יש כאן לוחמי קובודו?

• פותח הנושא R.Z
  • פורסם בתאריך
כמה תיקונים קטנים.

החרב היפנית לא מוסטת מרוח. אין לי מושג מאיפה שלפת את זה. היא גם לא איטית בהרבה מחרב הנינג´ה. והשוטו מהירה מחרב הנינג´ה - ההבדל הוא בטווח מול מהירות. אגב העובדה שחרב הנינג´ה ישרה כמו חרבות אירופאיות פוגמת קשות ביעילות שלה בחיתוך. היא מתאימה יותר לדקירה מאשר לחיתוך. ו.. איזה סגנונות של קנג´יטסו וקנדו למדת בדיוק? אריאל.. מגן על כבודו של הקנג´יטסו!

R.Z

New member
אריאל

קודם כל בקשר למה שאמרתי על החרב תקרא מה שכתבתי לאמיר ותבין שנית אני לא התכוונתי שהיא איטית אתם לא מנסים להבין מה שאני כותב התכוונתי שהשימוש בה צריך להיות ממוקד בכדי שהוא יהיה יעיל שלא כמו חרב נינג´ה או הסאי או היארי שאתה יכול להשתולל איתם תורת האיידו כרוכה בהמון קורדינציה וריכוז וכמו שכתבתי והנה אתה חוזר על זה שהטקאנה טובה לחיתוך ואכן כך חרב הנינג´ה לעומת החרב הסמוראית היעילות שלה משתוות ליעילות של סכין ארוכה "דקירה" וציינתי שחרב הסמוראי נוחה לתקיפה שחותכת גם בזווית מעגלית ושלא יהיו הבנות אני ראיתי חרב זו אני החזקתי חרב זו כשהייתי בתאילנד. ואגב אין דבר כזה מהירה לא מהירה זה תלוי כמו שאמרתי לאמיר תלוי באחיזה נכונה מיומנות גבוהה קצת כח וקאורדינאציה רק אז תוכל למדוד את מהירות התגובה שלך ומיומנות "האיידו" מקווה שהסברתי את עצמי עם כל הכבוד שאני רוחש לך אז תבין שלא ממש תיקנת אותי פשוט לא קראת בין השורות אז מומלץ להבא לשאול לא ישר להגיד אתה טועה אם לא ברורים לך הדברים הנ"ל אשמח לקבל תגובה נוספת בברכה רן

aiki-freak

New member
או.קיי..

אז רק תסביר לי משהו אחד שעדיין לא הבנתי... אתה אומר שלמדת סגנון חרב של נינג´יטסו ושהוא שונה לחלוטין מקנג´יטסו (אגב הפעלה של קאטאנה לא דורשת כוח כלל, וגם אם מישהו לא מיומן יאחוז בה היא לא "תעוף מהרוח" - אבל אולי לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הזה) בכל אופן... איפה למדת קנג´יטסו?? הרי עבודה עם בוקן שייכת לקנג´יטסו (יש בוקן לחרב נינג´ה?) אם למדת חרב נינג´ה מדוע אתה לא מלמד חרב נינג´ה? מדוע קנדו וקנג´יטסו? (אולי לא הבנתי אותך אז אל תפגע)

R.Z

New member
אחלה אני אסביר

אוקיי ראשית אימון בחרב בכל סוג של לחימה יש לו את אותו מוטיב בסיסי שמקשר בין כל שיטות הלימוד קנג´יטסו נינג´יטסו שבכולם אתה אמור לפגוע ביריב בחפץ שאורכו יכול להגיע עד כמטר וחצי לערך אם לא יותר אבל קיימת בעיה, לכל אחד מנשקים אלו יש חסרונות ויתרונות של סטריאומטריה ובהתאם לכך פותחו שיטות תקיפה ואחיזה בקיצור לכל אחת מחרבות אלו הותאמה שיטת התקפה שונה שהותאמה בדיוק למאפיינים הכרוכים במבנה החרב המיוחסת לכל אחת מהשיטות השוני בין הקנג´יטסו לנינג´יטסו זה ייחס התגובה שלך והשימוש שלך בקרב קצת קשה להסביר אבל קיימים אלמנטים מסויימים בסגנונות ההתקפה של שתי השיטות בלוחמת האיידו שבנינג´יטסו אתה לומד כיצד להיות ערמומי שכן לוחמה זו מבוססת על "המיומנות של הלוחם להתגנב" דהיינו שגם בקרב חרבות השימוש של הלוחם הוא ערמומי הוא מתבטא במין אורינטאציה תחבולתית שתפקידה לקצר את הקרב לעומת הקנג´יטסו שלוחם הקנג´יטסו מטרתו בעיקר להוציא את היריב מאיזון מוחלט ורק כאשר היריב בשלב של חוסר איזון ויציבות אז מגיעה ההתקפה וכמו שאמרתי בכל שיטה קיימים אלמנטים אלו אך בכל אחת תמיד יש התמקדות עיקרית שיחודית לכל אחת משיטות אלו את כל 12 השנים שלי הקדשתי ללימודי הנונצ´אקו עם הזמן התחלתי ללמוד את לוחמת הקנדו שכן לא היה לי ממש צורך בלימוד צעדים ותנועות גוף מכיוון שאת הכל רחשתי במהלך לימודי הנונצ´אקו ולכן השקעתי קצת בריענון של צעדים ותנועות גוף את האימונים עברתי באופן פרטי ולא במכון מקרוב משפחה שרחש מיומנויות אלו במזרח והוא הקנה לי כל מה שהוא יכל ולמד ורחש שם והוא העביר לי את זה בצורה הטובה ביותר ולשאלתך אם יש אפשרות לעבוד עם בוקן גם לחרב אז כן התשובה חיובית אני למדתי על בוקן ושינאי גם בתרגול על חרב וגם בקנדו הכל נלמד בצורה הטובה ביותר וזה אפשרי לשאלתך למה אני לא מלמד על חרב נינג´ה אז כמו שאמרתי בתגובות הקודמות אני מעביר תכנים ושיעורים בנושא הקנדו וחרב רק לפעמים וזה לידע בסיסי מאד בעיקר לשיפור הקואורדינציה של התלמיד בנונצ´אקו וזה מאד עוזר ובדוק. וגם ההפך בזכות לימודי הנונצ´אקו אין שום בעיה לדעת להשתמש גם בחרב ובקנדו לי זה היה קל כאשר למדתי ועד היום אני עובר אימונים עם אותו קרוב משפחה ומיום ליום יותר קל לי וזהו אבל אני משקיע באימוני נונצ´אקו הכי הרבה וזה העיקר וסכין אני מלמד רק בוגרים לא ילדים וגם כי שימוש בחרב נינג´ה פחות מעניין מקנדו לדעתי האישית לכן אני משאיר את אימוני החרב לעצמי ומשקיע יותר בקנדו עם התלמיד זהו תראו אני לא מומחה מאסטר אבל הרמה שאליה הגעתי מספיקה בשביל להגן על עצמי הכי טוב שאני יכול ולהיות הכי יעיל גם במצבים מאד קשים ואני חושב שזה מספיק בתנאים פה בארץ לא צריך יותר גם ככה אם תתקוף תמיד יאשימו אותך(צוחק) לכן חשוב להדגיש שלא משנה כמה ידע יש לך כמה אתה טוב תמיד תאמין במה שאתה עושה וברגע שאתה מאמין בעצמך כל מה שתעשה יצליח ואני הגעתי לאן שרציתי לכן אני מוכן להשקיע ולתת מהידע שלי לאחרים טוב אני הולך לישון שלא תתיאשו ממני כל כך מהר אהה?(צוחק) בברכה רן

פה אני חייב לשאול שוב

אתה מדבר בכלליות על שיטות קנג´יטסו, האסטרטגיות שלהן בהשוואה לשיטות אחרות. ומעניין אותי, בעצם על סמך מה? איזו שיטת קנג´יטסו למדת, שעליה אתה מדבר? איזו שיטת יאידו\קנדו למדת? איזו שיטת נינג´יטסו למדת? מי המורה שלך, ומי המורה שלו? אתה טוען שהקנג´יטסו מטרתו להוציא את היריב מאיזון לפני התקפה. זה לא ממש מדוייק, ולדוגמא אני מצרף תמונה. לעניות דעתי (ובלי פגיעה בכבודך) ההצהרות שלך כלליות מדי, לא מדוייקות ועושות עוול לשיטות שאתה מדבר עליהן ומעל לכל, לך. אריאל... ששוב נחלץ להגנת הקנג´יטסו!

לרן.

ראשית, אני מתנצל על כל פגיעה בכבודך. יש להתייחס בכבוד לכל אדם, ואתה גם נשמע כאדם בעל הבנה מעמיקה וידע רב. שנית, אני ממליץ על שימוש במקש האנטר מדי פעם, על מנת להקל על קריאת ההודעות. ולענייננו: (הנה, יש לנו דיון!
) 1. היאידו והקנג´יטסו דברים שונים לגמרי. אני לומד את שיטת הקנג´יטסו של קאזה אראשי ריו ואחד המורים שלנו לומד גם את שיטת היאידו של מוסו שינדן ריו. יאידו מתעסקת בעיקר עם הנפש. היא אומנות מדיטטיבית שמלמדת קאטות של שליפות, חיתוכים בסיסיים מאד, צ´יבורי והחזרות החרב. היא לא מלמדת לחימה עם החרב. בקנג´יטסו (שבו אגב אומנות שליפת החרב נקראת בטו-ג´יטסו) מלמדים לחימה עם חרב, מול כלי נשק אחרים. ישנן התקפות, תגובות, הגנות והסטות מתוחכמות שמטרתן פגיעה ביריב. אני חולק על דעתך (בלי לפגוע בכבודך) כי אפשר להשתולל עם יארי או כלי נשק אחר. אם בהשתוללות אתה מתכוון להתקפות לא מדוייקות, אקראיות וחסרות כיוון אסטרטגי וטקטי - אתה תפסיד. אם בהשתוללות אתה מתכוון לרצפי התקפות מתוזמנים, בעלי כיוון טקטי או אסטרטגי, במהירות גבוהה ובעוצמה - כך נראת החרב של הקנג´יטסו. בקנג´יטסו נלמדים גם השוטו הקצרה והמהירה יותר, היורוי דושי וכן הטנטו (סכין). הם נלמדים ככלי נשק בודדים או בשילוב (חרב קצרה וארוכה, שני סכינים). הלחימה נגד כלי נשק כאלה או היארי והנגינטה או הג´ו נלמדים גם בקנג´יטסו. ולא צריך להיות סופרמן בשביל להלחם איתם. ביאידו, לא תראה כזה דבר. גם הקנדו הוא מאד ספורטיבי, ובלי לפגוע בכבודו, הכיוון שלו הפך לפחות לחימתי מזה של הקנג´יטסו. זו אולי הסיבה לטעות כאילו הקנג´יטסו חסר או צריך לקנדו. אין זאת כי אם טעות (לדעתי) שבה בלבלת בין היאידו, לבין הקנג´יטסו. 2. האייקידו התפתח משיטות ג´ו-ג´יטסו שנקראות אייקי-ג´וג´יטסו. למוריהיי אושיבה היתה דרגת מנקיו בדאיטו ריו אייקי-ג´וג´יטסו. לגבי סנסיי היראי אינני בטוח, אני משוכנע שאמיר-סן יודע. 3. חרב הנינג´ה הישרה פחות יעילה בחיתוך, בעיקר מול יריב משוריין, או יריב הלבוש בבגדי המשי המסורתיים היפנים, עליהן להב מחליק די בקלות. בנוסף מבנה הקשת של החרב היפנית משפר את החוזק המכני של החוד. האם בנינג´יטסו נלמדות התקפות חיתוך כנגד יריבים? האם נלמדות בלימות עם חרב הנינג´ה? 4. האקאמה היא מכנסי בד רחבים מסורתיים שניתן לקנות בבש-גל במחיר הנמוך משלוש מאות שקל. השריון בו משמתמשים באימוני קנדו נקרא "יורי" והוא אולי הבעיה, לא ההאקמה. אריאל

R.Z

New member
שכחתי עוד משהו

שאלת אם חרב הנינג´ה יותר ישרה כן היא יותר ישרה לעומת הקאטנה שהקצה שגוף הלהב שלה מתעקל לאורך עד למעלה כשהמכה שלו חותכת במין צורה מעגלית תודה רן

R.Z

New member
אמיר ../images/Emo13.gif

לשאלתך שכבר עניתי עליה לגבי אם אני מלמד על הבוקאן או השינאיי ובכן כמו שאמרתי אני מלמד על הבוקאן מכיון שבכדי להעביר שיעורים על השיניי יש צורך "האקאמה" שזה הלבוש המסורתי של הקנדוקה שכולל מן חצאית ושריון מסיבה פשוטה השינאי עשוי מעץ במבוק וכידוע לך במבוק הוא סוג של עץ חזק מאד שאפילו משתמשים בו לייצור נונצ´אקו לכן לבוש זה מחייב בקרב "קנדו" ומכיוון שלי אין בהיישג יד לבוש כזה אני משתמש בבוקאן שהוא גם טוב מאד ללימוד הקנדו ורק להזכירך אני מלמד קנדו בצורה מאד בסיסית על סמך הידע שלי ולא באופן מקצועי כמו הקנדוקה ביפן זאת הסיבה שאני לא מתמקד בקנדו וחרב כמו בסכין ונונצ´אקו למה בייחס לנשקים אלו החרב אין לה שימוש ברחוב נונצ´אקו וסכין אתה עוד איכשהו מחזיק או יכול לכן האימונים בקנדו הם בסיסים ופשוטים אחיזות צעדי תקיפה מכות חרב אותם עקרונות רק בתהליך למידה פשוט מאד של הגנה והתקפה בעיקר לשיפור הקואורדינציה של התלמיד אני מתמקד בעיקר בלימוד על הנונצ´אקו שיש לו מן הסתם הכי ביקוש ועל סכין שיש לנשק זה כידוע לכם המון מה להציע חוץ מדקירה פשוטה לבטן זהו אני יודע שאני מדבר המון אבל אני פשוט אחד שאוהב לומר הכל ולהסביר הכי טוב שאני יכול מקווה שלא תתעייפו מהקריאה בברכה רן

aiki-freak

New member
אההה......מה?

מה? מה?? מה??? אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל... יודע מה ..עזוב... שיהיה לך כל טוב אולי פשוט תקנה האקאמה? לא משנה.... סאונה כבר אמרתי????

R.Z

New member
כלום עזוב לא נורא ../images/Emo4.gif

כל אחד שיתמקד באומנות שלו וזהו אוףףף נהייתי עייף אגב מזל טוב על הסאונה????????????

למעלה