יש כאן נטורופתים?

0 אור 0

New member
אני למשל לא מבינה ברפואה סינית

וגם אני אומרת שאם כבר גבינות אז עדיף טבעיות ולא דלות שומן, ואם כבר ממתיקים אז סוכר מזיק פחות מאשר סוכרזית לסוגיה (לא שאני ממליצה במיוחד על סוכר), ולשומנים בריאים יש חשיבות מרובה בתזונה יש עוד משהו בתזונה סינית שמאד מייחד אותה, זה כל הקטע של חלוקת המזונות לפי האנרגיות שלהם בהתאמה לצורך של המטופל (חמים,קרים וכו'), זה משהו שבשולים גם נטורופטים רגילים נוגעים בו, אבל כמובן שלהתאמה מלאה צריך אבחון ממטפל ברפואה סינית

TheGreatNut

New member
טוב נו... ../images/Emo6.gif זו לא באמת רפואה סינית...

או מערבית או מה שלא יהיה. בסך הכל מדובר על שיטות שקרובות יותר למציאות ושיטות שרחוקות יותר ממנה. סינית, יפנית, אמהרית, מה זה באמת משנה. סתם עוד שם. בסך הכל בריאות זה בריאות. כל שיטה ורמת החיבור שלה לבריאות.

TheGreatNut

New member
תומך מאוד במה שלאה כתבה...

לא התכוונתי לדיאטה. התכוונתי לשיפור משמעותי בתזונה, במידה ויש מקום לשיפור כזה (וממה שהבנתי ממה שכתבת יש).

קרא מה שכתבתי לה

ההמלצות שלה הן בדיוק ההמלצות של דיאטנית, שכמובן תוסיף גם את הכמויות המומלצות מכל הדברים שכדאי להוסיף לתזונה (הרי גם 3 אבוקדו ביום זה לא בריא, פרוסה אחת עם אבוקדו, בריא גם בריא) ורק הערה קטנה כדי להרגיע את החשש שלך שאני רזונת שמנסה להיות אנורקסית. אני לא. אני בגובה 1.50 ושוקלת 80 ק"ג.. בעבר כשירדתי 12 ק"ג והגעתי למשקל 66 (שזה מתקרב לתקין, אבל עדיין BMI מעל התקין) התחלתי לבייץ כמו שעון, ככה שאני יודעת שתזונה נכונה\דיאטה (אותו דבר מבחינתי) וספורט ישפיעו עלי לטובה ויביאו אותי לאיזון. הבעיה היא שבתסמונת שיש לי יש גם נטיה להשמנה וגם קושי עוד יותר גדול לרזות מאשר לאדם "רגיל", שזה שני דברים שמקשים מאד על שמירה על משקל גוף בריא ותקין. לא שזה תירוץ למשהו או למשקל שלי, אבל.

0 אור 0

New member
אגב לגבי BMI וטבלאות

את צריכה לנסות להגיע למשקל שטוב לך להיות בו, וטוב לך עם עצמך, ה BMI כבודו במקומו מונח, אבל כנראה אפס, יש לו איזה בעיה, כי כשאני הייתי בת 18 , ונחשבתי מאד רזה - אז בשביל להגיד שאני בתחום העליון של המשקל הנכון (אז עוד לא היה BMI אבל הטבלאות משקפות בדיוק אותם הנתונים של BMI) הייתי צריכה לסבן קצת בגובה ולקחת את הטור של מבנה גוף רחב, למרות שאני בפירוש עם מבנה גוף צר (והיום מרופד). מציה לך לסמן לעצמך במטרה שאת שואפת אליה, משהו מעשי שמתאים לך ולמראה ולבריאות, ולא למספר. ותוספת למה שעניתי לך קודם: העובדה שהנסיון שלך מוכיח שאכילה בריאה הביאה לביוץ, רק מחזקת את ההמלצות שלי. אחת הטעויות הגדולות של אנשים היא שהם מחפשים עצות מדהימות ופתרונות פלאים - והפלא ופלא, הדברים הכי טובים, והכי מועילים הם אכן פשוטים וידועים. הבעיה היא רק ליישם אותם. המטפל הטוב יסייע לך להגיע לבריאות טובה, עם כמה שפחות תוספים מיותרים, וכמה שיותר דרכים בריאות שאת יכולה להתמיד בהן ולהבין אותן לבד. בהצלחה מכל הלב.

יעל ND

New member
אגנוליט

עד כמה שזכור לי, זה מינרל ממקור חי בצבע אדום (ולכן ם קשור לפוריות), שם אחר שלו, Inesite. לכל דבר שהוא חומר, יכולות להיות תופעות לוואי. יש לפנות מיד למי שנתן את הטיפול בכל מקרה של הרגשה חריגה. יש גם לשמור על קשר טלפוני/במייל. לדעתי, טיפול חייב להיעשות תוך כדי מעקב צמוד. אני לא יודעת את תוכנית הטיפולית של נטורופת שלך, לכן לא אוכל להתיחס. ממה שסיפרת, כנראה קיבלת טיפול ראשונה, שרק מכין סיס לטיפול עצמו. ממליצה להתמיד בטיפול , להקפיד אחר הוראות המטפל - ובהצלחה. יעל

אין לי ממש "תוכנית טיפול"

הוא הביא לי את האגנוליט ואמר לקחת 20 טיפות ביום אחרי אוכל, ושזה יעבוד על הבלוטה במוח שאחראית על ההורמון שמשובש אצלי (בניגוד לתרופות פוריות כמו איקקלומין שעובדות ישירות על השחלות) ויגרום לביוץ כדי שאוכל להרות. את מכירה את התרופה? יודעת אם היא מסוכנת בזמן הריון? אעשה חיפוש בגוגל בנתיים על המונח באנגלית, תודה!

יעל ND

New member
תוכנית טיפול זה או אחר

יש אצל כל מטפל, גם אם הוא לא סיפר לך על כך. בכל מקרה, אני מאד ממליצה לך לפנות לנטורופת שלך עם ל השאלות והתלבטויות: גם תקבלי תשובות ממקור ראשון, וגם תחזקי את הקשר עם המטפל שלך - וזה חשוב מאד להצלחת הטיפול. בהצלחה יעל

תגובה לכולם-

תודה רבה על כל התשובות! אני אכן אתקשר לרופא שלי ואברר איתו הכל. באמת תודה על ההענות הגבוהה והסבלנות :)

למעלה