יש כאן נטורופתים?

כמה שאלות :)

לפני כמה חודשים הייתי אצל נטורופת' ידוע ומוכר (ד"ר עירון) עקב פריחה, וכבדרך אגב הזכרתי גם שאני פוליציסטית שמנסה להרות ללא הצלחה. הוא הביא לי סירופ בשם AGNOLYT להבאת ביוץ, אני בטוחה שאתם מכירים... יום אח"כ גיליתי שיש לי וירוס CMV ושאני חייבת לחזור לגלולות לכמה חודשים. בכל מקרה, לא נגעתי בסירופ עדיין ואני רוצה להתחיל להשתמש בו עכשיו, לפני שאני פונה לרפואה הקונבנציונלית. אז לשאלות- א. יכול להיות שהוא פג תוקף וצריך חדש? (הכל כ"כ יקר, ואני לא חושבת שאלך לקנות חדש. הפגישה אצל הנטורופת' עלתה מאות שקלים, וכל התרופות עוד כמה מאות שקלים. הסירופ הזה ספציפי נרקח ברעננה ועלה מעל 200 שקל) ב. כמה זמן לוקח לו להשפיע? ג. איך אני יודעת שזה פועל ויש ביוץ חוץ מקבלת מחזור (שלא מופיע אצלי בכלל בטבעי)? ד. קראתי בכמה מקומות שהוא אסור לשימוש בזמן הריון. אז איך זה מסתדר עם הנסיונות להכנס להריון בעזרתו? מה אם זה יעבוד ואני עוד לא ידע ואמשיך לקחת? ה. האגנוליט הזה זה מה שנקרא "שיח אברהם" ? ו. יש לו גם תופעות לוואי או השפעות מסוכנות שכדאי שאדע עליהן? אני יודעת שמן הסתם היה חכם אם הייתי שואלת את הכל את הנטורופת' בפגישה, אבל כאמור- פגישה אצלו עולה מאות שקלים, וזה פשוט לא הולך לקרות. תודה!

כמה תשובות

כשהמרכזית בהן היא- תתקשרי אליו ותשאלי אותו. זה לא אמור לעלות כסף, וזה חלק מהשירות שהוא אמור לתת כחלק מהטיפול. אני אנסה לענות על מה שאפשר- א. יכול להיות. אמור להיות פג תוקף על הבקבוק. צריך להתקשר למקום ממנו רכשת את המוצר ולשאול. בעיקרון אם מדובר בטינקטורה (מיצוי צמחים באלכוהול) זה אמור להחזיק כשנה. ב. בד"כ מדובר על שלושה חודשי טיפול לפחות, כשעל כל שנה של סימפטומים יש כחודש של טיפול, אבל הגוף שלנו לא צפוי. למוצר מסויים יתכן ותהיה השפעה תוך מספר ימים, אבל זה אומר משהו בעיקר על הגוף והמוכנות שלו, ופחות על המוצר, מה גם שזה לא אומר פתרון שלם, אלא תחילת תהליך מסויים. ג. למה זה לא מספיק? ד. הריון הוא לא זמן טוב לטפל בעצמך. אם את מטפלת בעצמך לקראת הריון, סיימי את הטיפול, ורק אחר כך תנסי להכנס להריון. אני מניח שיש לחץ מסויים, ורצון להכנס להריון, אבל צריך להבין שהריון הוא מצב לא מאוזן של הגוף, וכל נסיון לאזן אותו במהלך ההריון- עלול להפסיק את ההריון. לכן- ודאי שהגוף ערוך ומוכן, בלי להלחיץ את עצמך, ורק אז תנסי להכנס להריון. זה מורכב קצת, אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר ולהבהיר את הרעיון... ה. לא מכיר את המוצר שאת לוקחת, אבל שיח אברהם נקרא "ויטקס" ו. לא מכיר את המוצר, אבל כל נטילה של צמחים עלולה לגרום לכל מיני "תופעות לוואי" חלקן חיוביות לגמרי, וכדאי שבשיחת הטלפון למטפל שלך תשאלי אותו ספציפית לגבי הצמחים למה אפשר לצפות (ובאמת שהכל אפשרי). חשוב לי להבהיר שהטיפול אולי יקר (לא מכיר את טווח המחירים שהוא גובה), אבל אם כבר מחליטים על טיפול, אז לעשות את הכל כדי לקבל את הטיפול על הצד הטוב ביותר, מה שאומר גם לוודא שאפשר לשאול את המטפל שאלות גם בהמשך, גם אם הוא נותן את כל העצות שלו במפגש אחד. אני מדגיש בטיפולים שלי שניתן לשאול שאלות במידה ומשהו שאמרתי או העברתי לא ברור, או שיש שאלות שעולות שנוגעות לטיפול. אם כבר שילמת, אז שתקבלי את התמורה המלאה... בהצלחה.

תודה! תגובות\שאלות חזרה-

א. אסתכל, תודה. אפילו לא חשבתי לבדוק משום מה. ב. מה זה "על כל שנה יש חודש טיפול"? אני עם תסמונת מולדת ולא מבייצת באופן טבעי מכיתה ט'. ג. כי אני רוצה לתפוס את הביוץ ולהכנס להריון, אם אראה את המחזור סימן שכבר פספסתי את הביוץ. ד. אדגיש שוב- אני לא בהריון, אני רוצה מאד להיות בהריון. הוא נתן לי את האגנוליט כדי לגרום לביוץ כדי שאוכל להכנס להריון. אז לא הבנתי את הנקודה הזו בתשובה שלך... ו. הוא אכן אמר שאני יכולה להתקשר ולשאול והשאיר גם ביפר. עקב מחסומים (אין לי מילה יותר טובה לזה) אני נמנעת מלהתקשר. דבילי, אבל זה ככה. לכן שמחתי שמצאתי את הפורום.

אז עוד תשובות...

אני לא מכיר את המוצר. הגישה הנטורופתית אומרת לאזן. קודם כל להביא את הגוף למקום שבו הוא מתפקד כמו שצריך, ואז להמשיך הלאה, מה שאומר- להביא את הגוף לך לאיזון ולתפקוד שוטף. זה המקום להצהיר שכל מקרה לגופו, ואין לי מושג לגבי מצבך הרפואי ומה את מנסה להשיג בטיפול. אני משתף באג'נדה, לא מנסה לטפל בהקלדה: על כל חודש שנה, אומר שאדם שסובל 5 שנים ממשהו מסויים- הטיפול ימשך כחמישה חודשים, כדי "להפטר" מהגורם. ממה שכתבת בהודעה המקורית נראה היה שיש עוד דברים שנמצאים בטיפול, ושאת נמצאת בתהליך מסויים. בשלבים כאלה לא מומלץ להכנס להריון, אלא לסיים את התהליך שבו נמצאים, ולאחר מכן, כשהכל ערוך מוכן ומאוזן- לנסות שוב להכנס להריון (לפעמים זה שהזמן הזה נמצא מחוץ לתחום מוריד מתח, ומאפשר לדברים לקרות, גם לפני) מקווה שהבהרתי :) בהצלחה!

עכשיו דברים ברורים יותר..

על כל חודש שנה נשמע כאילו על כל חודש חולי- שנה טיפול. אולי יותר נכון להגיד על כל שנה חודש? טוב, לא משנה. בכל מקרה, אני כנראה לא אקח את הטיפות ההן בלי ליצור איתו קשר טלפוני. תודה על ההבהרות. לפגישות נוספות לא אלך אליו, הוא רחוק ולא אמר שזה חובה (משונה לי, לאור התגובות שלכם פה), וכל פגישה עולה מאות שקלים. תודה בכל מקרה!

שמח לשמוע

שתבררי איתו את הדברים. ואכן, יותר פשוט לכתוב על כל שנה חודש, שזה מה שעשיתי בפעם הראשונה, בפעם השנייה זו הייתה טעות אנוש :) בהצלחה!

כמה תשובות

כשהמרכזית בהן היא- תתקשרי אליו ותשאלי אותו. זה לא אמור לעלות כסף, וזה חלק מהשירות שהוא אמור לתת כחלק מהטיפול. אני אנסה לענות על מה שאפשר- א. יכול להיות. אמור להיות פג תוקף על הבקבוק. צריך להתקשר למקום ממנו רכשת את המוצר ולשאול. בעיקרון אם מדובר בטינקטורה (מיצוי צמחים באלכוהול) זה אמור להחזיק כשנה. ב. בד"כ מדובר על שלושה חודשי טיפול לפחות, כשעל כל שנה של סימפטומים יש כחודש של טיפול, אבל הגוף שלנו לא צפוי. למוצר מסויים יתכן ותהיה השפעה תוך מספר ימים, אבל זה אומר משהו בעיקר על הגוף והמוכנות שלו, ופחות על המוצר, מה גם שזה לא אומר פתרון שלם, אלא תחילת תהליך מסויים. ג. למה זה לא מספיק? ד. הריון הוא לא זמן טוב לטפל בעצמך. אם את מטפלת בעצמך לקראת הריון, סיימי את הטיפול, ורק אחר כך תנסי להכנס להריון. אני מניח שיש לחץ מסויים, ורצון להכנס להריון, אבל צריך להבין שהריון הוא מצב לא מאוזן של הגוף, וכל נסיון לאזן אותו במהלך ההריון- עלול להפסיק את ההריון. לכן- ודאי שהגוף ערוך ומוכן, בלי להלחיץ את עצמך, ורק אז תנסי להכנס להריון. זה מורכב קצת, אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר ולהבהיר את הרעיון... ה. לא מכיר את המוצר שאת לוקחת, אבל שיח אברהם נקרא "ויטקס" ו. לא מכיר את המוצר, אבל כל נטילה של צמחים עלולה לגרום לכל מיני "תופעות לוואי" חלקן חיוביות לגמרי, וכדאי שבשיחת הטלפון למטפל שלך תשאלי אותו ספציפית לגבי הצמחים למה אפשר לצפות (ובאמת שהכל אפשרי). חשוב לי להבהיר שהטיפול אולי יקר (לא מכיר את טווח המחירים שהוא גובה), אבל אם כבר מחליטים על טיפול, אז לעשות את הכל כדי לקבל את הטיפול על הצד הטוב ביותר, מה שאומר גם לוודא שאפשר לשאול את המטפל שאלות גם בהמשך, גם אם הוא נותן את כל העצות שלו במפגש אחד. אני מדגיש בטיפולים שלי שניתן לשאול שאלות במידה ומשהו שאמרתי או העברתי לא ברור, או שיש שאלות שעולות שנוגעות לטיפול. אם כבר שילמת, אז שתקבלי את התמורה המלאה... בהצלחה.

0 אור 0

New member
תשובות

לגבי כל מה שקשור במה שנתן לך מטפל אחר, אז כמו שאמר שלומי צריך לפנות אליו . בד"כ שאלות מהסוג הזה בטלפון או באימייל נענות ברצון וכמובן בלי חיוב. זה חלק מהתמיכה בלקוח. לגבי עזרה לכניסה להריון, אני מאד ממליצה לא להסתפק בתוספים ובצמחים אלא לנקוט גם בשיטות שנוגעות במערכות הפנימיות אני במיוחד ממליצה על רפלקסולוגיה בהקשר הזה, אם כי כמובן גם דיקור בהחלט יכול לעזור, ובמקרה האישי שלי מה שעשה את העבודה זה בכלל חוג קאראטה שהצטרפתי אליו באותו זמן.

תודה גם לך!

אני יודעת שהאגנוליט זה רק פלסטר ולא פותר שום דבר מהבסיס. כדי "לפתור" את התסמונת אני צריכה לרדת 20 ק"ג ולאזן את ההורמונים. כבר עשיתי את זה פעם, אבל זה לא פשוט לעשות זאת שוב. בכל מקרה, אז אם אני מבינה מהתשובות שלכם- אתם לא מכירים את האגנוליט הזה?

Rivi Bar

New member
כמה שאלות

כמו שקודמיי כתבו, חשוב לחזור למטפל. אני מניחה שפנית אליו בעקבות המלצה וכו'. חשוב לזכור , שתהליך טבעי (גם קונבנציונאלי) לוקח זמן ופגישה אחת עם מטפל - לא מספיקה (, למרות המחיר היקר). אין טעם להתחיל טיפול לחודש ולהפסיק אותו ואחרי מס' חודשים ליטול שוב הפורמולה לחודש ולהפסיק או ללכת למטפל חדש פעם אחת... מראש צריך לקחת בחשבון (גם הכלכלי) שהטיפול חייב להיות עקבי ובהתאם להנחיות המטפל. אני מניחה שד"ר עירון מספיק הוגן כדי לא לבקש מימך כספים מיותרים, במיוחד בהתייעצות טלפונית. ריקי נטורופתית והרבליסטית קלינית

למה להתחיל ולהפסיק?

התוכנית היא להתחיל את הטיפות ולהמשיך איתן עד שיגיע ההריון. זה לפחות מה שהבנתי ממנו. אגב, בקשר ל"איזון" שכולם פה מסבירים עליו- אני הבנתי שהטיפות אגנוליט שלו הן אלו שאמורות להביא לאיזון ההורמונלי בגוף... לא? (או שאני עדיין מפספסת קצת את הפואנטה ואתם מדברים על איזון רגשי שכזה?). התייעצות טלפונית אכן לא עולה כסף. פגישה נוספת וליווי לעומת זאת, יעלו. הרבה. מה הכיסוי שיש לקופ"ח כללית לגבי רפואה משלימה?

0 אור 0

New member
טיפול הוליסטי

טיפול הוליסטי אינו בזבנג וגמרנו, אפילו אם הטיפול מתמקד בהתאמה תזונתית ובאיזשהו תוסף או צמחי מרפא: לך יש שאלות, יש דברים שלא מתאימים לך, יש דגשים בתזונה שמשתנים, יש שינויים בחיים שלך ובתגובות שלך לדברים שקורים. אני אישית גם לא אוהבת לטפל רק בתזונה, למעט מקרה נדיר שזה בדיוק מה שצריך - בפרט במקרה של פוריות, אז הטיפול הכי חשוב ואפקטיבי הוא דוקא הרפלקסולוגיה. לגבי העלות - מרבית המטפלים שלוקחים מאות שקלים למפגש, כוללים בו גם את המעקב וההתאמה. סדרת טיפולים תמיד תעלה במחיר שמותאם לכך שאת באה לסדרה ולא לטיפול יחיד. אפשרות לחסוך היא על ידי מציאת מטפל ותיק שמסתפק במחירים עממיים יותר, או מציאת מישהו שנמצא בתקופת הסטאז' שלו בהנחית המורה (מבחינה זו עכשיו באמת לא תקופה טובה כי אנחנו בתחילת שנת לימודים ולא בסוף) אני פחות ממליצה על קופת חולים, כי הדבר הכי חשוב הוא מטפל שמאבחן ואחראי לך על כל מהלך הטיפול - וזה בדיוק מה שחסק בקופת חולים.

TheGreatNut

New member
היי ../images/Emo13.gif אני קודם כל מציין שאין לי שום ידע...

בכל מה שקשור ללידה וביוץ, אבל כן חשוב לי להגיד, במידה ואת מתחברת לדברים שכאלה, שיש סבירות גבוהה שאם הגוף שלך כרגע לא מבייץ באופן תקין, יכול להיות שלא כדאי להביא ילד לפני שתביאי לשינוי משמעותי במצבו. כלומר, גם אם תמצאי איזושהי תרופה שתסדיר את הביוץ, עדיין זה לא נשמע הכי כדאי ללכת על זה. דווקא, אם יש לך את הזמן והאנרגיה לנסות לחולל שינוי הוליסטי, עמוק ומקיף יותר, כמו מה שציינת של לרדת 20 ק"ג (במידה ואת אכן סובלת מעודף משקל) , לשפר את התזונה ולהכנס למשל לכושר (במילים אחרות - להביא את הגוף למצב בריא הרבה הרבה יותר), עדיף לדעתי לנסות את זה.

כן, אני יודעת, תודה.

אני קצת מתלבטת אם אני מוכנה להניח בצד את הנסיונות להרות כדי להשקיע בדיאטה כמו שצריך, או שאני לא מסוגלת להקפיא את זה בנתיים ואז אנסה הכל ביחד (טיפות\איקקלומין להבאת ביוץ, עם דיאטה וצעידות בערבים..).. נראה מה יגיד מחר הנטורופת.

0 אור 0

New member
יקירה

חשוב מאד לזכור שדיאטה היא לא דבר בריא. המלצה של נטורופת בד"כ לא תהיה רק להוריד במשקל, אלא לעשות זאת נכון - על ידי הסרה של מוצרים לא בריאים ומשמינים והחלפתם במוצרים בריאים - ובגלל שאת מכינה גופך להריון, חשוב מאד שההרזיה תהיה לא בצורה של מחסור, אלא תוך מילוי הצרכים התזונתיים של הגוף. גם טיפולים יותר אגרסיביים לגוף (כגון תרופות מערביות ולהבדיל ניקוי רעלים אנו מעדיפים לעשות בתקופה שלפני ההריון - ולוותר עליהם אם יש חשש שהאשה בהריון - מכיוון שלא רצוי שהרעלים שמתפנים יגיעו לעובר על לא עוול בכפו). מעבר לטיפול מקצועי של איזון המערכת ההורמונלית כפי שהמלצתי למעלה. לגבי הכנה להריון, העצות הבנאליות ביותר, הן אלו שיעזרו לך ביותר: הורדת מזיקים מהתזונה (סוכר וקמח לבן, משקאות תוססים, שמנים מזוקקים, חומרים משמירים, צבעי מאכל, ממתיקים ושאר כימיקלים), הוספת דברים טובים (הרבה פירות וירקות, דגנים וקטניות מלאים, אגוזים, זרעים, טחינה, אבוקדו, שמנים מבכישה קרה), שתיה מרובה ופעילות גופנית. זה נשמע כאילו כלום - אבל בעצם זה הצעד החשוב ביותר שיכול לעזור לך גם להריון וגם כמובן להמון דברים אחרים.

אבל כל מה שכתבת עכשיו

זה בדיוק המשמעות הפשוטה ביותר של דיאטה (ובמיוחד דיאטה של פוליציסטיות, אם היא מוכרת לך). להפחית דברים מזיקים מהתזונה ולהוסיף דברים טובים לתזונה. שתיה מרובה ופ"ג. זה מה שכל דיאטנית תמליץ לכל אחד שרוצה וצריך להרזות. דווקא בקטע הזה של התזונה, ההמלצות של הנטורופת לא היו נראות לי חדשניות או שונות במיוחד מהמלצות של כל דיאטנית שביקרתי אצלה אי פעם במהלך החיים, חוץ מהעובדה שהוא אסר עלי לאכול חצילים בגלל איזו פריחה שהיתה לי. חוץ מזה, דיאטה זו דיאטה, גם אם קוראים לה "תזונה נכונה" ולא דיאטה

0 אור 0

New member
ההבדלים

1. אני שמחה לשמוע שמצאת דיאטניות שמבינות את החשיבות של תזונה נכונה - לצערי עדיין יש לא מעט (גם מהמפורסמות ביותר) שמבחינתן, לחם לבן ולחם מלא זהים לחלוטין. 2. ההבדל בין דיאטה לבין מעבר לתזונה נכונה הוא בכמויות - דיאטת הרזיה של דיאטנית לרוב תגביל אותך - כך וכך פרוסות לחם או תחליף, כך וכך מנות ירק , כך וכך מנות חלבון ו/או קלוריות ו/או נקודות ... אני לפחות משתדלת ללמד אותך את המה ואת ההקשבה לגוף שתיתן לבד את הכמה, עם האיזון שיגיע. 3. בהמלצות כל כך כלליות זה כמובן לא בא לידי ביטוי, אבל בעבודה אישית יש בחינה של שיטות תזונה שונות (למשל גישת צירופי המזון) והתאמה אליך, של סוגי מזון שעלולים להזיק או להועיל לך באופן אישי על פי התשאול, והכי חשוב של המלצות נוספות שבאות מהפן ההוליסטי של התשאול (בין אם זה דגשים ביוגה שאת עושה, צבעי בגדים , משפטים מרפאים, צמחי מרפא או טיפולים ברפלקסולוגיה)

TheGreatNut

New member
יש הבדלים מאוד קיצוניים בין דיאטה בריאותית...

מבחינת הגישה של הרפואה המערבית לבין הגישה של הרפואה הסינית. מבחינת הגישה של הרפואה המערבית למשל דיאטנית תציע לך לאכול גבינות דלות שומן. מבחינת הפואה הסינית הגבינות הבריאות ביותר הן השומניות ביותר. פשוט משום שדלות השומן עוברות תהליכים על הפנים בשביל להביא אותן לכאורה למצב של אחוז שומן נמוך. גבינה טבעית היא מוצר עם אחוז שומן גבוהה ובזה נגמר הסיפור. יש הרבה מאוד שילובים של מזון שכדאי ושלא כדאי לעשות לפי הרפואה הסינית שלא ממש מוכרים ברפואה המערבית בשום צורה. ויש עוד הרבה מאוד אספקטים מאוד מאוד שונים בין התפיסות. בכל מה שקשור לדיאטה בריאותית, אם אפשר לקרוא לזה ככה, אני הייתי הולך על הגישה של הרפואה הסינית. וגם עם הרפואה הסינית לא הייתי הולך דוך. צריך למצוא מטפל שיכוון אותך להרגיש בעצמך מה נכון לך לאכול.

למעלה