יש כאן אנשים שהם מקבלים

estelina

New member
אפילפסיה וקיצבת נכות

לאור הדיון האחרון שלמעט אנשים שמתנגדים לקיצבת נכות אני פונה לרוב הדומם: האם אף אחד ממשתתפי הפורום עם אפליפסיה פעילה שלו או של הילדים שלו לא מקבל קיצבת נכות, אני מנסה להבין.... תכנסו לפורום מאבק הנכים, ופורום זכויות ומגבלות שם נאבקים על זכויות שלהם אפליפסיה היא נכות, גם אם היא לא פעילה . הכדורים שחולי אפליפסיה לוקחים למניעה אינם סוכריות. משתוממת אסטלינה

אם מצבי ימשיך כפי שהוא

ללא התקפים או התקפים פעם ב... אני לא רואה את עצמי לוקחת קצבת נכות... אני לא רואה את עצמי למוגבלת... כן, ברור, יש דברים שאני לא יכולה לעשות.. ו.. אני לא עושה אותם! ברור! אבל זה לא משפיע על התפקוד היום יומי שלי..

חייםלוי

Member
מנהל
מצטער אני לא רואה בעצמי נכה ח"ו

אני אמנם לוקח תרופות למעלה מ-40 שנה אבל יש כל כך הרבה אנשים שלוקחים תרופות מסוגים שונים יום יום כמו חולי סוכרת, אנשים שיש להם ADHD וכד'. הם לא נכים ואין שום סיבה לקבל קיצבת נכות. אם יש חולי אפילפסיה לא מאוזנת שבאמת לא יכולים לעבוד בגלל התקפים מרובים ואיכות חייהם נפגעת קשה אז הם זכאים לקיצבה. אנשים עם אפילפסיה מאוזנת אין שום סיבה שבעולם שיקבלו כספים מהקופה הציבורית ויראו עצמם נכים. זה רק פוגע בדימוי של האנשים בעלי האפילפסיה. לא מספיקה התדמית השלילית של האפילפסיה בציבור הרי שקבלת קיצבת נכות לאפילפטים מאוזנים ובעלי יכולת השתכרות רק תפגע עוד יותר בתדמית.

estelina

New member
מי אמר שיתנו לך חיים

הרי אתה מאוזן, עובד במקום מסודר ומרןןיח אני מקווה מעל 2000 ש"ח לפי החוק אין שום סיבה בעולם שיתנו לך כסף. מה שכן אני בטוחה שיש לך אחוזי נכות רפואית, אתה יודע כמוני שהמחלה נמצאת בגופך ואם תפסיק את הכדורים ההתקף יבוא לבקר. ממש לא הבנת אותי נכון. התכוונתי לאנשים עם אפליפסיה פעילה וילדים. חיים ! לא הקיצבה פוגעת בדימוי ועושה אותך נכה התבלבלת לרגע , המחלה עושה אותך נכה לא הקיצבה. הקיצבה הינה מיועדת לאי כושר השתכרות. גם שהרווחתי 7000 נטו בחודש , נשארתי נכה אבל ללא קיצבת נכות תחשוב על זה....... מה קרה, יש כאן אנשים שנכות זו מילה נרדפת לבושה למרות שיש להם מחלה? נכות יכולה להיות לא רק נראית ישנם נכויות מאוד קשות שהן לא נראות ....והאדם נראה כאלו לא נכה אבל ....לוקח כדורים.....אה שכחתי סוכריות......

חייםלוי

Member
מנהל
ברור שאין שום סיבה שבעולם שיתנו

לי כסף ואני גם לא רוצה. כתבת "אפליפסיה היא נכות, גם אם היא לא פעילה" מכאן היסקתי שהתכוונת גם לאנשים מאוזנים. אם לא הבנתי נכון אני מצטער. נכון שאם אפסיק לקחת את התרופות ההתקפים יחזרו אבל זה עדיין לא הופך אותי לנכה. הכדורים אמנם אינם סוכריות אבל גם לא נוראים כל כך. למעש, עד שהגעתי לפורום במקרה לא התייחסתי מעולם לאפילפסיה שלי. פשוט חי את חיי כרגיל.

estelina

New member
אבל חיים בתור מנהל פורום

של אפליפסיה היה ראוי שתהיה מודע שיש לא מעט אנשים וילדים עם אפליפסיה פעילה, ולנסות להביא לפורום בצורה מסודרת את הזכויות שלהם מביטוח לאומי . זה ממש לא נראה טוב שישנם אנשים כאן שטוענים שקיצבת נכות איננה נורמלית ואתה בדבריך כותב על הדימוי שנפגע בעקבות הנכות. נכות זה לא מילה גסה חיים ויתרה מזאת טעית חיים- אנשים עם סכרת ועם לחץ דם ממאיר ועם הפרעות קשב וריכוז חזקות כן מקבלים קיצבת נכות .אני מכירה כמה אישית. יש לי חשש גדול שאם אתה לא רואה את האדם הולך כמו לולב או צולע מבחינתך הוא לא נכה.תקן אותי בבקשה חיים. מחלת הנפילה היא נכות. יש כדורים של אפליפסיה שהינם מאוד קשים . חיים אתה מנהל הפורום , בבקשה תחשוב על כל ציבור משתתפי הפורום . תאמין לי שלחלקם האפליפסיה הינה סיוט. והם כן חייבים להתייחס לאפלפסיה שלהם , ומנסים איך שהוא לחיות את החיים בצורה הכי רגילה שיש. ודווקא אותם אנשים צריכים את התמיכה הגדולה ביותר בפורום. התנהגות המחלה אצלך היא ממש לא אותה התנהגות המחלה אצלם חומר למחשבה

אסטלינה...

זה לא פורום ביטוח לאומי או פורום זכויות ומגבלות נכים כפי שאת יודעת, מי שרוצה לדעת לאיזה זכויות הוא זכאי, יכול לפנות אל המוסד לביטוח לאומי למלא טופס לבקשת נכות כללית ולהמתין לועדה. את לא יכולה לדעת איזו קיצבת נכות נקבעת או לא נקבעת לאפילפסיה ע"פ המקרה האישי שלך או של מליון אנשים שאת מכירה עם אפילפסיה. אנחנו מודעים לכך שאת הפורום קוראים גם הורים לילדים ולכן ,בין היתר, כפי שבוודאי שמת-לב, יש לנו לאחרונה נוירולוג ילדים שעונה לשאלות הורים. אם את רואה באפילפסיה נכות, אז את רואה באפילפסיה נכות, זה לא אומר אסטלינה שכל אחד מאיתנו יראה באפילפסיה נכות, זה כן אומר שאסטלינה רואה באפילפסיה נכות, וגם למנהל פורום מותר שיהיו לו דיעות משלו,לנו נותר לכבד את דעותיו. יש פורום ביטוח לאומי שמנוהל ע"י עו"ד.

aerox

New member
חיים כמה שאתה צודק!

אולי סוף סוף מישהו הסביר לפרינססה אסטלינה שהיא קצת טועה

estelina

New member
ווהווווווו

"זה לא פורום ביטוח לאומי או פורום זכויות ומגבלות נכים כפי שאת יודעת" דינה! תשימי לב להודעה המקורית הראשונה שפתחה את הדיון בבקשה התיחסותי היתה אליה בלבד , בחורה שאלה לגבי הזכויות שלה בביטוח לאומי בהקשר לאפליפסיה ואני עניתי לה, כאשר ארוקס התגונן..... *אני לא העליתי שום דיון בנושא זה דינה!!!!!!!!!!!!!1* נכון דינה, אני רואה באפליפסיה נכות מה לעשות? ביטוח לאומי רואה בה כנכות צבא הגנה לישראל - צהל רואה בה כנכות כאשר הוא נותן פרופיל 45 נכות זאת לא מילה גסה דינה. לא צריך להתבייש אם יש לנו לקות בריאותית דינה. ולעיתים בגין לקות בתפקוד ניתנת עזרה כספית לאלו הזכאים לה מה לא נורמלי בזה אני רק מנסה לומר את דעותי פה. לא לכפות אותם על אף אחת/אחד. יש אנשים לא כמו חיים לא כמוך ולא כמוני דינה שחיים את האפליפסיה יום יום לא בגלל שהם לוקחים רק כדורים אלא בגלל שהם חווים התקפים . ולציבור זה ניסיתי לעזור , ולעזור כספית כי הם לא יכולים ללכת לעבוד כמוך כמוני וכמו חיים דינה. אז למה התוקפנות הזאת? פורום זה לא נועד רק לאנשים המאוזנים אפליפטית, אני חושבת.... אלא גם לציבור שחי את המחלה כמעט יום יום והטיפול לא מצליח להם... אלא אם כן אני טועה........... הורים לילדים עם אפליפסיה זכאים גם לעזרה בגין ילדיהם, כפי שאני קיבלתי ולא רק לטיפול רפואי שעולה לא מעט כסף במקרים מסוימים ודינה להשכלה כללית שלך, יש ספר עב כרס של חוק ביטוח לאומי ושם מצויינים כל המחלות ולמי מגיע ולמי לא מגיע **ולפי החוק היבש דינה, אדם שחווה מינמום התקף אחד בחודש מגיע לו קיצבת נכות.**_ וזאת אני כן יכולה לדעת כי פשוט אולי קראתי והתענינתי? יש חוקים במדינה הזאת דינה , גם בביטוח לאומי רק צריך להכיר אותם אסטלינה מבחינתי הדיון הזה הסתיים- אני עייפה ממנו.

חייםלוי

Member
מנהל
אני שמח שהתעייפת כי גם אני

ואני מציע לנעול כאן את הדיון לפני התלהטות יצרים העלולה לקרות.

נהנתי מאוד מהדיון, באמת.

אני חושב שכאן מקומו. יש המון מחלות וארועים עם פוטנציאל לנכות מגבילה, והגבול דק, ואין בזה בושה, ולמי שמגיע, שיקבל תמיכה. כדי שיוכל לחיות. במיוחד שהתמיכה ניתנת בגלל שאזרחי המדינה ומערכותיה לא משלבים את הנכה במעגל העבודה. ולכן אין כאן שום בושה.

rosmarin

New member
זהו פורום של צללים../images/Emo42.gif

לצערי אירגוני הנכים מנוגדים ואינם מאוחדים בבסיס המאבק שלהם ישנם לוביסטיים רבים ואנשים שזכויות הנכה אינם מענינם כלל אלה לקדם את עצמם זולתם- לדוגמא מאבק הנכים לא השיג את מטרותיו היו שם מחלקות רבות בהנהגה ולא הושגו המטרות אליהם שאפו הנכים מלתחילה ואף מצבם של הנכים הוחמר בזמן האחרון בעיקבות קיום הועדה והחלטותיה זה דומה מאוד לעמותות השונות העומדות על בסיס רווח ןלא מלכ"ר בעליהם מרוויחים משכורות ענק בעןד המון נזזקקים אינם מקבלים את צרכיהם בקיצור על אירגוני הנכים להתלכד כדי להשיג דברים ולהוקיע אנשים המנצלים את מעמדם כדי להיטיב עם עצמם מאשר טובת הנזזקקים אני אישית היתי פעיל "בנכים למען נכים" וראיתי לנכון את הקושי וצרות העין של האנשים מרכזים בהנהגות של אירגוני נכים את הסיסמאות הנבובות מיתוכן איני יכול לפרט שמות ואנשים שניצלו את מעמדם כשליחי ציבור כדי לבסס את מעמדם ואת ממונם

ולסיכום! שאלתי מכיוון שאני

מאוזנת עם כדורים, אבל מוצאת עבודות זמניות 2-3 חודשים. מבקשים ממני אישור רפואי. ואז אני לא חוזרת לעבודה נשארת בבית לכן נמאס לי להיות במצב הזה אין לי הכנסה נוספת ואני לא מעוניינת בכסף של ביטוח לאומי, אני רק מבקשת מביטוח לאומי שידאג לי למקום עבודה, וכך אוכל להיות עם הראש למעלה.

אופטימית3 ../images/Emo24.gif

כאשר מבקשים ממך אישור רפואי, את לא חוזרת לעבודה מפני שאת יוצאת מתוך הנחה שאם את תביאי אישור רפואי לא ימשיכו את העסקתך? או שאת מביאה אישור רפואי וכשקוראים שיש לך אפילפסיה מפטרים אותך? לא כ"כ הבנתי... בכל מקרה, את בוודאי הבנת מהשרשור הזה שאת יכולה לפנות אל המוסד לביטוח לאומי כדי להגיש בקשה לנכות כללית,כמו כל אדם אחר במדינת ישראל. אבל מה בדיוק קורה באותן עבודות זמניות?...

למעלה