יש !!!! יש !!!! יש !!!!

Elishabb

New member
יש !!!! יש !!!! יש !!!!

קיבלתי כרגע מכתב תשובה מפרופסור סולומון בזאת הלשון- לאלישע - שלום רב, אך לכבוד לי להשתתף בפורום שלכם. יחד עם זאת, עומדת שאלת הזמן -- כמה זמן אוכל להקדיש לעניין. שהרי יש סכנה של "כשלון ההצלחה": משתתפים רבים שירצו כולם התייחסות אישית למסריהם, ואני הרי רק אחד שלא יוכל לעמוד בציפיות... אנא שתף אותי בפרטים נוספים. שלך, גבי סלומון אז קדימה חברה - אתם מוזמנים לעלות הצעות אך לנהל מפגש זה, תוך הדגשה על יעילות מבחינת ניצול הזמן. מההצעות שלכם נגבש תוכנית אותה נגיש למוזמן המכובד. אלישע

nira85

New member
פשוט נהדר!!!!

אלישע ראשית המון תודות לך על הרעיון והיוזמה ובכלל. הנקודה שהעלה פרופסור סלומון נכונה ולכן יש להערך בהתאם. הצעתי היא שמשתתפי הפורום יעלו שאלות שונות שעולות אצליהם (ניתן זמן נתון לדבר) ומתוך המאגר נבחר את השאלות הרלוונטיות ביותר ואותם נציג לפרופסור גבי סלומון.

motyka

New member
צריך לתת זמן לשיח,

זאת אומרת שכדאי לתת לפרופ´ מספר שאלות, ואז אלישע או הדס יעלו את השאלה בשם השואל, פרופ´ סלומון ימסור את תשובתו (המודפסת), וכך יינתן למשתתפים זמן לקרוא ולשאול שאלות הבהרה. זה אומר שהפגש הוירטואלי צריך לארוך לפחות שעה.

toy toy

New member
לכבוד הוא לנו...

ניתן, אולי,למנות את אחד מחברי הפורום לתפקיד המזכיר/ה, כל השאלות שעולות תוך כדי יופנו אליו במסרים, הוא ירכז, ויאחד שאלות דומות ויעביר לפורום בצורה מסודרת.

ואווו - נהדר ../images/Emo13.gif

אעלה את השאלה מחר בפורום מנהלים, ואשמע ממנהלים אחרים שאירחו בעבר- כיצד הם התגברו על הקשיים. שוב, כל הכבוד לאלישע
הדס

הכתובת חסויה,

הפורום מיועד למנהלי הפורומים בלבד, שם אנו מתייעצים ומתלבטים ביחד על סוגיות הקשורות לניהול הפורום. מבטיחה לעדכן אתכם בעצות שנקבל שם.

קיבלתי תגובה בפורום מנהלים

שאלתי את המנהלים לגבי אירוח- וכך ענה לי אורן, אחד המנהלים היותר חביבים בתפוז. ------ ברוב אם לא בכל האירוחים בפורומים עד היום, האורח לא הספיק לענות על כל השאלות בזמן שהוקצב לו. בחלק מהמקרים הוא חזר יום לאחר מכן, בחלק מהמקרים מנהלי הפורום פנו אליו באופן אישי וביקשו תגובות ספציפיות לשאלות חשובות, בחלק מהמקרים לצערי השאלות נותרו פתוחות. מה אפשר לעשות בכדי למזער את התופעה: 1) להודיע על האירוח מספר ימים קודם ולאפשר לחברי הפורום לשרשר שאלות בתגובה להודעה ראשית - אתם כמנהלים תוכלו למחוק שאלות כפולות, למזג בין שאלות עם סגנון דומה ולבדוק מהם הדברים החשובים ביותר שעולים מהשאלות כך שתוכלו לבקש מראש מהאורח להתייחס לנושאים הללו בתחילת דבריו 2) להכניס פרטים כלליים על האורח, כך שהדיון יתחיל מראש סביב שאלות מהותיות ולא סביב שאלות אישיות (כמו שהיה למשל בדיון עם פלמ"ח זאבי שבמשך כחצי שעה רק ענה לאנשים ששאלו מה הוא עשה בחיים שלו) 3) לנתב את הדיון, כך שאנשים לא יקפיצו את הודעותיהם למעלה וידחפו הודעות אחרות החוצה, במקרה הצורך למחוק הודעות עם שאלות שנענו ולכתוב לחברי הפורום שהם יכולים למצוא את התשובה באחד העמודים הקודמים 4) להקציב לכל שאלה פרק זמן מסויים + תוספת זמן בו האורח לומד את המערכת אפשר להודיע מראש שהאורח יהיה בפורום רק שעה (למרות שיש לו נניח שעה וחצי פנויות), ולכן שאלות שהתשובות להן ארוכות, לא תענינה על גבי הפורום אלא תינתן המלצה לקריאת ספרים/מאמרים בנושא (בדומה לדיון שנערך בפורום הפרעות קשב וריכוז) דיון פורה ומהנה, כמובן שבסופו כדאי לשמור את השאלות והתשובות במאמר בפורום לטובת החברים שלא יהיו מחוברים באותו זמן

כל הכבוד לך ותודות לפרופ´ סולומון

קראתי את ההצעות בפורום ולא נראה לי שנגיש שאלות מראש ופרופ´ סולומון ירכז ויענה...איפה כאן השיחה.. אני מציעה שכדאי לבחור נקודת התייחסות, למשל המאמר שלו כפי שאתה הצעת.. המסקנות בעקבות.. ולפתוח את זה לדיון .. אפשר כפי שהצעת שאנו נרשום כאן בשרשור מיוחד את מסקנותינו שלנו לאותה הרצאה הוא יקרא את השרשור... נקודת הפתיחה בשהייה שלו איתנו תהיה ההתייחסות שלו לנקודות שעלו בשרשור ומכאן שיחה חופשית כמו שאנו מדברים .. התייחסות .. תגובה.. התייחסות ... תגובה...

nira85

New member
לחיה ולכולם

ההצעה שהעלתי נבעה מכך, שלדעת פרופסור גבי סלמון אין הוא יכול לענות לכל השואלים בפורום. ( בהנחה שיהיו המון שואלים, כך אני מקווה) ומטבע הדברים הזמן שיוקדש לנו יהיה קצוב, כמו כן ניסוח התשובות לשואלים גם הוא לוקח זמן. דבר נוסף חשוב הוא, שאנו כקהילת מורים צריכים לעשות הכנה משותפת סביר להניח שאנו קהל הטרוגני בידיעותיו ובדעותיו ושאל הדיון אנו אמורים להגיע עם ידע ומידע בסיסיים ורלוונטים שיאפשרו לנו לקיים דיון משמעותי, מה שיצרף לדיון קרוב לודאי עוד משתתפים. אני בכל אופן מחכה לכך מאוד.

psa

New member
אלישע ../images/Emo51.gifרבה לך על היומזה הנוספת

ולפרופסור גבי סלומון.

karin a

New member
לאלישע וכולם

תמיד אני קוראת באיחור את ההודעות , אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא . אלישע כל הכבוד . הייתי בהרצאה של גבי סלמון יחד עם יהושפט גדעון והם היו מעולים ! קניתי גם את הספר שלו "טכנולוגיה וחינוך בעידן המידע" מומלץ בחום אני חושבת ומצדדת בדעות אחרים כאן שיש להקציב מועד קבוע למפגשים שאנשים יוכלו להתכונן ואולי אף להעלות שאלות קודם לכן כשי שמר סלומון יוכל להתכונן .. אבל החשוב ביותר הוא להודיע על זמן מראש כדי שנופיע לפורום תודה קארין

Elishabb

New member
קארין - הערה קטנטנה

פרופסור גבריאל סולומון ולא גבי סולומון...... פרופסור יהושפט גבעון יהושפט גדעון....... ראי הערה קודמת בנושא אלישע

nira85

New member
אלישע אם נסכם משהו...

אנו צרכים לענות לעצמנו על ארבע שאלות: מתי וכמה? ( זמן) מה? ( תוכן ) איך? ( אופי התנהלות הדיון) ואולי גם מי? ( נגזרת מהאיך?) מזל שעל האיפה יש לנו תשובה

karin a

New member
תארים....

לאלישע אם אנו מדברים על אותו אדם אז... הוא כתב את שמו על הספר ואני גם הייתי בהרצאה שלו ושוחחתי עמו אישית . זה היה פורום בחיפה בשילוב אוני חיפה בו השתתפו רכזי מחשב ושוחחו אישית עם הנוכחים אז... על הספר כתוב גבריאל סלומון ואין פרופ´ לפניו ! (והספר לנגד עיני ברגע זה ) בפורום הוא הציג עצמו כגבי סלומון אז....סליחה אם שגיתי בתארו קארין

Elishabb

New member
הצעה שקיבלתי בדואר

אלישע שלום אני משתתפת בפורום בעיקר באופן פסיבי- כשלא, אני מכונה "לתפארת". קראתי את התכתובת אודות המפגש העתידי עם פרופ´ גבי סלומון ורציתי להציע מקום מפגש: אני עובדת בחברה שמתמחה בלימוד מרחוק למוסדות חינוך באמצעות פלטפורמת אינטרוויז (אנחנו עובדים עם משרד החוץ בפרוייקט לימוד עברית לילדי שליחים , ועם משרד החינוך במספר פרוייקטים- אחד מהם במסגרת עוז לתמורה.) פרופ´ גבי סלומון עובד איתנו - הוא מכיר את התוכנה- ויכול להיות נחמד אם המפגש איתו יועבר באמצעות התוכנה און ליין. את התוכנה המורים יוכלו להוריד מהאתר שלנו. שמות משתמש וסיסמא אני אוכל לספק באופן חד פעמי למורים. כתוב לי במידה והרעיון ימצא חן בעיניך. מה דעתכם? אלישע

הממ...

השאלה אם אנו רוצים שהמפגש יהיה סגור רק לנו. בדרך כלל לפני אירוחים נוהגים לפרסם את האירוח בכל הפורומים של תפוז (ראו דוגמא שתי הודעות למטה) אם אכן נעשה את המפגש לפי הדרך שהוצגה א. זה בכלל לא יהיה תחת תפוז ותחת פורום מורים. ב. לא יוכלו להיכנס אנשים מהצד (כי לא תהיה להם הרשאה - שם משתמש וסיסמא)

motyka

New member
מצטרף לגעתה של הדס

ובנוסף, התוכנה מאד כבדה ולוקח זמן להוריד אותה ואחרי ההתקנה יהיה צורך להסיר אותה - ולא כולם יודעים איך

למעלה