יש לי בעיה

the pitria

New member
יש לי בעיה

יש משהו שמטריד אותי מאז שהייתי ילדה קטנה מאוד. יום אחד אבא שלי אמר שבסוף מתים, ומאז ממש קשה לי עם הרעיון הזה. מה שמפריע לי זה שאני לא אהיה קיימת יותר. גם אם הנשמה שלי קיימת, זאת לא אני. וזאת לא אני בגלל שהנשמה הזאת לא תזכור כלום מהחיים שלי בגלגול הבא. ואולי בעצם כל מה שאני זה גוש מולקולות שהגיעו לצורתן הנוכחית במהלך הזמן כי ככה יצא. זה ממש ממש מפריע לי. אני יכולה פתאום להתחיל לחשוב על זה ולהתחרפן, כי אני לא רוצה להסתיים. אני רוצה להמשיך להרגיש ולחשוב לנצח, בתור עצמי. רוב האנשים שאני מדברת איתם על זה לא מבינים מה הבעיה שלי. מבחינתם זה שמתים בסוף זה בסדר ואין מה לעשות ולכן זה לא ממש מטריד אותם. הייתי רוצה לדעת שיש המשך לאדם שאני, ולזכרונות שלי, אחרת פשוט אמשיך להשתגע לי בשקט...

golden energy

New member
מבינה אותך..

גם לי היו המחשבות האלה לפעמים.. את רוצה שכל הזכרונות הטובים שלך מהגלגול הזה יישארו לך.. ושתזכרי את האנשים שהכרת בחיים האלה.. קודם כל, את בטח יודעת שיש סיבות ללמה אנחנו לא זוכרים מה היינו בגלגולים קודמים.. "את-עצמך" היא גם האישיות/ האישות שהיית בגלגול קודם.. אז..אולי גם בגלגול קודם היה לך את הרצון הזה? אני לא מומחית, אבל בתור מישהי שגם היו לה מחשבות כאלה.. הגעתי למסקנה שכל מה שאת חווה עכשיו, כן ישפיע עלייך בגלגולים הבאים.. ואת כן תזכרי אנשים שאת פוגשת עכשיו.. אולי בגלגול הבא את תראי מישהו ופתאום תרגישי שאת מכירה אותו מ"איפשהו"?... הנשמה שלך ש"תהיה קיימת" ,כמו שכתבת, זו כן את.. את פשוט מסתכלת ומבינה את ה"כאן ועכשיו" ולא מסתכלת על התמונה הגדולה יותר... יש שאומרים שכשאנחנו "למעלה" בין גלגולים אנחנו כן זוכרים הכל.. נשמת האם שלך בטח ובטח זוכרת את מה שעבר ועובר עליה.. אבל בנושא הזה ,של הנשמה ,אני בטוחה שיש שיוכלו להסביר לך יותר..

the pitria

New member
זה כבר מעודד, אבל

גם אם אדע מי הייתי בגלגול הקודם שלי, אני עדיין לא אהיה אותו אדם מהגילגול הקודם. והגלגול הבא שלי גם לא יהיה אני. זה לא שחשוב לי לזכור רק את הזכרונות הטובים. אני רוצה לזכור הכל, גם את הדברים הקשים. ואם בגלגול הקודם גם היה לי את הרצון הזה, אז אולי זה ממש לא בסדר שאני מי שאני היום, ולא מנסה להיות מי שהנשמה שלי היתה פעם. אני לא יודעת למה זה כל כך מפריע לי. לאחרים זה ממש לא מפריע. מה שכן, הפורום הזה נותן לי קצת תקווה.

לי יש גם המון מחשבות על זה!

מחשבות אובססיביות אפילו... אני דואג שמה שיש לי היום לא יהיה לי בגלגול הבא, ואני עצוב ששנים קשות שעברתי בגילגול הזה אאלץ לעבור גם בגילגול הבא... אני מרגיש שאני לא ממש חי כאן ועכשיו אלא עסוק מה היה ומה יהיה...

golden energy

New member
לא הבנתי את

את המשפט: "ואם בגלגול הקודם גם היה לי את הרצון הזה, אז אולי זה ממש לא בסדר שאני מי שאני היום, ולא מנסה להיות מי שהנשמה שלי היתה פעם". (אני לא אומרת מתוך "עצבים" או משהו..אני באמת מנסה להבין למה התכוונת..
) הרי,מי שהנשמה שלך "הייתה פעם" זו מי שאת היום.. זה שאת באה בכל גלגול בנאדם שונה זה לא אומר שהשתנית..א-ת זו הנשמה הזו.. א-ת חלק מהנשמה הזאת.. הנשמה פשוט באה בכמה גלגולים כדי לתקן מה שהנפש עשתה בגלגולים קודמים או כדי לחוות חוויות בעולם הזה, ודרך אנשים "שונים" יש לה את ההזדמנות הזאת.. זה נשמע לי שיש לך חוסר בטחון בעצמך כיום,שאת לא מספיקה וחבל..אבל זה חשוב שתדעי שיש לך ערך גדול והנשמה "בפנוכו" יודעת את זה..אבל רק מחכה שתכירי בזה.. אני מבינה אותך..כי גם אני חשבתי על זה הרבה-"אני לא אזכור את מי שהייתי ,את המשפחה שלי, החברים, הזכרונות מהם יימחקו......"........ אבל הנשמה זוכרת ה-כ-ל..את כל החוויות שהיא עברה במהלך הגלגולים..זה שזה נחסם ממך כרגע זה לא אומר שזה לא קיים
והיא זוכרת את מה שהייתה בגלגוליה הקודמים, והיא גם תזכור מה שתהיה בגלגולים הבאים.. הזכרונות, הרעים והטובים, יישארו איתה..

the pitria

New member
הסבר

אני אסביר את המשפט בצורה אחרת. הנה אני, קיימת היום, ומפחדת שהגילגול הבא שלי יהיה מישהו שהוא לא אני (גם אם הוא מכיל את אותה הנשמה). אז הייתי רוצה שאותו אדם בגלגול הבא, ינסה להיזכר בי ואז להפוך להיות...אני. אין לי חוסר ביטחון בעצמי יותר ממה שיש לאנשים אחרים. אני לא מפחדת שלא להספיק משהו, ואפילו חוששת שאין משמעות למה שאשיג כי אני ממילא לא אהיה קיימת... לא לדאוג, אין מחשבות אובדניות ואני עדיין ממשיכה להתכונן למבחן הקרוב... מה שאת כותבת וכתבת מקודם, דרך אגב, מזכיר מאוד את הסרט "לחלום אותך" שיצא לי לראות כמה פעמים. אני לא יודעת על מה את מסתמכת וזה עוד דבר שמטריד אותי: אין הוכחות. אז איך אנחנו יודעים? בקשר למה שנכתב לפניך, אין לי שום בעיה לעבור שוב מצבים שעברתי כבר בחיים, בתור מישהי אחרת. כל עוד אני זוכרת את עצמי. אם כבר, זאת דרך טובה יותר ללמוד מטעויות ולשפר את דרכי.

golden energy

New member
לא ראיתי

את הסרט "לחלום עלייך"..(בעצם.. זה זה עם ריס ווית'רספון?) את עושה הפרדה בין הנשמה שלך לבינך..וזה לא נכון לעשות את זה.. זו סתירה לכתוב- בגלגול הבא יהיה מישהו שהוא לא אני, גם אם הוא מכיל את אותה נשמה. אני מבינה למה את מתכוונת, אבל את תמיד תהיי ותמשיכי להתקיים.. את זהו חלק מתוך הנשמה,ואת לא היחידה שם.. יש שם את כל מי שהיית בגלגולים קודמים ומה שתהיי.. גם הזכרונות שלך וגם האישיות שלך, וגם תפגש בסוף את כל אלה שהיו קרוים אליך בגלגול הזה (למעשה הם באמת קרובים אלייך כי פגשת אותם בגלגולים אחרים..) אז אפשר לשאול את זה גם ככה- למה את לא מתעניינת במה שהיית בגלגול הקודם? הרי אם את רוצה שיזכרו אותך , אז אולי גם את תזכרי מי היית פעם? והתשובה לזה היא שאת כן זוכרת, וזה מתקשר למה שאמרת- ש"את חוששת שאין משמעות כ"כ למה שתשיגי כי ממילא לא תהיי קיימת.." כי אם לא היית זוכרת בתוך תוכך מי היית ומה עשית בגלגולים קודמים-לא היית מי שאת היום,היית אדם עם אישיות אחרת, כי הרי מנסים לתקן את מה שעשינו.. האדם שתהיי בגלגול הבא כן יזכור בתוכו מה עשה בעקיפין, דרך המעשים שלו מי הוא היה. ואולי הוא כן יילך ויעשה שחזור גלגולים וייתקל בך.. מי יודע?...... ליהפך,אם אין משמעות למה שאת עושה כיום, אז מה זה "שווה" כל עניין הגלגולים? אז לא היו גלגולים.. אז לא היית נולדת.. היית נשארת אתו אדם שהיית לפני,אולי,כמה מאות שנים.. ועובדה שכן נולדת, ועובדה שאת שואלת את השאלות האלה וכן מתעניינת..את מתקדמת.. אז אם את רוצה שהבנאדם יהיה את,ב-ד-י-ו-ק את..אז למה שהנשמה תבחר להיות את אם את לא חושבת שלהתקדמות שלך יש משמעות? זה מעניין... כשעולים למעלה,מראים לך מין סרט של החיים שלך ,מין תקציר שלו,אז זה אומר שכן זוכרים אותך ספציפית.. כל העניין של להיות אנשים שונים זה לחוות דברים בצורה שונה.. אם תחזרי להיות את עד התכונה האחרונה שבך,לא תתקדמי ותלמדי.. אבל אין לך מה לחשוש או להתבאס שלא תהיי את בדיוק.. את תהיי א-ת רק עם כמה שינויים קלים.. לא מזמן היה מין דיון קצר בפורום על-למה לא זוכרים את כל מה שהיה בגלגולים קודמים.. חחחחח.......מצטערת אם זה יצא סלט....
(וחלילה,לא התכוונתי שיש לך כוונות התאבדותיות
למרות שמבחנים די נותנים את התחושה הזאת
) הוכחות באות דרך מתקשרים (מהימנים) למיניהם ולאט לאט המדע והרפואה מתחילים לגלות דברים חדשים בקשר לאנרגיות,(כי הם באמת רוצים הוכחות חותכות) וזה שאולי אולי כן אפשר להאמין לאנשים שמתקשרים.. אני ממליצה לך לקרוא את "מסע הנשמות" ו"גורלן של נשמות" של מייקל ניוטון, שם בטוח תמצאי תשובות לחלק מהשאלות שלך..

Dewberry

New member
לי יש תאוריה משלי

אני מאמינה שהמכלול של מה שאנחנו, כבני אדם, בנוי מכמה רבדים: נשמה, גוף ורוח. כשאת אומרת "כשאני לא אהיה קיימת יותר" "יש המשך לאדם שאני" אז האני הזה זה הרוח, זאת את. כשתמותי אז הנשמה שלך תלך לאן שהיא צריכה ללכת, הגוף שלך ייקבר באדמה או כל דרך אחרת שלא תהיה, ואת תמשיכי הלאה בתור רוח. את - היישות שאליה אני מדברת כרגע היא רוח. הנשמה זאת הנשמה הגוף זה הגוף והרוח זאת את. כשתמותי ותצאי מהגוף שלך את תצאי כרוח, משמע אנרגיה שתקבל את הצורה של איך שהגוף שלך נראה כשמתת. כמו שאומרים "ראיתי רוח" - אז מה אותו האדם ראה בעצם? דמות אדם העשויה מאנרגיה. וזה מי שאנחנו.

danmordechay

New member
ההיתי ממש שמח לחדד נקודה זו

כי תמיד תהיתי על ההבדלים בין גוף-נפש-נשמה יענו על המושגים עצמם מה הם בדיוק אומרים? האם נפש זו רוח? והאם היא ממשיכה עם הנשמה ? (כאילו הגוף של הנשמה שלנו?) וגוף אסטרלי - נשמע כמו שילוב בין גוף ורוח לא? פשוט ניהיה לי קצת סלט מכל הדברים... למישהו יש פה רוטב אלף האיים? יאם יאם

רותי 11

New member
דן בשבילך - נשמה, רוח, נפש

נשמה כאשר היא יורדת לכאן היא יורדת ב - 3 חלקים/רמות. נשמה, רוח, נפש. החלק שנמצא בעצם בגוף ומפיח בו חיים זאת הנפש. נשמה - זה החלק שבו נמצאים הפוטנציאלים שאיתם ירדנו לכאן. רוח - זה החלק המתכנן את אותם פוטנציאלים, זה בעצם גם החלק המתווך בין הנשמה לנפש. נפש - נפש זה החלק שנמצא בגוף זה בעצם החלק המבצע את אותם רשימות/פונציאלים. כאשר אדם מסיים את תפקידו החלק הראשון שעולה למעלה וחוזר לעולם הנשמות היא הנשמה עצמה לוקח לה שבוע לעשות את זה לסגור כל מיני חלקים ולעלות, החלק השני שעולה זאת הרוח ולה לוקח חודש לעשות את התהליך הזה, החלק האחרון הוא הנפש ולה לוקח 11 חודשים לעלות ונקות את עצמה לשחרר כל מיני דפוסים והתמכרויות למשל. מכאן בעצם בא הרעיון ביהדות של שבעה, חודש, ושנה.

danmordechay

New member
נשמע שתמיד הייתי מבלבל ביניהם..

יש מצב לפרט על הקטע עם הפוטנציאלים? הרי יש את הקטע ב"מסע הנשמות" שאין בעצם זמן והנשמה יכולה לראות אל העתיד אלא שיש לנו בחירה חופשית נכון? אז לפי מה שאני מבין מההגדרות האלה, הרוח היא זו שמכוונת אותנו כדי שהפוטנציאלים יתממשו כפי שהנשמה תכננה לפני שהגיע לגוף? והנפש היא זו שחווה את כל הדברים בעצם? אם יש לך דוגמא זה בטוח יעזור להבין.. גם מעניין אותי הקטע עם הסרט הסוד.. אם לנשמה יש מעיין תכנון ללמוד פה איזה שיעור (ואולי הוא לא קשור עם השגת שפע אלא ההפך.. עוני) אז בעצם אם נשתמש בכל הסודות להשגת שפע (ובאמת נצליח בהם) אנו נחבל בתוכנית המקורית של הנשמה? אז אולי בעצם הרוח תגרום לזה שזה לא יקרה והפוטנציאלים שאמורים לקרות יקרו? שוב עשיתי סלט... למישהו יש רוטב ויניגרד?

רותי 11

New member
דן פוטנציאלים הם בעצם רשימת הנשמה

שלנו, הקארמה הגורל או איך שתקרא לזה. לגבי כל הקטע של הסוד יש משהו במה שאתה אומר. ואני כבר הסברתי את זה כאן בדיון שהיה על בחירה חופשית אני אביא לך בשרשור אחר את ההסבר שלי לכך ונראה אם אתה מתחבר לזה או לא זה נקרא בחירה חופשית וזה מדבר בדיוק על מה שאתה שאלת

danmordechay

New member
אני אשב על זה עוד מעט ואקרא את כל הדיון..

זה נושא ממש מעניין... האם קיים גורל או שאנו יוצרים את עולמינו? בגדול אני מבין שהבחירה היא חופשית בתוך מסגרת מסויימת (כלומר מה שנכון לנו)... לכן אני עדיין מנסה להבין את "ההתנגשויות" שעליהן דיברת (בהקשר של חוק המשיכה ועצם זה שאנחנו co-creators וכו'...)

danmordechay

New member
וואי איזה דיון מעניין!

רותי דיון שופע ומעניין ולדעתי התקשור על בחירה חופשית של הילה טל ברנויה ממש בא בזמן ועזר להבין כמה דברים בצורה ברורה. זה ענה לי על הרבה שאלות ואני בטוח שאקרא את זה עוד כמה פעמים כדי לחדד כמה דברים... שאלה לגבי השם... פגשתי איזו בחורה שמבינה בשמות ואמרה לי שהשם שלי קצר מידי (2 אותיות והמינימום זה 3) ושאולי כדי לי להוסיף י' בסוף... יענו דני היא אמרה שזה גם יכול להסתדר עם התאריך לידה (16/04/1980) אני לא בדיוק זוכר איך היא חישבה... האם זה נכון שלשם עם 2 אותיות יותר עומס עליו? בנוסף הייתי שמח אם תוכלי לפרט בקצרה על הקטע עם השם על מיקום האותיות ותפקידם...

למעלה