יש לי בילבול מונחים -

MidNight Flame

New member
יש לי בילבול מונחים -

בו, בוקן, ג'ו ג'ו אני יודע מה זה אבל בו ובוקן - מי מהם זה מה?

פשוט:

ג'ו = מוט עץ הדומה במידותיו למקל של מטאטא בו = מוט עץ הכפול בעוביו מהג'ו וארוך ממנו בכשליש (180 סמ' בערך) בו-קן = חרב יפנית מעץ

לא בדיוק, לחנית יש צ'ופצ'יק.

ל"בו" יש אורך מוגדר של כ1.80 מ'. אורך חנית משתנה בהתאם לתרבות ומוצא ויכול להגיע גם ל2.5 מ' או יותר.

amir_aikido

New member
מוט

בזמן שהג'ו הוא מקל, הבו הוא מוט. מעצם אורכו ומשקלו, הבו "יותר חזק" מהג'ו, במובן שמכת בו ממוצעת תהיה חזקה בהרבה ממכת ג'ו ממוצעת, אך גם פחות מהיר ודינמי(הכל יחסי כמובן, ראיתי טכניקות בו מבוצעות במהירות מסחררת). בשדה הקרב הקדום , לבו היה יתרון גדול על הג'ו - האורך ועובי של הבו נותנים לו יתרון על פני הג'ו בהתמודדות מול חרב. נקודה נוספת שראוי לזכור היא שבשדה הקרב היו חניתות ונאגינטות שבורות, ואלו בהחלט יכלו לשמש כבו. כך שזה היה גם נשק זמין. עם זאת, רצוי לזכור שהבו איננו נשק יותר טוב מהג'ו, אלא נשק אחר, שיש לו גם יתרונות וגם חסרונות על פניו. אמיר

ובנוסף:

יש חניתות מחניתות שונות: בעלות להב שטוח, להב בצורת כוכב (כמו היארי), גמישות, קשיחות, חניתות לרכיבה, חניתות להטלה ועוד ועוד.

tessen

New member
בו או דאיטו

הטכניקה בהם זהה גם לעבודה עם חנית או יארי (ב"שפה המקצועית"). כנ"ל עבור צ'וג'ו (ג'ו).

עבודה בחנית מול עבודה במוט

כעקרון ועד כמה שידיעותי ונסיוני משגים, המוט משמש בדרך-כלל, בסיס לעבודה בחנית. אפשר לומר כי כדי לדעת טוב את "דרך החנית" (על מגוון החניתות הקיים) מומלץ לדעת לשלוט קודם במוט. ואם-זאת: יש לזכור כי בכל כלי ניתן להתמחות כבעולם שלם ואין דינן של טכניקות ב"בו" (שהוא מוט קשיח), כדינן של טכניקות בחנית מעץ חיזרן גמיש...

"שמוליק"

סתאאם... יש שמות שונים: בו וג'ו הם שמות יפניים לכלים ספציפיים. הסינים מכנים את החנית: GOON (אם אינני טועה בכתיבה). אני למשל למדתי לפני שנים מקל ארוך כמו הבו אך גמיש ועשוי מחיזרן הנקרא "מקל תחנת הרוח"...

Zeev Foux

New member
לשמוליק ולאחרים

מקל קשיח - GUN - 棍 מקל גמיש - GAN - 桿 (אגב, יש עוד שני סוגים/שמות למקל הארוך - BANG - 棒 ו SHU - 殳 - אבל לא כדאי להפחיד את הילדים) חנית - QIANG - 槍 חזרן = במבקוק, חלול. ראטאן = דומה לבמבוק ואין חלול. טכנית, ראטאן וחזרן אינם קרובי משפחה (בוטניים), והראטאן קרוב יותר לדקליים. ועוד טעות (במאמר של אבי) החנית הוושו הנפוצה אינה עשויה מעץ לבנה, אלא מחוטרים של צפצפה לבנה(白蠟(. אגב, בספרות הסינית הקלאסית נאמר כי העץ הטוב ביותר לחנית הוא חוטרי פאולניה toong mu -桐木 - שמתחילים עתה לנטוע בארץ. תרחב דעתכם זאב

tessen

New member
לא דיברתי על חנית מחיזרן גמיש

דיברתי על כך שדאיטו או צ'וג'ו הטכניקה שלהם, תהיה זהה לעבודה עם נאגינאטה או יארי. גם ממה שראיתי בהדגמות וו שו בחו"ל יש הקבלה בין מוט חיזרן גמיש לחנית שגם בנויה מחיזרן גמיש ועליו חוד.

למעלה