יש כאן לוחמי קובודו?

• פותח הנושא R.Z
  • פורסם בתאריך

R.Z

New member
יש כאן לוחמי קובודו?

כולם פה מדברים על אומנויות לחימה מכל הסוגים אבל אף אחד לא מציג את הקובודו. אני מדריך פרטי בלוחמה זו ומנסיון קיימת מודעות רבה ללוחמה זו בכלי נשק כגון:נונצ´אקו,סאי,יארי,טונפה,קאמה,בו,קוון-דו,חרב, אך קיימת תופעה בקרב האנשים לגבי לוחמה זו שגם קיימת באומנויות לחימה אחרות אך בעיקר זו התופעה היא שלאנשים אין סובלנות ללמוד אותה מכיוון שקיים קושי בקורדינציה ומשמעת עצמית וכלן קיימת התנערות מלוחמה זו אני מתעסק כבר כשנתיים באגרוף קלאסי הייתי באגרוף תאילנדי כשנה הייתי שנתיים וקצת בקראטה אומנם קצת זמן בכל אחד מהם אך הקובודו עניין אותי עוד מכיתה ו כיום אני בן 23 וחצי ועד היום כעשור וקצת אני ממשיך להתאמן באומנות זו ואני חושב שבכל מכון של קראטה או קונג-פו או ג´ודו צריך להקנות בתלמידים קצת את המודעות בלוחמה זו גם מכיוון שהיא מעניינת וגם מכיוון שרוב ההסטוריה של אומנויות הלחימה הוצגה גם בזכות הקובודו כגון:הסמוראים,הנינג´ות,הנונצ´אקו שהתפרסם וקיבל מודעות בזכות סרטיו של ברוס לי החרב מסרטי הנינג´ה, לכן לכל אלו שיש להם את הרצון ללמוד את לוחמת הקובודו מהייסוד לכו על זה זה ישפר לכם את הקורדינציה ואם אתם עוסקים באומנות לחימה זה בהחלט יכול לעזור לכם בשיפור תנועות וריכוז...אם יש כאן אנשים מכפר סבא אני נותן שיעורים על:הנונצ´אקו,סכין,שימוש בסיסי בחרב,השיעורים נלמדים בשיטה שאני פיתחתי והיא נחשבת לאחת היעילות ביותר. ביססתי אותה על יסודות התנועה של הקונג פו והכח והעוצמה בלוחמה היפנית. מקווה שתפתחו לקובודו ולאלו מכם שילכו בכיוון בהצלחה תודה רן

כן ולא

יש כאן אנשים שמתאמנים בכלי נשק מתוך אומנות הלחימה שלהן. אייקידוקות כאמיר-סן ואייקי-פריק-סמה מתאמנים מן הסתם בג´ו ובחרב. אנשי טאי-צ´י וקונג פו בטח מכירים את כלי הנשק של השיטות הסיניות. רוב השיטות של הידיים הריקות נגזרו משיטות נשק. בעצם.. מה הנקודה שלך? אריאל

R.Z

New member
אריאל??

הנקודה שלי היא בסה"כ להקנות פה את המודעות לגבי הקובודו לא יותר מזה ואם כמו שאתה אומר היא קיימת אז אוקיי אין מה יותר להוסיף אחלה פשוט זה נראה כאילו אנשים מתעלמים מדיאלוגים על הנושא הזה אז הירהרתי בכל אופן תודה על תגובתך ושיהיה לך יום טוב ביי..רן

R.Z

New member
לאריאל

אני מלמד בעיקר על נונצ´אקו ושימוש בסכין(בשיטת הנינג´יטסו) לגבי שאלתך על החרב אכן כן את אימוני החרב אני משלב באימוני קנדו שיש הבדלים בינהם שכן על הקנדו אני מתמקד על מהירות ריכוז תנועות רגליים להבדיל מהחרב ששם אני שם דגש בעיקר על נשימות נכונות,אחיזות,וקריאה סטריאומטרית על היריב, אך לקנדו ולחרב אותו מוטיב בסיסי משותף בהתקפה שכן הקנדו נולד מאומנות החרב לכן האימונים הם די זהים רק שבכל אחד מהם יש דגש עיקרי יחודי לו.

aiki-freak

New member
שאלה...

על איזה בית ספר לחרב מתבססת שיטת הלימוד שלך? (הכוונה לא לקנדו אלא לקנג´יטסו)...?

R.Z

New member
AIKI FREAK

אני מלמד לפי שיטת ה-TOGAKUR RYU NINJUTSU שהיא בעקרונה מתייחסת יותר להייבטים המסורתיים של הנינג´יטסו והדגש שלה הוא על טכניקות וטקטיקות מסורתיות להבדיל מה-SHINOBI KOGA NINJUTSU ששיטה זו מתמקדת בצרכי הלחימה המודרנים חוץ מאשר המסורתיים שכן את אימוני הנונצ´אקו אני מלמד בשיטה שאני פיתחתי בעקבות השיטה הטקטיקות והטכניקות של שיטת ה-SHINOBI KOGA NINJUTSU מקווה שעניתי לשאלתך בברכה רן

aiki-freak

New member
על פי מה שקראתי...

חרב הנינג´ה היא קצת שונה מחרב הסמוראי, היא ישרה יותר מהקאטנה.. האם זה נכון? ואם כן האם זה משפיע על שיטת העבודה בחרב? אמרת שאתה משלב קנדו עם קנג´יטסו, ובכן האם אתה מלמד בעזרת בוקן או שינאי? ואולי להב חי? בברכה...

R.Z

New member
AIKI-FREAK

אכן כן חרב הנינג´ה שונה מחרב הסמוראי במסה שלה היא יותר כבדה באורך היא יותר קצרה והטווח פגיעה שלה הוא קצר יותר אורך הלהב שלה הוא יותר עבה שאלת אם זה משפיע על שיטת העבודה? ובכן במובנים מסוימים כן למשל חרב הסמוראי היא ארוכה ודקה ולכן השפעה של רוח חזקה עלולה לגרום לחרב לסטות לצדדים לעומת זאת חרב נינג´ה היא יותר כבדה לכן השפעה מאין זו לא מפריעה אך שימוש בחרב סמוראית מחוייב במיומנות כפולה מאשר בחרב נינג´ה כי כמו שציינתי חרב הסמוראי מצריכה שליטה מוחלטת ודיוק מכיוון שהיא בנויה ללחימה איטית לקרבות סטריאומטרים שחוייבו בריכוז מוחלט בתיזמון מדוייק וזמן תגובה מהיר לעומת חרב הנינג´ה שהשימוש בה היה שימוש בסיסי לפגוע ביריב כמו כל חרב וכן אלו הסיבות לשיטת העבודה השונה בין שניהם לשאלתך אם אני מלמד על בוקן או שינאי או להב חי בהתחלה לימדתי בעזרת חרב שלהבתה היה מחומר קשיח אך לא להב חי ועם הזמן עברתי ועד היום לאימון עם בוקן שהזמנתי במיוחד לאימונים והוא בהחלט יותר נוח ופחות מסוכן באימון מחרב אימוני נונצ´אקו אני מלמד עם נונצ´אקו מעץ וגם ברזל שהכובד שלו שווה לכובד של "הסאי" נ.ב..השילוב של הקנדו עם הקנג´יטסו בהחלט מרחיב ומשפר את חידוד זמן התגובה ואת דיוק המכה שכן כמו באומנות "הפקי-דו" שזה שילוב של הטאי-קון-דו ואייקידו שהבנתי שאתה לומד. אותו דבר כמו שהאייקידו התפתח מהנינג´טסו גם את הקנדו וכל כלי נשק אחר אפשר לווסף לו עוד עקרונות נוספים של לחימות שונות ולשלב אותם ביחד זוהי הגדולה של פילוסופית המזרח "שהחומר תמיד קיים אך צורתו יכולה להשתנות" בברכה רן

amir_aikido

New member
האייקידו לא התפתח מהנינג´טסו

פשוט לא נכון, האייקידו התפתח מהג´ו-ג´יטסו ולא מהנינג´יטסו. נא לא לשבש את ההיסטוריה. ועם כל הכבוד, קטאנה (חרב סמוראי) לא מושפעת מהרוח !!! לפחות לא מהניסיונות שלי עם חרב מתכת לאימוני אייאידו (שליפה) שהלהב שלה עוד קל יחסית ללהב של חרב "אמיתית". ולבסוף - אם לא היה ברור לך, אייקי-פריק שלנו מתאמן באייקידו ולא באפקידו/הפקידו, יש מישהו אחר בפורום שמתאמן באמנות הקרובה לאפקידו :קוקסול וון או משהו דומה (ואני מתנצל שאני לא זוכר). מצטער שאני נאלץ לתקן אותך, ועוד בעובדות כה רבות, אנא אל תקח את זה אישית. אני דווקא די נהנה לקרוא את הדברים שאתה כותב. אמיר

R.Z

New member
אמיר ../images/Emo13.gif

אז ככה נכון שהאייקידו התפתח מהג´ו ג´יטסו אני רציתי לתקן אבל כבר לא יכולתי זה נכון שנית אני התכוונתי מושפעת מהרוח זה כאשר אינך מספיק מיומן להחזיק חרב מסוג זה ויש אחיזות מיוחדות לזה אני ניסיתי לא פה אלא בתאילנד ותאמין לי מי שאינו מיומן אין לו סיכוי לשלוט על חרב זו זה גם למה הסמוראים היו יחידים מסוגם גם בגלל מיומנותם בקטאנה ושלישית הבנתי למה התבלבלת שחשבת שהתכוונתי להפקי-דו שהוא מתאמן פשוט לא עשיתי הפרדה בין שני המשפטים התכוונתי "הפקי-דו שמשולב עם טאי קון דו ואייקידו שאני הבנתי שאתה לומד" פה התכוונתי לאייקידו. שלישית אינני יודע באיזו חרב השתמשת באימוני האיידו אבל אני החזקתי קטאנה ותאמין לי זה שונה מכל חרב אחרת ומי שאינו מספיק מיומן להחזיק חרב זו תאמין לי שגם רוח קלה תגרום לאוחז בה לא לשמור על יציבות אני לא אומר שזה זז באופן קבוע ברוח לא לזה התכוונתי פשוט התכוונתי שמי שלא מספיק מיומן יתקשה לשמור על יציבות האחיזה של החרב ודבר אחרון אמיר חבר יקר תאמין לי שאם לא הייתי יודע דברים אלו לא הייתי רושם חוץ מזה שטעיתי בין נינג´יטסו לג´ו ג´יטסו וזה היה רק טעות קטנה אני אפילו יכול לומר לך שגם ג´ודו התפתח מהג´וג´טסו אז תבין שיש לי מספיק ידע לענות פה לאנשים אני מאד שמח שכתבת לי ואשמח לכתוב לך ואולי אתה לי וללמוד עוד דברים ואם אפשר לתת גם לך תשובות אם תצטרך בברכה רן

galahead

New member
זה יהיה אני, אמיר - ../images/Emo8.gif

קוקסול וואן זה השם והיא אכן אומנות לחימה קרובה להפקידו, אבל השורשים שלה הרבה יותר קדומים (מבחינת המסורת הקוריאנית, לא משום בחינה אחרת..)

קראתי עליו בעיתון

בדומה למורה שלי, הוא גם חרדי, נכון? חבל שהוא לא יכל להשתתף בסדנאת אורחות לוחמים...

galahead

New member
אכן

חרדי... ומוזר למדי, אם כי בצורה חיובית ביותר :)) איפה קראת עליו? אם תוכל להשיג לי את המקור אני אשמח ואם לא אז הפניה מלומדת תספק אותי גם... המממ... יש לי שאלת תם: מהי סדנת אורחות לוחמים?

על סדנת אורחות לוחמים

לגבי הכתבה, היא הייתה בעיתון מעריב, כמדומני במוסף "סגנון" המצורף בימי רביעי, ותמונתו של מר סופר מופיעה בעמוד הראשון. סדנת אורחות לוחמים היא סדנה של ארבעה ימים בה משלבים אימונים והרצאות בתחום אומנויות הלחימה עם הרצאות יהדות. ישנם מספר לא מבוטל של מורי אומנויות לחימה בדרגה גבוהה מאד בשיטות רבות. הם ביחד עם תנועת ערכים יצרו את הסמינר הזה. היינו בו, אני ואחי, במחזור הראשון, ומאד נהננו. אנחנו אישית דתיים, אז זה לא חוכמה, אבל אני חושב שגם חילוניים שאינם לגמרי "אנטי יהדות" נהנו אפילו מהרצאות היהדות שהיו. דוד היה שם גם... הוא גם מתבטא בצורה טובה יותר ממני. אגב יש מחזור נוסף בעתיד הקרוב. העלות היא משהו בסביבות 700 שקל, והתמורה מבחינת אוכל, לינה, אימונים, שיעורים והרצאות שווה את ההשקעה בהרבה. מומלץ בחום!

aiki-freak

New member
אני חושב

שגם קראתי את הכתבה הזו... הייתה שם תמונה של המורה "מטפס" על קיר תוך כדי ריצה (או שאולי כמובן היו שתי כתבות). אני זוכר שהתרשמתי שיש למורה הזה ידע רב בכל מה שקשור לנקודות תורפה (vital point´s). ולאריאל(המקורי)... מתי בדיוק הסדנא הזו? האם היא פתוחה לכולם?

galahead

New member
המממ... כן,

ידע נרחב בנקודות תורפה בהחלט יש לו! אף על פי שזה רק חלקיק מהידע שיש לגרנדמסטר הקוריאני...:) ומלבד זה חלק די נרחב מההכשרה היותר מתקדמת בקוקסול מתמקדת בנקודות תורפה, כד שגם אני מקווה להגיע לרמה הזו מתישהו (והדגש הוא על מתישהו..:))

galahead

New member
לאריאל או דוד

אם אפשר לפרט קצת יותר על אורחות לוחמים. אולי קצת דוגמה למה שהיה בפעם האחרונה?

למעלה