יש ישראלים פה?

p a l o m a

New member
../images/Emo8.gif להזכירכך... כולנו עולים חדשים?

מה זה 100 או 60 שנה ל ע ו מ ת 2000 שנות גלות?.....ועובדה שיש כאלה שכבר חוזרים "לעבוד" שם...
.

אנימו

New member
סלולרי- לענין העולה החדשה:

אני בסה"כ דור ראשון בארץ והורי היו עולים חדשים שהריחו באויר את הסכנה ולאור חינוכם בתנועות נוער ציוניות עזבו את פולין עוד בשנת 1933 ו-1936. חייהם בארץ היו לא קלים ולא אלאה אותך בסיפורים שחלקם הגדול ידוע. כל בני משפחתם נכחדו והם בנו חייהם בארץ זו, בחיי עוני של ממש אבל בחופש מוחלט וידעו להעריך זאת. הם הורישו לצאצאיהם את התחושה שזו הארץ שלנו וכאן מקומנו לטוב ולרע! ההתערות בארץ תלויה הרבה גם במתערה. נכון שאין היא קלה וגם הקולטים לא תמיד "מצטיינים" בלשון המעטה. וזאת מהכרות אישית עם עולים מבריה"מ של פעם, עם "מרוקאים" ובני עדות המזרח על כל גווניהם שהיום הינם חלק ממשפחתי הקרובה ביותר. מה שנקרא "מיזוג גלויות". הנושא אינו זר לכל מי שאיכפת לו ונוטל חלק בבנין הארץ וירושלים כאן בארץ האבות ולא מן הניכר.

Old Cat

New member
הצילו !! הפריץ בא !!

עוד תשפוכת רגשנית ודמגוגית יש לנו, כי הנה אם לא לקבור את כל הפולנים בגלל שהם אנטישמים אז רק להזמין אותם להדליק משואה ביום העצמאות. זה שהפולנים היו הבאים בתור להשמדה, והם ידעו זאת היטב לקראת סוף המלחמה, זה ממש לא הענין. מה שחשוב הוא איך כולם אבל כ ו ל ם התנהגו כלפי היהודים, כאילו היהודים הם אלו שכולם, אבל כ ו ל ם חייבים לצאת מעורם כדי להצילם. כאילו שהיהודים המלהמים כאן על מסכנות היהודים בשואה, כל אנשי השואה המקצועיים הללו, עשו משהו והזיזו שערה בענין עמים אחרים כמו השמדת קוריאנים מתנגדי משטר בקוריאה הצפונית. כאילו שאותם מתחסדים דורשי הכל מאחרים עשו משהו בענין עידוד משטר האימים בארגנטינה ע"י הנשק הישראלי. אם יבואו הארגנטינאים ויאמרו שאת היהודים יש להעניש ובהם יש לנקום, זה בגלל שהם אנטישמים, לא בגלל שישראל מחד מציגה עצמה כמייצגת של היהודים (עוד שקר נפוץ) ומאידך סיפקה אמצעי דיכוי ורצח לממשל ההוא. אז תצטרמררי לך בחשכת הבערות הפובית שלך. הפריץ כבר מת, והפולנים כאומה קצת עברו דבר או שניים, והאנטישמיות שלהם היום לא יותר לא פחות מאשר בשאר ארצות אירופה - רק שהם היחידים המוכנים לדבר על כך ולעסוק בחינוך כדי להפחית זאת. אלא שכאן בישראל בורכנו בכאלו שאינם מוכנים לעובדות לבלבל אותם.

p a l o m a

New member
|חיזרהאמן לי אני מכירה פסיכיאטר

טוב פה באזור. אני ממליצה שתיגש לשם THE SOONER THE BETTER.

Old Cat

New member
פאלומה, זה שאת זקוקה לו

לא משליך על אחרים. מה את עושה בפורום הזה בכלל, מטומטמת ?

Old Cat

New member
אין לך תשובה ענינית התחלת בלהעליב?

הרי את לא יותר מאשר יהודונית פובית שנשארה בחשכת ימי הבינים, ששטופה בשנאה שהדת מטמיעה בראש המטומטמים האוחזים בה. בגלל שכמותך יש אנטישמים, בגלל השנאה וההתנשאות שלך כלפי כל השאר יש שונאי ישראל.

Ivan Ivanov

New member
"יהודונית" זה לא ביטוי שכדאי להשתמש

בו. עדיף לנסות בלי דימויים מהסוג הזה.

p a l o m a

New member
חמודי , לא הבנת שלחתי אותך

למריה מגדלנה בכדי שתלטף אותך ותגיד לך "פוצו מוצי החתלתול"... זה מה שהיא עושה שם? לא? חביבי: גילית מה מסתתר מאחורי ה"ידע" שלך ו"איש העולם הגדול" רחמנא ליצלן!....
יאללה , לך להדליק נרות שבת ולקדש על היין.. וגם אולי לשיר אשת חיל מי ימצא.... מי יודע לאן זה יכול להוביל אותך....
חה חה חה...

הלינקה

New member
השיחה הזאת כבר לא מענינת אותי

נפרצו כל הגדרות. כמו בשיר ילדים ידוע: - "שברו את הכלים ולא משחקים"

Ivan Ivanov

New member
וכשאת מדברת עם אוקראנים?

אין הרגשה כזאת? עם כל הכבוד, יחסם של הפולנים ליהודים לא היה שונה מיחסם של כל כמי מזרח אירופה האחרים ליהודים. ואני כיוצא רוסיה, ובן להורים שחיו יותר מ 40 שנה בברית המועצות יודע את זה .

Ivan Ivanov

New member
שאלה לכל שונאי הפולנים.

מדוע אתם חושבים שאצל עולי ברית המועצות אין יחס דומה לאוקראנים ובילורוסים כמו שרבים מכם מרגישים כלפי הפולנים? האוקארנים ובילורוסים רצחו הרבה יותר יהודים משרצחו הפולנים(רק ניזכר בבי יאר) , ועולי ברית המועצות(ההורים שלי) חיו בינהם כמעט כל החיים. בניגוד עליכם ,שרובכם יודעים את הסיפורים מהוריכם ומהוריהם.

איבן איבנוב,

אני לא חושבת שיש פה מישהו שחושב אחרת על האוקראינים והבילורוסים, פשוט השיחה נסובה על העם הפולני. אני יכולה לומר לך שהדברים שאני כותבת הם לא משמיעה, אלא מנסיון אישי. אנטישמיות הייתה בפולין גם אחרי השואה. הם ינקו אותה בכנסיות ומצד השילטון הקומוניסטי. היום השילטון בפולין הוא הומני בראיה גלובאלית, ומהחברים שלי הגרים שם, אני מתרשמת שהמצב שונה.

Ivan Ivanov

New member
הפולנים אינם דונוזאורים.

נוצרת הרגשה שחלק מהכותבים בפורום מציגים את הפולנים כאיזה מפלצת מרושעת ומפחידה. מפרידים הפרדה דמיונית בין הפולנים מעמי אירופה האחרים כאילו אלה היו שונים בהרבה.. מדוע דווקא הפולנים זוכים ליחס כה שונה? אני זוכר את המורה שלי למתמטיקה בכיתה יב (ממוצא מזרחי יש לציין) אומר על הפולנים "ימח שמם וזכרם" מאיפה הוא שאף את השאנה הזאת לפולנים? האם מנסיון אישי? (לא נראה לי)

את השאלה לגבי המורה שלך

היית צריך לשאול אותו. אולי הוא אמר את מה שאמר מכיון שהשואה התקיימה על אדמת פולין? תראה, לפולנים יש חוסר מזל או דוקא מזל, שמדביקים עליהם המון דברים. האם אתה יודע שבארה"ב מיחסים לפולנים את הטיפשות? על בדיחות על הפולניות שמעת? נו...גם פה אפשר לומר מדוע דוקא על פולניות, מה, רק הפולניות כאלה? אין לי מושג הקטן ביותר מאיפה זה צץ, אולי מישהו מבאי הפורום עשה על זה מחקר? וכאשר אומרים על הפרסים שהם קמצנים, ועל רומנים שהם גנבים, ועוד ועוד ועוד... אז שיגידו.

למעלה