יש לי בעיה...

HaMsTeR

New member
יש לי בעיה...../images/Emo118.gif

ארבע החברות הקרובות שלי (אני מתכוונת לאלה שאיתי באותו בית ספר, יש לי עוד כמה שלא...) כל הזמן סומכות עלי שאני אארגן כל מיני דברים. לדוגמא, מאז שאורן ואני נהיינו חברים, אני כמעט תמיד איתו בסופי שבוע, ואף פעם לא יצא שהפסדתי בילוי עם חברות בגלל שהייתי איתו. הן אף פעם לא מארגנות דברים לבד ותמיד חושבות שאני אחראית על הכל, ואם אני לא אעשה משהו- הן גם לא יעשו. ביום שישי אנחנו רוצות ללכת לאיזשהי הופעה ואנחנו צריכות לארגן איך לנסוע לשם. האפשרות היחידה שיש לנו היא במוניות. אנחנו חייבות להתקשר לחברת מוניות כלשהי ולברר בקשר לזה, וכמה שיותר מהר, אבל אף אחת לא עושה את זה. מתחילת השבוע, כל יום חברה אחרת שואלת אותי אם כבר התקשרתי או ביררתי משהו, ואני לא מבינה למה לעזאזל הן חושבות שאני זאת שצריכה לעשות את זה... לפעמים זה נחמד לארגן בילוי ולהתקשר לכולם ולשאול אם מתאים להן וכל זה, אבל אני לא רוצה להיות היחידה שעושה את זה... ונמאס לי שזה ככה. נראה לי שאם אף אחת לא תברר משהו, פשוט לא נלך. אפילו שהן ממש רוצות כבר כמה חודשים... והאמת היא שלי זה כבר לא עד כדי כך משנה, כי כבר הייתי בהופעה הזאת. ואם זה ילמד את החברות שלי שלא רק אני צריכה לארגן הכל, אני מעדיפה להפסיד את זה וזהו. אבל בכל זאת, איך אני יכולה להבהיר להן שלא רק אני צריכה לדאוג להכל?

gloom

New member
אממממממם.... אולי ../images/Emo66.gif

תגידי להם את זה
לא חשבת
כשתצאו לבלות מתישהו תגידי להם שיש לך חשבון טלפון מטורף ואת לא יכולה לארגן דברים כי אמא שלך לא נותנת לך לדבר בPHONE ואז תסבירי להם שפעם הבאה מישהיא מהם תקבע משהו

מוכר

גם החברות שלי ככה לא מזיזות את עצמם, או שאני מארגנת או שלא יוצאים הייתי מציעה לך פשוט מאוווד לא לארגן כלום ולא לדאוג לכלום תיקחי הכל בסבבה רוצים לצאת אז תתחילו ללמוד להסתדר לבד.. אם כבר היית בהופעה הזאת אז זה לא כזה משנה תדפקי אותם שיראו מה זה...

sh53

New member
הצעה מצויינת ../images/Emo45.gif

הייתי גם מציעה לך (לכותבת ההודעה הראשית כמובן) עוד משהו - לתת צ'אנס, רואה שלא עובד והן לא מארגנות את הבילוי, לארגן את הבילוי עם חברות אחרות. הן יבואו ויאמרו למה הלכת איתן, הרי ידעת שאנו גם רוצות לבוא? עני להן שחשבת שהן תארגנה את הבילוי והן לא ארגנו וחשבת שהן פשוט לא מעוניינות או שמישהי אחרת מהקבוצה השניה ארגנה את הכל והרגשת כל כך כיף (לנגן לחברות על המצפון) שמישהי אחרת מארגנת את הבילוי, והתחשק לך להתפנק קצת אז הלכת איתן.

loving angel

New member
מבינה אותך...../images/Emo15.gif

ואת פשוט חייבת לומר להם את זה! הם לא יכולות כל הזמן רק להפיל עליך את האחריות לסדר את כל מה שצריך...ושהם לא יזיזו את עצמם בכלל... בהצלחה חמודה מקווה שזה יסתדר לך

sh53

New member
לומר לדוגמא שאין לך זמן עכשיו

ולבקש שהיא תתקשר. לא לשאול אם היא יכולה, כי אז היא תאמר שהיא לא יכולה, פשוט להאציל סמכויות לאחרים. לא אומרת שזה יהיה קל, לא אומרת שאם תבקשי פעם אחת ישר יעשו את זה ולא אומרת שאת לא יכולה להפגע שתסמכי עליהן וזה לא ייעשה - אבל מצד שני צריך להתחיל איפה שהוא בזה, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.

האשמה מתחלקת בין כל החברות שלך

טיפים איך לארגן בילוי חברתי ולהשאר בחיים : תראי , החברות שלך לא אשמות לדעתי בכך שהן לא מארגנות שום בילויים וסומכות עליך משום שלדעתי את "הרגלת" אותן להיות "תלויות" בך . לדעתי את בחורה מאוד מאורגנת , אחראית ובעלת ביטחון עצמי גבוה מאוד לעומת החברות שלך, לכן הן רואות בך דמות סמכותית שאפשר תמיד לסמוך עליה. אבל בתור המנהיגה של הקבוצה שלך , עליך לחלק גם תפקידים לחברות שלך , משום שהמצב שבו את נמצאת לעולם לא ישתנה אבל תוכלי לפחות להוריד מעצמך את עול "האחראית על הכל" . בתור מנהיגה עליך לתת "הוראות" לאחרים מה לעשות בעוד שאת מפקחת על הנעשה אבל לא מתערבת , גם אם יש פאשלות , כי מטעויות לומדים. ההצעה שלי היא : בנוגע לאירגון : תני לחברה אחת את התפקיד שבו היא תשאל את כולן מתי נוח להן להפגש לחברה אחרת לשאול לאם בא לכן לצאת באותו סוף שבוע לחברה השלישית : לדאוג להסעות ולבירורי מחירים (תני את התפקיד לבחורה שיש לה ביטחון עצמי כאשר היא מדברת בטלפון) לחברה הרביעית תבקשי שהיא תהיה כמו "המזכירה שלך " ושהיא גם תהיה אחראית לברר אם הכל מסודר ואז שתודיע לך אם הכל מאורגן . אם נוצר בלאגן רק אז תתערבי . כמובן שחלות התפקידים היא דינאמית ובכל פעם תני למישהי אחרת לבצע תפקיד בשביל לראות למי הכי מתאים לעשות מה . במהרה תגלי שעבודת צוות יעילה פי שתיים מעבודה של בחורה אחת שהכל תלוי על צווארה. החברות שלך יהנו מהבילוי מפני שהן ידעו שהן גם תרמו חלק בהצלחתו . בהצלחה!

enjoi butterfly

New member
שלום......./images/Emo13.gif

תשבי ותסבירי להם לאת לא רוצה לנהל את הכול.... ושעם הן רוצות לצאת אז שיעשו גם משהו...לא רק את פשוט תגידי להם את זה.. אני לא חושב שאת צריכה להתעלם ולהגיד הן לא עושות כלום גם אני לא תדברו על זה.. ועוד משהו לא קראתי את ההודעות הקודמות אבל אני בטוח שמישהו אמר כבר את זה ועם לא אז עכשיו ... תעשו את זה ככה: שכול שבוע מישהי אחרת מארגנת את זה ווכה זה לא יפול רק אליך...:) בהצלחה.

אטל81

New member
כל כך מבינה אותך!!!

גם לי יש חברות כאלה! אני מנסה כל הזמן ליזום יציאות והן..... לא יודעת כאלו אפטיות, לא איכפת להם מכלום. יש לי חבר שגר מחוץ לעיר מרחק של שעה ממני, אני מנסה להשקיע גם בו וגם בהם, וזה קשה. אנחנו בחורות בוגרות עכשיו, אני לא יודעת בת כמה את, אבל בואי אני אגיד לך משהו עם חברות כאלו לא צריך אוייבים. הם צריכות ללמוד להיות עצמאיות ולפעמים גם לא להיות תלויות באחרים. אם הם לא רוצות לצאת - זאת בעיה שלהם. אני עם החברות שלי לא יוצרת קשר, אם הן רוצות לצאת שיתקשרו אליי. ככה זה בחייים!

פשוט אל תעשי את זה...

אם הן שואלות אותך למה לא עשית לכום תגידי להן "ולמה אתן לא עשיתן כלום??" ואז תסבירי להן שזה לא התפקיד שלך לדאוג להכל ושם הן יכולות... האמת שאצלנו אנחנו כבר לא יוצאים אנחנו פשוט כל מי שרוצה מגיע למקום שתמיד יש שם אנשים... ותמיד שאנחנו הולכים האנשים שלא באו באים אליי בטענות למה לא הזמנתי אותם..... אז אני אמרתי להם שהם יודעים שתמיד יש שם אנשים ושהם לא צריכים לחכות להזמנה ממני כדי ללכת לשם.. זהו... בהצלחה

SEXY ASS

New member
יש כמה דרכים להסתכל על זה

תראי מצד אחד את יכולה להסתכל על זה כמחמאה חברות שלך בטח חושבות שאת הכי מאורגנת והן סומכות עלייך כי הן יודעות שלא תאכזבי אותן. אבל אני יכולה להבין אותך אז למה לא ניסית לדבר איתן על זה ולהסביר להן שזה קשה לך וגם קצת נמאס עלייך שאת תמיד עושה את כל העבודה ואף אחת לא רוצה לעזור לך, אם כבר עשית את זה ולא עזר לך אז תעשי מה שהצאת בעצמך אל תעשי כלום ותראי איך הן מסתדרות אבל חשוב שתגידי להן את זה בשביל שידעו אחר כך לא להאשים אותך בזה תגידי שאין לך זמן או אפילו תגידי את האמת שהפעם לא את מארגנת את זה שמישהי אחרת תיקח על עצמה את האחריות ותראי מה קורה.

dian2

New member
אני מציעה ש..

דברי איתן חופשי. בלי רמזים, ואל תחכי שהן יבינו לבד... תגידי מה מפריע לך, ואם הן חברות אמיתיות, הן יקחו זאת לתשומת ליבן. יהיה טוב....

Dark Muse

New member
לפי דעתי...

תעשי תירוצים שאת לא יכולה להארגן זה וזה כי את עסוקה או שפשוט לא תארגני ותגידי שחשבת שאחת מהן תעשה זאת עד שהן ילמדו לעשות זאת

BearHelm

New member
יש 2 סוגים של אנשים בעולם

אלה שתלויים באחרים ואלה שאחרים תלויים בהם.תאמיני לי שעדיף הסוג השני וגם אם לפעמים קשה ואני יודע שקשה כי גם אני נשמה טובה כזאת שעוזר ומארגן הכל בסופו של דבר זה הצד שעדיף.אבל לפעמים כדאי לקחת קצת מנוחה רק בשביל להרגיש איך זה להיות תלוי,אז תאמרי לחברות שלך שאת בפסק זמן.מקווה שעזרתי.

יוליה 16

New member
אותו דבר היה לי ו...

פשוט אמרתי להם שאני מרגישה שאני כל הזמן אחראית על לארגן דברים <וכמובן שישר הם קפצו לא נכון לא נכון> ושגם הם יתקשרו קצת.. כמובן שעל הפעם ה-1 זה לא עזר אבל פשוט הזכרתי להם את זה מספר פעמים והכל נעלם כלא היה.. את האמת עכשיו אני קצת מצטערת על זה...

MICHL99

New member
ה"מפקדת" ../images/Emo11.gif

גם חברותיי ככה אצלנו זה שונה (בגלל הרכב) שרק לי כמעט ויש אז בהתחלה זה דיי מעצבן לפעמים, אני עושה דווקא אם הן רוצות ,הן יתאמצו ואם לא שיקפצו לי זה מרתיח לפעמים אבל בגלל שיש לי אופי שלטני אז שבוע שעבר יצאנו וסתם חיכנו באיזה בית קפה וכמובן... אני רשמתי אותנו והיינו צריכים לחכות חצי שעה .... חיכנו ישבנו קצת רחוק הם שיגעו לי השכל "לכי תראי אם היא קראה לנו או ..." בקיצור אמרתי להן שאין לי כוח ושיילכו הן, והן פשוט לא זזו והתחליו לנג'ס בצורה מרגיזה שבסוף "פתחתי את הראש" ואמרתי טוב נו הם חושבות שיש לי הכי הרבה ביטחון ואני כמעט מחליטה הכל אז שיהיה אני המובילה ואני ה"מפקדת"

I think...

I think that you just need to make them a little test... next time plan something, a party or something like that, and don't do nothing. they just got used that you are doing everything, and they know that you will organize everything, and if they will want something, and they will see that you are doing nothing, maybe they will understand that you are not the only one that can organize, i don't know try that ....i wish you luck, it's look like you are a nice person...and you care about your friends,even if you have a boyfreind,you are trying to spend time with your friends...

sh53

New member
מסכימה איתך בהחלט

וגם את בחורה מקסימה ותודה לך על התגובה

למעלה