יש לי בבקשה.

קצת יותר מחצי = כמעט כולו

להזכירך. ואנשים מחליטים אם להמשיך לקרוא את הסדרה או לא ע"פ הספר הראשון הזה, ולכן יש לו חשיבות מכרעת בערך הסדרה. אני לא אומר שהוא מראה איך נראית כל הסדרה, אבל הוא מראה על הכיוון.

midnight dragon

New member
בדיוק אפילו אתה אומר את מה שאמרתי

גם אתה אומר שהספר הראשון לא מראה איך כל הסידרה נראית. מה שאומר שאתה לא יכול להעביר ביקורת על כל הסידרה אם אתה קורא רק ספר אחד ובטח שלא אם אתה קורא אפילו פחות מספר אחד!! מה זה משנה מה אנשים מחליטים? עובדה שהרבה אנשים המשיכו לקרוא את הספר ולא הפסיקו רק בגלל שההתחלה קצת משעממת. כן נכון יש לספר הראשון בסידרה חשיבות מכרעת בערך הסידרה אבל צריך לתת הזדמנות גם לשאר הספרים לפני שאתה ישר קובע מה כתוב בהם איך כתוב בהם ואם זה מעניין או לא.

Orbital Shadow

New member
נגיד....

הספר הרביעי יפה אבל אני ממש נרדמתי על ההתחלה....זה היה משעמם....

קצת משעמם=גורם לנטיות להתאבדות...

רציני... אמא שלי הכריחה אותי לקרוא אותו "נו באמת! אם כולם אוהבים אותו אז גם אתה תאהב אותו!" ואשכרה התחלתי לנטות להתאבדות, ואז זה נהיה מעניין...

SaberTooth

New member
דווקא בהארי פוטר זה ממש לא ככה.

גם הסופרת וגם הספרים מתבגרים. הספר החמישי הרבה יותר בוגר (אם כי, עם שאיריות של ילדותיות מסויימת) ואפל מהספרים הקודמים.

כך שמעתי

אבל עדיין צריך לקרוא את ה-4 הראשונים כדי להבין את המתרחש בחמישי...

midnight dragon

New member
אני לא סותרת את עצמי...

תקרא שוב את מה שרשמתי... אמרתי שאתה קראת רק חצי מהספר והרוב של זה זה ההקדמה של הספר... בגלל זה אתה לא יכול להעביר על זה

KagomeSama

New member
האאא. הא! הא!!...../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

כיוון שקראת -רק- את הספר הראשון, ולא עד הסוף, ואת הסרטים ראית, אבל הם מעוותים את הספר והורסים אותו, תלמד ממני, ואל תקבע כאלה קביעות על ספרים! ואם אתה עושה את זה, אל תגיד לי אחר כך שאני לא בסדר שאני עושה את זה על שה"ט
אני קוראת אותו שוב אגב, כדי שאני אוכל להגיד אח"כ מה שיתחשק לי.

לא אמרתי כלום...

את שרה"ט אפשר לשפוט ע"פ 100 העמודים הראשונים, כי ביסייקלי שום דבר לא משתנה שם...

איך אני יכול לומר את זה כעובדה?

כל עוד לא נתתי לכך הוכחות מוצקות זאת דעה ולא עובדה. את זאת החלטת משום מה שאני אומר את זה כעובדה. ולא "כולם" אוהבים אותו. ואני שונא את הספרים לא בגלל שאנשים אחרים אוהבים אותם. זאת סיבה מטומטמת לשנוא ספרים. אני שונא את הספרים בגלל התוכן ואיך שהם נופחו מעבר לכל פרופורציה, בדומה לשר הטבעות, רק שהאחרון לפחות היה מיוחד במשהו. נאמר שהפרים החל מהחמישי נראה לי, יותר בוגרים ורציניים. נו נו. אבל כעקרון, הסיבה העיקרית לכך שאני שונא אותם, היא כי הם ממש לא רציניים. מזכירים לי במקצת ספרים של ממלכות נשכחות, רק שהאחרונים לא ידלותיים כ"כ.

SaberTooth

New member
לא כל ספר צריך להיות עמוק...

בוגר, ובעל משמעויות נסתרות. מספיק שכיף לקרוא את הספר, ושהעלילה שלו מעניינת וסוחפת כדי להיקרא ספר טוב. אבל, כמובן, זה הכל עיניין של דעה אישית.

לא אמרתי שום דבר על עמוק

ובעל משמעות נסתרת. אבל ספר, שהוא אינו ספר ילדים, צריך להיות בוגר, אתה לא חושב כך?? לך תקרא שלגיה ושבעת הגמדים אם כך, יש שם עלילה נהדרת וסוחפת...

קוד, הרשה לי להזכיר לך...

כי קהל היעד ההתחלתי של הארי פוטר היה ילדים... הסופרת כתבה את הספר לילדים שלה, שיהיה לה מה לקרוא להם... זה היה הרעיון, ואני לא זוכר מה קרה מפה, אבל איכשהו איזו חברת הוצאה לאור קראו את זה, והחליטו להוציא את זה... זה לפחות מה שאני שמעתי...

SaberTooth

New member
האמת, שזו רק אגדה אורבנית...

ג'יי קיי רולינג לא כתבה את הספר על מפיות בבית הקפה, והיא לא כתבה את זה כסיפור לשעת השינה של הבת שלה. היא כתבה את זה כי הסתובב לה סיפור בראש, והפעם הראשונה שהיא קראה את זה למישהו הייתה הבת שלה לפני השינה.

SaberTooth

New member
הארי פוטר הוא לא ספר פנטזיה.

הארי פוטר הוא ספר הרפתקאות.

למעלה