבה יותר טוב להצביע להם מלא להצביע בכלל.

המחבט

New member
הירוקים היא לא מפלגת נישה- זה בדיוק העיניין

מפלגה שמייצגת גימלאים- זו מפלגת נישה. מפלגה שמייצגת "חרדים מעדות המזרח"- זו מפלגת נישה. מפלגה שהמצע שלה עוסק בעיניינים הבוערים ביותר בחיי היומיום של אזרח ממוצע בישראל- בריאות, תחבורה, זיהום אוויר, ואיכות החיים- היא לא מפלגת נישה אלא מפלגה מרכזית וחשובה במדינת ישראל. לו היינו מדינה נורמלית, מפלגת הירוקים היו מקבלים 10-15 מנדטים.

כן, ואז כמו שינוי

היינו רואים שהם פשוט לא עושים כלום, ובכנסת שלאחר מכן הם לא היו עוברים את אחוז החסימה. אתה באמת חושב שאנשים שאפילו עם עצמם לא הצליחו להתאחד, באמת יוכלו להוביל מהלכים בכנסת?

המחבט

New member
שני דברים

1) אני לא חושב ששינוי "לא עשו כלום". זו קלישאה בדיוק כמו להגיד "הגימלאים לא עשו כלום" או "מרצ לא עשו כלום". הכוח של ח"כים הרבה יותר קטן ממה שאנשים נוטים לחשוב. 2) שינוי היא מיפלגת נישה קלאסית שדהרה על טרנד השינאה לחרדים (זו בדיוק הסיבה שלא הצבעתי לה). מפלגת הירוקים לעומת זאת היא לא טרנד- הצבעה לירוקים היא הצבעה עבור אורח חיים שונה, שינוי סדר עדיפויות, זו ממש לא מפלגה "אופנתית", ואני לא מאמין שהיא תיעלם (אולי יהיה איחוד או שינוי קוסמטי, אבל הרעיון של מפלגה סביבתית הוא מהותי ומרכזי בישראל)

אבל יש לא מעט חברי כנסת שהעבירו חקיקה בתחום

וככל שהמפלגות שלהן תהיינה גדולות יותר, כך יהיה להם קל יותר לפעול. זה נכון לגבי העבודה, וגם לגבי הליכוד. מה תעזור לנו סיעה שזו הנישה שלה? סיעה שמורכבת מאנשים שפרגמטיות היא מהם והלאה (להלן לא הצליחו להתאחד אפילו עם עצמם)?

המחבט

New member
אלה כבר ממש דברים לא נכונים

הליכוד היא המפלגה הכי אנטי סביבתית בכנסת. זו מפלגה שבאופן מוצהר אומרת שלא תילחם במפעלים מזהמים בשל העיקרון של תחרות חופשית. זה שיש שם את ארדן שהוא סביבתי כביכול זו ממש לא סיבה להצביע ליכוד. לגבי העבודה, שוב, לא יכול להצביע למפלגה הזאת. מפלגת עבודה גדולה זה אומר שוב סיכוי לקבל את פואד בתור שר תשתיות, שוב לקבל את שימחון בתור שר חקלאות, ושוב לקבל מג'אדלה בתור שר הספורט. לא מוכן לראות את האנשים האלה בפרלמנט. בכלל, העבודה מסמלת (לפחות מבחינה תדמיתית) את "האליטה הישנה" והם המפלגה האחרונה שתעמוד על הרגליים האחוריות כדי להילחם בבעלי ההון שמזהמים את המדינה.

israel3000

New member
מה הבעיה עם זה ?

זה אמור להפחיד מישהו ? אני לא זוכר שהטילים של החמאס הפחידו מישהו בזמן שנתניהו הזהיר ואמרתם שהוא מפחיד. אני בוחר "להסתכן" בנתניהו ולא להסתכן בחמאס והחמס של מפלגת קדימה ולבני.

אתה כן אמור לחשוש מביבי, אתה יודע למה?

מפני שאתה מאמין לו. וביבי ידוע כפוליטיקאי מאוד לא אמין. אם רצונך בכך שש"ס תשלוט כאן (ולפי דעתי בין ש"ס לבין חמאס ההבדל הוא טקטי, כלומר גם אלה וגם אלה הם טוטליטריסטים, אין זה אומר, כמובן, שש"ס הם מחבלים, אבל טוטליטריסטים הם כן), לך ותצביע ש"ס ואז יהיה סןף למדינת ישראל, כי רוב האוכלוסיה תברח לקנדה ולארה"ב, מפני שאף אחד לא אוהב שמכניסים אף למקרר שלו לבדוק אם יש שם חזיר ולמכנסים שלו לבדוק אם יש ברית!

Fasz

New member
ביבי לא אמין? בוא נעשה עסק, פרו פדופיליה יקר

תן לי דוגמאות לשקרים ולאי אמיתות של נתניהו, ואני אביא לך בתמורה דברים שנתניהו הבטיח וקיים. אם מספר אי האמיתות שלך יהיה גבוה יותר, אני אצביע ללבני.

אתה מציע לי תחרות בסגנון...

..."למי יש זכרון טוב יותר"? למה לא להפך? כלומר, למה שלא נדבר על ציפי ועל כמה שהיא אמינה? חוץ מזה, היום לא קשה בעזרת המרשתת לחפש ולמצוא מי שיקר כמה פעמים ומתי. אני בטוח כי אם תחפש את השקרים של ציפי, לא תמצא (בהנחה שתהיה אובייקטיבי ולא תראה בה אוייב, כי אחרת אפשר כל אמת להפוך לשקר). ודרך אגב, השקר הגדול ביותר של ביבי נשמע בערך כך: "הכלכלה שלנו היא מהמשגשגות ביותר בעולם וזה בזכותי". כולנו יודעים, כי כלכלה לא מודדים לפי בורסה. ואני אומר לך זאת כנכה שהספיק לטעום ממטעמי הקפיטליזם האכזר.

Fasz

New member
אה, אז אתה משקר. אם אתה קורא לאדם "לא אמין"

או "שקרן", ולא מסוגל לומר מדוע אתה עושה זאת, אזי אתה משקר. אתה גם חוזר על השקר כמה פעמים מתוך התקווה הנואלת כי הוא יהפוך לאמת השזורה בתת המודע של הקוראים בהודעותיך. יחד עם זאת, כשמנסים לשאול אותך עניינית, מתי ביבי שיקר - אתה לא יודע לענות על כך. אתה טענת טענה, אזי חובת ההוכחה היא עליך. אם אני אומר שאתה פדופיל (למרות שאתה תומך בכך שהם יממשו תשוקתם החולנית והמעוותת), אני לא אבקש ממך להוכיח לי אחרת. אני ראשית אספק הוכחה לטענתי ורק לאחר מכן תהיה בידך זכות התגובה. כך גם כאשר אתה טוען שאדם כלשהו הוא שקרן. ראשית, זה רחוק מלהיות המסר של נתניהו שמסתכם בכך:" בזכות הרפורמות שהובלתי, הכלכלה שלנו לא חווה את המשבר שחוות יתר מדינות המערב בעת הזו. על מנת לצאת מהמיתון ביתרון, עלינו להמשיך בדרכי ע"י הפעולות הבאות:....". שנית, כלכלה מודדים לפי צמיחה ועם סיום תפקידו של נתניהו הצמיחה הגיעה ל-5%, 6.5% וכיו"ב. בל נשכח שבתקופתו האבטלה ירדה ב-2.5% כשמדובר בשיא. ובאשר לשקרים של לבני? הבה נתחיל עם ממשלת ספרד שטוענת שלבני משקרת (לכל הפחות ובניסוח עדין יותר: הובלה לחשוב בטעות): http://www.mishpaton.com/?l=he&a=355000 ולמקור: http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_19854.shtml מסופקני אם ליכודניקים הסתננו לממשלת ספרד בכדי לגרום לה להוציא הודעה מעין זו.

אז ממשלת ספרד אומרת...ביג דיל!

ואם ממשלת ספרד תטען מחר כי השמש זורחת בצפון, גם תאמין לזה?

Fasz

New member
אז כשממשלה זרה טוענת ששרת חוץ מסוימת משקרת

זה כלום. שום דבר? "ביג דיל"? טוב לדעת שהמוסר שאתה מציג ביחס לפדופיליה, לא פוסח על תחומים אחרים. אני עדיין מחכה לביסוס הטענה המגוחכת שלך ש"ביבי לא אמין". אני ממתין למאות אי האמיתות וההבטחות שאותן כשל לקיים.

מספיק שתראה סרטון תעמולה של ציפי ותבין.

שם ביבי מדבר על כך שראה טנקים בריטיים, אשר נראו "כל-כך גדולים לילד הקטן". תזכיר לי, מתי ביבי נולד? או, שמא, הוא נולד פעמיים?

israel3000

New member
חחח ולמה הוא לא אמין כי אתה החלטת ?

ש"ס היא מפלגה מצויינת והיא בסיס חזק לשמירה על מדינת ישראל כיהודית ובעלת ערכים בשונה ממפלגות השמאל שבגלל השטויות שלהם החינוך בארץ קרס. אין לי שום בעיה איתה ואני מקווה שהיא תיקח חלק בממשלה הבאה.

על איזה חינוך אתה מדבר?

כשלומדים כל היום רק תורה ולא לומדים מתמטיקה, פיסיקה, כימיה, ביולוגיה - יש לך חוצפה לקרוא לדבר הזה חינוך? אתה יודע מה? אם זה חינוך, אז אני לוחץ 489 קילו בשכיבה (כמו ריאן קנלי)

למעלה