יש !!!! יש !!!! יש !!!!

Elishabb

New member
אתי - פשוט מעולה!!!

מקווה שפתיחה זאת תמשיך בהשתתפות פעילה בפורום שלנו. נראה לי שיש לך הרבה מה לתרום ואנחנו כמובן נשמח להתרם. תודה אלישע

Ilan Nagar

New member
פרופסור סלומון

אלישע מה שלומך, אני חושש שהפלטפורמה המוצעת של "השיח" עם פרופסור סלומון אינה מתאימה בלשון המעטה. פורום מהוויתו האינטרנטית מהווה במה להעברת מסרים/מידע/שאילת שאלות וכ"ו בין אנשים אשר אינם מוגבלים במיקום ובזמן אך בשונה מדואל הוא אינו אישי אלא שייך לקהילה/קבוצה בעלת מכנה משותף מסויים. לכן אם החברים בפורום יכינו את שאלותיהם ולאחר מכן יעלו אותם בצורה כזו או אחרת לפורום זה בדיוק כמו הכנת "בנק" שאלות שאפשר לשלוח לפרופסור סלומון בצורה אחרת ... אני חושב שכדאי אולי לאמץ רעיון אחר שכבר התנסית בו עם הקבוצות השונות לעבוד עם תוכנת מסרים התומכת באודיו (אין צורך בוידאו מפאת בעיית רוחב פס וכדומה) כך שהנשאל יוכל לענות בהרחבה לשאלות ויהיה מי שינהל את "הדיון" ויאפשר לשואל הבא להגיב ולהיכנס בתורו. או אולי אף לעבוד על אותו רעיון אך עם טקסט בלבד בדומה לצ´אט. בברכה אילן

nira85

New member
אלישע אני קצת מבולבלת- אם אפשר

מכיוון שאנו רוצים ללמוד גם מהדיון המתנהל עתה. חשוב אולי לסכם את הרעיונות שהעלו עד כה גם את אלה שלא נאמץ. לספר (אפילו בטבלה) על כל שיטה + חסרונות ויתרונות. כך כל חברי הפורום יכלו להתרשם ולהבין כראוי. האם הגזמתי קצת ?

Elishabb

New member
הי נירה

אני מתכונן לעשות את זה מחרתיים אחרי סיום השירשור אלישע

אני רוצה לסכם את דעותי בקשר למפגש

* הדיון יהיה בפורום! * ניתן התראה של כשבוע לפני תאריך היעד על האירוח. * בטאג ליין של הפורום יהיה קישור להודעה המבשרת על האירוח. * 24 שעות לפני האירוח - ניתן יהיה להתחיל לעלות את השאלות לפורום. * משהו שאולי קצת קשה לביצוע, אבל באותה יממה שלפני האירוח, נקפיד על כתיבת הודעות/שאלות הקשורות לאירוח בלבד (אולי נוסיף רק שירשור אחד אחר לכל שאר הנושאים, וזאת על מנת שבשעה הנתונה, ניתן יהיה למצוא את השאלות, ולא נצטרך לחפש בן ההודעות השונות בהקשרים השונים- שאלות הקשורות לאירוח. * נגדיר מראש את זמן הפגישה (שעתיים? שלוש?) * במהלך המפגש, פרופסור גבי סולומון יענה על השאלות שהצטברו בפורום (במהלך ה- 24 שעות האחרונות שלפני יעד הפגישה) וכן יענה על שאלות ויתייחס להודעות שיעלו און ליין. * אלישע ואני נהיה אחראיים לדאוג "לסדר" בעת האירוח. * בעת האירוח יהיו כללים קבועים שינחו אותנו (ואותם אולי עוד יש לגבש) כמו למשל - לא כותבים יותר משלוש הודעות חדשות, אם לא קיבלנו תשובות לקודמות (כדי למנוע לחץ על מהלך הדיון) - הפניות והשאלות נעשות בצורה מכובדת.. ועוד דברים שאולי יש לשים עליהם דגש.. המממ... זהו בערך כמובן שנתון לשינויים ושיפורים אה.. עוד עניין טכני, יש באפשרותנו לצבוע את שמו של פרופסור גבי סולומון באדום בעת האירוח, דבר היקל בעין למשתמשים להבחין בן תשובותיו לשאר המשתמשים. הדס

Elishabb

New member
הדס - ממש תודה

האמת...... סתם מצאתי תרוץ לדחות את זה למחרתיים. על זה נאמר - אל תעשה מחר מה שאתה יכול לעשות מחרתיים....... סתם..........

Elishabb

New member
שלום אילן

לא הבנתי - אתה ממליץ לקיים את הדיון בפורום או בפלטפורמה אחרת? אלישע

Ilan Nagar

New member
בדיוק אלישע

דווקא כן הבנת את כוונתי, הפורום אינו המקום המתאים לארח אנשים "און ליין" רואים זאת אף בהצעה של הדס על צורת "הדיון" שתתבצע. כי מה שיקרה אולי שהמצב יהיה לא "שידור חי" אלא "הקלטה מראש" מכיוון שהשאלות יוכנו לפני הזמן לפרופסור סלומון. בקיצור אני חושב שצריך פלטפורמה אחרת המאפשרת תעבורה חיה אך מבוקרת של הענין.

אני דווקא כן בעד הדיון בפורום.

הדיון יהיה גם עם שאלות מוכנות (למען אלו שמסיבה זו או אחרת, לא יוכלו להשתתף בדיון בזמן אמת) וגם און ליין. פרופסור סלומון יענה, אם בעקבות דבריו - נרצה לשאול, נוסיף את שאלותינו, הוא שוב יגיב וכד´.. בכל מקרה, גם התהליך הזה שאנו עוברים עכשיו של גיבוש דרך הדיון, של הצעות והחלטות.. מבורך.

Elishabb

New member
מאמרים של פרופסור גבריאל סולומון

שלושה מאמרים של פרופסור גבריאל סולומון. מומלץ לקרוא לפי הארוח. אלישע

נהדר.. מעניין ויותר

מחכה כבר לשרשור בו נעלה שאלות, השגות, תהיות, הסכמות בעקבות המאמרים...

מפגש עם פרופסור סולומון בפורום

מאד מעוניינת להשתתף במפגש הנ"ל, לפחות פסיבית, אך לא מצאתי הגדרת מועד המפגש. אנא.

עדין אין מועד,

כמובן שתהיה הודעה בפורום על התאריך והשעה המדוייקים.
ברוכה הבאה הדס

ayly

New member
ניהול דיון

כדאי אולי להחליט על צט וירטואלי בימים קבועים ושעות קבועו בהם יוצגו שאלות ותהיות מראש גבי יתייחס וחברי הפורום יוכלו להתיחס בו זמנית אילי

הבעיה בצאט, שהמידע לא נשמר,

אי אפשר לחזור למידע לאחר הזמן הנתון, כך לא נוכל לרכז את המידע- למען אלו שלא יוכלו להיות בצאט בזמן הנתון.

אירוחים בפורומים../images/Emo140.gif

מניסיוני אירוח בפורום פתוח ואון ליין עדיף. מרבית האנשים נוהגים בנימוס ומאפשרים העלאת שאלה ואחרי התשובה הלאת שאלה הבאה. פשוט צריך להחליט על כך קודם. מתי נוצרת בעיה? כאשר האורח קצת לחוץ פותחים את הפורום לשאלות מראש. מנהל הפורום גם מרגיש יותר טוב כי הנה לא יתקע לבד עם האורח ואז.. מתאספות שאלות האורח במקום לנהל דיאלוג שובר את הראש על תשובות מעולות וכו.. נראה לי שאירוח סגור נוגד קצת את המידיניות היפה כל כך שהכנסתם: פורום פתוח עם אווירה מעולה. ישארו עם טעם של עוד ונאורח יהנה ? לא נורא תמיד אפשר לחזור על זה. עצה נוספת: בדרך כלל טוב להחליט על מפגש של שעה ולהכין את האורח שזה עלול להמשך שעה וחצי . אם רואים שמתווצר עומס שאלות מחליטים מראש שאליש או הדס במקרה כזה יבקשו מהאנשים להמתין לפני השאלה הבאה. והעיקר.. לא לפחד כלל. אין שום סיבה שלא יצליח. כשלון ההצלחה לא יהיה כאן.. (מי שמכיר אותי יודע שיש לי אי אלו שבע שמונה שנות ניסיון אירוח בפורומים). וכרגיל.. אני לא מצליחה לבקר הרבה אבל כל פעם שאני מגיעה מה זה נהנת...

למעלה