יש לי ביצוע בבית

דניאל07

New member
יש לי ביצוע בבית

של השיר are you lonsome מפי אחד הווקאליסטים היותר בולטים של שנות השישים והשיבעים ,אינגלברט אומפרדינק ,הבחור בערך 69 היום ועדיין מופיע .לפחותבזמנו היה לו קול קריסטל כמו פעמונים ונחשב לזמר הרומנטיקן של בריטניה והייתה לו הצלחה גם בכל העולם.כדאי לשמוע אותו בהחלט קול יוצא דופן בצבע ובביצועים שפשוט עושים כייף לאוזן.ב 1967 למשל הוא היה האומן שמחר הכי הרבה באנגלייה.כדאי להקשיב

beautiful rose

New member
שמעתי אותו

ובהחלט נדהמתי מהקול שלו..הוא ענק אין מה להגיד! מזכיר לי קצת את טום ג'יונס.ממה ששמעתי הוא אפילו נפגש עם אלביס בתחילת שנות ה-70.

Bugracer

New member
אינגלברט אמפרדינק זמר מדהים

דניאל07

New member
נכון מאוד

אלביס היה אגדה אבל כמו שאמרתי היו וישנם קולות מדהימים ואפילו הרבה יותר משלו ,אבל הוא היה משהו מיוחד כל הקומבינציה באיש המטריף הזה ,אלביס

ElvisAlive

New member
מממ

אתה כל הזמן אומר שהיו קולות הרבה יותר גדולים משל אלביס וכל זה. אתה יכול להביא דוגמאות? שמות של זמרים ושירים שלהם?

דניאל07

New member
בהחלט דוגמאות

תום גונס במובנים מסוימים קול יותר גדול ,מבחינת המינעד שלו בגדול ,זאת אומרת היכולת מהצליל הנמוך עד הגבוה ,יכולת פנומנלית לשיר חומרים כושים הרבה יותר כושי מאלביס ,ממש קול של סול ונשמה ומיד שינוי לקול ענק של בלדות,ועובדה עד היום בגיל 65 הוא עדיין דיי סוס מבחינת יכולות.מייק ברנט מבחינת גבהים חבל על הזמן ,צבע שונה אבל פחות נשמה מאלביס.מייק ברנט היה דיי מרחף בגבהים ועם עוצמה נהדרת ,אולי לא יותר עוצמה אבל גבהים וגמישות מדהימים,זמרים כושים ששרו עם אנרגיות ויכולות מדהימים כמו פרסי סלדג,ושלא נדבר על הזמרים הקלאסים כמו פאוורוטי שמבחינת יכולות עוצמה ומינעד והכל את כולם בכיס ,כמובן שאי אפשר להשוות כי זה קול מסוג אחר אבל אם מדברים על נדירות של כישרון שירתי אלוהי ,מכל כולם זה בהחלט פאורוטי,שמכסה בכל קנה מידה את כולם .אבל אלביס בהחלט במקום טוב באמצע ביין הקולות המיוחדים והנהדרים,ושוב היו לו כמה דברים יחדו שעשו אותו יותר מכולם .יש לי בבית חצי שעה מהופעה של תום גונס מלפניי 3 שנים ,פשוט סוס פראי עם מיתריי פלדה עדיין.

דניאל07

New member
מבחינת דוגמאות

השיר with out love שהיה ביכלל להיט של תום גונס ואלביס ביצע את זה בהופעה מומלצת ואנרגתית ביותר ב69 elvis in person אבל בסולם יותר נמוך משל תום גונס ,אם תשמע את שניהם תשמע שתום לוקח את השיר הזה למקומות הרבה יותר מדהימים ,עוצמה כח שיוט בגבהים והמון המון נשמה .שיר נוסף im never gon e fall in love אלביס ביצע את הלהיט הענק של תום גונס משנת 67 \68 לערך ואלביס ביצע זאת ב 76 מהדיסק ,פרום אלביס פרסלי בולוורד,שוב תום מקפיץ שיר זה לשחקים אלביס שר את זה סבבא ,אם תוכלו תקשיבו ותבינו.לא סתם הו כבר 40 שנה מעל גליי האתר וכל כמה שנים טובות מתחדש וחוזר למצעדים,ול mtv ו vh1 .

דניאל07

New member
בקיצור הוא אחד הקולות

המדהימים שהיו איפעם בעולם הפופ ,אפילו במופע של vh1 משנת 2000 זמר היפ הופ , ריתם אנד בלוז ,דיאנגלו בסוף דואט שהוא ביצע עם תום הוא השתחווה בפנו קלות(הם ביצעו את getup של גיימס בראון)

ElvisAlive

New member
תום ג'ונס

בקשר לתום, שמעתי אותו שר Proud Mary ואלביס שר את זה רבה יותר יפה, והוא גם באמת נשמע כושי לפעמים. שמעתי אותו גם שר My Way אבל יותר נכון להגיד מדבר את השיר. ודרך אגב, הוא גם נראה לי רמאי. הוא כל הזמו קורא לעצמו חבר של אלביס אבל מספר אליו סיפורים. למשל באיזה ראיון איתו הוא אמר שאלביס הציע לו לא למתוח את הקול שלו יותר מדי ולקחת אנשים שישירו את הצלילים הגבוהים כי הוא (אלביס) עושה את זה כל הזמן ובצלילים הגבוהים הוא רק עושה תנועות פה. הוא גם אמר משהו על זה שאלביס בא אליו לחדר הלבשה לפני הופעה והוא התחיל לחקות את אלביס. אחרי זה הוא צחק ואמר שהוא אפילו לא הבין מה אלביס אמר. הוא גם אמר שהוא שמח שהוא לא ראה את אלביס יותר כשהוא היה שמן ושלא התצטלמתי איתו ככה.

ElvisAlive

New member
וגם

אפשר לקרוא ושמוע באתר שיש אליו קישור למטה על איך תום מספר שהוא הביא לאלביס ביטחון להופיע בלאס ווגאס ועל איך אלביס התרם מהקול שלו ושר לו את השיר שלו כשהם נפגשו...

דניאל07

New member
על אחת וכמה

מה אתה רוצה יותר מזה שאלביס בעצמו התרשם עמוקות מהיכולות של תום גונס

דניאל07

New member
שלום לך ,אני לא אכנס לוויכוח

אתה מדבר מבלי להבין ,אני בא מרקע של שירה מיקצועית כ 20 שנה ,וכשתבין בשירה וקולות עשירית אפילו ממני אולי תאמר שטויות.תום גונס מסיים את my way בהופעה שיש לי משנות השיבעים ב סי או סי במול אלביס עם כל הסיום הגרנדיוזי סיים ב סול ,אם בכלל הבנת ,תום שר את השיר באותה הופעה בכ טון וחצי שניים מעל אלביס ,שזה המון המון.אם היית אצלי והיית רואה הופעות ושומע דוגמאות היית מבין ,תום עד היום לא צריך ממש שיעזרו לו ,אלביס אולי היהצריך בשנותו האחרונות בגלל מצבו ,אבל המקהלה הגדולה שליוותה אותו נתנה גם לשירים ולביצועים יותר נפח ויותר מלכותיות.בדברים אלה באמת לא להתווכח איתי כי יש לך המון דיסאינפורמצייה וממש לא מספיק ידע ,כל מה שקשור ליכולות קוליות בהבט המיקצועי ,אל תתחיל עם זה אפילו .אולי תתוכח על זה עם החברה בכיתה ,אבל לא עם אנשים שמבינים בתחום באופן מיקצועי .אם תרצה אשמח לתת לך יותר הבנה ושתדע יותר מה שאתה אומר בנושאים שדיי רחוקים ממך .

ElvisAlive

New member
אז ככה

אני כן יודע מזה טון ומה זה חצי טון. וטון וצי זה לאא כל כך הרבה. ואולי הוא היה יכול להגיע לצלילים יותר גבוהים אבל אלביס ליותר נמוכים. גם מייקל ג'קסון יכול לשיר ממש גבוה. וכן גם אני אשמח אם תסביר לי עוד בבקשה.

דניאל07

New member
חמוד טון וחצי או שניים

זה המון מבחינת יכולת ביצוע של אותו שיר זה המון מאוד ויש בקולות עוד המון פקטורים ועוד המון פרמטרים

ElvisAlive

New member
אז ככה

דבר ראשון, אתה לא מגיב כל מה שאני אומר וגם אתה לא מסביר כמו שאמרת. מה זה כל הפרמטרים האלה בדיוק? ועכשיו בקשרא ל my way, בדקתי לפי הגירסאות שיש לי במחשב וטום הצליל הגבוה שלו זה פה ושל אלביס סול. זה הולך ככה: טום: And.....Did....It....Myyyyyyy.Waaaaaaa....yyyy מי במול.....פה.........פה.........פה..מי במול...רה

ElvisAlive

New member
המשך

בטעות שלחתי אז הינה ההמשך: ואלביס: And.Did.It.Ma.ha.ha.ay.Wayyyy סול..........דו..רה.מי.רה.רה.דו...סי עכשיו מי שר יותר גבוה? אני יכול לשלוח לך את ההקלטות אם אתה רוצה ותבדוק בעצמך

ElvisAlive

New member
ועכשיו

שמעתי עוד גירסא של טום והסוף ככה: My..Way לה...סי במול וזה לא כזה הבדל גדול. ואתה יכול לשמוע את אלביס בשיר Can't Help Falling In Love כשהוא שר בשנות השיבעים איך שהוא גומר ככה: Wii.iii..if...you...u פה..סול..פה.לה..מי ופה הוא כן מגיע ללה.

למעלה