יש כאן מישהו?????

metal

New member
מה יש פה להבין?

האנשים האלה נותנים את הנשמה שלהם... בקטע של בנות אני מסכימה כי אני באמת חושבת שיש לזה לגיטימציה כלשהי... אבל בקטע של ההגדרה שלך ש``אחריי`` זה בדיחה אני דווקא אערער...לפי מה שראיתי זה ממש לא...מתגבש שם משהו הרבה מעבר...אולי אתה לא יודע (לא שאני מבינה יותר טוב) אבל גם לדברים האלו יש ערך בצבא שאני חושבת שאפילו חשוב מהאלמנט של יכולת גופנית בחלק מהמקרים. כי יכולת גופנית (ואפילו אתה אמרת את זה ל``פורשת כנפיים`` ) יכולה להבנות תוך זמן ...אבל לבנות אישיות ואדיאולוגיה זה אני לא מאמינה שניתן לעשות כל כך מהר. ואני חושבת שאתה סתם רברבן שמנסה להראות עד כמה הוא עושה תפקיד של הבסט אוף דה בסט...על ידי כך שהוא שוללל בלי התחשבות אנשים אחרים. זוהי דעתי בכל אופן. אני כאן עוד רבע שעה... אז תכתוב משהו אם בא לך.

jedi knight

New member
סיכום הנושא ועל אחרי..

לא לעגתי לרגע על הקורס אפילו המלצתי ללכת אליו כי זה דבר טוב לכל אחד בלי קשר אם הוא הולך להיות בקרבי או לא ובקשר לכושר אז היית צריכה להבין שכמה שיש מוטיבציה הכל טוב ויפה אבל הכושר הוא עד גבול מסוים וגם בנות שיש להם מוטיבציה אדירה ומוכנות להתאמן כל הזמן אז גם זה בד``כ לא מספיק כי למרות האימונים שלהן הן לא יוכלו להגיע לרמה הנדרשת מלוחם בחי``ר ועוד יחידות שדה כי הפונטציאל הפיזיולוגי שלהן הוא נמוך משל בנים שרמת הלחימה והאופן שלה מבוססת על היכולת המקסימלית הגברית הממוצעת אז התקדמות הכושר נעצרת בשלב מסוים בתודה לילה טוב

metal

New member
לJEDI KNIGHT תשובה

תשמע...לא מספיק הפכתם את חברה שלי ל``ורדה רזיאל ז`קור `` לענייני צה``ל ואתה גם מעיז לומר לי דבר כזה... אז אני אגיד לך משהו...עד עכשיו חשבתי שאתה אחלה ושיש עם מי לדבר ...אבל כנראה שאתה לא הבנת מה שניסיתי להסביר : הכוונה של ``פורשת כנפיים`` (שהיא למקרה שעדיין לא הבנת חברה טובה שלי) היתה שצריך לפתוח יותר הזדמנויות לבנות ...בתכל`ס תחשוב על זה שזה באמת לא פייר שבת קורעת את הישבן שלה (נו טוב ..את התחת ...מותר להגיד ``תחת`` כי אחרי חצות חחחח סתם...) באותו זמן שבנים עושים קורסים והם עושים הכל משותף ...זה באאמת לא פייר שכשיש ``אירוע`` לא תמיד יניחו לה להצטרף אפילו שכביכול היא מוכשרת לתפקיד ...אני מסכימה איתך שהקטע הפמיניסטי לא רלוונטי כאן ושיש דברים שנורמות חברתיות מכתיבות (כמו הקטע הזה שנשים לא יהיו לוחמות בקו האש) ואני גם קלטתי מזמן שצורכי הצבא מעל לכל ...אבל לפעמים זה די מתסכל - אתה מוכרח להודות. אני אכנס גם מחר. אז תעשה טובה ואל תעצבן שוב את החברה שלי שחושבת שאתה ממש ממש ממש מתלהב ברמה. מקווה שלא הבהלתי אותך בנימה של הפתיחה - בשעות כאלה בלית ברירה פורצים החוצה הצדדים הערסים שאני משתדלת להדחיק...סתם...אל תשים לב... לילה טוב...ובאמת אתה צודק במה שאתה אומר בקטע של בנות ..אבל רק משהו להשכלה הכללית שלך...הוכח מדעית שבנות רגועות יותר מבנים במצבי לחץ - זה קשור למבנה הורמונאלי. כך שבקטעי לחץ כח נשי לעיתים אפקטיבי יותר . לסיום רק אומר לך ולכל האנשים שיקראו את זה ... כל אחד מסוגל לעשות מה שהוא רוצה אם רק ירצה בכך, ואין לפסול איש מבלי להכיר את כל היכולות שלו קודם...או כפי שידידי גים מוריסון אמר: I AM THE LIZARD KING , I CAN DO EVERYTHING ביי

jedi knight

New member
אז מה את רוצה ??

אי אפשר לשלוח בנות לקו האש ולזה מוכשרים ביחידות השדה וכשאמרתי שבנות מתפקדות פחות טוב תחת לחץ זה מקצין מיון שאמר לי את זה על מה שאת אמרת לא שמעתי אבל לא יודע, ואני מסכים בהחלט עם מדיניות צה``ל בנושא של הקורסים. ומתי שהגבתי לחברתך ואחר לך זה לא כי ציפיתי ממכן להבין למה לא משלבים בנות בדברים מסוימים ולמה גם לא צריך לשלב אותן כי הרי אתן בנות ואתן פמניסטיות אז הגבתי בגלל שנמאס לי שאנשים מאשימים את צה``ל שלא לצורך ולמרות המאמצים העצומים שהוא עושה מעיזים להגיד שהוא מסגרת אטומה (ובעיקר בנות פמניסטיות) אז באמת התרגזתי והחלטתי להגיב כי יאללה די על צה``ל מוטלת עבודה קשה ואין מקום בצה``ל לכל מיני אנשים שמחפשים סטוץ או חוויה לספר לחברה כי אנשים לא מבינים את גודל העניין כאן ותדעי שצה``ל זה בשבילי ובשבילך ובשביל המדינה והוא צריך להיות חזק כדי להגן עלינו !!!! ובנות לא מתאימות להרבה מאוד תפקידים וכנראה שאת לא מבינה את זה ואותה פורשת כנפיים עלולה להתאשפז אם היא תתאמץ מעבר למה שהגוף שלה בנוי לו !!!!! ושוב לגבי קורס אחרי תלכו אליו כי שמעתי שזה קורס אחלה (גם בנים וגם בנות)

metal

New member
יפה שהגעת למסקנה הזו

אני לא ממש מבינה את הראש שלך אבל אני מבינה את הפרוצדורה של צה``ל וגם את הסיבה שהוא כל כך אטום. אתה צודק בכל הקטע הזה אבל בינינו אתה חייב להודות שאתה הולך לתפקיד מסוים גם בשביל לספק את עצמך וגם בשביל להוכיח לעצמך משהו- ואל תגיד לי שאתה הולך נטו רק בשביל לתרום כי זה בולשיט. גם אני מתכוונת לתרום כמה שרק אפשר אבל ואני בטוחה שבן אדם שרוצה לעשות משהו מכל הלב, יעשה אותו על הצד הטוב ביותר. אני רק אוסיף שאני לא חושבת שמדובר כאן בקטע פמיניסטי (כי בעיניי יש דברים שבנים באמת יכולים לעשות טוב יותר בגלל מבנה אנטומי : בית חזה , אגן וכל זה ) אלא יותר בקטע של עקרון. אז נכון שצה``ל תמיד צריך לקחת את מי שהכי ראוי ואת מי שהכי טוב, ונכון שלפעמים זה נורא קשה אבל אתה טועה , כי עצם מדיניות של לחימה היא גם מדיניות של שדה קרב ומחויבות הדדית. לסיכום ...למרות העובדה שאני הולכת לשרת בצבא כעתודאית כנראה ( תפקיד די חנני אני יודעת ...רק בזמן האחרון קלטתי שאני הולכת לשרת עם סמל של ספר ונוצה...חחחח) אני כן מבינה את גודל האחריות ואני גם די מבינה את הקטע של צורכי הצבא. יום טוב. חיים טובים שיהיה לך אחלה שירות צבאי...

jedi knight

New member
עדיין לא הבנתי

הבאתי לך הרצאה על הסיבות ואני לא מבין איפה העניין של עיקרון פה ???? מן הסתם לא משנה כמה הודעות אני אכתוב ואסביר לך את לא תסכימי איתי ונמאס לחזור כבר ולהגיד לך את הסיבות ואת אומרת משהו אחר אז תחשבי שאני טועה תחשבי שהשמיים הם בעצם אדומים ורק נראה שהם כחולים זה ממש לא משנה לי כי את לא מקשיבה !!! ולגבי העניין של התרומה הכללית והאישית בשירות : תראי בדוגרי את צודקת הרבה המגייסים באים עם ציפיות אישיות וגם לי יש פה ושם קצת ציפיות אני לא יכול להגיד שלא אבל במקרה שלי זה קצת שונה כי אני התנדבתי כמעט שנה ביחידת המשמר האזרחי של הקיבוץ שלי וכבר עשיתי סיורים ופעילות כביכול צבאית ובחלק מהמקרים בשיתוף עם מג``ב וכבר יריתי באם 16 אז אני יודע כבר לקראת מה אני הולך וזה שאת הולכת להיות עתודאית אז סבבה מצוין אז תתרמי במובן השכלי לצה``ל שגם זה בהחלט חשוב גיוס טוב גם לך !!!!!

נסחפנו ...

תראו שינכם !!!!!!! אני חושבת שקצת נסחפנו עם הקטע ... אני חושבת שמה שנאמר פה נכתב מפני שזה מה שבני נוער בני 18 מרגישים לפני הגיוס ....המון צפיות , לחץ ותיסכול ... אם אתה לא חושב שאני צודקת זו זכותך כי זה מה שאני מאמינה בו , אני חושבת שמסגרת צבאית אשר מביאה לי אפשרות לפתוח דלת חדשה ולהעניק לה את כולי ואני אומרת את כל ה- 100% , תוכל לתת לי בחזרה בכך שתתחשב ברצונתי וביכולתי . תראה , כל יום שעובר אני לא מפסיקה לחשוב על כך ...עוד 3 חודשים גיוס ... והראש מתחיל לשאול כ``כ הרבה שאלות ... ומרגישה את הצביטה בלב אם זה שווה בככל להתאמץ ...אני רוצה להאמין שכן ! שמרבית הניסיון שרכשתי בקורס יעזור לי בתחום הצבאי ... אני חושבת שהפחד הכי גדול שלי הוא לדעת שמה שרכשתי במשך שנה וחצי בקורס ייעלם פיתאום מהיום שאלבש על עצמי את המדים ...ואין לי כל ספק שאתכזב . צריך לקחת בחשבון שהמסגרת הצבאית אינה מוגדרת כמוסד חינוכי כגון בתי - ספר , מכללה ואונברסיטה אלא היא מסגרת המחנכת לערכים של אהבת המולדת , המורשת וכ`ו ... מסגרת אשר הציונים לא באים לידי ביטוי בה אלא ע``י מה שיש לאדם להציע מהכיון המנהיגות , אחריות , מוטבציה יכולת חשיבה דברים אשר לא מיושמים ככ בחיי היום יום ומשמשים כאשר אתה עובד עם קבוצה מסויימת בתנאים בלתי אפשריים כאן המושג - `` אדם `` נכנס לתמונה ואני חושבת ( בהבדל אליך ) שיש להאשים את צה``ל בזה , שלעיתים מאוד קרובות לא מתאים את רצונתיו של המתגייס . תראה יהיה אשר יהיה המחשבות אללו לא ישתנו בי ואני מקווה שיהיה בסדר אני מאמינה שבעד עבודה קשה באה התמורה ....והיא תגיע ! אני מקווה שלא תאבד עימי קשר ותוכל יותר לספר לי על עצמך ( אם מתחשק לך ...)אני אשמח! דרך אגב מאיזה קיבוץ אתה ?...

metal

New member
פומבה את ערה????..

הי פומי ... חזרתי מעוד מסע עינויים במרתפיי אנקורי האכזריים. גדעון נטש אותי לאלתר ואני חשה כה מתוסכלת....אם את ערה ..אז תכתבי לי משהו...כי אני מורידה קובץ לעבודת מחקר והמחשב הבן יצאנית הזה.... טוב פומבה אני אחזור עוד רבע שעה..

אני כאן !!! כותבת אליך

היי לך פוץ....מה שלומך ...?? שלומי קצת עייף אך שבע רצון ... היה אימון די מלבלב לשם שינוי ....לא הרבה מאמך כי הבנים (!!!) מתכוננים ליום גיבוש שלהם אז לא רצינו לאמץ עליהם ...ויש לי סימנים כחולים על היד ( גבעה 24 )... זהו ... מה התוכניות שלך מחר ? מה עם הים ...אני מתגעגעת אה, קיבלתי את תפקיד החובשת בסדרת שטח זה נשמע לי טוב ...אני שמחה

metal

New member
פוץ תקראי לזו שעושקת אותך לגיבוב...

פומבה שלי.... אל תשאלי... מחר אני צריכה להשכים קום וללמוד לפסיכו מחר יש לי עוד מבחן וגם ביום שישי וגם ביום ראשון ואז הסופי ביום חמישי... מחר אני גם צריכה לשלוח את הטפסי רישום לאוניברסיטה... וגם אני צריכה לגבב אצל זו שמחליפה מטבחים כמו נעליים...(פומבה ...נכון זה נראה כמו שיר...שירת טימון הביניים...חח)... נו פומבה כחולים בידיים אה...סחטיש עלייך 107 הפכה לחובשת...בחיי...נפלת חזק ותודי שאת בכלל לא שולטת בחיים שלך..... עוד לא תמו כל פלאייך...אחת שתיים שלוש אני אחשוורוש...דה זאבין אבא בתרי זוזים..... אני עוד כאן אז תכתבי משהו..... ואם לא ... אז שיהיו לך חלומות פז...אמן תחלמי שרינה רודפת ארייך עם המנורת גיבוב לחורף שלה... (מי חולם עם חיים רמון???) תשובי אליי באשמורת הליל אחכה לך! חחחח :)

jedi knight

New member
שאלה לגבי התמונה ????

מה הקשר לתמונה שמצורפת כאן של חיילות במשטרה צבאית ????????

תשובה לגבי התמונה

בקשר לשאלתך זה לא קשור ליחידה זה קשור להווי של התמונה - אהבתי אותה מאוד !!!! א> הם בנות !!! ב> עבודת צוות ג>אחווה ד> הכי חשוב אהבתי אותה ! לא נאה לך ...לך תנשק גמל !

metal

New member
שוב : משהו קטן...

ראשית כל ...לא התכוונתי להעלות לך את הסעיף (תנסה להבין ...אני לומדת פסיכומטרי והמצב מתדרדר מדכי אל דכי ) ואם כן ...אז תדע שזה לא היה בתכנון. ואני אמרתי שאני כן מסכימה אאיתך...רק חושבת שיש קטע לא הוגן - אבל זה לא רלוונטי לצרכי הצבא!!!! ואני כן מקשיבה ואני כן מבינה מה שאתה אומר... והשמיים לא אדומים (למרות שמבחינה מדעית הם לא אדומים ולא כחולים ...זה רק שבירה של קרני אור בזוית מסויימת ...שיט שוב הצד החנני שלי מתעורר....חחח ) אולי אתה ואני לא ממש דוגמא כי שנינו יודעים מה הציפיות שלנו ולשנינו ניתנה ההזדמנות אבל יש מקרים שאנשים ממש סובלים בשירות הצבאי (וכן אני יודעת שהם לא באים לקיטנה אלא לשמור על המולדת). ואני גם יודעת שאני לא הולכת רק להנות - אלא גם לעשות משהו שיתרום. מתי הגיוס שלך? ולאן בכלל אתה מתנדב? ... אני אהיה כאן רבע שעה (כי אני מורידה קובץ גדול) אז אם אתה כאן אתה מוזמן להגיב... לילה טוב

jedi knight

New member
לנח``ל לגדוד המוצנח

ולפורשת היקרה כדי שצה``ל יוכל לפתוח עוד מסלולים לבנות אז הוא יצרך להוריד את רמת הלחימה שלו וזה לעולם לא יקרה ואף אחד לא יתן לזה לקרות וחוץ מזה יש מספר קטן של מסלולים שפתוחים לבנות אז תוכלי ללכת אליהם וכשאמרתי שהקורס הוא משחק ילדים לא התכוונתי חלילה שהקורס לא טוב פשוט רמת כושר שנדרשת ביחידות הקרביות בצה``ל ובייחוד בחי``ר הוא גבוה בהרבה ממה שנדרש בקורסי ההכנה של צה``ל

נכנסים לזה באין ברירה שוב

גודי .. א > אחלה יחידה בקרתי לא מזמן ביחידה הזו בצפון (בבסיס) וראיתי את המתרחש אצלהם בשטח ...ממש מלהיב ומאתגר אני נהנתי !! ב> אני לא בטוחה שאני רוצה כבר להיכנס לזה ( שוב ...) אבל אציין רק דבר פיוטי קטן קורסי ההכנה לצה``ל לא באים להציג כושר בלבד , אלא גם מתייחס לאיך להתמודד עם האתגרים שצה``ל נותן לנו בזמן הגיוס ,למרות שאני חושבת (ורבים חושבים כמוני )שרמת הכושר מעולה ! או - טו - טו הבנים אצלנו הולכים לגיבוש של סיירות ( מטכ``ל) ואני חושבת שהקורס הזה יתן להם בהבדל לאלה שלא עוברים את הקורס הזה יותר אפשרות להצלחה ולמוטבציה לעשות את מלוא העבודה במלואה ובנאמנות ובמסירות במיוחד בידיעה שעשו עבודה קשה בקורס לפני כן `` קשה באימונים קל בקרב `` - משפט חכם שחלקנו מיישמים אותו .

jedi knight

New member
גדוד לא יחידה

ואני מסכים איתך לגבי הקורס שהוא תורם גם מנטלית למתגייסים ואני יודע שלי הוא תרם . לילה טוב שיהיה לכן

למעלה