יש כאן תימנים?
אני מתה על אוכל תימני (טוב נו גם על תימנים אבל זה כבר נושא אחר)...
כן כן מה לעשות האוכל התימני והאוכל העירקי עושים לי את זה ביג טיים! אז ככה בין שיטוטי ברשת בחיפוש אחרי ה"מה אני אכין הבוקר?" מצאתי מתכון מענין לדמול (איך כתבה שם כותבת המתכון: "מאייתים את זה כמו חתול")
התחלתי לקרוא את המתכון ויש בו קצח ואני מתה על קצח אז אמרתי 'וואלה אני אכין מחצית הכמות סתם כדי לנשנש משהו טעימי'
התחלתי מעשייה ויצאו לי 15 דמולם ריחניים ורכים כמו צמר גפן... חבל שהמצלמה שלי לא כאן כדי להעביר לכם את התמונות של הדבר הטעים הזה שנראה כמו לחמניה אבל רך כמו חמאה.... למי שבא להכין משהו טעים שיכול לשמש כלחמניה אבל יכול גם להאכל בשקט בלי שום מילוי פנים הבאתי את המתכון (כאמור, ממחצית הכמות יוצא כ 15 לחמניות) דמול 1.5 ק' קמח 1 מרגרינה רכה 41/2 כפות סוכר (אני מעדיפה שלא יהיה מלוח ולא מתוק) 1 כף מלח 11/2 כפות שמרים יבשים 2 ביצים 4 כוסות מים פושרים(לא לשים בבת אחת!!!) 5 כפות קצח מרגרינה רכה נוספת למריחה בקערה שמים את הקמח,שמרים,סוכר ומערבבים, מוסיפים את המלח, ביצים מרגרינה, ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים, לשים עד שמרגישים ביד שמתגבש לו בצק (הבצק דביק טיפה בהתחלה) מכסים ומתפיחים. לאחר שתפח פעם ראשונה, לשים שוב ושוב מתפיחים. מורידים את הנפח עם אגרופים עדינים. מקמחים משטח, ויוצרים כדורים בגודל כדור טניס (אפילו טיפה קטן מזה) מניחים על המשטח. נותנים לנוח חצי שעה. משמנים חלק קטן ממשטח עבודה, טובלים בו את הידים, ומושחים בעדינות כל כדור וכדור. על משטח נקי, פותחים את הכדור לעלה, מורחים מעט מרגרינה, ומגלגלים למעין רולדה, מהרולדה יוצרים שבלול (צורת לחמניה עם קשר). מניחים בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. נותנים לדמול לתפוח אופים בחום בינוני עד שמשחימים. וזוללים
שב"ש לכולם/ן
ד"א, ההיא... יש קובה דלעת
אני מתה על אוכל תימני (טוב נו גם על תימנים אבל זה כבר נושא אחר)...