יש ישראלים פה?

יש ישראלים פה?

שלום אני ישראלית שחיה עם בן זוגי בפוזנן ומעוניינת להכיר או לדעת על ישראלים נוספים הנמצאים באיזור.

לומדת פולנית

פולנית אני מתחילה לדעת אני לומדת, בן זוגי יודע פולנית מהבית והוא עוזר לי ללמוד..... אנחנו הקמנו פה עסק, וחיים פה (וחיים לא רע...).

הלינקה

New member
אבל את רוצה חברים ישראלים....

לא קל להשתלב בחברה פולנית? אפשר לשאול - איזה עסק הקמתם? (סתם סקרנות) ושיהיה בהצלחה.

davidncsy

New member
../images/Emo140.gifשיהיה לכם בהצלחה ושתחזרו אלינו

בקרוב!!

הלינקה

New member
אתה חושב?... איזה עתיד שיש פה?

נניח שיהיה שלום עם פלסטינים, ונניח שנחזיר את הגולן, ויהיה שלום גם עם סורים, ונניח שתמשיך להיות פה ארץ נהדרת (דמוקרטית), אז בעוד כמה דורות, אזרחינו הערבים יהיו פה הרוב.

הלינקה

New member
ובכלל, כל הרציחות האחרונות,

"ישראל היא מקום הכי מסוכן ליהודי" - לא אני אמרתי, זה רק ציטוט, שכחתי מאיפה.

הלינקה, עם כל הכבוד ויש כבוד, אבל

ליהודי מסוכן יותר לחיות בגלות, ובאופן כללי, אין בשום מקום ערבות מלאה, אם את שואלת אותי, הכל ענין של גורל או מה שהאל רוצה, איך הייתה אומרת לי אמי ז"ל, "אמאנץ טראכט אונד גוט לאכט", מקווה שכתבתי זאת בלי שגיאות כתיב, מאחלת לכולם טוב באשר הם, אך לדעתי מקומנו הטוב ביותר הוא בבית

p a l o m a

New member
א מענטש טראכט אונד גאט( לאכט../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

י ע ל י, איך כותבים גאט או גוט? אני לא בטוחה

אני חושבת שתלוי באיזו עגה של יידיש

משתמשים, תודה על התיקון, ופלומה יש לך שם יפה,
שבת שלום לך פלומה ולכולם

p a l o m a

New member
../images/Emo140.gifתודה דולציניאה..גם לך...

חבל שהורי יקירי לא נתנו לי את השם היפה הזה כשנולדתי...
שבת שלום..

p a l o m a

New member
../images/Emo52.gif ששיבשתי את האיות בשמך../images/Emo20.gif

כמובן שאכתוב מעתה דולציניה. שבת שלום.

כשיהיה שלום מלא, הכל יראה אחרת,

יהיה שיגשוג שלא היה כדוגמתו באיזור, שיהפך למקום הטוב ביותר לחיות בו

davidncsy

New member
כן..הבעיה הדמוגרפית לא פשוטה

לגבי זה את צודקת, ואני מקוה שהאוכלוסיה הערבית תיפתח יותר וליותר למודרניזציה ולמערב, אחרת מצבנו יהיה קשה. אבל למרות הכל יש לנו צבא יהודי , דבר שהיה כל כך חסר לנו לפני 65 שנה עובדה זאת , גם אם היא קצת נדושה, היא עדין מצדיקה את עצם המצאותנו כאן, במדינה יהודית, עם כל השחיתות והפיגועים והאבטלה ושאר הבעיות.

אין בעיות בכלל

העסק שהקמנו הוא - חנות למוצרים לתינוקות וילדים (מגוון רחב של מוצרים החל ממוצץ ועד לרהיטים). ובקשר לבעיות - אין בעיות כי לבן זוגי יש אזרחות פולנית, והכל יותר קל פה מהארץ, כח אדם זול, מס הכנסה לא גומר עליך, בכלל החיים פה מאוד יפים .... :)

למעלה