יש טעם לשפר?

Eddy652

New member
יש טעם לשפר?

שלום,

אני סטודנט למדעי המחשב בבן גוריון שמתחיל עכשיו שנה ב'.
אני מתכנן לחפש עבודה בתחום במהלך שנה ב' (באמצע או בסוף שלה) או לכל היותר מאמצע שנה ג'. את התואר אני מבצע בארבע שנים.
חשבתי על לנסות לשפר קורס תכנותי שיש לי בו ציון נמוך (67)- מבוא למדמ"ח מסמסטר א'. הסיבה לכך היא לא בשביל לשפר את הממוצע (יש לי מעל 80), אלא פשוט כי הבנתי שבראיונות העבודה שמים דגש יותר על הקורסים התכנותיים.
עם זאת, אני תוהה האם באמת כדאי לעשות את זה, כיוון שבקורס ההמשך מבני נתונים סיימתי עם 90, וכמות הקורסים שניתן לחזור עליהם במטרה לשפר מוגבלת אצלנו (אני יכול לחזור על קורס אחד או אולי שניים שקיבלתי בהם ציון עובר בכל התואר, לא סגור בדיוק כמה). בנוסף, אני מניח שיש קורסים חשובים יותר שמסתכלים עליהם יותר בראיונות בהמשך התואר, ואולי כדאי לשמור עבורם את האופציה לחזרה על קורס, ולא "לבזבז" אותה על קורס מסמסטר א'.
לדעתכם ולאור הדברים שכתבתי, יש טעם לחזור על הקורס מבוא למדמ"ח במטרה לשפר? מישהו באמת ייתן חשיבות מיוחדת לציון בקורס הזה בראיונות?

avvv

New member
על כמה קורסים אתה כבר מתכוון לחזור?

אם אתה יכול לשפר, אז לשפר בקורס הזה כנראה יתרום לממוצע לא פחות מקורס אחר, וכפי שאמרת, זה כנראה קורס שמסתכלים עליו בקבלה למשרות סטודנט.

Eddy652

New member
תראה

קודם כל ביררתי קצת יותר את הנהלים, והנוהל אצלנו הוא שאפשר לחזור על קורס אחד במשך כל התואר.
עם זאת, שמועות אצלנו אומרות שאפשרי לשכנע את הגורמים הרלוונטיים לתת לך לחזור על יותר מאחד. אבל לא ממש ברור כמה זה קשה ומה הסיכויים להצליח בזה.

בנוגע לשאלתך בכותרת, אני כן רואה מצב סביר שארצה לחזור על קורס/קורסים בהמשך (והכוונה רק לקורסים החשובים שמסתכלים עליהם יותר בראיונות, על קורסים שפחות מסתכלים זה פחות קריטי עבורי אם לחזור או לא לחזור).
אז אם נסתכל על המקרה הגרוע שבו אוכל לחזור רק על קורס אחד בכל התואר, אני לא יודע אם זה נכון לבזבז את האופציה הזאת על קורס מסמסטר א', כשאני מניח שעל הקורסים החשובים בסמסטרים הבאים מסתכלים יותר בראיונות (כמובן תקנו אותי אם אני טועה) וייתכן בהחלט שבאחד מהם ארצה לשפר.

בהתחשב בדברים שכתבתי כעת, האם לדעתך עדיין כדאי לי לשפר בקורס מבוא למדמ"ח?

avvv

New member
אם זה באמת רק קורס אחד אז אולי כדאי לשמור את זה

choo

Active member
קח בחשבון גם את ההשפעה על הממוצע

&nbsp
מבחינת השפעה על הממוצע, עדיף לבפר קורס שיעלה את הממוצע ככל האפשר. זה יהיה קורס עתיר בנקודות, שהפער בין הציון שקיבלת בו לציון שתוכל בסבירות גבוהה לקבל אם תיקח אותו שוב - יהיה מקסימאלי. בסופו של דבר, הממוצע חשוב יותר מהציון בכל קורס בודד.

HarmonicWave

New member
ועושה רושם שמבוא למדמ״ח הוא מועמד טוב

לשיפור הממוצע. הרבה יותר ממתמטיקה דיסקרטית , אלגוריתמים או כל קורס מאתגר אחר אצלכם.

Eddy652

New member
דווקא מהדברים ש-choo רשם

אני מסיק שלחזור על הקורס למבוא למדמ"ח לא יהיה רעיון כל כך טוב, כי 67 זה אמנם ציון נמוך, אך בהחלט ייתכן שבהמשך אסיים קורס בציון נמוך יותר ויהיה יותר טווח לשיפור.
כתבת גם שמבוא למדמ"ח הוא מועמד טוב יותר לשיפור הממוצע מאלגוריתמים- מדוע?
ממה ששמעתי אלגוריתמים הוא קורס די חשוב לראיונות, ויותר חשוב ממבוא למדמ"ח. לא ככה?

מבוא למדמח קשה בעיקר בהתחלה

אחרי שעושים קורסים נוספים בתכנות הוא נהיה ממש קל.
יש מקומות שלכן לא מאפשרים לחזור עליו.

Eddy652

New member
לפי מה שביררתי

אצלנו אין מניעה לחזור על הקורס מבוא למדמ"ח, כל עוד אתה עושה זאת עוד סוף שנה ב' (אין אפשרות, לפי הכללים היבשים לפחות, לחזור אצלנו על קורס מלפני יותר משנה).

Eddy652

New member
ותוספת קטנה ששכחתי בהודעה למעלה

אז זאת בעצם הסיבה שמבוא למדמ"ח הוא קורס טוב לשפר בו כמו שHarmonicWave רשם? כי הוא ממש קל אחרי שעושים קורסי המשך?

littlerunaway

New member
תעבור לטכניון, אצלנו תוכל לחזור על כמה קורסים שבא לך

(אני צוחקת כמובן, לא יכולתי להתאפק)

Eddy652

New member
חח האמת שחשבתי על זה

אם רק לא היו תנאי קבלה כל כך גבוהים אולי גם הייתי חושב על זה ברצינות

choo

Active member
לא הגבילו את האפשרות הזו בשנים האחרונות?

littlerunaway

New member
יש הגבלה על מתי אתה יכול לחזור על קורס,

2 סמסטרים אחרי שעברת אותו. אבל לא ידועה לי הגבלה על מס' הקורסים שניתן לחזור עליהם. אולי אני לא מעודכנת ואתה יודע משהו שאני לא.

למעלה