יש לי בעיה אנשים

יש לי בעיה אנשים

אז ככה, אני לא מוצאת את עצמי, זאת אומרת שאני לא יודעת כ"כ מי אני.. לפעמים אני מוצאת את עצמי שואלת את עצמי מי אני ומה אני אוהבת. אין לי אופי אישיות, ככה אני מרגישה לפעמים. לפחות בגיל 17 אני רוצה שזה כבר ישתנה. כל החיים שלי הייתי בטוחה שאני יודעת מה אני רוצה ואיפה, אבל שמתי לב לאחרונה שאני בכלל לא יודעת... וזו בעיה שמעציבה אותי כ"כ. למישהו אולי יש פתרונות, מה עושים במצב שאתה רוצה למצוא את עצמך? לדעת מי אתה? להכיר את עצמך? שאתה מרגיש שאתה לא מכיר את עצמך בכלל.. פשוט למצוא את עצמי ואת ה"אני" שלי. תודה למי שיכול. ביי.

התבוננות.

גם אני בת 17 וגם אני לא מרגישה מגובשת או מישהי שיודעת להגדיר מי היא, מה היא רוצה ומה מבדיל אותה מאחרים... לדעתי, אין צורך להגדיר את עצמך. תהי מה שבא לך, למה להתחיל לשייך את עצמך לדברים שאת כן ודברים שאת לא. בכל אחד מאיתנו יש הכל, במידה זו אחרת והמידה יכולה להשתנות בכל רגע נתון... ולא כל דבר צריך להיות ממוסגר. (דוגמאות קטנות, אין לי צבע אהוב ובד"כ ממש לא אכפת לי איפה אשב עם חברים שלי....). יכול להיות שיש כמה תכונות שצריך לדעת שיש לך, כדי שתרגישי טוב עם עצמך. (למשל, בעיני זה כנות, דאגה לי ולאחרים, נאמנות, שליטה עצמית...). לאחרונה אני מרגישה שאני יודעת הרבה יותר מבעבר איפה אני ומה שאני רוצה. ואני חושבת שזה הגיע בעקבות התבוננות. לשים לב להתנהגות שלך בסיטואציות, להתנהגות של אחרים.. לתגובות שלך, לרצונות המיידיים ולסיפוקים שצריך לדחות כדי להנות מאוחר יותר, למה שעושה לך טוב, למקומות שעושים לך טוב ולעומת זאת מקומות שהיית מוותרת עליהם.. ולהבין שכשאת מרגישה בטוחה בזה שאת כפי שאת מלאת קסם, הרבה אחרים יחשבו כך. אפילו אם לא תמיד תמלאי את הציפיות שלהם לגביך... תהיי מי שאת רוצה להיות, מי שנוח לך להיות. ותוספת להתבוננות- ניסוי וטעייה. יכולה להמשיך אבל נדמה לי שזה העיקר.

למעלה