יש כאן תימנים?

מרי-לו

New member
יש כאן תימנים?

אני מתה על אוכל תימני (טוב נו גם על תימנים אבל זה כבר נושא אחר)...
כן כן מה לעשות האוכל התימני והאוכל העירקי עושים לי את זה ביג טיים! אז ככה בין שיטוטי ברשת בחיפוש אחרי ה"מה אני אכין הבוקר?" מצאתי מתכון מענין לדמול (איך כתבה שם כותבת המתכון: "מאייתים את זה כמו חתול")
התחלתי לקרוא את המתכון ויש בו קצח ואני מתה על קצח אז אמרתי 'וואלה אני אכין מחצית הכמות סתם כדי לנשנש משהו טעימי'
התחלתי מעשייה ויצאו לי 15 דמולם ריחניים ורכים כמו צמר גפן... חבל שהמצלמה שלי לא כאן כדי להעביר לכם את התמונות של הדבר הטעים הזה שנראה כמו לחמניה אבל רך כמו חמאה.... למי שבא להכין משהו טעים שיכול לשמש כלחמניה אבל יכול גם להאכל בשקט בלי שום מילוי פנים הבאתי את המתכון (כאמור, ממחצית הכמות יוצא כ 15 לחמניות) דמול 1.5 ק' קמח 1 מרגרינה רכה 41/2 כפות סוכר (אני מעדיפה שלא יהיה מלוח ולא מתוק) 1 כף מלח 11/2 כפות שמרים יבשים 2 ביצים 4 כוסות מים פושרים(לא לשים בבת אחת!!!) 5 כפות קצח מרגרינה רכה נוספת למריחה בקערה שמים את הקמח,שמרים,סוכר ומערבבים, מוסיפים את המלח, ביצים מרגרינה, ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים, לשים עד שמרגישים ביד שמתגבש לו בצק (הבצק דביק טיפה בהתחלה) מכסים ומתפיחים. לאחר שתפח פעם ראשונה, לשים שוב ושוב מתפיחים. מורידים את הנפח עם אגרופים עדינים. מקמחים משטח, ויוצרים כדורים בגודל כדור טניס (אפילו טיפה קטן מזה) מניחים על המשטח. נותנים לנוח חצי שעה. משמנים חלק קטן ממשטח עבודה, טובלים בו את הידים, ומושחים בעדינות כל כדור וכדור. על משטח נקי, פותחים את הכדור לעלה, מורחים מעט מרגרינה, ומגלגלים למעין רולדה, מהרולדה יוצרים שבלול (צורת לחמניה עם קשר). מניחים בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. נותנים לדמול לתפוח אופים בחום בינוני עד שמשחימים. וזוללים
שב"ש לכולם/ן
ד"א, ההיא... יש קובה דלעת
 

מרי-לו

New member
אופס... חייבת לתת קרדיט

לכותבת המתכון "סוף עונה" מפורום מתכונים
ד"א שלא תחשבו שמשעמם לי... בכלל לא! יש לי להתכונן למבחן ע-נ-ק ואני צריכה ללכת לעזור לאחי לארוז את הבית אבל אני חייבת להכין משהו טעים כדי להירגע מכל המלאי, פחת, עלות מכר, ומלכרים למינהם
 

קרוסלע

New member
אמ..

אם יש כאן תימנים? חחחחחחח לפני המסיבה האחרונה שהייתי בה יש ויש
הדפסתי את המתכון והיום אני אכין בערב. אם יש לך תימניה טובה בבישולים לשאול אותה, תשאלי אותה איך עושים את המאפה/מטוגן הזה שעשוי הרבה שכבות דקות של בצק ובינהן מורחים חמאה.. זה נראה כמו פשטידה, גובה של כמה ס"מ בודדים..ויש לזה טעם של גן עדן. לא זוכרת איך קוראים לזה וטעמתי את זה פעם אצל מישהי תימניה מקסימה מנס ציונה
 

מרי-לו

New member
סבאיה?

בעיקרון אותה כותבת של המתכון מלמעלה אמרה שניתן לעשות סבאיה מאותו בצק בדיוק ופשוט לפתוח אותו לעלה גדול בגודל התבנית (אפשר גם בתבנית עגולה) בין שכבה לשכבה, למרוח סמנה ("סמנה,זאת בעצם החמאה של התימנים, היא ריחנית ומוסיפים אותה בקובנה, או מטגנים איתה מלוואח, מוסיפים אותה למאכלים מסוימים. אפשר לעשות אותה חלבית, ואז עושים אותה עם חמאה ואפשר פרווה ואז מכינים ממרגרינה פרווה. מה שנותן לה את הטעם המיוחד ומעושן, זה גזע עץ מסוים (ששכחתי את שמו) והיה נפוץ בתימן, אבל גם בארץ אפשר למצוא אותו במקומות מסוימים. אז הרבה תימנים היום מכינים עם גזע עץ של פרי הדר, אני מכינה מגזע של עץ לימון" - סוף עונה) אבל הנה מתכון מפורט לסבאיה...
סבאיה / מאפה תימני (מוצרלה/פורום מתכונים) 1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר 1 כף גדושה מלח שולחן 1/2 חב´ מרגרינה מומסת 3 כוסות מים פושרים 2 כפות קצח (בתימנית זה נקרא,"חבה-סאודה" או "קוחטה") מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים. מכסים במגבת יבשה, ונותנים לתפוח היטב, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים לתפיחה שניה. על משטח יבש מפזרים קמח. ויוצרים 6-7 כדורים ומניחים על הקמח. בינתיים.. לוקחים תבנית גדולה של תנור,ומורחים אותה במרגרינה,בתחתית ובדפנות. וממיסים מרגרינה שלמה, כמובן שעדיף סמנה. לוקחים את הכדור הראשון שעשינו,ופותחים אותו בגודל התבנית על משטח מקומח. ומניחים בתבנית רק על התחתית,לא להצמיד לדפנות. שופכים קצת מרגרינה/סמנה ומורחים טוב טוב על הבצק. לוקחים עוד כדור, פותחים, מניחים על השכבה הראשונה,ושוב מורחים מרגרינה, וכן הלאה עם שאר הכדורים. את השכבה האחרונה של הבצק לא מורחים במרגרינה למעלה. עכשיו מהדקים את הקצוות, מכסים ונותנים לכל לתפוח, אחרי שתפח מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מ´, עד שהופך לזהוב. מוציאים, חותכים לריבועים ואוכלים עם עגבניות מרוסקות,ביצה קשה,וחריף.
 

קרוסלע

New member
אוחחחחחח../images/Emo99.gifתודהההההה

רק.. איפהמשיגיםסמנהוגזעיםכאלה?
 

מרי-לו

New member
צריך לחפש תימניה זקנה שמתכור לך

כי לפי מה שהבנתי/קראתי לא ניתן למצוא את זה סתם ככה בשווקים
"את הגזע מדליקים ואז מכבים כדי שיצא רק עשן (כמו בקטורת) ואז את הסיר שצריכים לבשל בו את החמאה/מרגרינה, ממלאים בעשן (בדרך כלל מכניסים את הגזע לתוך הסיר וסוגרים את המכסה לחצי שעה בערך), אחר כך מוציאים אותו ורק אחר כך מכניסים את החמאה/מרגרינה לסיר ומתחילים בבישול. וגם את הצנצנות שאליהם יוכנס הסמנה, גם שם שמים מהעשן וסוגרים" (ההסבר של סוף עונה) מעניין כל הענין של הסמנה הזה
 

קרוסלע

New member
אואאה..

נשמע כמעט כמו מעשה כשפים.. כבר עשיתי עם חמאה
המון תודה מרילולה
 

The ofer

New member
עוד איזה 40-50 שנים...

תוכלי לקנות מקשקשנית...חחחחחחחחח
 

The ofer

New member
אם את בכלל לא יכולה לחכות...

את יכולה ללכת לאמא שלי... < אני חצי תימני... תשאלי את הקשקשנית...>
 

קeקeנית

New member
חחחחחחחחחחח

נראה לי מרי לו יותר תימניה ממני אני רק יודעת לאכול את זה מוכן חחחחח. האמת- אמא שלי ז"ל היתה מכינה את הסמנה באופן קבוע אבל לצערי לא הספקתי לשאול אותה איך....אני רק זוכרת צנצנות סמנה מוכנות ,ובכלל, הייתי ילדה מפונקת שלא מנסה ולא מחוייבת להיות במטבח ולעזור לאמא רק בנישואים נאלצתי להתמודד עם המטבח (ואני חושבת שאני די עומדת במשימה). אז קרוסלע אל תחכי לי שאזדקן כי בטח יספיקו להפוך את הגזעים האלו לנייר לפני שתקבלי ממני איזה ענף אחד או שניים או...10 חחחח
 

קרוסלע

New member
זה ממש מעניין הקטע הזה..

הרבה נשים שאמותיהן בישלו והשקיעו במטבח, לא הלכו בעקבותיהן.. ונשים, כמוני, שאמא שלהן בקושי ידעה להכין חביתה או אורז..משוגעות על המטבח..
 

קeקeנית

New member
אבל יחסית לאחיותיי אני משקיענית

ואוהבת כל הזמן לקחת טיפים בנושא וללמוד עוד ועוד מתכונים. יש לי קלסר ענק!! מסודר לפי א-ב<ואני גם משתמשת בו> אבל יש דברים שאני לא ממש מנסה ללמוד בעיקר אם הם עתירי שומן כי לכי אח"כ תקיפי את כל פ"ת כדי להוריד את הביס המסכן הזה .
 

מרי-לו

New member
אז בפעם הבאה שאת אצלי

תעשי לי משלוחה על הדרך.... זה נשמע טעים בטרוף הסמנה הזה
יש עדיין קובה ואם בא לך לעשות טיול אני בערב בבית
 
למעלה