יש כאלה חארות בעולם

Sonyush16

New member
יש כאלה חארות בעולם

דבר ראשון שניר , בוא נפסיק לריב כאן בפורום זה מקום תרבותי ואם אני מחרפנת אותך אל תגיב סורי שיש לי אופי כזה להגיד הרבה כי תמיד יש לי מה להגיד כנ"ל לגבי כולם..בפורום יכולים להיות ויכוחים אבל בלי קללות כי זה פורום.. דבר שני.. זה היה הדבר הכי פוגע שקראו לי רוסייה מסריחה עוד בספורטן שזה מקום תרבותי..רציתי לשחות בבריכה בשקט והם ממש הרגיזו אותי עד דמעות! אני לא אשמה שאני רוסייה.(לא מבחינת זה שאני רוסייה רוסייה סה"כ עליתי מרוסיה אני רוסייה יהודייה כמו כולם.. הבנים האלה גם אמרו לי שאני לא יהודייה ומאור נפגעתי כיאני אפילו מסורתית )..!!!! .פעם צחקו על החברה הכי טובה שלי שהיא רומנייה..הונגרייה. (זה היה בחטיבה)..(אלב צצחקו יותר על הקטע הרומני) וזה ממש פוגע באנשים ....צריך לגרום לכך שהגזענות הזאת תיפסק

Sonyush16

New member
למדתי כבר

ואני כתבתי הודעה חדשה כדי שיראו מה אני כותבת טוב לילה עפתי לישון

Bardug0

New member
עזבי אותך..

גם להיות יהודי זה כבר לא כבוד גדול. אני לא מתהדר בשם הזה כי היום להיות יהודי זה להיות גזען ומניאק בדיוק כמו האנשים שמקללים אותך בבריכה. "יהודים" היום כל כך מתאמצים לשמור על חוקי כשרות, שבת ועוד שלל מצוות שמתעסקות בשטויות במקום להתעסק בדברים שחשובים באמת והם - להתנהג כמו בני אדם. (תקראי את החתימה שלי - מתוך ספר ויקרא פרק י"ט). דווקא דברים כאלה כל היהודים הנאורים בארצנו שוכחים.

Sonyush16

New member
יהודי אמיתי צריך לדעת להיות מוסרי

ולא להיות מניאק הכי חשוב זה להיות מוסרי יש על זה קטע בספר יונה...כשאלוהים אמר שהמוסר חשוב מערכי הדת.. אני למשל ילדה נורא אכפתית כי ככה חינכו אותי!! אני חונכתי לעזור לזולת, לאהוב אנשים, להתייחס יפה (הבעייה היא שעכשיו יש נצלנים)...שהערך החומרני יותר חשוב.. למשל הלוואת כסף בלתי פוסקת ועוד דוגמא למשל שמבקים מאבא שלי להסיע בימי שישי.. אם לאנשים איןם כוונה רעה והם צריכים לחזור הביתה בשלום אז בכיף אבל אם זאת המטרה להזמין אותי לצאת זה מגעיל!! בקיצר אני חושבת שנאישם צריכים לדעת להיות מוסרית כי ערכיה האמיתיים של היהדות זה להיות ב-ן א-ד-ם!!! ואכפתי "ואהבה לרעך כמוך" אם אנחנו באמת מתייחסים ככה לאנשים? טוב הלכתי לישון צ'או

Bardug0

New member
יהודי אמיתי צריך ללמוד הרבה דברים

לשים כיפה, לשים ציציות, לשמור כשרות, לשמור שבת, ליטול ידיים.. כל אלה בולשיט. זה כלום. אלה מנהגים שלא אומרים כלום. אדם דתי לא צריך כיפה כדי להראות לכולם שהוא אדם שמאמין בדת ובמוסר. אם הוא אדם מוסרי ודתי באמת, היישות היחידה שהוא צריך להוכיח אליה את זה היא אלוהים. ואלוהים מסתפק בתפילות, ואת כל התפאורה של כיפות וציציות זה רק סמלים שנוצרו כדי להמחיש את ההבדל בין אלו ששומרים מסורת ואלו שלא. האמונה באל צריכה להיות אינדיבידואלית ולא משותפת לכולם ולא נחלתם של קבוצה אחת. כל אחד, שיאמין באופן הנוח לו, בדרך שלו. כל הסמלים האלו רק מעידים עד כמה האמונה הזאת מזוייפת וכולה רק פוזות ולא שום דבר מעבר לזה. וזה בא כמובן לידי ביטוי כמו שאמרנו, שהם אולי יודעים לשים כיפה ולהבדיל בין כיור חלבי וכיור בשרי (מאוד חשוב, מאוד מאוד חשוב..) אבל מקללים, ועוברים על חוקים, ומתהדרים ביהדותם אבל קוראים לך "רוסייה מסריחה", ומרכלים, ומקלסים וחוטאים בדיוק באותם חטאים של החילונים. מה שמוכיח, שהם לא מיוחדים, אנשים "מאמינים". הם בדיוק כמו כולם - חילונים/מסורתיים/מוסלמים/נוצרים/דרוזים/אנעארף. הם אותם בני אדם, פשוט עם כובע קטן על הראש. ועל זה נאמר בסרטו של סטנלי קיובריק: "אצלי אין אפליה, אני שונא את כולם במידה שווה."

Sonyush16

New member
אני לא יודעת אם הילדים דתיים

אבל עדיין זה החטא האמיתי... אצלנו למשל יש כאלה ברחוב שלי (ואני גרה ברח' חרדי-דתי)..יש מס' של ילדים שמתעללים בחתולים וכשהייתי קטנה ורק כשקנינו את הבית ברח' הזה (לפני 9.5 שנים), ניסיתי גם להתחבר עם ילדים מסויימים כי הייתי לבד והם רק ירדו עליי... .. הם צריכים להבין מה זה מוסר ולא רק מסורת.....

NYMets Man

New member
זה יפה שאת יודעת את זה...

יש הרבה מאוד... אבל הרבה הרבה מאוד חרדים/דתיים בימינו ששכחו את העניין הזה בתנ"ך בזמן שהם מנסים לגרום לכולנו להאמין בו

Sonyush16

New member
כה...

הרבה אנשים הם חראות (לא קשור אם הם חרדיים דתיים חילוניים).. למשל אצלנו בביצפר השכבה שלנו מחוברנת וגם הכיתה לא משהו.יש לי 5 חברות (באמת חברות) מהכיתה שהן אחלה..אצלנו הבנים למשל מעיפים דברים בשיעור, צועקים, לא נותנים להתרכז... אפילו באוטובוס, כשחזרתי היום מהסעה ערסים מהשכבה שלי ומי"ב באו והתחילו לרדת עליי..אפילו הורידו לי ת'נעל!! אני בשוק מהקטע של ההצקות וזה לא רק לי! הם התחילו להציק לי (כמעט עם מכות), ואמרו כזה "200 ש"ח לבן שינשק את סוניה"..ועוד כל מיני דבירם מגעילים! זה מעצבן למה איןם ביצפר שאין בו הצקות כאילו מה עשיתי להם.!

אוי סתום ת'פה כבר.

לא רוצה להיות יהודי? לך תתנצר. נראה כמה יפה יקבלו אותך במדינות אחרות...

NYMets Man

New member
דווקא יש אמת בדבריו

הוא מדבר כאילו היהדות זה הדבר הכי רע שקרה לעולם... תאמיני לי שלא כל הדתות האחרות נקיות את רואה במלא מקומות עד כמה הנצרות מושחתת ואנשים מקבלים תפקידים בכל מיני מקומות בעולם על סמך דברים שלא קשורים לדת היה את הסיפור עם הכמרים שאנסו קטינות וכולם יודעים על הרבה מאוד אנשי דת רודפי בצע שמשתמשים בנצרות כדי לקבל מתנות וכסף שלא נדבר על האסלאם, שימוש בדת על אנשים תמימים רק כדי לייצג חורבן, הרס, השמדת גזעים שלמים, ושליטה על העולם אם יש כמה אנשים עם זקן שהחליטו לקחת בעלות על ה', שיהיה להם בכיף, זה לא אומר שאנחנו הכי למטה... דת זה קודם כל ערכים ודרך חיים... אח"כ לא לצאת בערב שבת

NYMets Man

New member
ועוד משהו

שקשור לתוכן ההודעה... שמראה עד כמה יהודי תמיד ישאר יהודי בשואה, גם יהודים שהתנצרו וניהלו אורח חיים נוצרי, וגם בנים של מתנצרים, וגם נכדים, ציוו להרוג ולהשמיד אותם אותו דבר יקרה היום אתה יהודי? שונאים וישנאו אותך בעולם... גם אם תאכל בייקון לארוחת בוקר של יום כיפור

Sonyush16

New member
אין שום דבר נקי

שום דבר לא נקי בעולם הזה. ב-10 הדברות יש את אלה שהן מצוות בין אדם לאלוהים ויש את אלה בין אדם לחברו (וכולם למדו את זה כי זה נלמד בכיתה ב-ג) בתנ"ך, ה' אפילו הזכיר שמצוות בין אדם לחברו יותר חשובות..ו-5 הדברות האלה הן הכי חשובות שיש!!!! ....בתנ"ך מוזכר שמצוות בין אדם לחברו קיימות ללא הבדלי דת, גזע מין...(בספר יונה אנשי נינוה לא היו יהודים)... לסיכום- המצות היותר חשובות הן בין האדם לחברו , ואפילו אלוהים מסכים עם זה...

מיכל שב

New member
הגיע לו? לא חושבת

אולי הגיע לו שתתווכח איתו. אולי הגיע לו שלא תסכים איתו ותנסה לשכנע אותו שהוא טועה. ואולי הגיע לו שתתעלם ממנו. אני לא קדושה (רחוק מזה). אני מאוד אוהבת לקלל (מי שמכיר אותי יודע את זה
) אבל האני מאמין שלי הוא שיש תרבות דיון ובטח שיש תרבות דיון בפורום. יש צורה להתבטא ואני מצפה מכם בדיוק מה שאני מצפה מעצמי. בדיוק מאותה סיבה שאנחנו מוחקות מיד הודעה שמכילה קללה על מורה. המילים לא נעלמות ומילים יכולות לפגוע. אם אתה לא חושב שאתה יכול לנהל דיון בצורה תרבותית, שקולה ובוגרת - אז אל תנהל אותו. קח צעד אחורה ואל תענה לאותו אדם.

למעלה